Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 76
(#) Valteri válasza raron hozzászólására (») Okt 5, 2006 /

Üdv
Lenne egy egyszerű kérdésem
Hogyan lehetne azt megcsinálni hogy a piros és a zöld fénye egy pontba világítson és ez a sárga lézersugár pedig a szkennerre próbáltam hogy a szkenneren eggyesítem a két pontot de a falon mindíg eltolva jelenik meg gondolom mert nem párhuzamos a 2
De hogy legyen az, szóval mi kell a szín keveréshez?
(#) djtomo válasza Valteri hozzászólására (») Okt 15, 2006 /

Helló!!

Nem tuti, hogy jól tudom, de tudomásom szerint úgy történik a színkeverés, hogy a párhuzamos sugarakat egy prizma veri szét az egyes tükrökre, amelyeket szkenner vezérel. És aztán pedig van mégegy tükör, amelyikre ráverődnek a vezérelt sugarak, és újra párhuzamosan megy a kimenetre. Remélem, jól írtam!! minden jót!!! Tomó
(#) szupepe válasza Valteri hozzászólására (») Okt 26, 2006 /

dikró tükörrel lehet őket össze rakni, ami van a pirosat vagy a zöldet átereszti, általában a pirosat szokta
(#) szupepe válasza Valteri hozzászólására (») Okt 26, 2006 /

zöldlézerek egész jól állnak, hamarosan lesz belőle valami... türelem zöld lézert terem.. mivel csak heti 2 napom van így elég lassan halad, rosszat meg nem akarok adni...
(#) Valteri válasza szupepe hozzászólására (») Okt 27, 2006 /

És hol lehet ilyen tükröt venni?
(#) Beles válasza Valteri hozzászólására (») Okt 29, 2006 /

nekem van egy eladó zöld 30mw-os pointerem!
ha valakit érdekel privátba megbeszélhetjük!
(#) alienn hozzászólása Nov 23, 2006 /

Csináltam is kisebb zöld lézert és van is egy régóta működőm is.
Ha kell segítek "építkezőknek" szivesen.
A kicsiről tettem fel 2 képet.
(#) davidov válasza alienn hozzászólására (») Nov 23, 2006 /

Nagyon jól néz ki!
Hány mW-os?
(#) alienn válasza davidov hozzászólására (») Nov 23, 2006 /

10 mW körül lehet azon a fényképen.
Utána feltekertem 20 mW-ig, de sajna nem zártam be elég gyorsan dobozba és a sok portól és szét / összerakástól a kristály megsérült és egy idő után kinyúlt.
Majd teszek fel a másikról is képet, az már dögösebb.
(#) sirály12 válasza alienn hozzászólására (») Nov 24, 2006 /

Nagyon pöpec képek. Remélem nekem is sikerül majd ilyen lézer csinálni.

ui.: A második képet kiraktam háttérnak, annyira megtatszett.
(#) andra_s hozzászólása Nov 25, 2006 /

Hy
ez a zöld lézer cseszett jól néz ki mennyibe voltak a cuccok házzá mert erősen gondolkozok hogy csináljak egyet én is? Ja és vannak discos lézerek amik minden színt tudnak azok hogyan csinálják mert tudommal piros fehéres és zöld lézer van ebből nem sok színt tudnak kikeverni
(#) sirály12 válasza andra_s hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

Ez nagyban függ attól, hogy mien erőset akarsz mW-ban.
(#) alienn válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

sirály 12 csak Neked másik háttér.
....kivilágítottam a másikkal a kertbe.

300mW.jpg

(#) alienn válasza andra_s hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

andra_s, szerintem olcsóbban kijössz, ha veszel egy zöld pointert. Az infrát meghajtóval szereztem 20 körül, a kristály 70 ezer volt mire a kezembe került... Szóval drága volt.

A legjobb diszkós lézerek a 3 alapszínből állnak (kék zöld piros) ezek egy sugárba vannak összehova, innentől a fényerők színenkénti állítgatásával majdnem bármilyen szín kikeverhető.
(#) alienn válasza Valteri hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

Üdv. Valteri!

Kell egy olyan tükör ami pl. a zöld színre tükör, de csak arra a másik oldala viszont reflexiómentesítve van a pirosra.
Ilyenkor ha rávilágítasz a tükörre a zöld színnel akkor azt visszaveri, a pirossal pedig ha hátulról megvilágítod a tükröt akkor azt átengedi és már egy sugárban is van a kettő.

Így sem könny pontosan beállítani, de már egyszerűbb.

Hajrá!
(#) sirály12 válasza alienn hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

Á, köszi. Ez az új hátterem.

Imádom az ilyen képeket, ha minden jól megy nemsoká én is csinálhatok ilyeneket.
Hétfőn már egy 20mW-os zöld lézer tulajdonosa leszek.
(#) alienn válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 25, 2006 /

Nekem az első zöldem 1 mw körül világított, a másodikat csináltam (azt láttad). De hogy örültem én annak!)
Gondolom Te is fogsz a 20 millisnek!
Azzal már lehet otthon szórakozni.
(#) andra_s válasza alienn hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Nekem először is csak néhány mW os kéne majd ha jól beválik hozzá az optika akkor majd jöhetne a 70mW ez már látszódna nagyobb rendezvényeken ha ábrákat mutatna. A legolcsóbb zöld lézert szerintetek mennyiből lehetne kihozni néhány mW itt csak az lenne a lényeg hogy magam csináljam mert ezzel sokat tanulok és ha kiszedem a kínai szarból azzal semmit nem tanulok.
Amúgy amiről beraktál 2 képet azok hány mW-osak?
(#) sirály12 válasza andra_s hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Én a 20 mW-ost most vettem 15k volt.
(#) Djatis válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Hi sirály !

Engem is érdekelne de elég volna egy 10 mw is.
Az kb mennyi lenne ?
(#) Djatis hozzászólása Nov 26, 2006 /

nekem érdekes módon van egy olyan kinai szarom am egy másik fajta és több alakzatú kütyüt is adtak hozzá és emiatt nagyobb volt a dobozza is . ja és ez nem 500 ft volt mint általában hanem 1000 forint.
Az egy miliwatt ami rá van írba az kamu mert összehasonlitottam egy általam bérelt 5 mw-os effekt lézerrel és totál megegyezik a fénye azzal
Viszont érdekes módon hogy ebbe a kulcstrartóba nem, is 3 lábú lézerdióda van hanem 2 és nem is réztokos hanem egy kis fika pötty van egy lemezdarabon és rá van mintha egy kis műgyantával lenne odafogatva ez mien dióda lenne ?
és már mint mondtam sokkal erősebb tuti 5 mw-ot leadja.
Ja és ezzel szórakoztatom a macskámat már évek óta és még nem is gyengült.
Mégegy uccsó kérdés.
Ha pkl két 3 ilyennek a fényét összeereszteném egy prizmával akkor összeadódna némelyest a fényerősségük ?
(#) Blint válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Elvileg lehetséges, de elég nehéz megvalósítani, a két lézernek azonos fázisban kell lennie, különben kioltják/gyengítitk egymást. Demonstrációs eszközként azt szokták csinálni, hogy fognak egy sugárt, azt kettészedik egy tükörrel, majd 90fokos fáziseltolással újraösszeengedik őket, és akkor alakul ki az interferencia kép, ami szép gyűrűs forma. De ez pont az ellenkezője annak amit te akarsz.
(#) sirály12 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

A dologban a szakértő szupepe, én is tőle veszem.
(#) andra_s válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

ez a 15e ez mit takar ez csak a kristály vagy komplett lézer modul? Ugye ez zöld? Ja és szerinted egy 5-10mW os mennyi lehet? és mik kellenk hozzá?

300 mW 808 ... 5000 Ft
1x1x2,5 ös illesztett hibrid kristály 6500 Ft
a kollimáló lencsepár 2500Ft
808 fókuszáló lencse 1500Ft

Ez így 15500 Ft és 20mW lézert lehet belőle csinálni! 532nm-en!

Én így vettem.
(#) andra_s válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

ennek tudsz komplett leírást adni mondani rajzot adni és honnan szedted a cuccokqat hozzá. és akkor ha jól sejtem zöl és látható ugyen

51292
(#) Djatis hozzászólása Nov 26, 2006 /

A hqvideo.hu -nál találtam 4000 huf -ért 20 mw -os 650 nm -es lézerdiódát az vörös látható fénye van de ahoz kellene valami meghajtó és szerintem azzal már lehet alkotni a 10 mw 650-es pedig csak 1400 ft
a 13 és 14 tételHqvideo.hu lézerdiódák
(#) Tomi20 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Ezen már én is gondolkoztam. A hobbyrendeles.hu-n rendeltem egy pár barkácslézert, teljesítménye kisebb, mint 1mW, és az lenne a kérdés, hogy a fókuszáló lencséje elbírná-e a 20mW-os piros lézert?
Mert ha jó hozzá, akkor már rendelem is.
(#) szabi83 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

laser-diode meghajtás info 1

laser-diode meghajtás info 2

3.3mm es dióda lábkiosztása, bekötés stb...

lábkiosztása, bekötés stb...

DVD ből kibontják a lézert jól

[link=http://www.google.hu/search?hl=hu&q=LASER+DIODE+drive+circuit&meta=]http://www.google.hu/search?hl=hu&q=LASER+DIODE+drive+circuit&meta=[/link]

[link=http://images.google.hu/images?hl=hu&q=LASER%20DIODE%20drive%20circuit&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sa=N&tab=wi]http://images.google.hu/images?hl=hu&q=LASER%20DIODE%20drive%20circ...tab=wi[/link]

tessék olvasni
Következő: »»   5 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem