Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok kedves fórumozók!
A címben említett Ic-t szeretném helettesíteni, mert minden bizonnyal meghalt, de sajnos sehol nem találok ilyet. hqvideon ennyit találtam: Bővebben: Link Amit kérnék, hogyha valaki tud valami megoldást, kérem segítsen, mert enélkül nem tudom használni kedvelt erősítőmet. Az lenne a legjobb ha lenne valami amit különösebb átalakítások nélkül be tudnék tenni helyette. köszi!!!
Szia!
Ez nem IC, hanem egy duál FET, magyarul 2db FET van egy tokban.
Szia!
Ebben a tokban 2db N-csatornás J-FET van, be tudsz teni hejette 2 db BF244C -et átalakítás nélkül.
szia, hol lehet hozzájutni ehhez, mert hqvideon nem rendelhető már
Szia!
Ezt lehet kapni a Lomexben, ki lehet próbálni. Vagy esetleg két szimpla FET-et berakni összeragasztott tokkal.
Így kell bekötni, és rendelhető csak BF244B néven: Bővebben: Link
Szia!
Erre én is gondoltam, de a BF244 csak 30V-os az UPA pedig 50V-os. Szerintem legalább 50V-os FET kellene.
hát nem tudom mivel tudok segíteni a döntésben, az eredetire nem irják valahol, hogy hány voltos?
Na ez igaz, viszont a U404 nem igazán tehető be roncsolásmentesen egy sip tok helyére szerintem.
Be lehet hajtogatni a lábait egy sorba.
A HQ-ban kapható 2SK246, ez 50V-os.Bővebben: Link
a 30v-os kevés? akkor az 50v-os bekötését meg tudnád mutatni?
sziasztok, akkor legyen az 50 voltos? vagy a 30? illetve elvileg akkor minidkét bekötés jó? köszönöm!!
most nézem az árakat, a 30v-os kijönne párszáz forintból, míg az 50-es 600 körül... szóval ha jó a 30as inkább azt tenném bele
bocsi, elnéztem, a lomexeset láttam csak. a két középső lábat össze kell kötni, vagy ott alapban csak egy vezeték lesz?
Szia!
Idézet: „a 30v-os kevés? akkor az 50v-os bekötését meg tudnád mutatni?” Attól függ mire használod. ha a tápfeszültség több mint 30V akkor kell az 50V-os. Idézet: „a két középső lábat össze kell kötni, vagy ott alapban csak egy vezeték lesz?” Ezt nem értem.
már megvettem az 50v-osat, hülyeséget kérdeztem.
Az számít, hogy végtrafónak az egyik B688 a másik D718, és én elnéztem és két B688-at vettem?
Szia!
A D718 helyett nem jó a B688. Nem is biztos, hogy cserélni kell.
szia, sajnos cserélnem kell, mert probálgatás közben elküdtem... Az igazi baj az, hogy az egyik oldal szarul szól. minden tranyót kiforrasztottam, lemértem egyenként, de minden jónak tűnt, semmi hibát nem találtam, végül erre a dual tranyóra gondoltam hogy hibás, de miután mondtátok, hogy ez két tranyó, kimértem és mindkét oldal ugyanazt az értéket mutatja, ami egyébként más mint amit vettem tranyot mutat. Szóval már nem tudok mire gondolni. A két oldalt felcseréltem, akkor a másik oldal szolt rosszul, tehát a végfoknál lehet valami gond, nem a jellel vagy bármi mással. Kondik jónak tűnnek, de ki is lettek cserélve. tranyókat végigmértem, diódákat is, nem zárlatos egy se. nem tudom mi lehet a gond. Amugy nem ugyaolyan értéket kellene mutatnia a dual fet-nek, meg annak amit vettem (amit mondtál)? nincs már ötletem
Ha ellőtted, tönkre mehetett benne egy-két ellenállás is, érdemes átmérni őket.
Ha van a kapcsolásban kisjelű dióda(pl. 4148), azokat is érdemes cserélni.
szia, akkor átmérem, kapásból találtam egy ellenállást aminek 10 ohmosnak kellene lennie, de 0-mutat a gép, méghozzá mindkét oladlnál, pedig a másik oldalt nembántottam, érdekes...
szoval ellenállásokat mérjem át, diódákat megnézem mégegyszer, van még valami ami esetleg kimaradt volna? Idézet: „10 Ωosnak kellene lennie, de 0-mutat a gép” Az ellenállás megszakadni szokott. Korrektül csak úgy tudod megmérni, ha az egyik lábát kiforrasztod.
Szia, összeraktam a cuccot, de semmi jó hír. Ugyanazt csinálta mint régebben, halkabban recsegve szól a zene. Próbálgattam, pöcögtettem az alkatrészeket, egyszercsak elszállt a bizti, de előtte frankon felmelegedett az egyik kondi. Előtte semmi baja nem volt.. nem értem mi lehet a baja
|
Bejelentkezés
Hirdetés |