Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
üdv'
egy mechanikai kérdés: én kicentiroztam a forgórészt elég jól és alacsonyabb fordulatnál nem 'üt'. De amint elér egy adott sebességet berezeg egy kissé.. nem tudjátokmi lehet a baj
hé még egy kérdés,
kicentiroztam a forgórészt és megy is elég simán de ha elér egy adott sebésseget berezeg nem tudod mi lehet a baj?
oldalról is nézz bele, hogy horizontálisan is egyenesen álljon. A bázison lévő potival be lehet állítani a fordulatszámot.
Na már megszüntettem minden előző gondom, most már csak a forgató motor nem kap elég feszültséget köszönhetően az LM2941-nek. A PIC kikulldi neki a jelet mikor bekapcsolom a távvezérlővel, amit az LM meg is kap, de nem csinál semmit. A potenciométer állitásával csak 0,2V-ot tudok állitani. Eleinte mikor még nem jól működött és melegedett a bázis lehet hogy esetleg kárttett benne? Hogy tudom azt kipróbálni vagy lemérni? Amugy az összes lábán megvan a megfelelő feszültség, szóval vmit tuti nem csinál jól.
helo,
dezo, akkor csak siman ratapolom az 1.5V os elemeket es kesz?
csatolok 1 kis segítséget...
A nyilakkal jelzett helyen mérj feszkót.
Nah akkor bekapcsolva:
Enable-EN- 5V Out- 0,56V (ha áttekerem a trimmelt teljesen akkor 0,26V) IN- 15,5V Kikapcsolva uygan az csak az EN-en 0V van.
A kimenete nincs rövidzárban?
(kösd le a ventit) Ha így sem jó=> IC csere... Jah, és a poti 500Kohm? nem véletlenül csak 50K-s?
Ja és ahogy a rajzon van a hűtő részének saját bordája van, szóval az semmivel nem érintkezhet.
500K-s megmértem, és nincs zárlat a ventilnél, ugyan úgy 0,56V feszültség van. Miért is kell IC csere? LM2941 vagy PIC?
A PIC-ed vszinüleg jó, mert kiadja az EN jelet. Az LM-et kell cserélni, sztem. (azt még megpróbálhatog, hogy kiveszed a panelból és próbaképpen elindítod egy tápegységről)
Honnan tudok gyorsan, olcsón újat rendelni, ugyanis ezt Győrből rendeltem, de ők is hollandiából hozatták és egy hónapig tartott mig megjött. Vmi más hely? Csak az a gond hogy én nem Magyarország területén lakok, és igy nem tudom hogy hogy postázzák a dolgokat.
[link=http://www.hqvideo.hu/pr?srch=lm2941&ls=20&sm=2]http://www.hqvideo.hu/pr?srch=lm2941&ls=20&sm=2[/link]
Innen szoltam rendelni... Kérdezd meg őket mélben, sztem segítenek!
Nem is rossz! 290Ft. Győrből 2400 Ft-ért jött. Köszi szépen!
MOst hogy kivettem a hibás alkatrészt (LM2941) és ráteszem tápfeszre megint elkezdett melegedni veszélyesen a mosfet és az egyenirányitók Normális az?
Ah mostmár megint megy . Mérecsgéltem és arra jutottam, hogy mielőtt bekapcsolnám távvezérlővel addig a forgó részen a PIC-nek csak 0,5V táplálása van, de amint bekapcsolom már 5V. AZ igy stimmel?
Sztem igen.
(valahol már írtam, hogy úgy indul, hogy be-ki-be kell kapcsolni)
he, en osszeraktam az orat s a tavszabalyzot is. es ugy tunik mukodnek...mar csak doboz kell hozza de a forgoreszen csak 9V-ot eszleltem, a kitoltesi tenyezo valtoztatasaval szerintetek fog noni a feszultseg?
udv
Sziasztok!
Lenne egy ollan jellegű kérdésem hogy a P.C. -nal a forgórész fordulatszáma hogy van figyelve csak azért mert a legtöbb pc-fan ban a 3. kábelen lehet vezérelni a fordulatszámot legalábbis legjobb tudomásom szerint de ha nem így van akkor javítsatok ki!! Köszi a választ!
Nem jól tudod. A harmadik vezeték a fordulatszám jel KIMENETE a fan-nak. A feszültséggel lehet ezen típusú motorok fordszámát szabályozni.
Üdv: Qxy
hali, meg lenne egy kerdesem, valamitol nem megy rendesen az alloreszen az infraled, nem mindig kap feszultseget... volt olyan hogy mind a ket laban 5V-ot mertem... s mire megy jol arra szepen kiegett a led maga!
nem tudjatok mi lehet a baj? es valaki valaszolna plz az en kerdesemre is?
helló
esetleg tehetnél egy előtét ellenálást.
hat az mar van
220ohm pontosabban, es 5Vrol kene mukodjon
igen ez igaz, milyen led-et tettél?
Idézet: „s mire megy jol arra szepen kiegett a led maga!” Mi az, hogy kiégett a LED? Ha nem kap túlfeszültséget (mivel használsz előtét ell.-t)-akkor mitől égne ki? Egyébként a telódon lévő kamerával meg tudod nézni, hogy világít-e!
hat az ugy volt hogy neztem egy 3Vos litium elemmel es ment meg, de mikor a bazisrol akartam akkor nem, aztan probaltam megint az elemmel es azzal sem ment. Nem baj veszek masikat de nem tudom mi okozhatta a bajt, es ha meg mindig fennall ennek is annyi
ja es digi kameraval folyton figyeltem hogy megy-e
de este keso volt es en , szoval tiszta fejjell lehet tobbre jutok
helo,
a lednek megvan az 5V tapja de ha rakapcsolom nem eg nem tudom hogy lehet ilyensmi segitseg!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |