Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   691 / 3615
(#) KTobi válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Más oldalakról sem elérhető a link. Mert ott bent van a www tag és nem hajlandó megnyitni. Valakinek borsot törtél Te ezzel az orra alá, és így hálálja meg.
(#) Rober_4 válasza KTobi hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Idézet:
„így hálálja meg.”

Akár ez is megeshet. Mostanában akartam letörölni az egészet, de lehet, hogy most már hagyom

(de ezzel a www-vel bogarat tettél a fülembe)
(#) Action2K válasza sándor hozzászólására (») Szept 15, 2009 /

Csak terméskőből van kirakva. :hide: A teteje beton. Krumplira nagyon jó, gyümölcsnek nem annyira.
(#) wg_kezdo hozzászólása Szept 16, 2009 /

Sziasztok!

Tudtok olyan eszközről amivel USB-s csatlakozót lehet összekötni vezeték nélkül?
Vagyis van egy vonalkód olvasóm ami USB-n csatlakozik a géphez. (dróttal)
Ezt szeretném kiváltani vezeték nélkülire.
Laikusan, ha egy Bluetooth adapter 2000 Ft akkor elvileg lennie kéne ilyen eszköznek max 10.000 Ft-ért.
A vezeték nélküli vonalkód olvasük rohadt drágák 60-80.000 Ft ami előtt értetlenül állok.
(#) KTobi válasza wg_kezdo hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Létezik WUSB, tehát, megoldható, kicsit lehet nehézkesebb a beszerzése. Hogy oldod meg akkor a táplálását a kódolvasónak? Mert általában a kisebb fogyasztók USBről kapják az energiát.

Árulja el valaki, mi a magyar neve a # jelnek? Eddig nem tudtunk rájönni.
(#) bankimajki válasza KTobi hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Kettőskereszt
(#) Moderátor hozzászólása Szept 16, 2009

A mechanikás hozzászólásokat áthelyeztem a megfelelő topikba: LINK
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 16, 2009 /

Jóreggelt mindenkinek!:kalap:
(#) mark.budai válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Jó reggelt, Ampi!
(#) Rober_4 válasza KTobi hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Na ezt találtam! Köszi a segítséget!

Link
(#) mark.budai hozzászólása Szept 16, 2009 /

Átjöttünk ide Zoly15-tel a Viccek közül. Előzetes.
Szóval: A kézikuplung egy, a váltón lévő gomb, amivel majdnem ugyan úgy tudsz váltani, mint a rendes kuplunggal. Azért nem ugyan úgy, mert ha előkészíted pl. a felezést, akkor, ha a kuplungot nyomod, nem csinál semmit, de ha a kézit, akkor felez. Szóval nem egyszerre kell csinálni mindent (jobb esetben: kuplung+felezés, rosszabb esetben kuplung+felezés, és még egész fokozatot is kell kapcsolnod, tehát a váltót "mozgatod", mint a személyautóban, legrosszabb esetben pedig még alsó-felsősor kapcsolót is át kell billentened). Ehhez már minden ujjad kell.
de mivel van a kézikuplung, ezért, amíg sebességben van, felezni tudsz, alsó-felsősort tudsz váltani, és csak utána kuplungozok, akkor felez, alsó-felsősort kapcsol (ha kell), és akkor már csak a váltót kell belöknöd a megfelelő sebességbe. Lerajzolom, hogy mégis mi az alsó-felsősor, meg a felezés.
Ezeket ne kérdezd, miért kell ennyire sok sebesség, csak annyit mondok, hogy a kamion motorja nagyon-nagyon kis fordulatom jár. Max. 2500, de ez már (csak) visszaváltásnál lehetséges.
(#) Action2K hozzászólása Szept 16, 2009 /

Hali!

Látszik hogy meccs van, még az OFF is kiürült. De akkor ki az a 677 emberke aki nem meccsezik, hanem HE-hik.
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Pl. én. De én meg Skype-ozok közben, azért nem Offolok.
(#) tiggersoft válasza Action2K hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Meg én, de ugy látom fogyunk...
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Én is itt lennék, csak a kulisszák mögül figyelem hogy mitörténik. Na meg irgatom azt a nyamvadt windózt.

Köbzoli: az ismerős megszakértette a géped? Most már jól működik?
(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Ahogyan én is Én még holnapra csináltam házit
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Windóz... El kell felejteni. Már az iskolában is linuxon kezdtük a C programozást tegnap. Ők már száműzték végleg az ablakokat.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Ha tél van akkor kell az ablak, hogy nefujjon be a hideg szél, ha pedig nyár van akkor meg ott a windoz! Egyszerre két bizonyíték, hogy ablak igen is kell!
(#) vicsys válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Miért kéne elfelejteni? Jó az, nincs vele semmi gond. Csak van oly (L)user aki nem ért hozzá. Persze ez a linuxra is igaz...
(#) _ampervadasz_ válasza vicsys hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Azért van benne sokminden amire egyáltalán nincsen szüksége a rendszernek sem, nem hogy egy (L)usernek.. Például ki telepített bele annyi hibaüzenetet meg kékhalált. Nincsen a választható ezsközök között.

Van ilyen elhúzható fal is. na azt télen az ablak helyére kell húzni, nyáron meg elhúzni előle és jön a levegő.
Vic: Én csak a lassúsága és a agy erőforrásigénye miatt nem szeretem. Csak netezésre használom a laptopot, de állandóan 55 fok felett volt a CPU hőmérséklete winnel, most meg 45 körül mozog. Ott állandóan ment megállás nélkül a hűtés, itt csak néha kapcsol be. Szóval innen látszik, hogy mennyire használja a két rendszer a procit. Meg így, hogy linuxon kezdtük a programozást, így pont jó, mert könnyebb a házit így megcsinálnom. Mindenki más Putty-val kell csatlakozzon az iskolai géphez és ott csinálni a házit, én meg itt saját rendszeren könnyebben megcsinálom, mint ők parancssor alól.
Szerk.: Ma a suliban az egyik épületben az egyik ilyen kihelyezett fali érintőképernyős számítógépszerű képződményen is kékhalál volt jelen. Szegény lebetegedett a sok használattól.

Idézet:
„csak a lassúsága és a agy erőforrásigénye miatt nem szeretem”

Na ezt aláirom! 60 fokos volt a kétmagos CPU -m is a laptopban, emiatt lassul, ráadásul az erőforrászabálásban tényleg jeletősen odavág, arról nem is beszélve hogy a 10giga kevés neki a a C -re. Erre már csak azt tudtam mondani, hogy ezen már csak az "éC" segíthet.
Most a kisérleti XP -vel 50% al gyorsult a rendszer! ELég neki 6giga a C -re pedig jelentős hálózati forgalom van rajta jelenleg is. A hőfejlődésben is jelentős csökkenés lépett fel. Mindössze csak 43-48 fokos volt, ami azért nem lebecsülendő.

Idézet:
„az egyik épületben az egyik ilyen kihelyezett fali érintőképernyős számítógépszerű képződményen is kékhalál volt jelen.”

Ez tettszett nagyon, ahogy ezt a mondatszerkezetet felépítetted.

A végén még megcsinálod a tökéletes Xp-t. Nem tudom miért kell annyi minden felesleges dolgot belepakolni, ami csak a helyet, memóriát és a procit foglalja le feleslegesen. De tudom ez az üzletpolitikájuk. Tökéletes rendszert nem csinálhatnak, mert akkor ki venné meg majd az új, a "jobb, gyorsabb" rendszert. Sajnos ma már minden a pénz körül forog és nem érdekli őket a használhatóság. Csak az számít, hogy miként tudnak az egyszer már kifizetett oprendszerért megint pénzt elkérni az újabb "javítócsomagért".
Szerk.:
Idézet:
„arról nem is beszélve hogy a 10giga kevés neki a a C -re”
Hát ez így van. Nekem is helyhiány miatt csak ennyi volt feláldozva a win-re, de tényleg semmi program nincs feltéve most rá, mert frissen telepített és azóta alig használtam párszor, mert jött ugye a linux. Csak alap XP, Office, meg egy két alapprogram és alig van 2 giga hely a 10-ből. Amikor megnéztem ,hogy mi van feltelepítve csodálkoztam is, hogy mi a fene foglal ennyit.

Egyszerre két okot találok rá: legyen muka, legyen mit foltozgatni.

Másrészt nagyobb teljesítményű gépet vegyél, hozzá új liszenszt, mert "elvileg" csak legális XP-t használhatsz. Mindig valami új XP-t kitalálnak, az csak kétszer nagyobb alapiényű, alpból. Nem birja el a gép, vegyünk újjat.

Továbbolvasva: teljesen egyetértek. CSak a te szavaidat erősítem meg.

Várj, én hazudtam!

Nézd meg a képet! Bocs a 6giga az csak az előző kisérleti oprendszernél volt!

Láthatod miféle programok vannak feltelepítve. Amit nem látsz, az az office$2003. Ebben benne van az összes driver (226,2Megabájt megnéztem).
Amit láthatsz, rengeteg fölösleges alkalmazás.

Ez jó! Nekem az alap XP foglalt ennyit, semmi sallang nélkül. Majd ha kiforrt a rendszer, akkor kérek egy példányt belőle. Csak, hogy alternatív megoldásként fent legyen. Néha telefon buheráláshoz még jól jön a jó öreg XP, csak kicsit lassú, pedig nem is használom.

Kérlek nézz rá, ismét a fényképekre, és csodálkozz mi minden van fenn! Tehát van bőven. És az intengrált témákról nem is beszéltem amit még plusszként beleraknam. Ezen a képen láthatod a másik gépem, ami még egy milimétert nem látott e fejlesztésemből.
(#) bankimajki válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Az a sok_szar mappa mit tartalmazhat?
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Rengeteg parancsikont, meg amit letöltöttem gyorsba az internetről, amit majdnem mindennap használok, és lusta vagyok bármilyen más alkalmazást megynitni, hogy kikutassam. Ha meg nincsen szükség rá akkor törlök onann mindent. Az most csak úgy 240mega helyet eszik a C ből.
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

No most, ha nem dizájnra mennél, hanem csak kitakarítottad volna, akkor aláírom, hogy lenne utána igény. És szerintem ez még legális is, mármint ha az embernek van eredeti sorozatszáma, akkor mindegy, hogy a gyári, vagy ezt az egyedi verziót teszi fel.

Mindenesetre ha kész lesz, elkérném egy próbára.
Következő: »»   691 / 3615
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem