Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
mizsei.robival, és veled is, szintén egyet értek. Ezek tényleg meghibbantak. Milyen érdekes hogy csomó helyen energiatakarékos izzókat, fénytesteket használnak, DE még egy paks ra lenne szükség. NA NA, még is van valami bibi akkor úgynéz ki.
Akkor még nem beszéltünk az elektronika hulladékról, meg a higanyról amit tartalmaz. CSak 5mg, ha... csak. Miért nem több?
Ezek tényleg eszementek
Jó,azt elismerem hogy mi szinte mindenhol kompakt fénycsöveket használunk. De az izzót is pl a "raktáramban" padláson meg ilyen helyeken.
Most kerülnek kivonásra a nem víztiszta búrájú izzók is, teljesítménytől függetlenül, azaz 80 wattnál kisebb víztiszta izzók maradnak.
Na jó, de akkor mivel világítsak fényképezésnél?
Hűűha!
Pár Kb és megvan a könyv, ez hogy létezik? Idézet: „Na jó, de akkor mivel világítsak fényképezésnél?” Elé teszel egy fehér hőálló selymet, vagy indirekt megvilágítod, ahogy mi.
Bemész a mappába, utána katt a fájl-ra aztán "download" majd megint "download" aztán kivárod az időt és katt a "Click here to download this file" re.
Aztán ahogy hová mentse. Az egészet valahogyan nem lehet egyben leszedni? Valaki nem tudja?
Sziasztok! "zoly15": egy letöltésvezérlővel,pl. USDownloaderr-el !Kijelölöd a fájlokat, rákattintasz a link gombra, és ezt bemásolod a vezérlőbe (remélem érthetően írtam)
Kész vagyok a billentyüzet panel átalakítással (részben)
Itt vannak a képek:
Ez gyorsan ment.
Közben kicsit programoztam az elmúlt órákban (igen, fél négy múlt...) és alkottam egy laikus szemmel ránézve pofonegyszerű programot, ami kideríti melyik zenét hallgatjuk a winampban, hol tart a lejátszás (amit egy trackbar is mutat...), továbbá a memória adatokat írja ki.
Elvileg azért írtam mert LCD kijelzőre írtam volna LPT-s progit, ami kiír mindenféle finomságot rá, de ennek a fránya LCD-nek nincs háttérvilágítása, házilag kókányolni rá meg kb lehetetlen, az meg hogy néz má' ki hogy csak világosba lehet látni rajta valamit Szerintem most megyek aludni
Tegnap nézegettem egy pár videót. Aztán valami nagyon megragadott, mégpedig a "CRT készítés". Lehet hogy hülyeség, de én szeretnék készíteni egyet.
Van itthon 2Db FF képcsövem. Ha abból kitermelném a Foszfort, avval be tudnám "porozni" a készítendő CRT-t? Vagy ez mind csak az én fejemben életképes? Előre is köszönöm! Üdv!
De hogyan "porzod be"? Mivel fújod rá a port az üvegre? Gettert honnan szerzel bele? Vákuumot mivel csinálsz?
Sehogy. Egy videót láttam, ahogy valaki otthon csinált elektroncsövet, és sikerült vele oszcillálni. Otthon nem lehet csinálni lyukmaszk lemezt. A képcső nyaka ólomüvegből van a nagy terhelés miatt, többi része másból. Hogyan hegesztenéd össze otthon? A gyárakban is külön eljárás kellett ehhez! Nagyjából olyan, mintha magad akarnál otthon P4-es processzort gyártani. Nem fog menni.
Hogyan porzom be?
Úgy gondoltam hogy egyszerűen beszórom, vagy úgy nem jó? Gondolkoztam azon hogy ha nem tapad az üvegen, arra jutottam hogy az üveget megtisztítom fújok rá lakkot és még tapad rászórom így megragad. Vákuumot hűtőkompresszorral gondoltam. Gettert, sehonnan, a youtube-n úgy is működött hogy a szájával kiszívta, igaz így a fűtőszál oxidálódhat (jól gondolom, illetve jól tudom?) Az lenne jó ha valami gázzal meg lehetne tölteni.
Én úgy láttam, hogy sima üveg az egész és befesti valamivel, majd beletesz agy fűtőszálat felizzítja és elszíneződik az egész képcső üvege.
Ha elszíneződik, akkor biztos, hogy rakott bele valamit. A videó linkjét elküldöd?
Azt hiszem ez az
Inkább egy szót sem szóltam!
Idézet: „ezek elég veszélyes holmik, nem csak úgy a kamrából elővesszük” Én a kertből vettem Miért lenne olyan veszélyes ez? Tudom hogy sok mérgező anyag van benne stb.. Hegesztésnél? Én üveget is szeretnék "hegeszteni"
Azt nem hallottad, hogy ezeket a CRT-ket robbanásveszélyesnek mondják?
Robbanásveszélyes? hogyan? Nem vákuum van benne?
De akkor "befelé robban" nem?
A csőhálózat szerelőnek nincs mit és nincs mivel hegeszteni. Majd suliidőben...
Ki mondta hogy nem szeretek hegeszteni?
Jelenleg nincs mit csinálni. Csövet szerelni nem kell, meg nincs C2H2 meg O2-sem. No meg mostanság inkább rézcső, 5 rétegű cső, KPE cső megy...
Akkor ezt a CRT ejtve.
A Fényporral mit lehet kezdeni? Kuka?
Szia!
Idézet: „De akkor "befelé robban" nem?” Erre elmondok egy rövid sztorit, hátha megérted a lényegét! 9- 10 éves lehettem, volt otthon egy csomó 40W-os fénycső, ugye az még a vastagabb átmérőjű típus volt. Nagyon szerettem csöveket babrálni, tudtam, hogy vákuum van bennük. Minden áron vizet akartam beléjük szívatni! Ezért az egyik végén leszedtem az alu- borítást, és a szívócsonkot letörtem. Így belement valamennyi víz... Viszont egyszer "balul" sült el a dolog. Kezemben a "megpucolt" fénycső, valami miatt leültem a padra. A fénycsövet letettem magam mellé állítva, és... Nagy durranás következett, mert egy kiálló kavicsra tettem a végét. Az a vége beszakadt, a vákuum berántotta az izzószáltartó üveget, meg néhány motyót, de akkora erő volt a cuccban, hogy a tetejét is levitte, s majd' 4-5 méter magasra repült az egész kóc... Szerintem egy képcsőben sokkal ritkább a levegő, mert abba nem töltenek vissza semmilyen gázt mint a fénycsőnél. Csak gondolj bele, ha rosszul csinálsz valamit, nem részletezem a következményeket, azt a fantáziádra bízom! :idiota:
Hűha!
Nem is gondoltam hogy a vákuum ennyire veszélyes lehet! Régebben cekasszal megmelegítettem egy képcső nyakát majd megrepedt. Halottam hogy szívja be a lebegőt. Vagy fél percig szívta. Én meg le akartam szedni róla a nyakát. De annyi vákuum volt még benne hogy mintha 10 kilót emelnék fel
Dehogy, add oda a szentjános bogaraknak. Egyébként az ártalmatlanított CRT-ől klafa kis terráriumot, vagy akváriumot lehet csinálni.
Én egy nagyobb darabon szánkózni próbáltam télen... Nem lett volna rossz, csak rossz az ülőfelület kialakítása... :szomoru1: A karóba húzás meg divatjamúlt!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |