Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   181 / 729
(#) Bassmester válasza PoC_Zoli hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Szerintem ne vegyél ilyet, ha hifi dobozt akarsz csinálni. Én 4 db-ot vettem, 830 Ft/db áron, csupán azért hogy méréseket gyakoroljak rajtuk (pici, könnyű, elfér az asztalon stb) Az 1 darab 10 literes zárt dobozt is csupán mérési célból csináltam. Főleg basszusgitárral próbálgattam, egy nóném piezó társaságában. Így elég feszes a hangindítása és tényleg nagyot oda lehet vágni neki, brutál slap hangja van. Egy gyakorló kombót fogok csinálni belőlük, hidalt 7294 véggel és egy Kreuzer-féle előfokkal. Ehez megfelel az egyébként rossz átvitele, hangszínezés nélkül is kellemes hangot adott a bassgitárral :yes:
(#) pl13 válasza Bassmester hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Igen, hát 100Hz körül a leghangosabb, a gitárhoz meg nem kell feltétlen a jó impválasz sem mélyben.

Ha mindenéron iylen olcsóságra van szükség, akkor innen lehet válogatni: http://logotech.hu/index.php?module=termekek&sub=termekek.php&akt_m...art=15[Link][/url]

A 909 és 851 egészen tűrhető.
(#) pl13 válasza sonix888 hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Aha, és mekkora belül? Mert nekem most csak az a lényeges. Illetve mire is akarod használni?
(#) pioneer25 hozzászólása Szept 5, 2009 /
 
Császtok.Abban kérném a segítségetehet,hogy ven egy dupla lengőtekercses hangszóróm ami 2*2 ohmos hogyan csinálhatnék belőle 4 ohmost ha sorba vagy párhuzamosan kötöm őket?Ez egy autós hangszóró de én a szobában szeretném használni de csak úgy hogy a hifi erősítőnek ne legyen baja mert arra 4 ohm a legkissebb köthető hangszóró.Előre is köszi.
(#) szamóca válasza pioneer25 hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Sorba kell kötnöd a két tekercset. :yes:

Dupla HSZ.JPG
    
(#) pioneer25 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Nagyon köszi.
(#) sturbi válasza pl13 hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Preludium B32-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Megfgyeltem, hogy egy jó közepes szobahangerőtől felfele (kb. 3 W, de méginkább 5 W körül) van igazán jó hangja, alatta cincorgós és sejtelmesen brummogós (csúnya mélyek) hangja van, a közepe szinte hiányzik (ezért aztén feljebb kell tekerni a hangot, ami meg már hangos hosszútávú zenehellgetáshoz). Kis helyiségben kevésbé zavaró a jelenség.
A kérdésem az, hogy lehetne-e ezen a problémán változtatni a váltó módosításával, akár kicsit a mélyhangok rovására is, hogy kis hangerőn is (1 W) egyenletesnek hallatsszon, de azért jó legyen akkor is, ha 10-15 W-al meg van küldve.
(#) sonix888 válasza pl13 hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
a belső mérete :
mélység: 26 cm
magasság: 38 cm
szélesség: 36 cm

egyébként szobai használatra.
(#) pl13 válasza sturbi hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Az elhelyezésen kell variálni vagy az erősítőn, mert a hangsugárzó átvitele középen egyenletes minden napvilágot látott verzióban, és elvileg mélyben sem emel, mert a 60-100Hz körüli fölösleget elviszi a baffle step.
(#) sturbi válasza pl13 hozzászólására (») Szept 5, 2009 /
 
Köszi, akkor inkább nem kontárkodok bele, igazad lehet, mert régebben nem volt vele gondom, most más az erősítő is, más a helyiség is.
(#) PoC_Zoli válasza pl13 hozzászólására (») Szept 6, 2009 /
 
Köszi szépen a tippet!

Egyenlőre próbálok keresni valami használt hangfalat.

De ez tényleg jobban hangzik...

Esetleg nincs véletlenül valami leírás valahol hangfaltervező programokhoz???
(#) sonix888 hozzászólása Szept 6, 2009 /
 
Szóval ehez a ládához milyen hangszórót ajánlotok?

a belső mérete :
mélység: 26 cm
magasság: 38 cm
szélesség: 36 cm

egyébként szobai használatra. és nem zárt
(#) pl13 válasza PoC_Zoli hozzászólására (») Szept 6, 2009 /
 
Subvoice oldala.

De annyi a bökkenő, hogy a program nem tervez neked se hangdobozt, de hangfalat, se hangsugárzót, csak annyit csinál, hogy ehyletted számol, azért, hogy ne kelljen sok A/4-es lapot teleírni, mire eljutsz egy egyszerű hansgzóró+doboz kombináció várható átviteléig. Magyarul neked tudnod kell, mit miért csinálsz, mielőtt a programhoz nyúlsz.
(#) e-chipmunk hozzászólása Szept 10, 2009 /
 
Sziasztok
Szeretnék építeni egy 2.1 rendszert és nem tudom eldönteni, most miből induljak ki, láttam itt egy subládatervet a kapcsolásokban, ez jó lenne-e a.1-nek és hogy kellene megcsinálni a többi részét. Mármint mindent én szeretnék csinálni. Ha jól tudom úgy működik a dolog, hogy van egy lejátszó, így kezdődik a történet, aztán ezt össze kell kötni egy erősítővel, ezt meg a hangfalakkal. Ez így az egyszerűsített változat gondolom.
De mégis hogy kezdjek neki? Valaki tudna valami okosat, hogy neki tudjak kezdeni az elméleti tervezgetésnek?
Előre is köszönöm segítségeteket !
(#) ptesza válasza e-chipmunk hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
A 2.1 rendszernél 2 kisebb hangdoboz , viszi a jobb és bal oldalt, kis méretükből adódóan gyenge mélytartománnyal. A .1 hangdoboz ezt a hiányosságot pótolja. A a szeteró jelet összegzik , és ezt szólaltatja meg a sub láda ,egy megfelelő szub szűrön keresztül. Lényegében 3 csatornás erősítő kell hozzá.

Jobban járnál egy sztereó hangdoboz párral, habár ez csak a magán véleményem.
(#) Kovidivi válasza pl13 hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Szia PL13!
Régebben is beszélgettünk a hangszórókról, és megvan minden hangszóróról a saját tapasztalatod. Megkérdezhetem, hogy Te otthon, milyen hangszórót/ hangrendszert használsz? Esetleg képeket kérhetek?
Köszönöm.
(#) pl13 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Kérdezheted, de én semmit. Mindig az szól, amin dolgozok.
(#) Kovidivi válasza e-chipmunk hozzászólására (») Szept 12, 2009 /
 
Először hangdobozt válassz, és ahhoz méretezed majd az erősítőt. Van már otthon valamilyen? Mekkora teljesítményt szeretnél? Pl. 2x10w + 40W, vagy 2x100w + 200w ? Kb.?
(#) djgombi hozzászólása Szept 13, 2009 /
 
Sziasztok!
Jamo hangszórót hol lehet venni? Mert nem találok sehol a neten. Esetleg mi használható helyette? /13cm/
Köszi a segítséget: djgombi
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Pontosan mi helyett is?
(#) djgombi válasza pl13 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Jamo Cornet 145 a hangfal típusa és elszállt belőle mind a két mély. De már kicserélték Salokra de ugye az egy hulladék. Vissza kellene alakítani eredeti állapotára.
Üdv: djgombi
(#) highand válasza PoC_Zoli hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Vegyél egy használt Orion HS 280, vagy 288-at.

50e Ft-ig jobbat nehéz venni, rosszabbat nagyon könnyű.
(#) pl13 válasza highand hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Bármit, csak azokat ne!!!

Ezek ez Orionok eredeti állapotban kb. hallgathatalanok a gyárban elképzelhetlen módon elszúrták a hangváltójuk. Újat megfelelőt tervezni hozzá pedig felér egy kisebb rémálommal, ami úgy nagyjából félévig tart. Szóval ezektől rosszabbat nagyon nehéz találni. A 288 ráadásul indokokatlanul, és tervezésmentesen lett b-reflexé alakítva, aminek egy 100Hz körüli idegesítő rezonancia a hatása, olyan, mintha UFO leszállópálya költözne a szomszédba.

Amit bártan meg lehet venni 50-től olcsóbban is, az a Preludiium B32-es változata, a D25 vifa dómmal. Vagy a '90-es évek bármellyik Videotona pl. DB2228, vagy a TVM hangszórókkal szerelt verziók, Cavatina, Concerto, Toccata, edsetleg Sonus C100, ezek egészen tűrhetőek.
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Akkor javítani kéne a régit.
(#) highand válasza pl13 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Én a mai kinai hangszórókkal való összehasonlításra gondoltam. Amiket te felsoroltál, azok tényleg jobbak, kérdés eladják-e.
(#) e-chipmunk válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Halihó mindenkinek!

Na szal gombhoz keresünk kabátot jelenleg, mert van egy M'N'C eclipse II 250 átmérővel hangszóróm, ez sztem jó lenne mélynyomóba. Ennek a dobozára az van vésve" 240/120W" A mágnesre "180W" Na ebből mi az igaz?
Nos ha ez tegyük fel tud 80w zeneit akkor ehhez milyen jobbos és balos kellene?

Vagy az előző hozzászólás, miszerint jobb egy sztereo pár ahhoz mit szólnak a fórumozók, Mert nekem pl teszik a .1 ben a dübörgés, de ha valaki bebizonyítja hogy hülyeség akkor leteszek róla.

Tehát mindent én csinálnék, erősítőt dobozokat, mindent
Szóval most így állok várom a véleményeket.

Egyébként SAL-os terveket néztem ki jobbos balos párnak, meg .1 nek is
(#) Tomi20 hozzászólása Szept 13, 2009 /
 
Sziasztok

Ez a típusú hangfal hogy szólhat? Ki mit tud róla? Gugliban nézelődtem, 6ohmos, 110/55W-osak. Gyorsan kellene információ, mert ha szépen szól, lehet hogy lenyúlják előlem
Előre is köszönöm.
(#) pl13 válasza e-chipmunk hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
A SAL tervek nem tervek, semmiféle tervezés nincs mögötte, olyan hasraütésszerű az egész. És még hibák is gyakran fordulnak elő bennük. El kell felejteni, amiylen gyorsan csak lehet.

Az MNC mély talán 40 liter körüli zártban elmegy, de túl jó mélyátvitele nem lesz, egy jobb 160-as lehet hogy mélyebbről indul.
(#) pl13 válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Hm, késői Videoton, csak a membránszélek nem jól lettek kicserélve, valószínűleg nem is megfelelő alkatrésszel pótolták, ami elég nagy hiba. Ettől eltekintve elviselhető hangsugárzó, csak az a legnagyobb baja, hogy háromutas.
(#) Tomi20 válasza pl13 hozzászólására (») Szept 13, 2009 /
 
Köszönöm a választ, szerintem akkor kihagyom az üzletet, elég sok bajom van így is egy rosszul peremezett Videoton hangszóróval, nem kell még egy...
Következő: »»   181 / 729
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem