Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock

Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   11 / 489
(#) Lewyz válasza vicsys hozzászólására (») Nov 24, 2006 /

üdv'
egy mechanikai kérdés: én kicentiroztam a forgórészt elég jól és alacsonyabb fordulatnál nem 'üt'. De amint elér egy adott sebességet berezeg egy kissé.. nem tudjátokmi lehet a baj
(#) Lewyz válasza vicsys hozzászólására (») Nov 24, 2006 /

hé még egy kérdés,
kicentiroztam a forgórészt és megy is elég simán de ha elér egy adott sebésseget berezeg nem tudod mi lehet a baj?
(#) Lewyz hozzászólása Nov 24, 2006 /

kétszer küldtem el mert eleinte azt hittem hogy nem ment el
(#) vicsys válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 24, 2006 /

oldalról is nézz bele, hogy horizontálisan is egyenesen álljon. A bázison lévő potival be lehet állítani a fordulatszámot.
(#) Bukall hozzászólása Nov 25, 2006 /

Na már megszüntettem minden előző gondom, most már csak a forgató motor nem kap elég feszültséget köszönhetően az LM2941-nek. A PIC kikulldi neki a jelet mikor bekapcsolom a távvezérlővel, amit az LM meg is kap, de nem csinál semmit. A potenciométer állitásával csak 0,2V-ot tudok állitani. Eleinte mikor még nem jól működött és melegedett a bázis lehet hogy esetleg kárttett benne? Hogy tudom azt kipróbálni vagy lemérni? Amugy az összes lábán megvan a megfelelő feszültség, szóval vmit tuti nem csinál jól.
(#) Lewyz válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

helo,
dezo, akkor csak siman ratapolom az 1.5V os elemeket es kesz?
(#) vicsys válasza Bukall hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

csatolok 1 kis segítséget...
A nyilakkal jelzett helyen mérj feszkót.

bekötés.gif

(#) Bukall válasza vicsys hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

Nah akkor bekapcsolva:
Enable-EN- 5V
Out- 0,56V (ha áttekerem a trimmelt teljesen akkor 0,26V)
IN- 15,5V
Kikapcsolva uygan az csak az EN-en 0V van.

A kimenete nincs rövidzárban?
(kösd le a ventit)
Ha így sem jó=> IC csere...

Jah, és a poti 500Kohm? nem véletlenül csak 50K-s?

Ja és ahogy a rajzon van a hűtő részének saját bordája van, szóval az semmivel nem érintkezhet.

500K-s megmértem, és nincs zárlat a ventilnél, ugyan úgy 0,56V feszültség van. Miért is kell IC csere? LM2941 vagy PIC?

A PIC-ed vszinüleg jó, mert kiadja az EN jelet. Az LM-et kell cserélni, sztem. (azt még megpróbálhatog, hogy kiveszed a panelból és próbaképpen elindítod egy tápegységről)

Honnan tudok gyorsan, olcsón újat rendelni, ugyanis ezt Győrből rendeltem, de ők is hollandiából hozatták és egy hónapig tartott mig megjött. Vmi más hely? Csak az a gond hogy én nem Magyarország területén lakok, és igy nem tudom hogy hogy postázzák a dolgokat.

[link=http://www.hqvideo.hu/pr?srch=lm2941&ls=20&sm=2]http://www.hqvideo.hu/pr?srch=lm2941&ls=20&sm=2[/link]
Innen szoltam rendelni... Kérdezd meg őket mélben, sztem segítenek!

Nem is rossz! 290Ft. Győrből 2400 Ft-ért jött. Köszi szépen!

MOst hogy kivettem a hibás alkatrészt (LM2941) és ráteszem tápfeszre megint elkezdett melegedni veszélyesen a mosfet és az egyenirányitók Normális az?
(#) Bukall hozzászólása Nov 26, 2006 /

Ah mostmár megint megy . Mérecsgéltem és arra jutottam, hogy mielőtt bekapcsolnám távvezérlővel addig a forgó részen a PIC-nek csak 0,5V táplálása van, de amint bekapcsolom már 5V. AZ igy stimmel?
(#) vicsys válasza Bukall hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Sztem igen.
(valahol már írtam, hogy úgy indul, hogy be-ki-be kell kapcsolni)
(#) Lewyz válasza vicsys hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

he, en osszeraktam az orat s a tavszabalyzot is. es ugy tunik mukodnek...mar csak doboz kell hozza de a forgoreszen csak 9V-ot eszleltem, a kitoltesi tenyezo valtoztatasaval szerintetek fog noni a feszultseg?
udv
(#) Satterhand válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Sziasztok!

Lenne egy ollan jellegű kérdésem hogy a P.C. -nal a forgórész fordulatszáma hogy van figyelve csak azért mert a legtöbb pc-fan ban a 3. kábelen lehet vezérelni a fordulatszámot legalábbis legjobb tudomásom szerint de ha nem így van akkor javítsatok ki!!

Köszi a választ!
(#) Qxy válasza Satterhand hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Nem jól tudod. A harmadik vezeték a fordulatszám jel KIMENETE a fan-nak. A feszültséggel lehet ezen típusú motorok fordszámát szabályozni.
Üdv: Qxy
(#) Lewyz válasza Qxy hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

hali, meg lenne egy kerdesem, valamitol nem megy rendesen az alloreszen az infraled, nem mindig kap feszultseget... volt olyan hogy mind a ket laban 5V-ot mertem... s mire megy jol arra szepen kiegett a led maga!

nem tudjatok mi lehet a baj?

es valaki valaszolna plz az en kerdesemre is?
(#) Master_of_the_web válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

helló

esetleg tehetnél egy előtét ellenálást.
(#) Lewyz válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

hat az mar van
(#) Lewyz válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

220ohm pontosabban, es 5Vrol kene mukodjon
(#) Master_of_the_web válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

igen ez igaz, milyen led-et tettél?
(#) vicsys válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

Idézet:
„s mire megy jol arra szepen kiegett a led maga!”

Mi az, hogy kiégett a LED?
Ha nem kap túlfeszültséget (mivel használsz előtét ell.-t)-akkor mitől égne ki? Egyébként a telódon lévő kamerával meg tudod nézni, hogy világít-e!
(#) Lewyz hozzászólása Nov 29, 2006 /

hat az ugy volt hogy neztem egy 3Vos litium elemmel es ment meg, de mikor a bazisrol akartam akkor nem, aztan probaltam megint az elemmel es azzal sem ment. Nem baj veszek masikat de nem tudom mi okozhatta a bajt, es ha meg mindig fennall ennek is annyi
(#) Lewyz válasza Lewyz hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

ja es digi kameraval folyton figyeltem hogy megy-e

de este keso volt es en , szoval tiszta fejjell lehet tobbre jutok
(#) Lewyz válasza vicsys hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

helo,
a lednek megvan az 5V tapja de ha rakapcsolom nem eg
nem tudom hogy lehet ilyensmi

segitseg!!!
Következő: »»   11 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem