Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Először is nagyon szépen köszönöm ez a rajz már sokat segít. Azt még megkérdezném a CUR PRO az mit figyel? Valóban a MUTE részben van a tranzisztor és mivel tudnám helyettesíteni? Megmérem a kimeneti DC szintet, hogy kiderüljön nem-e ez befolyásolja a némítást. Köszi még egyszer: djgombi
CURRennt PROtection (áramvádelem, rövidzár-védelem). Azon a csatlakozólábon megy a jelzés a proci felé túláram esetén. Ha minden ok, akkor az a láb "lóg a levegőben", mivel sem Q615, sem a Q684, sem a Q699 nincs hibafeszültség miatt megvezérelve.
DTC helyett? Hmm... nem tudom... biztosan lehet valamilyen digit tranyót kapni a kereskedelemben. Egy normálisabb alkatrészboltban tudnak helyettesítőt rendelni, vagy adni... de sima tranzisztor is jó, csak a rajz szerint kell a bázis elé egy ellenállás, meg a B-E közé is egy. A rajzon lévő tipusnak van a neten adatlapja, ott az ellenállásértékek is fel lesznek tüntetve, szerintem. Ha más nincs, így megoldható. Nem kritikus pontja a végfoknak. Nagy bétájú tranzisztort válassz, és ha lehet, akkor egy magasabb határfrekvenciájút... de szerintem nem lesz gond, bármilyen szokásos tranzisztort teszel be...
Szia!
C114-et itt kapsz: Bővebben: Link De van több típus válogathatsz! Ami neked kell: 30V 0.1A 10Kohm.
Mond valakinek valamit az, hogy TCZ015A és TCZ012B?
Ez van ráirva 2 kisebb méretű trafóra egy crt monitor panelen. Milyen trafók ezek?
Nekem ilyenből volt az első tápom megépítve még 22-23 éve szakmunkásban. A légrés meg ne szivasson, az E-I lapokat össze kell forgatni, és lesz egy príma trafód. Egyébként Hg lámpákhoz használatos folytó trafó, ill. tekercs csak trafónak látszik. 80-125-160-250-400W lámpákhoz készültek, ennek megfelelően lehet trafóként használni. A gyári légrést felejtsd el, a lemezeket egyet innen, másik onnan kell bepakolni váltv. A végére az I lemezeket is bepkolhatod. Príma hazai gyártású sziliciumos vaslamazek, egyik oldalon szigeteltek, ha látni ha nem.
Ha rám hllgatsz készítesz neki egy új csévét, és elszigeteled primert, szekundert.
Szia!
Ne haragudj, de szerinted ezekből mi látszik?!
Igazad van, énkérek elnézést, de nincs itthon most digitgép . Ha nagyon nézed, kilehet venni, elején sok banándugó van, szerintem valami tápegység lehet.
Ha kirakod fényre, és úgy fényképezed jobb lenne.
Na ittvannak.
Na látod.
Nem tudom mi lehetett, de szerintem így ne használd, elég kókánynak tűnik.. Viszont az alkatrészeit fel lehet használni, a trafó is jókora darab, és a doboza is nagyon jó. Egy labortáphoz jó alap lehet. Arra én is kíváncsi vagyok mi lehet a hengerben..
Azt hiszem nekiállok szétszedni. Nemsokára helyzetjelentés
Idézet: „mi lehet a hengerben..” nem toroid?
Szia!
Én is gondoltam rá, csak ahhoz magasnak tűnt. Ui.: Jobban megnézve, lehet hogy neked lesz igazad.
Elég dúrva a trafó, kimenetei: föld, 5V, 12V, 24V, 42V és 110V. A hengert azt nemtudom mi, nincsrajta semmi szám, vagy akármi.
Esetleg mérj ellenállást a kimenetei közt.
Azt most nem tudom kimérni, mert lemerült az elem a multimban, és ellenállást sehogy se akar mérni. De találtam a dobozban még egy Semitron skb30/04 es graetzet, 400V/30A .
Ez a kerek "izé", biza trafó. Egy nekem is csücsül a szekrényben, nem használom, mert fogalmam sincs mire képes. Feszültségeket lemértem, de hogy valami teljesítmény vagy amper. Semmi sehol.
Ha a tekercshuzalok vannak kint belőle, az átmérőből ki tudod számítani a terhelhetőséget.
De az a baj, nemtudom hogy a tekercs huzalai-e, vagy sem, nem látom. De szerintem ez nem toroid trafó, mivel túl régiek ezek, bár nemtudom.
Ha zománcozott merev huzal lóg ki belőle, az a tekercshuzal.
Hát nem tudom, de a kilógó vezetekékek, tömör rézből vannak, lakkozva, mert a csokiknál levannak kapargatva, tolómérővel mérve 0,75mm es. Viszont, vannak vékonyabb sodort vezetékek is. A vastagabb tömör a barna, és a vékonyabbak a zöldek.
Azt megtudod mondani nekem, hogy milyen feszek mennek be és jönnek ki, és hogy melyik kábeleken?
Az a baj hogy az enyém nem ilyen, vagyis kialakítás ez, de más a típusa. Mint valaki írta mérőműszerrel mérd le a tekercsek ellenállását (persze előbb vegyél holnap egy elemet ) Egy-kettőre végzel a 230V megkeresésével és a többit már működés közben megméred.
Sziasztok!
Egy kis segitségre lenne szükségem.Kölcsönadtam az akku töltőmet, (régi szovjet tipus de massziv, simán tölt 2db 210A.-os aksit)természetesen forditva próbálták rátenni az aksira és lehasalt kettő dióda tipusa(KY202H IV-74).Sajnos én csak mükedvelő vagyok nagyon amatőr szinten.Semilyen katalógusban nem találom,ha valakinek lenne ötlete mivel helyettesithetem kérem irja meg.Köszönettel B.I.
Szerintem azok tirisztorok voltak. A helyettesítője:
BTP10/500 vagy KT708 esetleg 2N6405
Igen , azok valóban tirisztorok, még annyit tennék hozzá hogy MCC170-est dobott nekem helyettesítőnek.
Üdv.
Azt megmondod nekem, hogy milyen értéket kell hogy kapjak ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |