Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Tudom én hogy ez nem SU, ezért kérdeztem Pioneer kollégát, mert ő azt irta hogy ez SU102-lehet.
Esetleg két SU-t nem lehet belőle kihozni? (Csak egy ötlet.)
Szerintem kicsi lenne az ablakméret a két csévének.
Hello, lehet igényt tartanék erre a brutális trafóra
Ahogy Köbzoli írta is Jó lenne hálózati trafónak, a projektbe, legalábbis szerintem elég lenne oda 20x18 centis legalább 1500W- os vassal. Ha lenne kettő darab, akkor még jobb lenne, mert meglenne a két kimenőm a GU81-hez
2,2 KWatt ! csak .
2200W, mégjobb
Szerintem meg tudunk beszélni egy árat érte, persze, csak ha eladó
Minden eladó ! Csak megfelelő ajánlat kell hozzá ? Végülis csere jobban érdekelne ,két kisseb vasra. Hogy ál a GU projekt ? Volt -e már próbaüzem .
Volt már próba, addig, hogy a mínusz előfeszt és az anódfeszt ráadtuk, és beállítottuk a megfelelő katódáramot, hétvégén már hanggal is nézzük.
Még éppen próbálok egy 12V 20A, vagy egy 24V 10A-s fűtőtrafót szervírozni, mert eddig egy szükségmegoldással néztük, csak 20V ról fűtve sorosan a 2-t.
Tavaly az egyik alkatrészboltban árultak 12V-os 16A-os toroidokat. 3500-ért. Én ilyeneket vettem és tekertem át a szekunderüket. De neked most jók lennének eredeti formában. Lehet hogy van még. 2 elég is lenne neked.
Húúú, az nagyon jó ár
Ha lenne még 2 egészen véletlen, akkor a hétvégi börzén meg is venném tőled, ha esetleg eljössz a börzére, és felhoznád.
Nekem nincs mert áttekertem öket 2x30V-ra. Elektrokonthában vettem Bp.-en. Nézd meg a google-el a számukat és érdeklődj. Börzére nem megyek de azt vállalom ha van nekik akkor megveszem és elpostázom neked.
De ahogy nézem szombaton van a börze ha van a boltban akkor te is megveheted szombaton. Délelőtt azt hiszem nyitva is vannak. Nincs messze a Puskás sulitól.
Egy kis segítséget kérnék.
A HIRAGA csöveit hogyan fűtsem.A táprajzán van tápegység valami "circuit hybride". Az mit takar?
Én a honlapjukon H-P ig láttam a nyitva tartást, na mindegy, még széjjelnézek, azért köszi az infót, úgyis bringát is viszem fel Pestre szombaton, e héten úgyis ingyenes a szállítása, és akkor elszaladok az üllői útra
A szombati nyitvatartásban nem vagyok biztos. Azért kérdezd meg őket telefonon hogy van-e trafó. Maximum megveszem hétköznap és elpostázom.
Conrad-on kívül sajnos nemigen szokott egyik elektronikai üzlet sem nyitva tartani hétvégén.
--- Gábor: mi célból jössz Budapestre? Tanulás? Csajok? Ibiza?
Ámbár Gábornak szól a kérdés,válaszolok helyette! Szóval börzézni jön fel Gábor! Sőt! én is fogok börzézni!
Üdv!
Szerintem, egy egyenirányító "hibrid" áramkört, ami a 18 V ~ 2A ből csinál 12 V egyent, a G+D fűtéséhez, ami fel van emelve kb 130 V ra. (nem számoltam pontosan) (itt helyénvaló az egyenáramú fűtés)
Kicsit bővebben, az a hibrid áramkör egy DC/DC konverter lehet, léteznek ilyen kis tégla formába kiöntve, mint a puskás trafók. A bemenete a polaritásvédelem miatt úgyis Greatz-el kezdődik, kaphat váltót is. Erre utal az is, hogy a kimenetére tantálkondit rajzoltak, aminek jók a nagyfrekis tulajdonságai.
A fűtés potenciáljának a megemelése valószínűleg azért van, mert ha pl. diff erősítős kapcsolás, akkor ne legyen magas a fűtés - katód feszültség, leginkább nulla.
nincs már, én is akartam venni, de lomtalanítottam egy 300 W-osat. Igaz ez kiöntött, de nekem 12 V kellett, bár azóta se hazsnáltam, csak , mint nehezék Lehet, egyébként van még aKonthában elfekvőben, de az akciós "pulton" már nincs kinn! Lehet pont Jani vette meg azt a kettőt, amivel szemeztem?
Gubán Gábor! jelenleg nekem nincs szükségem a toroidra, és szerintem nem is lesz, soha az életben! Igaz nem teszteltem még, de ha jó felőlem elboltolhatjuk!
Biztos, hogy nincs nyitva szombaton, már pénteken is ötkor zárnak
szerintem graetz+ egy patkolt 7812, vagy soros (diszkrét) átersztőtranyós 12 V-os stabilizátorral helyettesíthető, de vagy 22 ezer µF puffer nem árt! esetleg a stabilizátor előtt RC, vagy LC szűrés isjobban mondva CRC (CLC)
Valaki csinált már hasonlót PP-hez. Gondoltam felrakom. Mayky-től kérdezném, hogy mennyiben tér el ez a képlet az általad használt programtól.
PP-hez SE trafó ?
Olyat már csináltam hogy egy PP-re tekert trafót SE-ben használtam légréssel. SE-hez jó lehet a 10 cm^2 vasra a 2100 menet primer. A program ezen a gépen nincs fent.
"PP-hez SE trafó?" Dehogy! Valaki egyszer megcsinálta ugyan ezt PP-hez és felrakta ide.
Ja
Jó lesz, de egy trafó hangját nem (csak) a menetszámok fogják meghatározni, sokkal többet nyom a latban az elrendezés. Huzalvastagság, osztottság, alkalmazott szig. anyag, milyensége, vastagsága, a vas anyaga. Az hogy 2000 vagy 2100 menet a primer nem sokat számít. Sőt ennyit lehet csalni is pl. hogy teljes soraid legyenek. Én a minél kevesebb menet híve vagyok. A PCL86 PP-ben is csak 1700 menet lesz a primer egy SM85B-n 9-10 W-ra annak pont jónak kell lennie.
Ha esetleg van valakinek ilyen kapcsolása, vagy ötlete, hol jutok hozzá ilyen tápegységhez, azt megköszönném.
sziasztok, szeretném megépíteni azt az erősítőt amit itt a fórum elején tettetek fel, ef86-el84, és csöves egyenirányítású lenne, a problémám a trafók lennének tudnátok segíteni, vagy vmi kiindulást honnan-milyet nézzek.??
van két csöves monoblockom négy 6p3c, és két 6h8c csövekkel, az előlapon PP 5881 felirat van, de ezekkel a "jó öreg " orosz csövekkel gyönyörű a hangja, bár ezt nem én építettem, de remek munkát végzett az illető, minden légszerelt benne és a belső vezetékelés sima rézdróttal van megoldva, én tavaly egy mv3 as végfok átalakításával és egy 800-as marshall előfok összeépítésével csináltam egy gityóerősítőt, nagyon fincsi hangja lett, és most egy csöves hifit szeretnék összehozni és ehhez kellene egy kis segítség, köszike előre is
Hello
Képet tudsz küldeni a trafóról? Az a baj, hogy 4 db GU81M-em van ezek lesznek 2x1kW PP-ben a végfokozatban, és ha már veszek trafót, vagy szerzek, akkor akkorát veszek, hogy mind a 4-et elbírja plusz még a 2 db 6C33C katódkövető meghajtócsövet, ehhez nekem minimum 12V 50A kell , tehát egy 600W-os toroid kellene minimum |
Bejelentkezés
Hirdetés |