Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Szia!
Nem tudom, hol jársz a keverővel, de szerintem a trimmereket hagyd ki, mert ezzel csak a zajt növeled. Én is építettem már rengeteg keverőt, a zaj nagyon zavaró, főleg nagy hagerő esetén (pl házibuli stb). Cross-fadert akarsz beletenni?
türelmetlen vagy, vagy lassú a neted ?? minek 4* elküldeni ??:no:
Nem tom, ki hogy van vele, én 1.-re is +értettem...
(Bocs, nem cikizni akartalaok, csak jól jött ki, h ugyan azt 4* is elküldted!)
Tudjátok nekem is volt már szómenésem, pedig nem vettem be hashajtót...
Egyszerűen látszólag nem továbbította a hsz-t, és többször is rányomtam. Pfff - ennyi. Egyébként ma reggel találtam egy Csabai Dániel - HiFi hangstúdió építése c könyvet, ami egy kissé avas, de az alapok nagyon jók benne, sőt, van benne egy IC-s keverő rajza! Ez nagy szó ám abban a könyvben! Próbálok keresni vmi szkennert a környéken, és feldobom vhova - valamikor.
hy! nekem tetszik meg minden de valami beültetési rajzot nem tennél fel légyszi?
mert fogalmam sincs hohgy mit hova tegyek
okés,én csak leírtam,h. egy ilyen 2csat stereo+2csat mono disco keverő mibe fáj
potik tolók, 8cm-s, stereo és 2db - ezért 1400 (szal,majdnem ugyanannyi,mint nálatok..ezt le kell nyelni,ennek ez az ára, vagy bontóban 2órás munkával előtermelni vmilyen cuccból ami korántsem biztos,h. stereo ) (meg van 2 mono, 5cm-s - ezeket ingyen kaptam) gombot meg nem találok normálisat, amit eddig láttam, az a szabványos stúdiódesign,tehát az alja,teteje magas, a közepe mély, de nekem ez nem jó,mert a discokeverőkön kicsit másmilyen van láttam pioneert 1000-ért (gombot ezeréééért!! ...jó..mondjuk a cdj100-as szervízgombja..dehát akkoris..) tehát gomb még nem tom honnan lesz,meg azt sem mennyiért
Nekem nem jön le az oldalad, mi van rajt pop-up hegyek?
van itthon annyi potim hogy lapátolni lehet...
de sajna mind forgós:no: de ezt már nem kell vennem
sprint layout-al csináltam, és azzal nem ment, ezért nem csináltam.
De ha van olyan prg amiben megyez normálissan akkor kérem a nevét :yes: vagy mivel lehetne egyszerűen és gyorssan,(paint az kínszenvedés :yes??? üdv
jaja!
nincs véletlenül msn-ed? akkor el lehetne magyarázni hogy mi hova kerül:yes:
mielött kérdeznétek
15K -tól felfelé(sorba) 56K van, mellete balra 47K.
hy! hogy sikerült? mekkora is a nyák pontos mérete?
Felteszem a rajzokat mégegyszer: Kapcs. rajz Nyák Beültetési rajz köszönet Szabi83-nak:yes:
:no::no::no::no::no::no::no:
végeztem vele már.... micet rákötötem, egy kissebb erőlködöt és az áramot rákapcsolva csak csönd van, átnéztem h jó-e minden.... igen jó... teszem fel a kérdést, de mért nem müxik ???? erölködöt kikötötem, helyére sima ledet raktam hátha.., de nem!:no::no: nem villant fel 1* se vissza gépelé... mint kiderült, ez dynamikus michez van nekem meg sima pc-s elektret valszeg ezért nem fog müxeni így :no::no: De az sztem jó a dologba, hogy nincs zúgás (cca nincs brumm :jump.. kereshetek másik kapcsott, de lehet sőt ez is bent lesz max lehet majd kapcsolgatni(elekt. v dyn.) !! :yes::yes:
nekem dynamic micre kell:yes:
mekkora is a nyák?
5cm X 3,5cm, én kézzel rajzolom a lemezre és vaskloriddal maratom.
Nehogy másikat csinálj te cseresznyétlen, csak egy fantomtáp kell a mikrofonnak!
Ott, ahol van a bemeneten a csatolókondenzátor (a 100 mikrofarádos), oda egy mondjuk 100k-s soros ellenállással közvetlen a kondenzátormikrofon-kapszula + pontjára rákötöd a tápfeszt, és kész. Annak szólni kell.
Damatic = No1
müxik télleg, igaz probálkoztam és 10k-s ig lementem, így nagyobb a telj. :yes::yes: ( megnéztem az elektr micnek 4.5 v os fesz se árt ahogy kivettem a doksiból ) köszi :yes::yes::yes:
Poti: A az a lineláris, a B az a logaritmikus, de a B -s műkődésben hogy más az A-s nál?
És lehet e A-s helyet B-s potit használni, müködés váltazik vagy ua ? Ezt nem vágom és vannak tuti mások is akik ezt nem tudják.
Sziasztok!
Az A típusú potmétert ha ellenállásilag néznénk, akkor egy teljesen szimmetrikus dolgot kapnánk, tehát az ellenállásréteg az teljes mértékben eloszlik az egész felületen. Ha a B típust vizsgáljuk, akkor annak az ellenállásváltozása logaritmikus skála alapján növekszik. Tehát mondjuk ha a középágán a szélső érték felénél akarok megállni (vagyis van pl. egy 10ohm-os potim, és felére akarok osztani egy feszültséget), akkor a B típusú potit nem a közepéig kell csavarni, hanem kb. 1/3-áig. Ha ugyanezt az esetet tesszük fel az A típusra, akkor annál természetesen pont a feléig kell tekerni ahhoz a potit, hogy pont 2 egyenlő feszültségre osztódjon a bemenet. Remélem, érthető volt Ha nem, akkor nyugodtan lehet visszakérdezni, nem viszi el a cica a nyelveteket, szívesen segítünk itt jópáran a többieken
Bocs, de én maradok a jobbak válaszánál, így megvárom ők mitfognak irni :yes::yes::yes::yes::yes:
Sziasztok!
Most építem a keverőt és be kéne rá kötni a két 9V-os elemet,de fog sincs hogyan. A rajzon van +, -, test, most akkor hova kössem a két + és - sarkát?
Ezt úgy szokás megoldani, hogy a 2 elemet összekötöd, de csak az egyik pólusuknál. Az egyik pozitívját a másik negatívjával. Ezt az összekötött pontot elnevezed testnek. Ez lesz a föld az áramkörödben. A másik két pólus meg természetesen ellátja a saját funkcióját.
Mert ugye az egyik elemnek maradt egy pozitívja, az lesz az áramkör számára a pozitív (+). Aztán maradt még egy negatív pólus a másik elemen, meg lesz az áramkör negatívja (-).
Oksa,thx!
Az RCA-nál melyik a föld? (Amúgy még nem műxik a keverő,holnap meg elutazok..) Idézet: „Az RCA-nál melyik a föld?” az apánál a nagyobbik lsd: [pic]http://www.demton.hu/Autogen/schaltplan08.gif[/pic] Sikerüült ! Bár,még csak egy csatorna van megépítve..az is monoban..kvázi fél csatorna eddig, de akkor is: működik! Most még csak 2db 9V-os telepről üzemel, de majd ha megépítem a mikrofon-előerősítőt meg a hangszínszabályzót, akkor lesz hozzá normális táp is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |