Fórum témák
» Több friss téma |
jó rendben köszi! nem tom mikor szerzem be a trafót mer még asse tom menyi zsé és jelenleg nem állok a helyzet magaslatán abból a szempontból!!! de már nézegetem nagoyn majd kaparok elő
![]()
Többek kívánságát teljesítve csatolom a 1,7kW-os strobóm rajzát !!
vki eltudja nekem magyarázni hogy ez a zenére vezérlés most akkor mi alapján is műkődik??
![]() amugy a villogásnál már ott tartok hogy 500 nFos kondit rakok be mert még mindig gyorsan villog és igy ezzel már talán viszonylag jó lesz. majd holnap kiderül csak ez a zenés cseszi a csőrőm... mer hogy most egy potival meg egy semmire való (helyzetünkben csak leválasztás) tekercsel hogy jöhet ez létre?!?! ![]() ![]() köszi a segítséget.
Röviden annyi h a zene csúcsaiban kap jelet a tirisztor és akkor ad jelet a trafó az azért van h legyen na jó csak vicceltem szóval az egy leválasztást végez azért h a strobiból esetleg kilépő feszkó ne károsítsa se az erősítőt se a testi épségedet azért üzem közben nem ajánlatos fogdosni a kábelt. A poti az azért van h a bemeneti hangerőt szabályozd.itt az én strobim Hangra villogással
az a gondom hogy a villanócső melekszik... és már olyan s zinten meleg hogy szinte meg se lehet fogni; megsüti az ujjam... egy pc venti elég ellenne?
és ha két csövet szeretnék akkor hány mikrofarádos elko kellene? most van nekem benne egy 10 mikro de áll több is lehet ahogy olvasgattam a forumokat... 50 mikros lehet ha két cső van benne? vagy az tul sok és hamar szétvágja? jah meg nem nagyon találtam 1:1 esde még boltba keresek...hány menetnek kéne lenni? osk vagy kevés? ugy oldottam meg az ütemre való villogást hogy: a mega R plusz egy 1 M poti és egy kapcsolóval lehet két kondi között váltogatni egy 630 nanos és egy 330 nanos között és kábé olyan hogy ha a 630 nál le van tekerve a poti minimumra az kb olyan gyors mintha a 330 nál a maxon lenne a poti és ha gyorsabban akarom akkor csak lenyomom arra a kapcsolót... igy tudtam elég lassura és elég gyorsra is egyben beállítani...
Először is egy jó tanács a csövet ne fogdosd mert cvsökken az élettartama vagy mosd le alkohollal(nehéz beszerezni és nem piára gondolok
![]()
no akkor mégse olyan egyszerű az a hangra való vezérlés...
erősítönek jó a TDA2030 as ? mer olyat már raktam össze és az működik is... mer ha ez oké akkor már csak a trafó és pár alkatrész... remélem ![]() várom a rajzot előre is köszike!! jah és mostantól nem fogom meg:S bár eddig érintgettem egy csöppet sokszor de letörlöm vmi törlövel azt nem nyúlok hozzá! U.i.: az tuti hogy 10n/400 voltot akartál írni?mer akkor nagyon gyorsan kell hogy villogjon(ha az az a kondi és nem az elko)
Elirtam az elkóra néztem hirtelen de az csak az ivhez adja az "ampert
![]()
sziasztok
én abba szeretnék segítséget kérní,hogy vettem az autóba 1 stroboszkópot,és kihagy.villan folyamatosan 1 párat,és utána 1 darabig semmi.vagyis az egyik cső rettentő halványan villan.van vkinek vmi ötlete mitől lehet?salynos nemtudom visszavinni,mert 100km-re vettem ![]() segítséget előre is köszönöm stroboszkóp amit vettem a legfelső,2990 ft-os
Sajnos innen nem látok(látunk) bele a dobozába, sőt méricskélni is kissé nehéz. Megvárhatod, hogy jelentkezzen valaki aki már szedett szét, és javított ilyet....
Vagy keresel olyan emberkét a lakóhelyed közelébe, aki megcsinálja, vagy magad látsz hozzá... Kellene róla legalább kapcsolási rajz .
nah lehet én volam a műszaki bal...sz.
![]() ![]() a lényeg hogy autóba még nem raktam eddig be,csak kipróbáltam a számítógép hangfal 12v-os adapterével.és most hogy a kocsiba került,azóta nem csinálja.létezhet hogy az adapterről nem kapott annyi áramot?
az akkumlátor ugy működik mint egy galvánelem az adapter pedig valószinüleg nem stabil egyenfeszt biztosított a kütyü számára! azt hiszem ez igy van...
és ezlehetett az oka mer egy nem stabil egyenfeszü 12V os adapter durván 8-16 V között mozog ha jól tudom! aztán javítsatok ki ha nem igaz! ![]() ![]()
Hello mindenki egy havertól azt hallottam, hogy a fénycsőnek a gyujtópöckéból (nem tom mi a rendes neve) és egy hagyományos 220-as körtének az összekötésével lehet stoboszkópot csinálni. igaz ez???
csá
lehet de én nem nevezném strobinak... villog összevissza ahogy kedve van ... de designek jóó (azaz elmegy ![]() a fénycsőgyújtót (egészbe .. nem kell semmit hekkelni vele) sorbakötöd egy 230V és izzóval.. ennyi csá
és milyen gyorsan vagy milyen rendszerességgel Villan fel?!
meg lehet ezt mondjuk 40Wos égővel?! ha jól tom a neon gyújtó az egy tekercs ami felfelé transzformál!? nemde?!
ne a folytóra gondolj..
hanem arra a kis hengeres rákra ami a fénycső begyújtásakor "vilgít" (2 kivezetése van éa a fénycső egyik végéhez szokták közvetlen rakni..)) nah összevissza villog mindenféle kitöltéssel frekvenciával... magyarul random ![]() jah és 40W ossal gondoltam de jó a 60W is... csá próbáld ki... izzó + gyújtó + drót+ ÉRINTÉSVÉDELEM csá ja a neongyújtó az nem transzformál.. a neoncső az ívlámpa.. alacsony feszről.. a 2 végében egy ggy tekercs van ami a begyújtás idejére kap szerepet (a hengeres gyújtóval együtt) utána már csak elektródaként funkcionálnak .. BEkapcs.. tehát a gyújtón keresztül a 2 tekercsen átfolyik az áram..így az melegszik..fűt... ha elég meleg akkor létrejön az ív a cső 2 vége között (és utána már nincs szükség hogy a 2 tekercs fütsön .. ezért a hengeres cucc megszakítja az áramot..) és utána a folytótekercs az korlátozza az áramot mert az ívnek nincs sok ellenállása (2pi*50Hz*L)= XL
wááh
![]() ![]() a lényeg hogy a gyújtó az ki-be kapcsolgat (bimetal os glimm lámpa..meg egy kondi zavarszűrésnek) szal nagyon nagy (n*100W) os izzót azért ne tegyél rá... jah, és a fűtőtekercsek a csőben, gyújtás után is melegek maradnak.. a folytó a gyujtó kikapcsolásakor egy nagy önindukcsiós feszt hoz létre, és ettől gyullad be a fénycső... utána meg már világít csá
Thanks!!
![]() ![]()
üdv mindenkinek!!! Ha valaki tudna nekem küldeni egy LED-es strobi kapcsrajzot azt megköszönném!!!
![]()
üdv emberek újra itt. hát ledes strobihoz nekem olyanom lenne hogy egy vezérlés. 555 öttel szal semmi hang sztem csak simán utánna kell kötni azt annyi... én a sima strobinál még mindig a hangal szenvedek nem tudok rájönni sehogyse hogy hogy is lehetne...:S:S van egy ilyen trafom amit aképen mellékeltem... ennek jónak kéne lennie asszem. hangvezérlésbe ha vki tud segíteni akkor legyenszíves.
köszike
Ez nem trafó, ez szürö tekercsek.HA nenét kötsz rá zövidre zárod a neze cuccot.Ne tedd!!Síma rafót tegyél bele, 12/230as mindenbe az van kb.
ez itt nem jó akkor? vagy nekem nem ilyenem van??http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?fn=62f20a155bbdd48..._2.jpg
(nem tom jól linkeltem-e?!) és nem tudnád megmondani hogy hogy iskéne? vagy ennek a rajzna kjónak kéne lennie? ![]() már leszálltam a témáról egy hónapja de most ujra neki kéne feszülni mer félkész strobi nem strobi a sima villogás meg uncsi.... ![]() ![]()
jah és itt ez a rajz ha érdekel... bár nem nagy cucc de ezer százalék hogy működik
Skip!!! Még mindig azon a strobin dolgozol amit elkezdtél??? Mert már sikeresen rájöttem hogy egykor én hogy is csináltam csak még a gépen kell megszerkeszteni... De ha meglessz fellököm sztem holnap délkörül lessz egy kis szabadidőm akkor meg is csinálom...
ne is mondd!
![]() ![]() ![]() köszi előre is ![]()
Nah akkor ne add fel ha minden igaz ez jó lessz (egy matekórám ment rá mire rájöttem h egykor hogy is csináltam...) Soxerencsét hozzá
matek óra??? nem kár..
![]() ilyen egyszerű lenne? egy leválasztó trafó és egy kis egyenirányítás?? amugy jó az a trafó vajon amit nem rég csatoltam?http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?fn=08e53afaeb97c37...34.JPG mer ha jól vettem észre akkor a többi az tök ugyanugy van az ütemre villogáshoz. amuyg nagoyn köszi hogy rámáldoztad matekórád én ennek fejébe most megyek és tanulok matekot... ![]() ![]() ![]()
Amugy mi sosem matekozunk az osztályom a maga 10 főjével lusta... szal ilyenekre ráérek... jah és a trafót nem tom h jó e...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |