Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 76
(#) Djatis válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

a fókuszáló lencsét legalábbis én egy rossz dvd olvasóból szedtem ki nem az ami felül van hanem szét kell bombázni a fejet teljesen és ott találsz hozzá azt eléteszed és csak a távolságot kell beállítanod.
Valószínű hogy sima cd olvasókban is van. én a pinterembe olyat raktam és kissebbre húzattam a pöttyöt vele.
(#) Djatis válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Naonszépen köszi sokat segítettél
(#) Djatis válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

figyu a képen amit próbálgat amit kiszedett az rw-ből az hány mw-os szokott lenni ?
(#) alienn válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

ezek a teljesítmények (1-20mW) azért nem túl nagyok, a fókuszáló lencsék elbírnak ennél sokkal nagyobb teljesítményt is.
(#) alienn válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

hol vetted ezeket a cucurkákat?
ez borzasztóan olcsó!

tudsz küldeni egy képet ezekről?

(#) sirály12 válasza alienn hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

A lézer holnap jön meg, akkor majd teszek fel képeket.

Mint már mondottam szupepétől vettem a cuccokat, nála lehet érdeklődni, hogy van-e még.
(#) alienn válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

az a kis fika pötty a lézerdióda, és a tokozott diódák belseje is egy kis fika pötty.
Ezen a képen van egy lézerdióda. Ahhoz, hogy fel tudd fogatni van egy kis réztömb és a tömbön van egy kis fika pötty.
2W.
A három lábúnál sem mindig kötik be belül a 3. lábat. Jobb diódákban van egy kis fotoelem a lézerfika (bocs de ez nagyon tetszik ) mögött és ennek a feszültsége megy ki a 3. lábon és eről lehet tudni pontosan milyen teljesítménnyel megy.

2W-808nm.jpg

(#) Tomi20 válasza alienn hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Az jó, mert ez komplett optika, rézből készítve, és a lencse és a dióda távolsága állítható. Ha helyesek a lézerdióda adatai, akkor 60C-ig bírja a hőfokot, és így nem kell peltier elem sem. Majd még összedobok valami egyszerű tápot neki, és már jó is lesz. (mert a mostani egy két tükrös ábra rajzoló ketyerében van, csak elég gyenge hozzá az 1mW-os lézer)
(#) Djatis válasza alienn hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

ez ami a képen van ezek hol kaphatók ezeket így is lehet kapni ?
Ja és ezek a kis fikapöttyek mennyibe kerülnek.

mííí??
60 fokos lézerdióda?

jajj a szivem.

A lézerdióda hullámhossza változik a hőmérséklet függvényében!, kb.: 25 fokon megy 808 nanométeren, 25 alatt és fölött elmászik a hullámhossz, tehát lehet, hogy ki is alszik a lézerfény, mert a kristályt 808nm-rel kell pumpálni, de lehet 60 fokon már 830nm-en megy....
...és nem túl sokáig...
(#) alienn válasza Djatis hozzászólására (») Nov 26, 2006 /

Régebben volt a Lomex -ben is, de már nincs...
Külföldről lehet esetleg hozatni, de általában 20-asával csomagolják őket és nem lehet megbontani...
Asszem 55.000,- Ft / db volt az ára...

Még egy érdekes gyufás kép.

300mW-2.jpg

így már értem
(furcsállottam is a 60 fokot )
Akkor kb 25 fokon kellene tartani?

Ajjajj! :yes:

Nem is 25-ön, hanem egy olyan hőfokon ahol a legjobban érzi magát...
Az enyém 27-28 fokon megy, de azt stabilan tartja egy kb. 80W-os peltieer elem.

Ha nincs hőmérséklet stabilizátor benne akkor nagyon könnyen el tud mászni a fényerő.
Persze ez nagyobb fényerőnél igaz, a kisebb zöld pointerek egész jól mennek (nekem is volt egy 40mW-os, az a telet nem bírta, de a szobában mindig magához tért.

Akkor asszem' még gyűjtök pénzt, és beruházok egy zöld lézerre, amit szupepe árul (nem igazán érné meg a 20mW-os piros lézer, mert Peltier+hőmérő+szabályzó elektronika...) Akkor már inkább legyen többe, és legalább zöld színű lesz.
(#) Wippi hozzászólása Nov 27, 2006 /

Sziasztok!!
Nekem van 3 db optikai kábelhez való lézer diodám vezérlővel ezzel lehet valamit kezdeni?? Több adatot nem tudok róla ajándékba kaptam 5 voltról megy.
(#) Djatis válasza Wippi hozzászólására (») Nov 27, 2006 /

jaja lehet vele mit kezdeni add el nekem én megveszem
(#) sirály12 hozzászólása Nov 27, 2006 /

Jelentem megjött a drágaszág.

Minden tiszteletem szupepének.
A cucc teljes, amennyire értek hozzá. Komplett dokumentációval jött, rajzok, magyarázat minden.

Ha tudok, még ma rakok fel képeket.
(#) Djatis hozzászólása Nov 27, 2006 /

ezekbe az átlagos mai LG DVD írókba a led hány voltos lehet max ?
3 ?

Mert ugyanis kiszedtem egy mechanika hibásból és két gombelemről ami pillanatnyilag együtt 2,69 volt.
KB egészen erős fényt ad le .
ezeknek a fiódáknak tulképp az alényeg azért van meghajtó hogy stabil feszt és áramot biztosítson ?
Vagy van más szerepe is pl inpulzus fesz?

Rendeltem egy 650nm 10 mw os lézerdiódát a hq-tól és szeretnék egy meghajtót hozzá tudtok segíteni ?

A paraméterek a következők

10 mw 26 mA 2,2 volt
A táblázatban úgy is írja hogy max 50 mA 2.6 volt
(#) Wippi hozzászólása Nov 28, 2006 /

SZiasztok YAG-os lézer diodát hol lehet olcson szerezni, mert szeretnék egy gravírozógépet csinálni esetleg vágni is tudjon (fémet)
elöre is köszi
(#) alienn válasza Wippi hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

YAG-os lézerdióda?

A lézerdióda egy dióda, a Nd:YAG és KTP pedig 2 kristály ami ahhoz kell, hogy végeredményben zöld színt láss.
Impulzusüzemben kellene hajtani, ha gravírozni akarsz vele, ha vágni akkor pedig nem zöld kell, hanem jó néhány wattos széndioxid lézer.
Elég drága eszközök.
Szerintem a fémvágó lézerek pármilliónál kezdődnek.
(#) alienn válasza Djatis hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Csak egy normál áramgenerátor kell hozzá. Arra vigyázz, hogy olyat keress / csinálj ami bekapcsoláskor nem megy feljebb egy kicsit sem, az adott áramtól.

Első körben mehet elemről is, az a leggyorsbb és huszonharminc mA-t sokáig tud.

...csak tegyél elé ellenállást!
(3,2V-2,2V) / 26mA = 38 Ohm.
(#) alienn válasza Djatis hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

Nem írtam, hogy két zsír új ceruzaelemmel számoltam... Az kb. 3,2V.
(#) Wippi válasza alienn hozzászólására (») Nov 28, 2006 /

köszi a felvilágosítást. A legolcsobb masina ami vágni is tud 1.500.000Ft ez a legalja, de ami használható pcre kötehető és egész jó a grafikája az kb 2.400.000Ft
(#) Djatis válasza alienn hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

Hi ez a lézer ami a képen van hány mw-os ?
És mennyibe kerül persze csak maga az anyag a hűtóbordát és az építő alapot kivéve .
ahogy a képen van ez látszik füst nélkül sötétben egészen jól ?
(#) alienn válasza Djatis hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

10mW körül lehetett.
Kb. 2 éve csináltam, akkor a kombinált kristály 70.000,- Ft volt mire hozzám került, diódát és meghajtót ismerőstől szereztem.
Nehéz megmondani mennyire látszik.
Kis füst azért kell hozzá, mert füst nélkül a wattos teljesítményűek sem látszanak erősnek, viszont egy kis füstben / ködben nagyon szépek.
(#) Djatis hozzászólása Nov 29, 2006 /

Na megjött a hq-tól a 10 mw-os laser dióda tegnap reggel rendeltem meg és ma délelőtt már itt is volt .
Ez gyors volt .
Viszont akkora fénye sincs mint a kiníi 1 mw-os diódáknak.
Amit a dvd íróból szedtem ki az meg mint az állat olyan jó ugyanarra a vezérlőre kötöttem rá de csak haloványan világít mitől lehet ez ?
De ugyan így tesznek a lézernyomtatóból kiszedett diódáim is egyedül csak a dvd íróból kiberhelt hasít.
(#) sirály12 válasza Djatis hozzászólására (») Nov 29, 2006 /

Hát akor ott valami ármány van. Épp tegnap voltam kinn este, jó köd volt. Kipróbáltam a hobbirendelésről rendelt lézerdiódákat, hát öszehasonlatva egy piacos diódával, ez 30-35 m-re látható vonalat húzott, a piacos 3m-re sem volt jó. És 10m után már csak egy 10-15 cm-es kört tudott a piacos, a másik meg 30m-re is csak kb 4-5 mm-es kis téglalapot produkált.
(#) Djatis hozzászólása Nov 29, 2006 /

Na tessék mostmár nem értek semmit
Hogy is van ez ?
Alézerdióda tokozása az negatív ugyebár mert elemről úgy műxik csak.
Viszont ezekben a lézer meghajtók legtöbbjében miért van egyenest a pozitívra kötve a tokozás vagyis a harmadik láb ? Az általam megépített meghajtó is ugyan így de abban a bekötésben nem műxik egyértelműen
Következő: »»   6 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem