Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Idézet: „Bár,még csak egy csatorna van megépítve..az is monoban..kvázi fél csatorna eddig, de akkor is: működik!” stereo = 2 csatorna mono = 1 csatorna szerintem.. :yes::yes: Idézet: „még csak egy csatorna van megépítve” ebből? -> [pic]http://www.garazs.de/hangtech/kevero.jpg[/pic]
hát úgy néz ki!
ma osszeírom hogy mi kell... aztán jön a rendelés
Na.. nekem egyértelmű volt,amit írtam
Stereo lesz a keverő és nem TL082-es ic-vel, hanem kétszer megépített TL081-es összesítőrésszel készül. Ebből megvan az egyik rész (tehát kvázi a jobb csatorna összegzője). Erre időhiányban és próbaképpen csak egy csatornát forrasztottam gyorsan be. Viszont mivel ennek az első csatornának sincs még meg a bal oldala, ezért írtam,h. csak fél . De most egészítem épp ki .
össze dobtam:
2db rca anya, 2db 47k lin tolo potit, majd a hifi aux-ára. 1-1 rcara külön forrásból hangot kötöttem.. háát ha csak ilyet csináltok, EQ nélkül akkor nem nagy valami sztem üdv :yes: Idézet: „Bocs, de én maradok a jobbak válaszánál, így megvárom ők mitfognak irni” BOCS, össze kevertelek mással!
ki mondta,h. nem lesz EQ?..
Idézet: „Most még csak 2db 9V-os telepről üzemel, de majd ha megépítem a mikrofon-előerősítőt meg a hangszínszabályzót, akkor lesz hozzá normális táp is.” tehát 4 csatorna, ebből 2 mikicsatorna.. mindegyik előtt EQ, fader. ennyi. nekem ennyi kell, nem zenekari keverő (az van ) , amihez kell pontosan megfelel
A lényege:
van két csatorna és ezeket nem úgy kevered át,h. lehúzod az egyik csati potiját, miközben a másikat feltolod, hanem van egy harmadik potid (vízszintesen, nem függőlegesen, mint a két csatornáé) és ezzel a harmadik potival lehet átkeverni a két csatornát egymásba, egyetlen mozdulattal csak az egyik kezedet használva hozzá . Tehát ezt a harmadik potit elkezded húzni mondjuk balról jobbra és ekkor az 1-es csatorna jele folyamatosan csökken, miközben a 2-es csatorna jele növekszik. Ha elérsz a poti közepéhez, ott egyenlő hangerőn fog szólni a két zene és ha haladsz tovább az első csatorna jele fokozatosan csökken és egyszer eltűnik,marad a második csatorna. Na,ez asszem nem volt érthető.. mind1..próbálkoztam
nem jól tudod :yes::yes:
fader az csak toló poti... amire te gondolsz az Cross-fader ! :yes::yes::yes: üdv
de..jól tudom,csak nálam a kettő egy és ugyanaz (mi dj-k márcsak így használjuk )
de nem jól tudod akkor semm
fader = angol szó, jelenti hogy toló poti nincs vita Damatictól tanultam
De, a pontosítás kedvéért a fadert az első és hátsó csatornák hangerejének beállítására használják (pl. autórádiókon).
Én a cross-faderről beszéltem (ahogy azt szabi83 meg is jegyezte ),de ezt már szinte mindenki rövidíti, ezért ha egy keverőpultánl a fader szót olvasod, akkor a cross-faderre gondolj!
szerintetek jó lesz így a keverőm???
(zenekarnak lesz)
Üdv Keverőépítő fanatisták!
Ha én keverőt építenék a köv. dolgokra figyelnék: MINDEN szabályzás DC vezérelt lenne(kikopnak a potik pl a Piher poti 2 HÓNAP alatt,aztán vagy drága cserélni, vagy hallgatjuk a recsegést...:no, Discokeverő esetén: minden csatornának külön VU méter, 3 sávos EQ, kacsolóval belehalgatás bármely csatornába, 1 csatornának több bemenet;pl:2-3 line,1mic kimenet minimum 2 szabályozható Zenekarinálanoráma szabályzó (a hangszer hol szóljon bal-jobb oldal) itt se árt az EQ minden csatornára... Egy kép 1 szerintem kiváló disco keverőről(haver +elégedéssel használja már rég..):VMX300
..remélem haver kölcsön adja, hogy lemásoljam a kapcs rajzát....és akkor közzéteszem..
a feszvezérelt szabályzást pontosan hogy gondolod?
amúgy jó keverő,szoktam ennek a két csatornás, effektes verziójával keverni
pajti miről beszélünk??
dc vezérel ic-k ről... EQ -ban is van lenne ilyen(?!!?), mert én még nem láttam ilyet...
dB Thunder...támogatom az ötletedet, hogy vissza lehessen fejteni a kapcs. rajzát
a tda1524 a feszvezérelt, van benne hangerőszab, mély, magas meg balance
Sziasztok!
A TDA 1524-et próbáltam, nekem nem vált be, nagyon zajos-pláne nagyobb csatornaszámnál érzékelhető. Egy kérdésem is lenne: tudtok-e olyan helyet ,ahonnan beszerezhetők elfogadható áron normális külsejű forgatógombok ? Igazán gondban a 4mm tengelyátmérőhöz tartozókkal vagyok. (Egy nagyobb csatornaszámú keverőhöz akár 80-100 db is kellhet...) Köszi St
heló heló!
Én zenekarnak csinálom. 8 csatorna lesz, mindegyik előtt egy ilyen eq:[pic]http://users.otenet.gr/~athsam/Circuits/MIXER/MIXER_9.gif[/pic] vagyis két csatorna elé lesz egy ilyen a Vu métert nemhiszem hogy teszek minden csatorna elé... de a mastert nemtom hogyan csinálom meg...
Köszönöm a segítséget!
A probléma ezen oldalát meg szoktam oldani magam is egy darabka rézcső segítségével, de a lényeg a gomb maga. Egyszerűen nem lehet normális megjelenésűt, normális áron beszerezni (legalábbis nekem nem sikerült). A másik gond, hogy a 6-os tengelyre illeszthető gombok legtöbbbször túl nagyok, nem férnek el az adott helyen. Asszem veszek egy esztergát... Azt mondom aki keverő építésébe vág mind a tervezésnél, mind a költségeknél figyeljen a mechanikára is ne csak az elektronikára. Igen jelentős költséghatása van-doboz,potik, gombok, ledek,csatlakozók stb.-és ugye mindegyikből jelentős darabszám kell, ráadásul nem árt jobb minőségű, mert ugye minden "hallatszik". Még egyszer köszi St
gratula mekem mutatod? most csinálom Nektek a nyákot hozzá!:laughEQ nyák! topik...)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |