Fórum témák
» Több friss téma |
radiant RCM20 örlángal müködö cirko kombi falikazán az IC ment tönkre
száma: ST62T15B6 tip. I.C. mellékeéek egy képet hogy mire gondolok ha felmelegitem 26 fok fölé tökéletessen müködik biztos ez a rossz mert kivettem a tokból felmelegítettem hajszáritóval és már ment is hibátlanul Ezt írták vissza egy bólt ból: Sajnos, csak a DIP tokozásban tudom rendelni, az Ön által keresett PDIP (hosszúlábú) tokban nem.
Kell csinálni egy kis átalakító panelt azt azt beforrasztani és foglalatba bele a DIP ic! Biztos az ic a rossz nincs mellette elko mit melegítettél ?
Ez egy mikroprocesszor. Valószínű benne van a program így mit sem ér az új darab. Próbáld meg cserélni a kvarcoszcillátort, és esetleg a hozzátartozó kondenzátorokat.
Ezt nem is figyeltem én sem csak a tokozásra koncentráltam
![]()
Nem szokott így elromlani proci. Forraszd át a lábait/környezetét, cseréld ki az elkókat, quarzot. Nézd át nagyítóval a fóliát.
Szia
Ez tényleg nem jellemző uc hiba. A forráskódot kibányászni problémás, beszerezni szerintem lehetetlen. Fapados de mi van ha teszel az ICre egy megfelelő ellenálást, és állandó tápot rá. Az majd melegen tartja. Plz ne kövezzetek meg ezért, tudom hogy finoman szólva kókány, de müködhet.
Kókánynak nem nevezném! Ott a kristály kályha amit azért találtak ki, hogy a hömérséklet függést kijátszák...
kivettem az IC -ét és ugymelegitettem meg utána visszatettem és már ment is ahogy ki hült nem müködött.
Szia!
Ha nincs más megoldás, mint a külső fűtése az IC-nek, én izzót tennék föléje, így látható is a fűtés működése. A tápfesz és teljesítmény persze széles körben variálható és a távolság a felülettől. VIM
Leszedni nem lehetrolla? mármint a progit.
Átnéztem nagyítoval nem találtam semmi hibát.
Érdekeség képpen elég ha a proci elejét melegitemmeg.
Mi Komáromban kínlódunk egy Radiant RCM20CE típusú kazánnal. A gázmennyiség szabályzása nem működik helyesen, ezt próbáltuk megoldani.
A mikrovezérlőt megvizsgáltuk, és úgy tűnik hogy működik, viszont anno kondenzvíz befolyás miatt egy IC-t cserélnünk kellett, ami a mikrovezérlő TIMER pin-jére van kötve, azt tippeltük hogy egy műveleti erősítő, de most a kimeneten fix feszültség van. Kérdezném, hogy valaki tud-e segíteni, akinek van működőképes, ilyesmi típusú Radiant kazánja abban, hogy a kérdéses alkatrészt azonosíthassuk. Kapcsolási rajzot nem találtunk hozzá. A panel kódja SM2008 a rézfóliában.
Szia!
Gondolom a használati utasítása már nem mond újakat, ha az időzítő egységet javítgatod. Nem működik egyik évszaknak megfelelően sem? Meg kell próbálni vissza állni a gyári beállításra.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Van egy 3 éves C-24 HE fali, kéményes gázkazánom.
Eddig mindig teljesen jól működött, de most "magától" bekapcsol. Ez alatt azt értem, hogy hiába van a fali termosztát letekerve, a kazán ettől függetlenül beindul és nem is kapcsol ki, csak ha én kikapcsolom. (elzárom a gázt vagy kihúzom a 220-ból. ) Nem melegszik túl, 58 fokon tartja a vizet, a radiátorok melegek, csak éppen nem kapcsol ki. Sehol nem találunk ilyenre leírást, mindenütt csak az olvasható, hogy ha nem indul... meg elalszik...stb. A termosztát jó, elemcsere + resetelés is megvolt. Másik termosztáttal is ki lett próbálva. Próbáltam telefonos segítséget kérni, de nem igazán segítőkészek a szerelők. Panelcserével riogatnak, ami állítólag 40-50 ezer körüli összeg.(Nő vagyok) Egyáltalán a panelek nem javíthatók vagy csak egyszerűbb a csere?? Ha valaki találkozott hasonló hibával, kérem írjon. Idézet: Nem mondom azt, hogy biztosan nem ez a vége, de hogy szinte minden kazánjavítást ezzel kezdenek, egyszerűen hihetetlen. Nincs mese, keresni kell olyan szakit, aki nem kapásból ezt vágja rá. Ha leírod, kb. merre laksz, talán valaki ajánlani tud megbízható szerelőt. „Panelcserével riogatnak”
Az elemcsere után a termosztátot párszor teljesen le-fel kell állítani, hogy beáljon a reléje a helyére.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |