Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Természetesen a terhelés hatására esni fog a feszültség, Üresjárásban lenne 1600 V körüli.
1150x1,414=1625 (üresjárásban, ez alapján írtam)
Hát elég veszélyes egy szerkezet. Ez a feszültség már az a kategória amihez egyszer és utoljára kell hozzáérni akár csak egy pillanatra.
![]() A végleges kimenőkön gondolkodtál már. Egy ötlet ha jobb nem lenne 2 db SM102B vas egymás mögé rakva, úgy kb. 34 cm^2 lesz a keresztmetszet, hálózatiként 1000 W-osra biztos meg lehetne tekerni. kimenőben is tudna egy 150-200 W-ot. Csak csévét kellene csinálni hozzá. Egy hátránya, hogy nagy a rézvesztesége.
Szerencsére - otthoni körülmények között - nem tudod tönkretenni a toroidot. Nincs az a hálózat (háznál), amiről ezt véghez tudnád vinni. Ilyen mértékű gerjesztést nem visel el egy toroid sem.....
már rákötöttem a 230V-ot és és gond nélkül feltranszformálta a feszültséget, persze lágyindítással kapta a 230V-ot, mert csak 3 ohm az ellenállása a szekunder körnek, a primernek, pedig 6 Ohm, csak ezért írtam, hogy így fogom csinálni...
![]()
Jézus, Mária, légy a házunk oltalma. Bátor fiú vagy. Nem gondoltam volna, hogy ezt elviseli...... A vasnak - elviekben - nagyon kéne melegedni. :nemtudom:
Szerk: Ekkora toroid még a 230V-os tekercsre kötött hálózatnál is"megtette+, hogy leküldte a 10A-os kismegszakítót. Ezért gondoltam, hogy ez így nem működhet....
Hát az biztos, hogy a szekunder oldalon a fesznek köze nincs már a szinusz alakhoz.
De azért ne tegyen rá egy szkópot, max, ha teker rá egy pármenetes tekercset. ![]()
Ja, lágyindítással lehet, hogy "le lehet tolni a torkán ezt a falatot is"....
Nem melegszik a vas rettenetesen?
10 perc próbaüzem után lett picit meleg
![]() De ez bőven elég lesz a próbaüzemhez ![]() Persze azért nem őrültem meg, hogy a 3 ohmos szekunderre direktbe rátolom a 230-at ![]() Akkor szégyellném az elektrotechnikusi bizonyítványomat ![]()
3 ohm ? Nem sok az egy kicsit. Én egyszer egy 20 cm2 vasra tekertem egy bika hálózatit az volt 2 ohm körül. 400 menet 2db 0,9-es egyszerre.
Én ennyit mértem, de lehet csal a műszerem, nem mai darab már, de minimum 2 ohm tuti megvan a szekunder.
Dolgoztam már nagyfesszel, az nem jelent gondot.
Kimenőnek egy legalább egy M250-s, vagy a körüli vasra fog készülni, amúgy nem egyedül csinálom, hanem 1 ismerőssel közösen, úgyhogy minden befektetés így feleződik ![]() ![]() Amúgy 7-800W kimenő teljesítményig meg se állok ![]()
Merénylet a szomszédok ellen!
![]()
Vagy merénylet az utca ellen?
![]() ![]()
Főleg hogy ismerem Gábort,és hát jól mondod! Minimum egy egész házra való "merénylet" , de Gábortól kitellik egy egész utcára való is!
![]() ![]()
Látom megérte elboltolni Mészáros tanár úrral a csöveket!
![]() ![]()
Paksról milyen végcsövet akarsz te hozni?
![]() ![]() ![]()
Bakker...
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]()
Így bizony, a 3 fázisú betáprendszer jól jönne
![]() Amúgy a végcsövek nem a tanárúrtól vannak, hanem egy rádióamatőr barátomtól, a képen látható 2-n kívül még van 4 db, tehát összesen 6 db ![]() Mostmár ma élesztés lesz ![]() ![]()
Hmm, az a kettő nem csak a helyet foglalja?
![]() Ez SE-ben mit szólhat? Rockersrác (515694): Talán jobb lenne, ha (megfejthetetlen okokból) ezentúl ott lennének a bulik? ![]()
Üdv
Itt van ez a kapcsolás. Ennek szeretném a működését megérteni, de elakadtam már a trióda munkapontjánál. Ha 0.8V esik az 1KΩ-os katódellenálláson akkor 0.8mA megy rajta keresztül és akkor a zöld négyzettel jelölt pontban van a munkapont. Ha 238V-al és 100KΩ-os munkaellenállással számolunk akkor a munkaegyenes elkerüli az előbbi munkapontot. (vékony piros vonal). Ha viszont 147kΩ-al és 238V-al számolunk akkor pont átmegy rajta (vastag piros vonal), de ez így nem jó. Ha 275V-al és 147KΩ-al számolunk akkor meg a kék vonal a munkaegyenes. Hol van a hiba az elméletemben? Vagy a rajz lenne rossz? ![]()
Tudok róla!
![]() ![]() ![]()
Nem lenne jó,mert nem férnénk el! Me hát a villanyszámlát is valakinek állni kéne,ami meg nem 2 forint!De ha állod a számlát,szivesen csinálunk neked bulit!
![]()
Ott az utca, talán elférnének. Szerinted miért is ott akartam bulit? Villanyszámla.. Majd mondjuk, van ott elég "villany", egy kicsit kaphatnánk mi is (persze ingyen).
![]()
Sziasztok! Valaki nem tudja, mennyi az áramfelvétele ennek a kapcsolásnak? Bővebben: Link
Hozzátenném, hogy ez a rajz NEM jó. rosszul van jelölve az EL84 lábkiosztása!
Ha kiszámolom a katódellenállásból, 18,75mA-t kapok... Ez szerintem kevés...
Az meg hogy jött ki.
Én 53mA katódáramot számoltam.Nagyjából 8mA a segédrács árama így 45mA az anódáram.
Köszi! Na, én így számoltam, mert nem figyeltem : R/U=I, és nem U/R=I
![]()
Márk, ne kapkodj. I=U/R, vagyis 8/150=0,0533333A, ami 53mA. Máté továbbra sem érti, mit számoltál ki (honnan az a 18,75 mA?), és ezzel nincs egyedül.
![]()
Én I=R/U-t számoltam. És 150/8=18,75. Azért mondtam, nem figyeltem, ezért osztottam az ellenállást a feszültséggel... Akkor 53mA, tehát sztereóban 110mA-t fog enni..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |