Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   463 / 1679
(#) Müszi válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 17, 2009 /
 
Nagyon szép készülék, végre mégegy ember aki magyar feliratokat használ

A dobozolás nagyon szép, de az a kábel dzsumbuly nem szép, azt kötegeld össze, mert később nehéz lesz javítani

üdv
(#) Attila86 válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 17, 2009 /
 
... és köszönöm az Elmű NyRT.-nek, hogy 230V váltakozófeszültséget cibált bele a fali malacba, amelyről működhet a labortáp.

Ez az optikai tuning... hatalmas!
(#) klemo86 válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 17, 2009 /
 
Tényleg jól néz ki A bele egy más tészta, de nyilván a külsőt látja mindenki, meg azt, hogy rendesen működik-e rajta minden funkció, és ez a lényeg (a belseje meg mikor hogy sikerül)
Nekem van egy szünetmentesem, na az egy nagy szám Magyar termék, feliratozás teljesen angol, és nagy betűkkel rá van írva, hogy "Szünetmentes tápegység" - ezen kívül sincs rajta semmi magyar szöveg... Mondom, az igen!
Arról nem is beszélve, hogy a kimenete olyan konnektor, ami nálunk a falban van mindenfele, meg egy Bakony műves kismegszakító van a trafó alatt.
Nem egyszerű a történet...

Erre a tápra visszatérve még annyit, hogy ami nekem fura az az, hogy nem a csupa lekapcsolt kimenet a piros, és nem a csupa engedélyezett kimenet a zöld (ott alól)
De tök jó!
(#) Kicsa válasza vicsys hozzászólására (») Aug 17, 2009 /
 
Köszönöm a véleménynyilvánítást!

vicsys! Az igazság az hogy nagyon szeretem a ledeket,valahogy úgy éreztem hogy jó lesz bele. Nem bántam meg viszont van rajta kapcsoló amivel ezen funkció kikapcsolható. (Úgy voltam hogy egyel több vagy kevesebb kapcsoló... [a hátulján találhatóak])
A belseje egyébként picit más most,mert a kép egy munkafázisban készült,a végére összefogtam amit lehetett meg elvezettem úgy hogy átlátható lett a belseje. Ha érdekel akkor rakok fel még egy képet róla.

Müszi!
Én is szeretem a magyar feliratokat bár őszintén megvallva ez a rész az egyszerűbb készülékeknél elmaradt. Tehát például a pákaszabályzómon sincsen semmi felirat...

Attila86!

köszi szépen!

klemo86!
Szó szerint más tészta...
Ezt a második felét nem nagyon értem : Úgy szerettem volna hogy a bekapcsolt állapotot mindenhol zöld jelzi,a lekapcsoltat pedig piros.

Üdv Kicsa
(#) nagy hoho válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Helló! Jól néz ki a tápod, tetszik ,hogy magyar a feliratozás.Bellül Rajtad kívül nem megy el más. Egy kérdésem lenne : mivel váltod az árammérés határt? Gondolom az előlapon jaxley van, de az is kapcsolja a söntöket?
(#) gg630504 válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
A ventilátor szóba elég egy l betű. Akkor is, ha több van.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Aug 18, 2009 /
 
Sziasztok

Pár hete elkezdtem PIC-el foglalkozni (0-tól robotig cikkből indultam el).
Kezdésnek megépítettem Watt oldalán található LPT mini égetőt, ami sikerült (hála a PC-m adottságainak)
Valamint a cikkben található 8 ledes alapkapcsolást (próba gyanánt)
Kezdetben sok problémám akadt ezzel a 18F PIC-el, mivel a cikk nem erre a tipusra épült, de fórumtársak segítségével ezt a problémát is sikerült áthidalni.
Csináltam pár képet, kicsit gagyi, nem túl kidolgozott, de mivel csak próbálgatásra szántam ezért nem is akartam túlbonyolítani. Nem nagyon szeretek próbapanelt használni, inkább fogok egy ragasztópisztolyt és egy funérlemezt, nem sokkal tart több időbe, de áttekinthetőbb az áramkör, és ami a legfontosabb: nem kell utánna lebontani, félre lehet tenni, később ha kell akkor kéznél van, ami próbapanel esetén kicsit drága mulatság lenne.
Ime a képek
(#) vicsys válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Háát, nem is tudom... PIC (Ráadásul 18F) meg ragasztó pisztoly. Úgy érzem egy égetőt nem feltétlenül kell majd szétbontani, ha az szépen kultúráltan össze van szerelve és be van dobozolva. Ha próbára kell, arra meg ott van breadboard. Anno Müszi mester is hasonló képpen kezdte, de hamar rájött, hogy dolgozni csak pontosan és szépen... Bővebben: Link Mostmár nagyon szép panelokat készít és szerintem esténként jóleső vigyorral az arcán merül álomba. Tényleg jó érzés egy szép berendezést működés közben csodálni.
(#) klemo86 válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Én csak a doboz alatti díszkivilágítást mondom:
Nálad ha mindkét oldal le van kapcsolva, akkor kék (nem piros), ha mindkettő fel van, akkor piros (nem zöld), és felesbe pedig zöld (lehetne ilyenkor kék)...
De nem volt mibe belekötni, csak azért mondom (a belsejében meg nem találtam azt a pontot,. ahova bele akartam kötni)
(#) Tomi20 hozzászólása Aug 18, 2009 /
 
Sziasztok

Átkerült másik dobozba a hidalt 200W-os Quad405-öm. Kapott nagyobb trafókat is, az előző nagyon kevés volt neki. Ez még nincs kész, a középső trafó nincs még bekötve, arra még megy egy pár végfok. Előlapot is kap majd a szerkezet, csak nem volt időm még rá. Az erősítő súlya több, mint 30kg. Kellett csinálni bele egy keretet laposvasból a trafókhoz, mert a ház (ami egy régi PC ház, nagyobb, mint a 486-osoké volt) nem bírta volna el a súlyt. Előre még lesz rá rakva fogantyú is, mert a szállítása így elég körülményes. A teljesítménye körülbelül 350W.
(#) Kicsa válasza klemo86 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Sziasztok!

nagy hoho!
Nem,nem jaxley van rajta. Egy sima kapcsolóval kapcsolom át az árammérés állásba,a sönt pedig úgy van belőve hogy 20 Aes a méréshatár.Ez a megoldás egy morzét igényel,a két áramkörös kapcsoló másik morzéjével pedig a tizedespontot váltom át.
Alkotó dokumentuma
Én ebből az 5.2.2-t csináltam meg.

gg630504!
Köszi szépen,sajna erre utólag jöttem rá mint ahogy az előlapon van egy másik hiba is : két betű felcserélődött... Na ki találja meg?
de nem baj...ettől aztán teljesen egyedi

klemo86!
Jah értem,az teljesen véletlen volt..a világítás mindentől függetlenül ki-kék-piros-zöldre kapcsolható. tehát ez csak véletlenül lett így...de értem mostmár

Üdv Kicsa
(#) Rakloo válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Idézet:
„Na ki találja meg?”


Venitllátorok
(#) Kicsa válasza Rakloo hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Így van
Sajnos csak a kifurkálások után láttam meg mikor fel volt ragasztva,túl nagy meló lett volna leszedni. De nem baj...
(#) kiskacsa2009 válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Üdv nagyon szép lett...
Mellesleg ha a zöld ledek mellé beraknál pirosakat, és azokat rákötnéd valamelyik figyelmeztető led mellé, és kikapuznád, hogy a zöld ledek elaludjanak, a pirosak meg égjenek, mikor kell, akkor szerintem jobban felfigyelnél arra, hogy valami gubanc van..
Jóvan na csak fantáziálok... :hide:
(#) zolee1209 válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Nekem tetszik! :yes: Viszont nem túlzás az a néhány trafó? Így ránézésre a kék trafók 630VA-esnek (de minimum 400VA) néznek ki...
(#) Tomi20 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 

Méretileg simán lehetnének 400W-osak, de ezek még "békebeli" trafók, és 250W-ot írtak rájuk. De a lényeg az, hogy egyáltalán nem melegszenek hosszas max hangerős hallgatás után sem. De majd eljössz, és megnézed/hallgatod élőben
(#) SALáta válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Ilyen ledet lehet készen venni, aa lényege zöld és a kék bármikor világíthat, ha a piros világít akkor csak a piros világíthat, van itthon kettő nekem is
(#) pleso válasza Tomi20 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Szia!

Volna egy kérdésem Tomi20.
Én is meg építettem a 200W-os Quad 405-t, de nekem a problémák léptek fel a tesztelés során. 2db 40cm-es SAl SPA 4050-t kötöttem rá párhuzamosan (így 4ohmon terheltem) hangváltó nélkül, hajtás közben elkezdtek kopogni hangszórók olyan volt mintha a cséve adta volna ki ezt a kopogást de a hangban volt ez az egyik probléma a másik hogy a hangszórókat sorba kötöttem (így 16 ohmot kaptam) és ekkor hajtás közben pedig olyasmit produkált mintha elszálltak volna a végtranyók pedig ki és be-kapcsolás után működött tovább. Gondoltam az a baj hogy csak 8ohom működik rendesen, de sajnos rosszul gondoltam mert az igaz hogy az előző két problémát nem produkálta, de attól függetlenül nem volt benne erő, olyan volt mintha csak 30W-t tudna.
Nem tudom mi lehet a baj remélem te tudsz nekem segíteni.
Válaszodat előre is köszönöm!
(#) zsoltee0001 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Szia
Köszi a kritikát, az égető be lesz dobozolva, ha lesz időm + kikísérletezem, hogy mekkora az a maximális kábel amivel még működik.
Egyébként nem kenyerem a gányolás, de teljes bizonytalansággal vágtam neki, azt se tudtam, hogy a PC-m megfelelő-e.
A 18F próba panelja viszont így marad, az indok egyszerű: azt a IC foglalatot ember föl nem forrasztja a nyák-lemezre, elvileg kivezetések a foglalat alatt lennének, én hajlítottam ki őket, szóval nem tudom milyen technológiával tették föl a panelra a gyárban (mondjuk elég könnyen lejött, mivel bontott a cucc) de a hőlégfúvótól meg azonnal megolvad a műanyag.
Ha van ötleted, érdekelne.
üdv
(#) titi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Hali!
Semmi sem lehetetlen...
Például úgy is megoldható, hogy kiteszed az asztal szélére a panelt, és alulról melegíted a a hőléggel.
Persze ehhez is kell némi gyakorlat.
De lehet alacsony hőfokkal is, sokáig melegíteni, mint a gyárban a kemence. Persze közben ügyelve, hogy egyenletes legyen a környékén a hő, vagyis körkörösen mozgatva a hőléget, hogy ne csak egy pontban melegítsen. Viszont ehhez még több gyakorlat kell.
Ja, és előre fel kell ónozni a nyákot, és nem árt egy kis flux sem. Na de ebbe nem szeretnék bele menni, a lényeg, hogy van ember, aki "föl...forrasztja"
(#) zsoltee0001 válasza titi hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Hali
nekem az a gyanúm, hogy ez nem forrasztva volt (gyanúsan könnyen elengedte) esetleg ragasztva lehetett (bár ez elég vicces).
Meg az a gáz, hogy a foglalat eltakarja a lábak nagy részét, így nem is lehetünk biztosak, hogy rendesen megfogta a forrasztás.
Viszonylag nagy rutinom van hőlégfóvós forrasztás terén, de erre nincs ötletem.
üdv
(#) Kicsa hozzászólása Aug 18, 2009 /
 
Sziasztok!
Ismét én,ezúttal a ledes díszgyertyámat szeretném bemutatni nektek. Tesómnak készült nem olyan régen névnapja alkalmából.
Üdv Mindenkinek!
(#) kbalazs018 válasza Kicsa hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Nagyon szép igényes munka. Tetszik!

A labortápod előlapját mire nyomtattad, vagy hogyan készítetted?
(#) titi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Pedig biztos forrasztva volt...
De nem értem miért csodálkozol rajta, hogy eltakarja a lábakat. Ebben nincs semmi új, vagy meglepő.
Azért mert sok lába van, még nem jelenti azt, hogy nehezen kellene elengednie.
Én a melóhelyen szinte csak hőlégfúvót használok, és elég sokféle alkatrészt cserélek vele, többek között műanyag csatlakozókat is, én se ma kezdtem.
(#) Tomi20 válasza pleso hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Szia

Gyerünk át ide
(#) Kicsa válasza kbalazs018 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Szia!
Köszi szépen!
Front Designerrel és PhotoShoppal lett tervezve,A3as lapra nyomtatva és laminálva. A megfelelő lukakat felhevített szeggel és reszelővel "lyukaszgatni". Így nem hólyagosodik fel a laminálás,viszont fontos a jó hőmérséklet mert különen megfeketedik a műanyag.
Utána faragasztóval kentem be az előlapot és arra fektettem rá,szépen megfogta.
Üdv Kicsa
(#) zoly15 hozzászólása Aug 18, 2009 /
 
Hali mindenkinek!
Megépítettem a vicsys féle frekvencia mérőt.
Eléggé laposra sikerült.
Valami azonban nem tiszta.
Ha megérintem a bemenetet valamit mutatnia kéne?
Mert nekem semmit sem reagál



Üdv!
(#) Frankye válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Ebben a topicban sok mindent megbeszéltünk éppen ezzel a frekvencia-mérővel kapcsolatban. Szerintem olvass vissza benne.
Egyébként addig jut el, ami a képen van?
A továbbiakat inkább a fent linkelt topicban.
(#) zoly15 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 18, 2009 /
 
Igen, eddig jut el.
Én is nézelődtem a topicban ott is szeretném folytatni nem akarok OFF olni..

Üdv!
(#) hapro hozzászólása Aug 18, 2009 /
 
Én meg egy ESR mérőt raktam össze mindenféléből amit találtam itthon. Doboza egy számítógép táp, kijelzője egy 1970-es évjáratú orosz multiméter kijelzője, csatlakozói, kapcsolója sem sokkal fiatalabbak, a LED-ek újak , a nyák lemez is ősi bakelit nyák, a trafója is valami ősi kiszuperált valahonnan, a többi alkatész új. Kép nincs, majd esetleg lesz.
Következő: »»   463 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem