Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon tuti szerkezet ! De minek neked 35 Wattos lézer ? Műholdra vadászol !
Nekem is jól jönne, 4W zöldhöz, de ezt egy ismerősnek készítettem, cnc-vel SMD forrasztáshoz lesz használva, feltéve, ha sikerül precíz optikát készíteni (szerencsére ez már nem rám tartozik
![]()
Sziasztok!
Elkészült a régi Orion rádióm újjítása. Egy nap a padon kutatva, rátaláltam egy régi 1950-ben gyártott Orion rádió üres dobozára, elektronika, aljzat illetve hátlap nélkül. Az interneten sokat kutatva az Öreg Rádiók Honlapján bővebb információkat, az előlapot is megtaláltam nagyon jó minőségben, így például a típusára is: Orio-R325. Elhatároztam, hogy újjáépítem, de viszont az eredeti csöves áramkörhöz nehézkes beszerezni az alkatrészeket, így új alkatrészekből építettem újjá. Első feladatom, a doboz volt. Készítettem hátlapot, aljzatot, lábakat, előlapot illetve az eredeti hangszóró szövetet is kicseréltem, mivel nagyon rossz állapotban volt. Ezután a régi lakk lecsiszolása történt. A doboz ezek után 2 réteg dió színű, vízbázisú lazúrt, majd 2 réteg extra fényes lakkot kapott, rétegenként 24óra száradási idővel. Közben az áramköröket is elkészítettem. A rádió panel készen volt, egy régi órából való de tökéletesen működött. Frekvenciasávja 88-108Mhz (CCIR), egy TDA1083 dolgozik benne. Az erősítő egy 10W-os TDA2003-as IC-vel készült, aminek nagyon szép hangja van. Az egyenirányításon elhelyeztem egy LM7805 stabilizátor IC-t, ami a rádiónak szolgáltat stabil 5V-ot. A hangszóró egy kétutas, 20W-os, 4Ohm-os, gyönyörű szép hangminőséggel. Ezek után már csak az összerakás, összeszerelés következett, amely sok munkával, türelemmel végződött, de az eredmény magáért beszél. ![]() További képek az újjításról A rádió újjítása után készült videó
Nagyon jól néz ki , minőségi munkát végeztél! :kalap:
A "skáláját" jól látom te készítetted? Mi alapján (egyedi tervezés vagy sikerült régiről másolatot szerezned)?
Fúúú... Ez nagyon szuper lett. Nekem is van lent egy ilyen régi rádió dobozom. Lehet, hogy megpróbálom én is így rendbe tenni, ha a fele ilyen jól fog kinézni mint a tiéd akkor tuti mindenkinek fogom mutogatni. Nagyon jó lett tényleg, grat.
![]()
Nekem is van ugyanilyen rádió,a tiédet látva rákéne állnom régi rádiók felújjítására,van jópár darabom
![]() ![]()
Én köszönöm a linket! És végre megtaláltam egy régi rádióm áramköri rajzát is...
Szívesen
![]() ![]()
Lesz még ennél nagyobb is
![]()
Szia! Én is csak gratulálok a kitartó és gyönyörű pepecselős munkádhoz!
Engem az érdekelne, hogy a skálát hogyan csináltad meg. Pontosabban ez a fekete alap fehér betű hogy jön ki. Nincs az a nyomtató, ami ilyen homogén feketét nyomtatna. Vagy mégis van? Vagy van fehér tintád? ![]()
Nem lehet hogy a fekete részt nyomtatta? A fehér rész pedig maga a papír?
![]()
Már, hogy a manóba ne lenne sötét toner. Fehér papírra nyomtatva, egy rétegben.
Nekem is tetszik a rádiód, de én a helyedben kapcsolós hangerő potit használtam volna, és akkor nem kellene a hátuljára a kapcsoló. De ettől függetlenül jó lett.
Szia!
Egy lézernyomtatóval nyomtattam a skálát, a fehér betű természetesen maga a papír. Hozzá kell tennem, hogy az eredetí képmérete 6785x1805 képpontú, és 1000 dpi felbontású. ![]()
Persze ez nekem is eszembe jutott, de az elektronikai boltban csak 1 féle volt, és az is nagyon drága.
Köszi! A nyomtató is szépen dolgozik ezek szerint. Semmi csíkozás meg minden. Gondolom elég új, vagy keveset használt a fényhenger. Még egyszer gratula!
![]()
Tiszteletem mindenkinek.
Egy kicsit mutogatok. "Labortápegységem" leendő doboza: (labortápegység azért van idézőjelben, mert még nincs kész az áramkör, de a NYÁK már le van maratva) Lesz még benne 3 db LED, és egy ICL7107-es IC-n alapuló digitális feszültségmérő is, ez utóbbi egy plexi lap mögött fog helyet foglalni itt az előlapon. Üdv.: 002
Ebbe a számítógép táp dobozba belelehet zsúfolni egy labortápot? :hide: Az enyém nem is tudom miért akkora mint egy ruhás szekrény ?
![]()
Ja. Az enyém nem lesz 0-30V 10A, mert akkor nekem is elég nagy doboz kéne. Ez a kis drágaság 600mA-t ad ki max a kimenetén. Mert a trafóm nem tud többet, és igazából nem is kell. Az LM317-es IC-vel csinálom.
Szia!
Ezzel a 100mA-es kivitellel csinálsz 600mA-ert? Vagy csak rossz a link? Egyébként nagyon jó kis IC ez, bár én lm350 párti vagyok. Ha már táp akkor bírjon minimum 3A-ert. üdv: Dávid
Hali. Egy kicsit tuningoltam a kocsimat, riasztó távirányítóról is lehet indítani. PIC vezérli. Figyeli hogy sebességben van-e, ha igen, hangjelzéssel jelzi és nem indít. Ha beindulás után sebességbe teszi valaki, úgy, hogy nincs bent a kulcs, azonnal leáll. Egyébként kulcs nélkül 5 percig megy. Van még egy funkció, a helyzetjelzőket is lehet távirányítóról ki-be kapcsolni.
itt egy videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=M0yDeiBE7Mw A mellékelt képen a vezérlő látható
Ez nem direkt-link, hanem HEStore-csalogató link, Topi építette be, automatikusan érvényesül az ott kapható alkatrészekre, nem is folytonos vonallal van aláhúzva, hanem pontozottal. :yes:
Tuti szerkezet, hasonlón régebben én is agyaltam.
A sebességbe rakást hogyan figyeled? Illetve hogyan, hol érdemes?
Télen például, amíg szürcsölgeted a kávédat reggel a konyhában, addig beindítod kicsit hadd melegedjen a moci, igaz ez pénztárcádat nem kíméli éppen, de a motornak jót tesz, gondolom én. :hide:
A váltóműködtető rúdon van egy iniciátor, a 0-nál ad jelet. Hogy mi értelme, hát csak a poén kedvéért csináltam, eddig mindenkinek tetszett.
Ez a video jutott eszembe erről a szerkezetről: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |