Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   679 / 3610
(#) KTobi hozzászólása Szept 8, 2009 /

Valaki megmagyarázná nekem, miért kell egy CF memóriakártyára az artisjus-nak adót fizetnem?
Valahogy, nem tudom felfogni, hogy egy speciális felhasználási célokra gyártott kártyát, hogy gondolják, hogy azon illegális anyagokat fog valaki is tárolni?
Nem tudok olyan médialejátszóról ami CF kártyát használna, ha pedig valaki CF kártyát használ tárolásra, az nem fog nagy sebességűt venni csak azért, hogy zenét tároljon rajta.
[OFF]Gondolom nem csak én vagyok ezzel így.
(#) valve válasza KTobi hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

"CF memóriakártyára", adót fizetni?. Mivan? Ez most komoly? :eek2:
(#) Action2K válasza KTobi hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Idézet:
„Nem tudok olyan médialejátszóról ami CF kártyát használna”

Pedig van, és ezért kell a jogdíj.
(#) KTobi válasza Action2K hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Csak abba a lejátszóba nem 11ezerért vesznek kártyát, hogy minőségi legyen, hanem a legolcsóbbat a piacon.
[OFF]No hagyjuk, gyakorlatilag, ha valakit rajtakapnak, hogy illegális adatot tárol, akkor már ő ártatlan, mert ő előre kifizette a jogdíjat.
Ahelyett, hogy akik másolt dolgokat árulnak fognák meg és büntetnék, a magánemberektől szedik be a pénzt, még ha előre is tudva van, hogy az esetek 99,99%ában az fényképezőgépbe kerül.
Ha pedig valakitől ellopják a másolásvédett fényképét, akkor ott persze nem segít senki, neked kell bebizonyítani az igazad.egy példa
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Ezt hogy sikerült összehozni? :eek2:

A helyedben be nem vallanám. Azt mondtam, hogy hoppá a hidon lejettem a vízbe, és ennyi.

Honann tud az adóhivatal arról hogy neked, CF kártyád van?
Miköze a te CF kártyádhoz?
Milyen jogon feltételezi azt róllad hogy illegális tartalmat terjesztenél rajta. Becsületsértési per, kártérítést ilyen esetben nem lehet előterjeszteni? . Elképesztő hogy ilyenek is vannak.

akkor már ő ártatlan, mert ő előre kifizette a jogdíjat

Ez érdekes.
(#) _ampervadasz_ válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Köszi. Igyekszem, igyekszem.

A nagy siettség közben: jóreggelt mindenkinek. :kalap:
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Az Artisjus-os jogdíjat nem utólag szedik és nem is az adóhivatal...

Bele van "építve" a termék árába, tehát megvásárláskor fizeted ki végülis a "termék árával együtt". Ugyanúgy, ahogy már évek óta több ezermillió CD vagy DVD esetén.
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Végül kik kapnak ebből a befolyt pénzből, hogyan osszák el?A másik kérdés evvel "legálissá" tehetőek (jogilag) a letöltött és ilyen adathordozón tárolt adatokat (film, zene , könyv stb. ...) ?És mi van a szoftverekkel gondolom így nem "legalizálhatóak"...
(#) Stadi válasza KTobi hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Az Artisjus matricákkal több gond van. Először is, ott az ártatlanság vélelme. Milyen jogon kér tőled pénzt bárki is olyan jogsértést feltételezve, amit nem támaszt alá a független magyar bíróság jogerős ítélete? Másodszor, valaki nekiszegezte azt a kérdést egy artisjusos arcnak, hogy a matrica megléte esetén ugye akkor már meg sem büntetik az embert, ha szerzőijog-sértő anyagot találnak rajta. A válasz hebegés-habogás volt, de az jött le, hogy ugyanúgy megbüntetnek. A harmadik gond az, hogy az adathordozók ára folyamatosan esik, de a jogdíj összege állandó, így egységnyi kapacitásra az előállítási költség és a jogdíj arányát tekintve a jogdíj egyre nagyobb részt tesz ki. Okos.

Emellett várom már, mikor kell majd jogdíjat fizetni a merevlemezes meghajtók után. Hiszen pl. egy csomó set-top boxban is az van, és arra bizony filmeket szokás felvenni...

Amit nem értek viszont, az az, hogy miért nem jutott még eszébe senkinek népszavazást kezdeményezni a jogdíj eltörléséről, holott simán nyerhető lenne az ügy. (Kérdés egyszerűsítve: Akarsz fizetni? Igen/Nem...) Ráadásul az OVB se köthetne bele, mivel ahogy írtátok is, ez nem költségvetési tétel. Mondjuk a nemzetközi visszhangja nem lenne túl pozitív egy ilyen szavazásnak...

Különben ahogy a neten olvasgattam, a hazai alkotóknak sem szíve csücske az Artisjus. Ha jól emlékszem az olvasottakra, elég diszkriminatívan csak a nagy alkotóknak osztanak valamennyi pénzt.
(#) Georgee hozzászólása Szept 8, 2009 /

Unalmamban csináltam egy sokkolónak látszó tárgyat.

sokkoló.jpg

(#) Ricsi89 hozzászólása Szept 8, 2009 /

Helló!
Valaki nem tud linuxra valami jó kis cpu venti szabályzó programot? Mert a gyári megoldásban, kb 50 fokig nem megy, utána beindul és visszahűti 45 fokra. Viszont szeretném, ha kis fordulaton állandóan menne, így nem lenne ennyire zajos és lehet nem is menne fel arra a hőmérsékletre, hogy nagyobb fordulatra kelljen kapcsolnia. Ez azért lenne jó, mert akkor éjszaka is mehetne a letöltés és nem kellene kikapcsolni a gépet.
(#) zolika60 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Engem sokkolt.
(#) vicsys válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Ejnye no! Miért nem építesz. Ezek közül mindegyik OS független...
Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Stadi hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Úgy tudom minden adathordozó után kell fizetni. Sőt még a szórakozó helyek is fizetnek a bekapcsolt rádió után. Hogy a beszedett pénzt milyen módon osztják szét és kik között azt nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy jelentős része a rendszer fenntartására megy. Egy nagy része az állami kulturális alapba megy a maradékot meg valamilyen szisztéma szerint a szerzők vagy leszármazottaik kapják. Van egy ismerősöm aki ilyen módon kap jogdíjat a nagyapja szerzeménye után. Azért egy alkotmányossági vizsgálatot megérne, hogy minden felhasználót jogbitorlónak tekintenek.
(#) Ricsi89 válasza vicsys hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

És hová rakjam? Meg akarom hagyni az eredetit is, csak picit akarom átalakítani, hogy alapból is pörögjön egy kicsit, de ha elkezd "forrni" a proci, akkor a gyári szabályzás rákapcsoljon. Amúgy se nagyon van hely a laposban. :no:
(#) Stadi válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

A vinyók után nem kell fizetni. Még. Ezt onnan tudom, hogy a hivatalos forrásból vásárolt vinyókon nincs matrica. Viszont érdekes lenne a díjtétel, mivel jelenleg egy pendrive ára 1GB esetén 135 Ft, 32GB esetén 2880Ft jogdíjat tartalmaz. Akkor 1TB-os vinyó esetén mennyi lenne??? A gatyánk nem lenne elég. Azt hiszem, minimum egy komplett ruhásszekrényt kellene befektetni.

Egyébként félreértés ne essék, nem a szerzői jogok ellen vagyok (magam is fejlesztek kisebb programkákat), de a probléma megfelelő kezelése jóval igazságosabb és szofisztikáltabb megoldást kívánna, mint hogy fizessen mindenki, aki meghatározott fajta adathordozót vásárol.
(#) zolika60 válasza Stadi hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Azért ez vicces nem? Hogyan jön ki a GB-onkénti 135Ft Miért nem 13 vagy 1350 ki tudja? 1GB-ra ennyi csalás esik? Vagy csak valami okos szakértő néhány százmillióért írt egy tanulmányt aminek ez az eredménye. Hát kérem így (is) vagyunk kizsákmányolva.
(#) Szebence hozzászólása Szept 8, 2009 /

Sziasztok!

Bocsi, hogy közbeszólok, de már annyira szemet szúrt és zavar, hogy most rászántam magam és beírtam ide...
Nagyon sok felhasználó a "nálam" szót 2 db L-lel írja, tehát helytelenül így: nállam
Már nagyon zavar, csak szeretném megkérni ezeket a felhasználókat, hogy figyeljenek oda, mert ez nem egyszeri elírás. Rendszeresen minden topicban találkozom ezzel a hibával, de már nem tudtam magamba tartani.

(#) hapro hozzászólása Szept 8, 2009 /

Sziasztok!

Milyen áron mennek mostanában a szakvélemények...?
Konkrétan egy fazonnak kéne szakvéleményt adnom arról, hogy 6 pár igen drága hangdoboza a nagy esőzés következtében beázott bemutató termében szétázott és használhatatlanná vált. 6db szakvéleményt kért.
Szerintetek mennyit lehet egy ilyenért elkérni?
(#) patexati válasza hapro hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

5000FT /db szerintem. A tv,video,dvd ilyen árban megy!
(#) hapro válasza patexati hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Én is hasonló árra gondoltam.
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Üdv!
Próbálj meg egyszer egy saját művet sajátmagad kiadni. Csodát fogsz látni a visszakapott jogdíj, és mint kiadó a befizetett jogdíj arányáról.
A szórakozóhelyen bekapcsolt rádióból szóló zene után kell fizetni jogdíjat, pedig a rádió már fizetett nem is keveset. Hogy miért? Mert így szól a törvény.
Van még más is ami szúrja a szememet. Ha veszel egy filmet kazettán kb 1500 Ft, ha ugyanezt a filmet DVD-n veszed, 5000. Miért is?
A műsor, a jogdíj ugyanaz, a hordozó .... Melyik a drágább?
(#) zenetom hozzászólása Szept 8, 2009 /

Hali!
Bocsi mostanaság hanyagolom a HE-t, de már több hete csak egy LCD kijelző programozásával foglalkozom (najó meg ezzel-azzal is) és most annyira elakadtam hogy az valami borzasztó. Már prog.hu-ra is felvetettem a kérdést, de csak részben válaszoltak rá. A problémám egyébként az lenne hogy kéne nekem Delphiben igazi kb 1-5ms-os szüneteltetés egy ciklusban. (A sleep(1) csak 15ms-ot csinál...)
Aki tudja rá a megoldást kérem ne habozzon. Esetleg Topi mesterre gondoltam hogy tudna erre megoldást...
Már a kedvem is elment mindentől
(#) 7805 hozzászólása Szept 8, 2009 /

Hello

Azt szeretném kérdezni hogy valaki tudja hogy lehet mobilra progikat rakni? játék stb...a amppák között game nincs...
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

A delphiben (mivel nem értek hozzá) nincs valami hasonló mint az asmben, hogy NOP? Azt talán lehetne használni...
Bár ez a csevegés már súrolja az off határát az offtopicban...
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Akkor írjunk ilyen szép szürke OFF-os betűvel! . Node a Delphi tud assembly kódot is fordítani, csak elé kell írni a kódnak azt hogy "asm" viszont ez a szemétláda windóz nem biztos hogy engedi is működni , de ha van bármiféle ötleted ne habozz
(#) mark.budai válasza zenetom hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

[off]Off témába Off tagekkel jó írni!
De seggberúgás lesz! Bár, modi kezdte! :hide:
(#) zenetom válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 8, 2009 /

Nemigaz mert én kezdtem de máshol nem is férne el... ez programozás, nem elektronika
(#) Báddzsó hozzászólása Szept 8, 2009 /

Ma felhívott egyik volt "vevőm" és elkezdte magyarázni, hogy egyik ismerősének pálmafa mosó gépet kellene készítenem. jaja, pálmafa mosó gépet!
Először fel sem fogtam mivan, aztán há' mondom ezek hülyítenek biztos, mert az egyik haveromnak a főnöke... Aztán kiderült, hogy nem.... Tehát emberek, jövőhéten pálmafa mosó gépet fogok fejleszteni. BáddzsóTech most fogja nagyra nőni magát. ennyi
(#) zoly15 hozzászólása Szept 8, 2009 /

Jó estét mindenkinek!
Nagyon kihalt az Off
Most tesztelem a billentyű világításomat!
Nagyon jól tudok így írni sötétben
Holnap végre megyek gyakorlati munkára.
Végre összejött, nagyon örülök neki
Holnap megyek villanyt szerelni, csőszerelő létemre, hiába csinálunk itt mindent de nekem ez is tetszik
Persze lényegében csőszerelés lesz.
Télen pl a tűzoltóságon kell kicserélni 70Db radiátort
Következő: »»   679 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem