Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Gondolom valami hasonlóra van szükséged.
Hétvégén GU81M PP próbateszt következik, képeket is teszek fel róla
Egyenlőre egy alap (sokszorozós) táp egy 320W-os 230/370V-os leválasztó trafóval, és 2 sorba kapcsolt primerű APX kimenőtrafós megoldás jutott eszembe próba gyanánt, persze egymás mellé állított trafók, mert egybevasalni nem tudom, és nem is akarom Ha rendesen megszólal, akkor máris készülnek a hozzávaló méretezett trafók
És itt a próbakimenő terve is.
Szerintem működőképes lehet, persze csak próba szinten, hogy meghalljam a GU81 hangját
Az APX kimenők szigetelése bírni fogja ezt a nagy feszültséget?
Állítólag egy réteg 0,05-ös prespán elvisel 1,5 kV.
A szóban forgó APX100 -as kimenő gondolom egy áttekert változat ? Kérdés mivel szigeteltek benne, ha 2 réteg triflexil-lel annak szerintem lazán tudnia kellene 5-6 kV. De ez csak tipp. a prespánból ítélve. Ja ha én ilyesmivel kísérleteznék, akkor inkább több vékony réteg szigetelést használnék mint egy vastagabbat, Pl 2 réteg 0,1 -es prespán helyett 4 réteg 0,05 prespánt használnék. Szerintetek ?
Egyáltalán milyen áttételű (Raa érték) trafót gondoltál ehhez a csőhöz? Szerintem min Raa=10-12 k
jaja, én is 10-12k-t számoltam nagyjából, de ez a próba megoldás csak kipróbálni lesz jó, hogy van e értelme tovább áldoznom rá Amúgy tuti szólni fog valamennyire
Valamennyire.... Azért a hengerőpotival jobb, ha vigyázol.
Boldog 1500. oldalt mindenkinek!
225000 hozzászólás...
Sok jót ne várj még próba szinten sem, mert egyenáramúlag lesz gerjesztve a vas mint egy SE esetén és legrés nélkül...
Termelünk ám rendesen!
Nana, egy nullával kevesebb a tényleges.
Ha kicsit szétköti, és így kapcsolja sorba őket, akkor nem lesz egyenáramúlag gerjesztve.
Erre a kerek oldalra nekem is akad egy jó hírem, meg egy kérdésem
Megérkeztek a megtekert kimenőim és fojtóim, így minden akadály elhárult, a 6C33C SE megvalósulása elől. (Hála érte Fletának ) Tegnap kotorásztam a csöveim között és ráleltem néhány dobozolt E83F piros feliratos Tungsram csőre. Használható ez audio célokra, esetleg EF86 helyett (más lábbekötéssel) vagy ez csak távközlési célokra jó?
Hát a 300B is úgy kezdte.
Na jó, de abban van kraft, de a szegény E83F csak 2,1W-os ala cuzammen. Max előfokba lenne jó szerintem. De nem ő a mikrofóniás?
Nem hinném, hogy ez a cső ekkora karriert futna be
Idézet: „Max előfokba lenne jó szerintem.” Én is ide gondoltam esetleg az EF86 helyett.
Az EF80-asról hallani, hogy mikrofóniás.
Egy 10.000 órás "Special Quality" csőtől többet várna az ember. Nekem is van, de még nem próbáltam, milyen a hangja. http://tubedata.milbert.com/sheets/030/e/E83F.pdf
Ezek után ha azt mondja nekem valaki egy kérdés után hogy olvassak vissza, cirka pár hozzászólás között keresgélni. Szerencsére elég intelligens a kereső.
Had legyen a kimenővel kapcsolatban is egy kérdésem:
200-220mA-re 200-220V-ra SM102b esetén a légrést 1mm környékén kezdjem?
Hopp, tényleg! Bocsi! Tehát 22500 hozzászólás. Azért ez sem semmi.
Nekem 1 mm-es 2x0,5 légrés volt benne, de meg kellett volna próbálni kisebbel, 2 x 0,2-vel
De mivel immáron nincs SE erősítőm hát ez kimarad az életemből. Elgondolkodtam egy 4W-os 2A3 SE-n van egy 0,1 lemezből tekert VAC SM102B vasam ez felezve ehhez pont elég lenne. Csöves EI-sal van 2 db fekete anódos 5c3sz hozzá.
A 2A3 szép cső, én is táncba vinném
Sovtek-re gondoltam ez van olyan elérhető áron és formailag is nagyon hasonlít az 5c3sz-re.
Köszi, kezdetnek nem rossz, bár eléggé fura a rajz.
Honnan van? Üdv!
thyratron circuits, nálam 28 000 találat .Szerintem hónapokig nézheted.
Szervusz!
Nézegettem már, hidd el, de eléggé katyvasz. Sok találat túl bonyolult, drága cuccost prezentál, spec alkalmazásra; jónéhány fizetős helyre mutat (fizetett cikkek, tanulmányok), vagy csak valami általános reklámjellegű ("hűdejó csövet gyártunk vazze"). A konkrét típusokról amiket kerestem, meg semmi, kivéve az az egy oldal, ami édeskevés például a TG1-0,5/12-ről. Azért némi időzítési és hasonló infók, jelleggörbék elkelnének. Hát, hónapokig nem szándékoztam nézegetni, neked lenne kedved/időd? De egy kérdést megért. Tán más többet mond. Üdv!
Gratulálok nektek az 1500-adik oldal eléréséhez, sajna az utolsó 100 oldalban nem voltam a segítségetekre, már csak 2 hónap, és még jobban nem fogok ráérni... :emptybottle:
De azért nincs még elfelejtve a 6AS7G OTL, és a GU50PP sem! |
Bejelentkezés
Hirdetés |