Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Találtam egyet a
Idézet: mappába és egyet a „Piher” Idézet: mappába is. Keresőszó: *encoder* „Switch-alps”
Szerintem Ő úgy értette, az Eagle-n belül hol keresse.
Alkatrész hozzáadásnál beírod, hogy encoder, s a lista alján lesz kettő is. Piher, ill. ALPS. MolnarG, megelőztél.
Ja, igen. Elnézést kérek, én nem figyeltem, hogy melyik topikban vagyok (és ez is, meg a "Vásárlás... hol kapható?" is megfigyelés alatt van).
Köszönöm a válaszokat. Gyorsan megnéztem a "régi" piher mappában nincs, de mindjárt letöltöm a cadsoft oldaláról.
Sziasztok, bocs az offolásért de úgy érzem valahogy ide is kapcsolódik. Hol tudnék vásárolni "vékony" sodort, szigetelt réz drótot? Eddig csak hangszórókábeleket találtam de az nekem kissé vastag is, meg eleve 2 eres.
Előre is köszi!
Üdv!
Én egy alkatrészt keresek amit nem találok a program alkatrészbázisában.Amit belinkeltem képet arról lenne szó, vagy csinálta azt az alkatrészt valaki magának, vagy nem tudom.LPV-1 az létezik az alkatrészbázisban, LPV-2 nem találom sehol. Esetleg lelehet tölteni a Cadsoft alkatrészkönyvtárából? Három kacsolókat tartalmazó fájlt töltöttem le , egyikben sem található.
Üdv!
Most tanulgatom én is az Eagle-t. Eddig Sprint Layout-al terveztem nyákot és Tina-val csináltam a rajzot. A schematic editorban az alkatrészek értékét és neveit nem lehet mozgatni? Eddig nem jöttem még rá. Van olyan amikor két alkatrész értéke egymásba lóg, vagy magára a vezetőre, és ez zavaró. Hú bocs, pont most jöttem rá
Szia
De lehet, a smash paranccsal, kiválasztod a kérdéses alkatrészt, és a feliratok mellett is megjelenik a jel aminél fogva mozgathatók lesznek. Működik az áramkör szerkesztőben és a nyáktervezőben is. Bari
CNC fúróm lassan összeáll, már ott tartok, hogy a progit kéne megírni. Csináltam egy két soros 10*2-es csatlakozót, ebből kiraktam 2 darabot a jobb alsó sarokba. Megcsináltam a drill file-t ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Azt már kiszámoltam hogy 25.4mm = 1 inch-el 1,27mm = 1 raszter = 50mil 2,54mm = 1000 pozíció = 100mil = 2 raszter 10 pozíció = 1 mil 1 raszter = 500 pozíció pozíció alatt azt értem a mi drill file-ban van, pl.: X1101Y1101 X2101Y1101 X3101Y1100... tehát az X vagy az Y után következő számot értem pozíció alatt. Amit nem értek az az, hogy mi a nyüves az 101 az 1101-ben mikor a jobb alsó sarokba 2 raszterrel az origóhoz képest van az első luk mind x mind y irányban. Utána már szépen 1000-esével növekedik a pozíció, de hogy az első pozíció miért 1101 és miért nem 1000 azt egyszerűen nem értem. Ha ugyan ezt 3 raszterre teszem a saroktól akkor 1601 az induló pozíció, amiben ugye megint ott az a +101. Az meg már csak hab a tortán, hogyha az első lukat egy raszterre teszek a saroktól, akkor az induló érték 802-re változik, ami 302-vel több mint az egy raszterre jutó 500 pozíció. Na most akkor honnantól kell levonni a rendes értékből 101-et és honnan 302-őt, és mi a fene ez a 2 különbözet?
Abszolút pozíció, az adott origótól mérve. Relatív pozíció, az utolsó pozíciótól mérve. A CNC-knél gyakran van ez utóbbi használva.
Már bocsi de ez mire válasz? A +302-re vagy a +101-re, vagy a honnantól 302 és honnantól 101-re?
Olyat nem kérdeztem, hogy abszolút pozíció vagy relatív. Ez mindig abszolútot ad. A PC fogja számolni ebből, hogy hány full steppet lépjen a motor x irányba, hány mikrosteppet még x irányban, és ugyan ezt az y tengelyre is (egyszerű kivonás mostani mínusz előző, negatív értéknél abs, és irányváltás)
Kell lennie a NYÁK (fúrás)-terven egy nullpontnak. Onnan értendő a 302, majd utána az egymás melletti furatok 101-re. Szerintem.
Üdv!
Valaki tudna ajánlani olyan oldalt ahol ilyen alapvető dolgokat leír az eagle(5.6.0.) -ről! Fontos lenne hogy magyar legyen! A fórum is jó (félreértés ne essék) csak nagyon nehéz mindig megkeresni az adott kérdésre a választ! Válaszokat előre is köszönöm!
Szia
Itt találsz pár linket. A megjelölt hozzászólás alján van 2 link amik PDF-es linkekre juttatnak, azokat érdemes letölteni megnézni. Bari
Köszönöm a segítséget! Így talán bele rázódok ebbe a ránézésre remek programba!
Van egy téma itt a hobbin : A címe eagle5.x fordítás
a vége felé fent van egy file egy pár klikk és már magyar nyelvű a progid !
Köszönöm neked is!
Ha letöltöttem az a fájlt utána azt hova "rakjam" mert eddig nem jöttem rá sehogy!
Sziasztok.
Uj vagyok a témában, eddig Sprint Layout-ot használtam, de most kaptam egy-két kapcs rajzot Eagle 4.6 versio kell neki vagy Proteus. Sajnos egyik sincs meg nekem ,és végig olvasva 2005-től már az 5.xx versio is létezik. Tudd valaki segiteni? Elöre is köszönöm.
Ha visszább olvasol a témában le van írva ,
Hogyan s mint és hova kell bemásolni ,
Eagle 4.6 nem létezik, az 5-ös verzió viszont visszafelé kompatibilis. A korlátozott verzió leszedhető a http://www.cadsoft.de oldalról.
Ezzel korlátozáson felüli méretű fájlokat is meg tudsz nyitni, azonban szerkeszteni csak a mérethatáron belül tudsz.
Köszi Lucifer. Most már csak meg kell tanulnom. Szerinted mennyi idö kell hozzá?
1-2 hét alatt nagyon szépen ki lehet tanulni a haználatát.
Üdv!
Én is most ismerkedek ezzel a programmal, eddig több kevesebb sikerrel de majdcsak bele jövök, eddig 2 napja gyakorolgatok egyre jobban megy de itt-ott elakadok.Mint például most. Hogyha megrajzoltam egy kapcsolás kapcsrajzát (nem nyák rajz) azt át tudom rakni a nyák tervező részbe. Pl. úgy mint (Multisim-Ultiboard). (Remélem érthetően fogalmaztam jobban ne tudom leírni)
Mentés --- majd váltás nyákszerkesztőre .
Elmentettem új projekt-ként.És utána ha rákattintok arra a kis ikonra amit mentettem akkor vissza rak a kapcsolási rajz szerkesztőbe ha meg megakarom nyitni a nyáktervezőből akkor nem is mutatja hogy van olyan file !
Ez miért van? kifejtenéd kicsit bővebben:"Mentés --- majd váltás nyákszerkesztőre ." (a mentésig eljutottam )
A mellékletbe feltöltöttem egy képet, pirossal bekarikáztam amire kattintani kell, sajnos az egér mutatót valamiért a printscreen nem menti a képre.
Ha a pirossal karikázott ikonra kattintasz, akkor ha még nincs board rajz akkor legenerálja gumikötésekkel, ha már van akkor átvált rá. Bari
Sziasztok!
Kérdés eagle 5.6 ra. (esetleg régebbi verzióra is) Az összes alkatrésztípust végignéztem a kapcsrajz szerkesztésekor de sehol nem találom a snassz mezei ellenállás jelölést. Ellenállás hálózatok, tömbök vannak ezerrel de magányos R az nincs vagy legalábbis én nem találom. (az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ezidáig másik progit használtam tervezéshez csak a terméktámogatás elmaradása miatt állok át az eagle-ra, amit most kezdtem használni) Mi ennek a rajzjele, vagy hogy tudom felvenni a listába? Köszi a segítséget
Sziasztok!
Kérdés eagle 5.6 ra. (esetleg régebbi verzióra is) Az összes alkatrésztípust végignéztem a kapcsrajz szerkesztésekor de sehol nem találom a snassz mezei ellenállás jelölést. Ellenállás hálózatok, tömbök vannak ezerrel de magányos R az nincs vagy legalábbis én nem találom. (az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ezidáig másik progit használtam tervezéshez csak a terméktámogatás elmaradása miatt állok át az eagle-ra, amit most kezdtem használni) Mi ennek a rajzjele, vagy hogy tudom felvenni a listába? Köszi a segítséget
Az RCL library-ben vannak az átlagos passzív alkatrészek, ott is az R_EU-t válaszd!
A rajzjele a schematikán egy téglalap kétoldalán kivezetéssel, a listában pedig benne van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |