Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Annak a hangszórónak mindig is 40 liter volt a max. térfogata, 40Hz-re hangolva, nem tudom hogy jött az 56. De elvenni könnyű a térfogatból.
Köszi szépen!
Én is így gondoltam csak megkérdeztem a biztonság kedvéért mert nem építettem még hangdobozt!
Tömítésnek jó a terostat. A Berner és a Henkel terméklistán is megtalálható többek közt.
Üvegezőktől (autó) is kérhetsz egy csíkdarabot.
Még annyi kérdésem lenne, hogy miylen anyagból csináljam? Van itthon bútorlapom gondoltam abból megcsinálom, mert így nem kell venni semmit. Aztán olvasgattam és legtöbben a pozdolját meg az mdf-et emlegetik. Mennyire lesz jó a bútorlap?
Sziasztok!
Az Eastech hangszórókról halottatok már??? Abból lehet baj, hogy az említett hangszóró 6 ohmos és 8 ohmos hangváltót használok hozzá??? Ha egy hangfalban két darab mélyközép van akkor azokat hogy kell rákötni a hangváltóra? Előre is köszi...
Hallottam, már maga a hangszóró is elég baj, de a 8 ohmos váltó egyáltalán nem úgy fog működni hattal, ahogy azt tervezték.
Az adatlapján a Vas:49.835L nem ez jelöli a térfogatot?
Vagy ez zárt dobozra vonatkozik?
Egyikre sem. A Vas az Vas, térfogategyenérték, a lengőrendszer engedékenységével megegyező engedékenységű bezárt levegő térfogatát jelöli, a szükséges dobozhoz nincs köze.
Ja okés,akkor rosszul tudtam,na mindegy akkor próbálok a 40L-felé közelíteni a dobozzal,már szerintem max:50-re tudom lefaragni a térfogatát,anélkül hogy szétbarmolnám az egész belsejét..
Sikerült kiderítenem, hogy conan hangfalakba építették be ezeket a hangszórókat. Viszont nem tiszta hogy hány ohmosak. Több helyen 6-ot írtak, de láttam képet amin 8 volt ráírva...
A conan hagfalakat sokan oltják, de volt pozitív vélemény is... További véleményeket várok! Nagyon olcsón be lehet szerezni a hangszóróit, ezért szeretnék ilyen megoldást választani. (1290ft/db)
Nem vagyok benne biztos h. ér annyit. Sőt... Nem érdekes, hány ohmos, csak akkor lehet hozzá váltót méretezni, ha lesz róla mérés.
De pontosan melyik hangszóró ez? Mert volt itt a fórumban is egy mérés Eastec hszhez. Lehet, h. az is épp ugyanez.
Mert nem valászoltam hanem egy új kérdést tettem fel. Mért kattintottam volna a válaszgombra?
Én még 830 Ft-ért vettem ilyeneket, játszani.
Ilyen átvitelt mértem az egyikről, egy 10 literes zárt dobozban. Csináltam T-S mérést is róluk, ha érdekel akkor majd felrakom. Egyébként nem szól rosszul és meglepően jól terhelhető, de az átvitele miatt (1,8 kHz-nél szakadék) gőzőm sincs hogy milyen magassal lehetne összeváltani. Egyébként anno, Tabon, ilyenekkel szerelték a Philips "mjúzikcentereket"
Nem csak az 1800-as hiba miatt használhatalan, ha 100Hz-nél van a 0dB, akkor 250-nél már eléri a -3-at, ehhez meg nem lehet semmit illeszteni. És ez még csak zárt doboz.
A terhelhetőségéről én nem vagyok meggyőződve, nagyon kicsi a lengőcséve. amúgy mi volna az, ami rosszul szól, ha ez nem?
Szia pl13!
Olyan kérdésem lenne: Tudnál-e ajánlani 13 cm-es hsz-t 4-5 ezer körüli értékben. Ne Sal vagy Mnc legyen. Köszi djgombi!
Heló!
Jelenleg minden érdekel a hangszóróról! Mert szemtelenül olcsó szerintem. Ha nem sikerül használt hangfalat szerezni akkor valószínűleg ilyent használnék, hacsak nem ajánlotok valami jobbat... Bár félek a dologtól. A hangváltót még csakcsak megtervezem és megépítem ha kell, de hangfalépítésben nem vagyok otthon. Érdekelne az a 10literes hangfalad méretei. (tervek szerint 2db ilyen lenne egy hangfalban)
Már így is majdnem 50Kg egy hangfal,mennyi lenne homokkal??? Jéézus.
De nem rossz ötlet,szerintem még a rezonanciákat is javítaná.
Hja, akkor ez ugyanaz, amire gondoltam. Nem annyira olcsó, amennyire rossz. Váltót tervezni hozzá sztem szinte lehetetlen feladat, nem tudom hogy gondolod ilyen egyszerűnek....
Attól függ, mire kell, vagy a TVM, vagy a H2000. Más hasonló képeségűt, hasonló árban nem tudok.
Ha azokat nem is, de stabilabbban állna a lábán. És csökkenne a térfogat. Persze ha nem érdekes a terhelhetőség, maradhat az 50 literben is.
Nagyobb dobozban csökken a terhelhetőség?
Amúgy pontosan 56L-s.
Sziasztok. hangszóró vásárlás előtt vagyok, de a véleményetekre vagyok kíváncsi.
van egy ládám magasság x mélység x szélesség 60x30x40 cm 30 cm-es hangszórót szeretnék bele. SAL: SPA 3040 vagy M.N.C NOIR 30706 300mm szerintetek melyikkel járok jobban?
Igen csökken, de nő a hangnyomás mélytartományban, viszont pontatlanabb lesz.
nem ezek külső méretek
mit ajánlanál akkor? esetleg rossz a méretezés? |
Bejelentkezés
Hirdetés |