Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szkenner javitás modding

Témaindító: attila26, idő: Nov 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) attila26 hozzászólása Nov 30, 2006 /

Van egy szkennerem ami nem jól müködik.
A kérdés lehet ezel valamit tenni,hogy jó legyen?

Csatolok képeket,elsőt simán ugy,hogy nincs semmi benne.
Másik meg egy reklám ujság.

Ha valaki ért ennek a szereléséhez kérem segitsen.
Mit tehetek ilyenkor?

(#) Medve hozzászólása Nov 30, 2006 / 4

Hello, talán a CCD-vel lehet valami, vagy az optikával...egy részét kívülről is láthatod, állítsd meg a "fényt" a munkaterületen, s vizsgáld meg, hogy van e rajta valami gyanús, valami törés, folt, vagy beleesett valami???
(#) attila26 válasza Medve hozzászólására (») Nov 30, 2006 /

Szálitásnál kapot ütést,pont elöl ahol az optika van.
(Vagy hogy mondják.)
Esetleg el tud igy törni hogy atol még megy?

Hogy tudom megálitani?
(#) Medve hozzászólása Nov 30, 2006 /

Durva, de ha kihúzod a tápot akkor pl...

Ha az optika egyik eleme eltörik, attól még mehet...lehet, hogy csak kimozdult.

Megálitotam.
A látvány magáért beszél....
Középen eltört.
Közvetlen az elektronika mögöt van egy üveg lap élével.
A képen rajta.
Akkor ennek anyi?Cserélhetö?Vagy nem éri meg?

eltört 1.jpg

(#) Medve hozzászólása Nov 30, 2006 /

Próbáld meg összeilleszteni, a darabokat, hátha úgymarad. Tökéletes valószínűleg nem lesz, de lehet, hogy a hibát csak TE fogod látni

Köszönöm a segitséget!
Megprobálom hejre pofozni.Talán még használható lesz...
(#) szabi_o hozzászólása Dec 6, 2006 /

Sziasztok, van nekem is egy scanner problemam.
LG Scanworks 66a tipusu, es NEM viszi alaphelyzetbe a fejet. (soha)
Mindig ki kell vennem a fej-motor csavarjait, es kezzel visszahuzni a szant.
Driver hiba nem lehet, mert csak sima feszultseg ala helyezeskor is mar alaphelyzetbe kellene alljon. Amugy lemertem, az infra kapu jol mukodik, tehat a proci kap jelet. Probalgattam egy darab papirt mozgatni a kapu alatt, de semmi.
Tudna valaki segiteni?
(#) creative válasza szabi_o hozzászólására (») Dec 6, 2006 /

Hello a visszahuzásra egy parancsot kap a proci amire megforditja a motor fesz iranyat azt kellene megmérni hogy változik-e a fesz ill. hogy polaritast vallt-e ha igen akkor nezd meg hogy a motor kulso tapfeszrol mozog-e kétiranyba ha igen akkor nezd meg a motorvezerlot hogy abban mi a helyzet lehet hogy csak egy ket diodat kell kicserelni vagy egy motor vezerlo ic-t de lehet hogy motort vagy az egesz gépet egyenlőre ennyit

Üdv Creative
(#) Lucifer válasza creative hozzászólására (») Dec 6, 2006 /

Üdv!
Gondolom a kocsit léptetőmotor mozgatja, --legalábis amit eddig láttam--. Annak meg kell hogy legyen valami vezérlő IC-je, (Hacsak nem valami mC vezérli FETeken keresztül.) Na azt lesd meg milyen.
(#) creative válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 6, 2006 /

Igen ez is lehet bár nekem amit javitanom kellett az egy olyan moci volt ami sima dc moci pwm vezerlessel es nem kellett bele lepteto moci
mind1 milyen van benne akkor it ra tudsz mérni másnem kell egy szkóp amivel ellenörzöl
(#) szabi_o válasza creative hozzászólására (») Dec 6, 2006 /

Igen persze, lepteto motor van hasznalva. Szerintem valoszinu, hogy firm hiba lehet, mert inicializalaskor (twain driver) mozog a fej ide-oda egy kicsit, (inkabb oda mint ide ) ui. ilyenkor kellene alaphelyzetbe alljon, a kis muanyag fulnek zarnia kellene az ir sorompot. A motorral tehat nincs baj. Sot, a nagyobb felbontasu kepeknel kis reszletekben scannel, es kozben apro lepeseket is tesz vissza fele.
(#) maestro hozzászólása Júl 24, 2009 /

Sziasztok!

Van egy multifunkciós gépem ("kukában" volt már egyszer), amiről leszedtem a szkenner részét, mert a többi nem nagyon működött, meg amúgy is van már nyomtatóm, meg ingyen is volt.
Szóval, míg nem nyúltam hozzá, addig "tökéletesen" működött, de most, hogy újra össze raktam az egészet, nagyon fakó képet csinál.
Megjegyezném, hogy leszedtem az üveglapot is, és megpróbáltam azt a kis hibáját kijavítani, hogy nem akart megállni alaphelyzetben, hanem csak kattogott még egy darabig.
A szétszedés másik oka: Érte egy kis eső is, tehát megkellett pucolni belülről is A többi meg már csak kíváncsiság...

Vagyis mi lehet a baja? Megsértődött, hogy lámpával megvizsgáltam, vagy mi?
Előre is köszi.
(#) patexati válasza maestro hozzászólására (») Júl 24, 2009 / 1

Az üvegnek és a prizmáknak illetve az optikának kristálytisztának kell lenni különben a kép torz,homályos,csíkos.stb lehet! Nagyon körültekintően kell őket megpucolni és megfogni nem szabad szabadkézzel! Sajnos elég jól szét kell szedni ,hogy hozzáférj!
(#) maestro válasza patexati hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

A letapogatót is szét kell szedni? És mivel kellene megtisztítani?

Ja, és azt írja ki az LCD kijelzőn, hogy Letapogató hiba!

És miért nem akar megállni a fej az olvasás végeztével? (Ezt szétszedés előtt is csinálta).
(#) patexati válasza maestro hozzászólására (») Júl 24, 2009 /

Én ablaktisztítóval tisztítottam (eddíg kettőt csináltam) csak valami jó puha kis törlőkendő kell mi nem bolyhod de jó nedvszívó! A felület ha ránézel tökéletes tükör legyen ne legyen foltos vagy poros!
(#) maestro hozzászólása Júl 26, 2009 /

Nem az üvegre értettem a tisztítást, hanem a letapogatóra. De már nem lényeges, mivel már működik megint, és nem a tisztítás segített rajta.
Csak egy kicsit kellett gondolkoznom, és rájöttem, hogy nem fókuszál rendesen (gyanúsan túl egyenletesen volt homályos a kép), amit a fordítva ráhelyezett üveglap okozott
A letapogató hibát is ezért írta ki, ugyanis a fej felett van egy fekete-fehér csíkos ragasztószalag, ami érzékeli, hogy mikor kell megálljon a leolvasó fej a visszaúton.

Gondoltam leírom, hátha más se tudja, hogy kell összerakni egy szkennert

De köszi a segítőkészségedet, az ablaktisztító tényleg jó!
(#) Busz hozzászólása Feb 19, 2010 /

Behalt a szkennerem... Canoscan Lide 25 .
Alig használtam, leejteni nem ejtettem. Szétszedni nem lehet.
Mindig a mellékletben szereplő hibaüzenetet írja ki.
Elkezdi magát "kalibrálni" majd a végén jön a hibaüzi. Persze szkennelni nem enged.
Nagy ritkán enged szkennelni, nem tudom miért.
Gépet hiába indítom újra... semmi változás, USB kábelt kicseréltem, úgyse változott a helyzet, átdugtam másik portra, onnan is ugyanez.
XPSP3 és vista alól is ugyanez a helyzet tehát nem szoftveres hanem sajnos hardveres lesz a gond.
Bármit csinálok, ugyanez a hibaüzenet. Persze van amikor szerencsém van és mégis elindul..
De ha már egyszer elindult akkor általában utánna már megy rendesen.
Mi lehet a gond, mitévő legyek?

Szétszedni nem lehet, ragasztva van az egész.

Válaszokat előre is köszi!
(#) Directors hozzászólása Jún 15, 2011 /

Sziasztok!

Van egy szkennerem ami már nagyon régi és szeretném használni a benne lévő (neont?).
Minden tökéletesen működik benne. Az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudom világításra bírni?

DSC00098.JPG

(#) velegiistvan hozzászólása Ápr 24, 2012 /

Sziasztok!

Canon lide 50-es scannerhez keresek szervízkönyvet, vagy egy rajzot, ahol látható, hogy áll össze a gép meghajtása. Ugyanis széthullott a mechanikája a
készülékemnek egy szétszedés alkalmával.
Kérem, hogy ha valaki rendelkezik a fentebb írtak valamelyikével, feltétlen írjon!

Előre is köszönöm. István
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem