Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Természetesen a terhelés hatására esni fog a feszültség, Üresjárásban lenne 1600 V körüli.
1150x1,414=1625 (üresjárásban, ez alapján írtam)
Hát elég veszélyes egy szerkezet. Ez a feszültség már az a kategória amihez egyszer és utoljára kell hozzáérni akár csak egy pillanatra.
A végleges kimenőkön gondolkodtál már. Egy ötlet ha jobb nem lenne 2 db SM102B vas egymás mögé rakva, úgy kb. 34 cm^2 lesz a keresztmetszet, hálózatiként 1000 W-osra biztos meg lehetne tekerni. kimenőben is tudna egy 150-200 W-ot. Csak csévét kellene csinálni hozzá. Egy hátránya, hogy nagy a rézvesztesége.
Szerencsére - otthoni körülmények között - nem tudod tönkretenni a toroidot. Nincs az a hálózat (háznál), amiről ezt véghez tudnád vinni. Ilyen mértékű gerjesztést nem visel el egy toroid sem.....
már rákötöttem a 230V-ot és és gond nélkül feltranszformálta a feszültséget, persze lágyindítással kapta a 230V-ot, mert csak 3 ohm az ellenállása a szekunder körnek, a primernek, pedig 6 Ohm, csak ezért írtam, hogy így fogom csinálni...
Jézus, Mária, légy a házunk oltalma. Bátor fiú vagy. Nem gondoltam volna, hogy ezt elviseli...... A vasnak - elviekben - nagyon kéne melegedni. :nemtudom:
Szerk: Ekkora toroid még a 230V-os tekercsre kötött hálózatnál is"megtette+, hogy leküldte a 10A-os kismegszakítót. Ezért gondoltam, hogy ez így nem működhet....
Hát az biztos, hogy a szekunder oldalon a fesznek köze nincs már a szinusz alakhoz.
De azért ne tegyen rá egy szkópot, max, ha teker rá egy pármenetes tekercset.
Ja, lágyindítással lehet, hogy "le lehet tolni a torkán ezt a falatot is"....
Nem melegszik a vas rettenetesen?
10 perc próbaüzem után lett picit meleg
De ez bőven elég lesz a próbaüzemhez Persze azért nem őrültem meg, hogy a 3 ohmos szekunderre direktbe rátolom a 230-at Akkor szégyellném az elektrotechnikusi bizonyítványomat
3 ohm ? Nem sok az egy kicsit. Én egyszer egy 20 cm2 vasra tekertem egy bika hálózatit az volt 2 ohm körül. 400 menet 2db 0,9-es egyszerre.
Én ennyit mértem, de lehet csal a műszerem, nem mai darab már, de minimum 2 ohm tuti megvan a szekunder.
Dolgoztam már nagyfesszel, az nem jelent gondot.
Kimenőnek egy legalább egy M250-s, vagy a körüli vasra fog készülni, amúgy nem egyedül csinálom, hanem 1 ismerőssel közösen, úgyhogy minden befektetés így feleződik, Amolyan referencia munka lesz. Amúgy 7-800W kimenő teljesítményig meg se állok
Merénylet a szomszédok ellen!
Vagy merénylet az utca ellen? Nagyot fog szólni!
Főleg hogy ismerem Gábort,és hát jól mondod! Minimum egy egész házra való "merénylet" , de Gábortól kitellik egy egész utcára való is! Legutóbb a közelmúltban sacc/kb 800! embernek csinálta a zenebonát,ráadásul 3 egymást követő este követte el ezeket!
Látom megérte elboltolni Mészáros tanár úrral a csöveket! Figyu! Nemsokára megyünk Paksra a sulival... Hozzak neked 4 végcsövet? Abból a rézburkolatosból... Egy mono PPP-nek esetleg? :hide: Mindenesetre gratulálok az eddig elértekért! :yes:
Paksról milyen végcsövet akarsz te hozni? Csak mert tudtommal pakson az atomikus energiával működő erő(lködő)mű található! Ha tévedtem,akkor nyugodtam javíts ki!
Bakker... Összekevertem Pakssal Soltot! Bocsi. De ha GG bevállalja, akkor külön elmegyek ezért Soltra!
Paksról max a betápot vidd GG-nek!
Így bizony, a 3 fázisú betáprendszer jól jönne
Amúgy a végcsövek nem a tanárúrtól vannak, hanem egy rádióamatőr barátomtól, a képen látható 2-n kívül még van 4 db, tehát összesen 6 db Mostmár ma élesztés lesz, muszáj kihívatnom a rendőrséget csendháborításért
Hmm, az a kettő nem csak a helyet foglalja?
Ez SE-ben mit szólhat? Rockersrác (515694): Talán jobb lenne, ha (megfejthetetlen okokból) ezentúl ott lennének a bulik?
Üdv
Itt van ez a kapcsolás. Ennek szeretném a működését megérteni, de elakadtam már a trióda munkapontjánál. Ha 0.8V esik az 1KΩ-os katódellenálláson akkor 0.8mA megy rajta keresztül és akkor a zöld négyzettel jelölt pontban van a munkapont. Ha 238V-al és 100KΩ-os munkaellenállással számolunk akkor a munkaegyenes elkerüli az előbbi munkapontot. (vékony piros vonal). Ha viszont 147kΩ-al és 238V-al számolunk akkor pont átmegy rajta (vastag piros vonal), de ez így nem jó. Ha 275V-al és 147KΩ-al számolunk akkor meg a kék vonal a munkaegyenes. Hol van a hiba az elméletemben? Vagy a rajz lenne rossz?
Tudok róla! PG-vel beszélgettünk az este :beka3: :beka3:
Nem lenne jó,mert nem férnénk el! Me hát a villanyszámlát is valakinek állni kéne,ami meg nem 2 forint!De ha állod a számlát,szivesen csinálunk neked bulit!
Ott az utca, talán elférnének. Szerinted miért is ott akartam bulit? Villanyszámla.. Majd mondjuk, van ott elég "villany", egy kicsit kaphatnánk mi is (persze ingyen).
Sziasztok! Valaki nem tudja, mennyi az áramfelvétele ennek a kapcsolásnak? Bővebben: Link
Hozzátenném, hogy ez a rajz NEM jó. rosszul van jelölve az EL84 lábkiosztása!
Ha kiszámolom a katódellenállásból, 18,75mA-t kapok... Ez szerintem kevés...
Az meg hogy jött ki.
Én 53mA katódáramot számoltam.Nagyjából 8mA a segédrács árama így 45mA az anódáram.
Köszi! Na, én így számoltam, mert nem figyeltem : R/U=I, és nem U/R=I .
Márk, ne kapkodj. I=U/R, vagyis 8/150=0,0533333A, ami 53mA. Máté továbbra sem érti, mit számoltál ki (honnan az a 18,75 mA?), és ezzel nincs egyedül.
Én I=R/U-t számoltam. És 150/8=18,75. Azért mondtam, nem figyeltem, ezért osztottam az ellenállást a feszültséggel... Akkor 53mA, tehát sztereóban 110mA-t fog enni..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |