Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Mind2nek !!
Bár én inkább a Jbl progijának hiszek mert (szerintem) több paramétert vesz alapul a számításhoz.
én külön dobozba raknám
mivel kell h.borda, táp stb.. a sub-ban meg kevés lenne a hely, és nem úgy szólna ahogy addig. üdv
Sziasztok!
Center hangsugárzót építek és a hangszórókat hogy kapcsolyam össze párhuzamosan vagy sorosan hogyan jobb?
Ha van rá lehetőség párhuzamosan kösd be a hangszórókat, mert így tudja az erősítő csillapítani a hanszórók torzítását.
(mivel nincs kettő, tökéletesen 1forma hangszóró ami egyformán torzít, és soros kapcsolásnál emiatt az egyik hangszóró tozítását, csak a másik hanszóró ellenállásán keresztül tudja csillapítani az erősítő.)
Sziasztok!
szeretnék összerakni egy előerősítőt, és arra csatolni 2X300w ot tudó stereo erősítőt és 1X500w ot tudó ményláda erősítőt... A hangfalakat is én csinálnám meg, de azt nem tom hogy akkor mi van, ha van 2X100w os magas hangszóró 8 hom, van 200w os közép sugárzó 8 ohm, ÉS EGY 200W OS MÉLYSUGÁRZÓ 4 OHM!! és nem tom hogy miként kéne csatolni hogy ne legyen túl hangos a mély(ne durranjon el) ha valaki tudna ebben segíteni akkor kérem írjon
Hali. Na most gondolom hogy a magasakat és a két közepet rakod 2 ládába a mélynyomó pedig külön ágon fut. Ha ez a helyzet akkor nincs probléma csak egy hangerőszabályzót kell a mély útjába beiktatni
haaaaaa..... sokat kéne irnom hogy kicsit rendberakjam a fejedben a kavargó gondolatokat....
Meg nics is kedvem helyetted gondolkodni.... Nem azért mert szemét vagyok vagy ilyesmi csak a felfedezés alkotás öröme sokkat számit... szal csak annyit mondok: Vállasz más mély hangszórót és akkor nem lesz baj. Vagy amugy minek két erőssítö?? azt mond már meg? És egy dobozban akarod hajtani? Akkor minek a két erössítö? Jah és milyen erössítök ezek? Kocsiba valók? hova lesz a Hangfal? Uhh, nemá mégis sokat irtam hü hüp hüp
jha és még valami ajénlom hogy itt is néz körül, mert olcsóbb...
Sziasztok ha kell akkor tudok ládaterveket adni amiket megcsináltam bár nem tom h hanyas az átmérő. Itt egy kép ezt én csináltam kicsi de az ablak a szomszéd stb kedveli
sziasztok! új vagyok itt ugyan de sehol nem láttam olyan szekciót ahol a full kezdőknek adnátok terveket! szóval engem leginkább a hangfalak érdekelnének és jó lenne ha általatok rajzolt terveket küldenétek.... szerintem biztos sokan örülnének neki UI: azér csak hangfalak érdekelnének engem személy szerint mert a többihez hülye vagyok
itt az oldalon a kapcsolások között vannak egyszerű áramkörök kezdőknek pl: egyszerű villogó
és a cikkek között részletesen leírják az alapvető dolgokat az alkatrészekről pl a tranzisztor, dióda led ellenállás kondenzátor stb működéséről, felhasználásáról, szerepéről abban viszont igazad van, hogy hangfalas cucc nincs. (legalábbuis ilyet nem láttam csak topikokban egy párat) érdemes szétnézni
én épitettem már pár hangfalat csak sajnos nincs digitális gépem és a jelenlegi-ről nem tudok képet feltenni... mondjuk nem 1 nagy durranás de sztem jól néz ki amint lessz digit gépem felrakom a tervekkel 1ütt. ezenkívül ha van aki szereti az extrém sportokat és rámpát funbox-ot épitene szóljon nyugodtan! szivesen segítek abból már túl vayok 40-en
rátaláltam egy nagyon jó leírásra hangfalas cuccok
hát engem inkább a homemade érdekel amit saját tervek alapján készitettek
viszont ahogy látom nem sok embert érdekel a dolog talán alapból elvetélt az ötlet
hát mivel teknikailag láma vagyok én csak esztétikai szempontok alapján épitem a hangfalakat ami ugye nem feltétlenül nyerődehát ez van amúgy megfigyeltem hogy a kis 3 wattos hangszóró gömb formában 10 watt nak tűnik
lent a rajzolt kép rólla amúgy 1 lámpa búra volt az áldozat
Hali!
SAL SBX2530 hoz van valakinek ládaterve? Szeretnék építeni 1 nakivaló ládát mert amiben most van nem a legjobb(még salhoz képest sem)és most van rá "felesleges" pénzem
Hi!
Hangfalat szeretnék építeni és nem tudom, milyen dobozt és hangváltót csináljak. A hangszórók típusai sa1315 mély és dtf15 magas. A winisdben kérnék segítséget, mert nem tudom hogyan tervezzek benne, a hangváltót saját magam készíteném el erről az oldalról. Köszi előre a segítségeteket! Ant
Lázár úr 5leténél gagyibbat még nem hallotam! Kartonpapir hajlik, rezonál......az illesztéseknél kifúj......ááááá!!!!!!!! A hajam hullik!!!!!!!
AKI NEM ÉRT A HANGFALÉPÍTÉSHEZ AZ CSINÁLJA MEG A GYÁRILAG AHHOZ A HANSZÓRÓHOZ KITALÁLT LÁDÁT!!!! Vagy először tanuljon meg pár dolgot, és akkor érteni fogja milyen adatokat kér a Winisd, vagy bármely progi.... Ez az ''alap''könyv!! Kötelező elolvasni, ha kell 20szor !!! [off]link javítva! szabi83
Szerintem csak viccelt.
De persze egy kezdőt ez félrevezetheti és jó ötletnek tarthatja. Na ez a baj
Sziasztok én vettem két subwoofert csak még láda kéne hozzá hogy kellcsinálni ládát hogyha mind a 2-őt bele akarom tenni köszönöm előre is
http://www.linearteam.org/winisd.html
tesztelted már ezt?
HY valaki nem tudna segíteni abban hogy van 2, 30cm-es hangszórórm és mind a kettő lengőrész hibás, mit lehetne vele csinálni? valaki nem ért hozzá?
Hello mindenkinek!
Vettem a neten egy Blaupunkt TSw 250 típusú hangszorót.Belőle szeretnék mélyládát építeni kocsiba.Csak sajnos nincsenek meg a paraméterei.Ha valaki tudja hol lehet megtalálni kérem segítsen.Kösz. A képet mellékeltem
Sziatok!
Én azért segitek de néhány alapkérdést tisztázni kell. ,pl van egy hangszóród szemre vételezed ,az átméröt,alakját,milyen szélü pl gumi szivacs stb Fóntós érzéssel megnyomkodod két ujjal alá nyulsz megemeled a pillét, és megállapitod ,hogy milyen felfüggesztésü mekkora az utja? Kemény vagy Lágy? A kosár lemez vagy öntött ?ebből és a prespán ,vagyis tőlcsér elmozdulasárol kb tudod hogy mire lessz képes a hangszóród.Ezek a jellemők a mély il szélessávu hagszórókra érvényasek. A hangsz.ra irt spec ált nem igaz.!de azért jó tudni. Ha ezeröl irsz Segitek Üdv balyusz
Egy francia fórumon találtam:
http://209.85.135.104/search?q=cache:ycbEUPOT9XoJ:www.forum-auto.co...efox-a Power handling : 180W rms et 540 max SENSITIVITY : 92dB (2.83V/1m) 89dB(1W/1M) FREQ. RESPONSE : 20 - 200Hz NOMINAL IMPEDANCE: 4ohms MAGNET WHEIGHT : 40 oz. (1.1 KG) MOUNTING CUTOUT DIMENSION :9.21" (234mm) MOUNTING DEPTH : 4.94" (125.5mm) AIR VOLUME DISPLACEMENT : 0.08 cu.ft. (3.3L) VOICE COIL DIAMETER : 2.0" (50.8mm) THIELE-SMALL PARAMETERS Resonance frequency : 27Hz Total Q factors (Qts):0.26 ectricical Q factors (Qes) : 0.27 Mechanical Q factors (Qms) : 6.56 Volume equivalent compliance (Vas) : 2.85cu.ft. (67.82L) Linear excursion (Xmax) : 5.6mm (1direction) DC resistance (RE) : 3.71 (ohms) Force factor (BL) : 12.5(Tm) Effective cone area (Sd) : 333 (sq.cm.) Compliance (Cms) : 536 (uM/N) Moving mass (Mms) : 69.4 g Bajusz2 írására reagálva : Ezeket a paramétereket lehet házilag is mérni !! Csak most persze véletlenül se találom a leírást... még 1 érdekes oldal http://www.heatwave.hu/ |
Bejelentkezés
Hirdetés |