Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   150 / 443
(#) MolnarG válasza huba hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Találtam egyet a
Idézet:
„Piher”
mappába és egyet a
Idézet:
„Switch-alps”
mappába is. Keresőszó: *encoder*
(#) Action2K válasza spikk hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Szerintem Ő úgy értette, az Eagle-n belül hol keresse.
Alkatrész hozzáadásnál beírod, hogy encoder, s a lista alján lesz kettő is. Piher, ill. ALPS.

MolnarG, megelőztél.

rotary.JPG

(#) spikk válasza MolnarG hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Ja, igen. Elnézést kérek, én nem figyeltem, hogy melyik topikban vagyok (és ez is, meg a "Vásárlás... hol kapható?" is megfigyelés alatt van).
(#) huba válasza Action2K hozzászólására (») Szept 9, 2009 /

Köszönöm a válaszokat. Gyorsan megnéztem a "régi" piher mappában nincs, de mindjárt letöltöm a cadsoft oldaláról.
(#) tpeter hozzászólása Szept 10, 2009 /

Sziasztok, bocs az offolásért de úgy érzem valahogy ide is kapcsolódik. Hol tudnék vásárolni "vékony" sodort, szigetelt réz drótot? Eddig csak hangszórókábeleket találtam de az nekem kissé vastag is, meg eleve 2 eres.
Előre is köszi!
(#) orizon hozzászólása Szept 16, 2009 /

Üdv!

Én egy alkatrészt keresek amit nem találok a program alkatrészbázisában.Amit belinkeltem képet arról lenne szó, vagy csinálta azt az alkatrészt valaki magának, vagy nem tudom.LPV-1 az létezik az alkatrészbázisban, LPV-2 nem találom sehol. Esetleg lelehet tölteni a Cadsoft alkatrészkönyvtárából? Három kacsolókat tartalmazó fájlt töltöttem le , egyikben sem található.

lpv-2.jpg

(#) ABU hozzászólása Szept 20, 2009 /

Üdv!

Most tanulgatom én is az Eagle-t. Eddig Sprint Layout-al terveztem nyákot és Tina-val csináltam a rajzot.
A schematic editorban az alkatrészek értékét és neveit nem lehet mozgatni? Eddig nem jöttem még rá. Van olyan amikor két alkatrész értéke egymásba lóg, vagy magára a vezetőre, és ez zavaró.

Hú bocs, pont most jöttem rá
(#) Bari- válasza ABU hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Szia

De lehet, a smash paranccsal, kiválasztod a kérdéses alkatrészt, és a feliratok mellett is megjelenik a jel aminél fogva mozgathatók lesznek. Működik az áramkör szerkesztőben és a nyáktervezőben is.

Bari
(#) ABU válasza Bari- hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Ja rájöttem, azért kösz.
(#) gulasoft hozzászólása Szept 22, 2009 /

CNC fúróm lassan összeáll, már ott tartok, hogy a progit kéne megírni. Csináltam egy két soros 10*2-es csatlakozót, ebből kiraktam 2 darabot a jobb alsó sarokba. Megcsináltam a drill file-t ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Azt már kiszámoltam hogy
25.4mm = 1 inch-el
1,27mm = 1 raszter = 50mil
2,54mm = 1000 pozíció = 100mil = 2 raszter
10 pozíció = 1 mil
1 raszter = 500 pozíció

pozíció alatt azt értem a mi drill file-ban van, pl.:
X1101Y1101
X2101Y1101
X3101Y1100...
tehát az X vagy az Y után következő számot értem pozíció alatt.

Amit nem értek az az, hogy mi a nyüves az 101 az 1101-ben mikor a jobb alsó sarokba 2 raszterrel az origóhoz képest van az első luk mind x mind y irányban. Utána már szépen 1000-esével növekedik a pozíció, de hogy az első pozíció miért 1101 és miért nem 1000 azt egyszerűen nem értem.
Ha ugyan ezt 3 raszterre teszem a saroktól akkor 1601 az induló pozíció, amiben ugye megint ott az a +101.

Az meg már csak hab a tortán, hogyha az első lukat egy raszterre teszek a saroktól, akkor az induló érték 802-re változik, ami 302-vel több mint az egy raszterre jutó 500 pozíció.

Na most akkor honnantól kell levonni a rendes értékből 101-et és honnan 302-őt, és mi a fene ez a 2 különbözet?
(#) Action2K válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Abszolút pozíció, az adott origótól mérve. Relatív pozíció, az utolsó pozíciótól mérve. A CNC-knél gyakran van ez utóbbi használva.
(#) gulasoft válasza Action2K hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Már bocsi de ez mire válasz? A +302-re vagy a +101-re, vagy a honnantól 302 és honnantól 101-re?
Olyat nem kérdeztem, hogy abszolút pozíció vagy relatív.
Ez mindig abszolútot ad. A PC fogja számolni ebből, hogy hány full steppet lépjen a motor x irányba, hány mikrosteppet még x irányban, és ugyan ezt az y tengelyre is (egyszerű kivonás mostani mínusz előző, negatív értéknél abs, és irányváltás)
(#) Action2K válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Kell lennie a NYÁK (fúrás)-terven egy nullpontnak. Onnan értendő a 302, majd utána az egymás melletti furatok 101-re. Szerintem.
(#) Electricboy hozzászólása Szept 22, 2009 /

Üdv!
Valaki tudna ajánlani olyan oldalt ahol ilyen alapvető dolgokat leír az eagle(5.6.0.) -ről! Fontos lenne hogy magyar legyen! A fórum is jó (félreértés ne essék) csak nagyon nehéz mindig megkeresni az adott kérdésre a választ!

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Bari- válasza Electricboy hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Szia

Itt találsz pár linket. A megjelölt hozzászólás alján van 2 link amik PDF-es linkekre juttatnak, azokat érdemes letölteni megnézni.

Bari
(#) Electricboy válasza Bari- hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Köszönöm a segítséget! Így talán bele rázódok ebbe a ránézésre remek programba!
(#) kaqkk válasza Electricboy hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Van egy téma itt a hobbin : A címe eagle5.x fordítás
a vége felé fent van egy file egy pár klikk és már magyar nyelvű a progid !
(#) Electricboy válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Köszönöm neked is!
Ha letöltöttem az a fájlt utána azt hova "rakjam"
mert eddig nem jöttem rá sehogy!
(#) Antal Miklós hozzászólása Szept 22, 2009 /

Sziasztok.
Uj vagyok a témában, eddig Sprint Layout-ot használtam, de most kaptam egy-két kapcs rajzot Eagle 4.6 versio kell neki vagy Proteus. Sajnos egyik sincs meg nekem ,és végig olvasva 2005-től már az 5.xx versio is létezik. Tudd valaki segiteni?
Elöre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza Electricboy hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Ha visszább olvasol a témában le van írva ,
Hogyan s mint és hova kell bemásolni ,
(#) Lucifer válasza Antal Miklós hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Eagle 4.6 nem létezik, az 5-ös verzió viszont visszafelé kompatibilis. A korlátozott verzió leszedhető a http://www.cadsoft.de oldalról.
Ezzel korlátozáson felüli méretű fájlokat is meg tudsz nyitni, azonban szerkeszteni csak a mérethatáron belül tudsz.
(#) Antal Miklós válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Köszi Lucifer. Most már csak meg kell tanulnom. Szerinted mennyi idö kell hozzá?
(#) Rakloo válasza Antal Miklós hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

1-2 hét alatt nagyon szépen ki lehet tanulni a haználatát.
(#) Electricboy hozzászólása Szept 23, 2009 /

Üdv!
Én is most ismerkedek ezzel a programmal, eddig több kevesebb sikerrel de majdcsak bele jövök, eddig 2 napja gyakorolgatok egyre jobban megy de itt-ott elakadok.Mint például most. Hogyha megrajzoltam egy kapcsolás kapcsrajzát (nem nyák rajz) azt át tudom rakni a nyák tervező részbe. Pl. úgy mint (Multisim-Ultiboard).
(Remélem érthetően fogalmaztam jobban ne tudom leírni)
(#) kaqkk válasza Electricboy hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Mentés --- majd váltás nyákszerkesztőre .
(#) Electricboy válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

Elmentettem új projekt-ként.És utána ha rákattintok arra a kis ikonra amit mentettem akkor vissza rak a kapcsolási rajz szerkesztőbe ha meg megakarom nyitni a nyáktervezőből akkor nem is mutatja hogy van olyan file !
Ez miért van? kifejtenéd kicsit bővebben:"Mentés --- majd váltás nyákszerkesztőre ." (a mentésig eljutottam )
(#) Bari- válasza Electricboy hozzászólására (») Szept 23, 2009 /

A mellékletbe feltöltöttem egy képet, pirossal bekarikáztam amire kattintani kell, sajnos az egér mutatót valamiért a printscreen nem menti a képre.
Ha a pirossal karikázott ikonra kattintasz, akkor ha még nincs board rajz akkor legenerálja gumikötésekkel, ha már van akkor átvált rá.

Bari

board.jpg

(#) Gyula77 hozzászólása Szept 25, 2009 /

Sziasztok!
Kérdés eagle 5.6 ra. (esetleg régebbi verzióra is)
Az összes alkatrésztípust végignéztem a kapcsrajz szerkesztésekor de sehol nem találom a snassz mezei ellenállás jelölést.
Ellenállás hálózatok, tömbök vannak ezerrel de magányos R az nincs vagy legalábbis én nem találom. (az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ezidáig másik progit használtam tervezéshez csak a terméktámogatás elmaradása miatt állok át az eagle-ra, amit most kezdtem használni)
Mi ennek a rajzjele, vagy hogy tudom felvenni a listába?

Köszi a segítséget
(#) Gyula77 hozzászólása Szept 25, 2009 /

Sziasztok!
Kérdés eagle 5.6 ra. (esetleg régebbi verzióra is)
Az összes alkatrésztípust végignéztem a kapcsrajz szerkesztésekor de sehol nem találom a snassz mezei ellenállás jelölést.
Ellenállás hálózatok, tömbök vannak ezerrel de magányos R az nincs vagy legalábbis én nem találom. (az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ezidáig másik progit használtam tervezéshez csak a terméktámogatás elmaradása miatt állok át az eagle-ra, amit most kezdtem használni)
Mi ennek a rajzjele, vagy hogy tudom felvenni a listába?

Köszi a segítséget
(#) mammut válasza Gyula77 hozzászólására (») Szept 25, 2009 /

Az RCL library-ben vannak az átlagos passzív alkatrészek, ott is az R_EU-t válaszd!
A rajzjele a schematikán egy téglalap kétoldalán kivezetéssel, a listában pedig benne van.
Következő: »»   150 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem