Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
És akkor ezekkel mi lesz? :hide:
Akkor csak nem mondtam hülyeséget. Na ez már tényleg kihívás lenne megépíteni egy ilyet, de ha lenne időm, csövem, meg pénzem, akkor biztos megcsinálnám.
Nekem csak foglalat meg pénz kell.
[OFF]Minek a foglalat? Ha pénzed van, tudsz foglalatot is venni!
Igazad van... Akkor csak pénz kell.
Sziasztok, aki csöves erősítő építésbe kezd, az előbb nézze meg ezt: Eladó csöves...
Melyik trafókat? Az enyémeket tegnap már privátban elvitték csak elfelejtettem írni
Összeeszkábáltam egy RIAA korrektort ECC85-ből.
Szerintetek működőképes? A szimuláció szerint jól működik.
Igen jó helyre kerül majd. Ingyen adtam csak a postát fizeti majd.
Ha pentóda jó, tudok adni. A felső sor 6ZS4 (6Ж4), az alsó sor 12P17L (12П17Л, a tetejéről a kiemelő természetesen lecsavarható).
Köszönöm! A felső sorban lévő csővek azok amiket keresek. A lényeg, hogy nagyon morcosan nézzenek ki. Bár a látványon kivül szeretném ha a rendeltetésének is megfelelne kiemelkedő módon. Az árat és a csővek utaztatásának módját priviben megbeszéljük.
A 6ZS4 kiváló előerősítő cső. Nem kérek értük semmit, postacímet küldj privibe és jövő héten elküldöm őket.
Gyere el értük, adok pár rosszat a gyűjteménybe. Szeged csak egy köpésre van. De hozd cserébe azt a 12db E88CC-t
Ugye, Müszikém!
Próbálgattam éleszteni az EM80-a csövemet.
Itt a rajz. Nem tettem a diódák elé ellenállást, csak egy 47nF-os kondit. És egy erősítő kimenetéről hajtottam. A cső, ha 10 percet lehetett eddig fűtve. Tegnap este összeraktam az áramkört, átnéztem, bekapcs. Labortápról fűtés, anódfesz. Szegény 300V-ot kapott, de gondoltam 2 percig kibírja, amíg megnézem. Megy az anódfesz neki, elkezdem a hangerőt feljebb venni az erősítőn, erre a fűtése 3A-t vett fel, és úgy világított a cső, mint egy izzó. Ez azért van mert új, és be kell "járatni", vagy tönkrement?
Korlátozó ellenállás volt... Amúgy 345V-ot kapott volna. Én után nem számoltam, csak betettem a 10K-t. Ezek szerint kevés áramot evett, így ez az ellenállás kevés volt hozzá. Leválasztó kondit én tettem, az nem okozott gondot.
Az adatlapja is 300V-ot ír maximumnak. Csúcsra meg 550V-ot... Ettől átüthetett? Akkor vége is a csőnek?
A diódákhoz is átnéztem, úgy kötöttem be, ahogy a rajzon van. Tehát muszáj volt - feszt kapnia. A kondi 63V-os volt, meg az erősítő kimenetén is van kicsatoló kondi. Nem csövesről ment, hanem egy STK-s Hitachi-ról.
Én az anódon nem néztem az áramot, csak a fűtésen. Ott zabálta a A-t. Ezt nem értem hogyan...
Nem leszek én a Ti körötökben konkurencia - még egy jó darabig legalábbis biztos nem...
Sziasztok!
Holnap remélhetőleg megszólal a GU81M PP végfokozat még a meghajtó fokozat pár ellenállását kell betennem, és elméletileg üzemkész. Holnap minden kiderül Addig is teszek fel pár képet a félkész műről, holnap már hang is lesz remélhetőleg
Sok sikert! Mi az a brutális hálótrafó, ami ezt elbírja? Vagy kész az említett 3kVA-es?
[off]Kérhetek számot?
Már készül a 3,5 KVA-es toroid, addig is csökkentett anódárammal és teljesítménnyel egy próbajáratás lesz holnap.
Így ideiglenesen elég a képen látható 680VA-es fordítottam bekötött 230V/45V toroid ami fordítva kötve 230V/1150V lesz, ami megpufferelve 1650V-ot fog adni anódfesznek A tényleges anódfesz 2000V lesz majd, ha elkészül. Addig is lehet kérni számokat, és a videón azokkal fogom tesztelni a cuccot
Az az érzésem, itt készül valami merénylet.
Mire gondolsz merénylet alatt?
Idézet: Gábor ! nem akarok vészmadár lenni de az 1150 voltodból még 1400 is csak éppen hogy lessz ? De valószinű a próbára ez is tökéletesen megfelel . Azt megkérdezhetem hogy milyen diódákat használsz fel a tápegységben ? „1150V lesz, ami megpufferelve 1650V-”
A toroid 45V-os tekercsére 230V-ot akarsz kötni? Arra a 63A-es késes biztosító sem biztos, hogy elég lesz.......
Valami meghökkentőt értek alatta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |