Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   689 / 3612
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Áááá! Tudom már!
Buszba, vonatba, autóba ültetek, és mindjárt kopogtok az ajtón, hogy jöttetek sörözni... :yes:
Na jól elvagyok magamban...
(#) _ampervadasz_ válasza titi hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Már leitta magát mindenki, mert követték a sárgaköves utat.
(#) titi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Lassan én is...
(#) Szebence válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Én is magamhoz térek nemsoká és jövök vissza írogatni.
(#) _ampervadasz_ válasza Szebence hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Idézet:
„magamhoz térek nemsoká”
Kiütötted mgad?

Én a billentyűzetet ütöm, de figyelemmel kisérem hogy mi zajlik itt a HE-n, és közben folytatom a windózt.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 14, 2009 /

Nmertud valaki olyan keresőprogramot ajánlani, ami afájl tulajdonságaiban is tud keresni (fájlverzió, belső név stb.) DLL EXE ésatöbbi fájlok rákeresésénél lenn fontos. Így hamarabb lelek rá a keresendő fájlokra.

Csak tanulok a holnapi tesztre Tantárgy: TECAMŰV <= Egy kis mozaik szó. Foltozgassad, javítgassad >

1. c:\>TECAMÜV run
  2. c:\>Sintaxis hiba!
  3. c:\>A megadott nevet (TECAMÜV) a rendszer nem ismeri fel belső, vagy külső parancsként, futtatható programként, vagy kötegfájlként.
  4. c:\>help /?
  5. c:\>exit to DOS.
(#) mark.budai hozzászólása Szept 14, 2009 /

Na, mindenki lelépett?
(#) mark.budai válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Na, mentem én is...
Jó éjszakát, aki alszik, aki nem, annak is.
(#) sándor válasza mark.budai hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Sziasztok! Bekapcsolom a gépet és mit látok? Mindenki "szomjas"...? Megyek én is a hűtőhöz és meghívom magam egy kisfröccse ..

Nagyon beteg Megvan a hiba, nem a "C"-n van az oprendszer
Hát többé kevésbé megtanultam, illetve csak átnéztem ami kell (remélhetőleg)

Idézet:
„Megvan a hiba, nem a "C"-n van az oprendszer”

Jéé tényleg. Akkor ezért kért a rendszer a telepítéshez 5444,5 db Floppy lemezt.
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Az még hagyján, hogy beadsz neki 5444 darab floppyt, de felet hogy etetsz meg vele?
(#) 7805 hozzászólása Szept 14, 2009 /

Jóéjt nektek -késön jöttem holnap sulee
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

720K -osra formázom. Mint az 5,25 nagyfloppykat, és megetetem vele.
(#) Norberto hozzászólása Szept 14, 2009 /

2-dik napja voltam lent az utcán próbálgatni a 4 db 3W-os teljesítményLED-es tesztlámpámat 1-1 órán keresztül...

Hát gyerekek!

Ami örömet az okozni tud, hogy minden létező biciklisnél jobban látok este a sötétségben, az valami fantasztikus! És még csak nem is 100 % fényerőn hajtottam a LED-jeimet

Hipergigantikus érzés! :eek2:

És ha még hozzászámolom, hogy a végleges verzióban 8 db ilyen LED-et tervezek a biciklire
(#) Szebence válasza Norberto hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Az autót mégis elütötted.

Szerk.: Sikerül megoldani a problémát? (karosszéria lakatos, stb)
(#) Norberto válasza Szebence hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Hát az egy másik történet, akkor még nem is volt ilyen lámpám (igaz, nappal történt).

Igen, úgy tűnik, sikerül majd; most egyelőre úgy néz ki, hogy meg lehet oldani az ügyet biztosító által (milyen jó, hogy van felelősségbiztosításunk!).
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Szept 14, 2009 /

Nekem is el van árasztva a bicóm leddekkel. A küllők kéken világítanak, és fehér ledekből van a világítás megoldva. Egy darab 1,2Ah -ás akkumlátorról hajtom őket. Igaz nem Hi-Power ledek, de a kékek így is erősen megvilágítják a kerekeket.
(#) mammut hozzászólása Szept 14, 2009 /

Nah egy új fejlesztés jutott eszembe a biciklivel kapcsolatban, mivel reggel és munka után a telephely és a cég köztött ez a járművem, a kerékpáros propellerclock megvalósításának ötlete!
Lehet, hogy néznének este 22:00 fele a Kecskeméti konzervgyár előtt, ki ez az idióta világító küllőkkel!
Bár a változó sebesség miatt kicsit nehezebb volna a szoftvert megoldani mikrovezérkővel... azért biztos látványos volna!

Neked ez kellene: Bővebben: Link

mammut! Ez már rég megvalósított dolog, sőőt már kocsiknál is láttam ilyet!
A fentebb belinkelt videó az biciklis, de bármilyen képet, egyéni grafikát be lehet progizni és nem is érzékeny nagyon a sebességre. Ha jól emlékszem a videó végén van pár számbeli adat.

Ha valakinek van erre projektje, megvalósítom. Csak ne legyen bonyolult a képek feltöltése, mondjuk SD kártyáról kiolvasható legyen a "rábutiott szabvány" kép.

mammut: a sebesség változás sem megoldhatatlan probléma. Egy induktiv jeladóval, és egy mágnessel, (vagy több mágnessel, a nagyobb pontosság kedvéért) kalribrálható a "frissítési" sebesség. Ha ez fix marad akkor csak áttűnések lesznek (mintha kettő, vagy négyfelé vágták volna a megjelenített képet, a led "oszlopok" számától függ)

Szerintem aki egy ilyen projektet kitudna vitelezni az pici. Eléggé penge az ilyenekhez, és ismer sok gyors processzor típust,amivel már durva minőségben meglehetne jeleníteni képet. Vagy egy rövid filmet, amin egy logó forgólódik.

Szerintem ezt reprodukálni iszonyatosan nehéz, már csak azért is mert fel kell programozni egy mikrokontrollert ami a bicón van, másrészt egy nagyon jó programot kell írni gépre! (vagy meg kell szerezni az eredetit) Szerintem is SD kártyára lenne jó pakolni ezeket.
Ha végig nézed a videót, akkor lehet látni, hogy vannak felrakva a ledek: A keréknek két egymásra merőleges átmérőin vannak az RGB ledek.
Ha valaki megcsinálná az egészet itt he-n, tuti nagyon nagy kereslet lenne utána!

Na jó, máram egyek, holnap 0.+7db órám lesz, mindegy 1 tanárral és ugyanaz a 8 óra végig (60 percesek) Ja meg teszt is lesz, meg minden
Mára megyek, jó éjt mindenkinek!

Jóéjt. Mondom pici kolléga szerintem a megoldás erre a projektre. Amúgy úgyan azt írtuk az SD kártyáról.

Ugyan az mint a properrel Clock, csak ez már RGB -s és egy párral több van belőlle. Körülbelülre kiszámítottam hogy mennyibe fájnának ledek, hát nem lenne kevés. Ettől függetlenül megépíteném. Maga megépítése az tud fejfájást okozni. Főleg hogy vizálló legyen, és pontosan illeszkedjen, mert akkor "rázni" fog a kerék. Még a megtáplás sem lehet olyan nehéz megoldani.
(#) zolee1209 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Ez jól hangzik, már régebben láttam is a videót... Dzsátábon van viszont egy egyszínű, 2m-es propeller clock, én inkább abból indulnék ki...
Pici valóban nagyot mutatott a HE találkozón, de szerintem itt az oldalon többen is vannak, akik képesek lennének egy ilyen elkészítésére, mint például HP41C. A propeller clock új verzióit is nagyon szépen fejleszti, illetve a wand clock-ot is "javítgatják" janocsi kollegával! Talán egyszer a közeljövőben eljutok arra a szintre, hogy egy ilyet megépítsek majd, de annak az ideje még nem jött el!
További szép estét! :kalap:

pontosítok: A propeller clock is janocsi segítségével tökéletesedik! :yes:
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Köszi az információt. Az jó ha többen is vannak.

Sokat időzők az offban, a többi topicot nem látogatom nagyon, mert most egy féléve pihenő pozicióba raktama forrasztópákát. Néha - néha előkapom, és használom is. Ezért is nemtudtam hogy több ilyen téren mozgó fórumtáras is van.

Az említett két projectben egyenlőre passzívan szerepelek, mert más irányzatban mozgok programozás terén. Egyrészt AVR, másrészt kezdő... Érdemes olvasgatni azért, mert sok olyan ötletet lehet meríteni, ami máshol is hasznos lehet! Amúgy meg egyszerű a dolog, fel kell szerelni egy propeller clock-ot a bicajra, és meglesni a végeredményt! Igaz, nem lenne olyan jó, de mégis csak újdonság lenne!
(#) _ampervadasz_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Egyenlőre még csak érdeklődés szinten áll fenn a dolog. Olyan sok dolgom van, hogy másra nem is fogok most fordítani figyelmet. A saját rendszerem nagyrésze készen van, és a telepítőkörnyezet egy része is megvan, de van még bőven mit alakítani rajta. Mához egyhétre készen akarok lenni vele.

A rendszerhibák, és fölösleges cuccok kírítva, a meglévő meg módosítva lett.
Mielőtt szétosztanám, előtte felrakok egy videót, a Youtube -ra az egész folyamtról, és érdekelne a véleményetek. Az egész telepítési folyamtról videó fog készülni, ami két 10 perces videóba bőven belefog férni, és egy kis barangolás is belefér majd bőven.
A véleményetek várom majd akkor oda ezesetben majd. Ez egy fajta utolsó csiszolás, hogy mit javítsak, vagy állítsak át esetleg, hogy mindenki igényét kielégítse. Hozzáteszem hogy a rendszerből olyan sokat nem fogsz érzsrevenni, csak pár programot irtam át teljesen. A nagyobbik fele a háttérben zajlódó folyamtok optimalizálásra fordítottam. Első körökben STOP -hibák sorozata fogadott, de ezt is oldottam. Sikerült 50% al gyorsítanom awindozt. Nem tuningról van szó. Nincsen tuningolva! A hálózatot most már nagyon stabilan képes kezelni. Nem hülyül meg egy 600 kapcsolódási pontos csatlakozásnál (torrent), plussz FTP erre rá Bigfájlok küldése helyihálózaton és töredezettségmentesítés egyszerre. Jelzem nemtudta kiakasztani a rendszert, pedig lapotpon futott! Persze belassult a sok mvelet miatt, ami normális. A jelenlegit egy pillanat alatt kitudtam készíteni, és túl is csordult a hálózati puffer.

Jóéjt akkor megyek, mert már megint HEXaban látok. :kalap:

Holtfáradt vagyok de álmomban nem megyek a ki a 0xFF FF FF fényre.

1. 4A 00 F3 00 E9 00 6A 00 74 00 20 00 6D 00 69 00 6E 00 64 00 65 00 6E 00 6B 00 69 00 6E 00 65 00 6B 00 21 00 20 00 53 00 7A 00 E9 00 70 00 20 00 E1 00 6C 00 6D 00 6F 00 6B 00 61 00 74 00 2E

Huhuuuuu kis bagoly!
Látom még te sem szenderültél el!
Következő: »»   689 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem