Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   74 / 579
(#) pucuka válasza Action2K hozzászólására (») Szept 18, 2009 /

Köszönöm, hogy nosztalgiázhattam, kigyerekkoromban ilyen spéci emeletes tolltartóm volt
(#) mackopajtas hozzászólása Szept 20, 2009 /

Sziasztok

Megosztanám veletek a hétvégén készült videókat

Karády - Tábori levelezőlap

Colorvox képeslap hanglemez

AKAI 4000DS

BRG M20

Jó szórakozást kivánok hozzá

Üdv Mackó
(#) mackopajtas válasza mackopajtas hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

(#) cornelflex hozzászólása Szept 21, 2009 /

Uraim a Nicolaus Eltz AW47 radio kapcsolasara lenne szuksegem.
Elore is koszonom.
Bővebben: Link
(#) gkari válasza cornelflex hozzászólására (») Szept 21, 2009 /

Próbáld meg az ittlévő fórumon!
Üdv:gkari
(#) cornelflex válasza gkari hozzászólására (») Szept 22, 2009 /

Koszi , fellepek a forumra.
(#) Action2K hozzászólása Szept 22, 2009 /

Sziasztok! A napokban elkezdtem egy régebbi, még nem bemutatott szerzeményem restaurálását. Ez egy Philips 548-as rádió doboza. Igen, csak a doboza, ez minden ami van belőle. Nem baj, mert a felújítás után kap egy új belsőt (természetesen csövest) és egy csinos pofikát.
Igaz ekkor már nem 100%-os restaurálás lesz, de nem baj, nem is ez a célom. Képek róla a weblaponon itt.
(#) 187BodyGuard hozzászólása Szept 26, 2009 /

Sziasztok!

Azért nyitottam ezt a topic-ot, mert lomtalanításból összekukáztam egy Orion Pacsirta Rádiót. Volt benne 2db kondenzátor hangszóró is a mély meg a közép mellett. Az a baj hogy a rádió valami nedves helyen volt tárolva és az egyik kondi hangszóróban "széthulott" a szivacs. Tudnátok-e segíteni nekem, hogy tudnám a közel eredeti állapotát vissza állítani ezeknek? Ha van rá mód akkor a másikat is felújítanám.

Ha ezt megtudnám csinálni nagyon jó lenne, mert egy olyan HI-FI cuccot akarok építeni hogy 3db OPD 231-es Pacsirta mélynyomó 2db közép 2db OPD172 Mélyközép és 2db Kondenzátor hangszóró. Mindez Full csöves erősítőről hajtva.

Várom válaszotokat!
(#) Dempsey hozzászólása Szept 26, 2009 /

Sziasztok!

Hozzájutottam egy Orion 239 A típusú rádióhoz! Kicsit poros volt de azt eltávolítottam és porolás közben találtam az aljában két darab sorba kötött ellenállást egy 5,1K-s (5W) és egy 1,8K(2W)-s! Arra lennék kíváncsi hogy ez benne van-e eredetileg vagy csak valaki belemaszekolta mert a kapcsolási rajzon nem találom ezeket az értékeket! Valaki esetleg tud segíteni hogy kellenek-e ezek az ellenállások vagy nem?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Imi65 válasza Dempsey hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Abban az időben nem így néztek ki a 2-6W-os ellenállások. Biztos, hogy a készülék eredeti alkatrészei között ilyen nem szerepel.
(#) Dempsey válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Köszi a segítséget! Hát ilyesmi nekem is megfordult a fejemben! Meg a két ellenállás elég kókány módon van összeforrasztva! Hát akkor lehet hogy be merem dugni a konektorba majd valamelyik nap! !
(#) gkari válasza Dempsey hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Én várnék egy cseppet a konnektorbadugással.Megnézném, hogy azok az ellenállatok vajon miért voltak ott, persze ehhez kell a kapcs.rajz(melléklet).Ilyen tip.ellenállások a készülék gyártásakor még nem léteztek.
Üdv:gkari

O239A.djvu

(#) Imi65 válasza gkari hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Az értékük sem igazán stimmel, a szűrőellenállást - a rajzot megelőzően - is 1,5k-ra tippeltem. 5,1k-s meg pláne nincs benne, ekkora teljesítményű.
(#) Malfox hozzászólása Szept 27, 2009 /

Újra működik a szépségem

DSCF4088.JPG

(#) BEAG hozzászólása Szept 27, 2009 /

Én is elkészültem a Mambó-val!
Alphawolf-nak igaza van, valóban élvezet volt beállítani a mechanikát.

M5a-01.jpg

(#) bankimajki hozzászólása Szept 27, 2009 /

Valaki tudna valami jótanácsot adni, hogy lehet szépen megtakarítani a BNC csatlakozót a jelgenerátoromon? Már eléggé oxidált, és olyan szürkés feketés színe van. Simán csiszoljam fel, vagy az nem jó ötlet?
(#) Malfox válasza BEAG hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Na ugye Én is mondtam közben olyan szépeket..és még van 2 db javításra váró ..
(#) bankimajki válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 27, 2009 /

Köszi a segítséget, és a sidol az valami alkoholos cucc vagy mi?
(#) djhans hozzászólása Okt 3, 2009 /

Legújabb szerzeményem egy Terta 325-ös rádió. Teljesen egyben van. Jó állapotban van a káva csak lakkozni kell. Kitűnő a hangszóróselyem is. A belsejére is ráférne egy alapos takarítás.
(#) Kurcy hozzászólása Okt 4, 2009 /

Sziasztok !
Abban kérném a segítségeteket hogy egy Orion 115 A típusú Néprádiót próbálok felújítani több dologban kérnék tanácsot illetve ötletet.
Nos a művelet ott tart hogy a rádió fa szerkezete szú elleni szerrel le van kezelve a hangszóró huzatát próbáltam kitakarítani de sajnos rongyos volt .... Holnap következik a csiszolás újra szú elleni szerrel való kezelés és a shellakkozás ...
A technikát elküldtem egy szerelőhöz stb ..
Nos hol tudnék vásárolni korabeli hangszóróvásznat illetve akinek van régi ehhez a rádióhoz hasonló megunt vagy rossz hangfala arról is elfogadom a hangszóró vásznat .... 1950-es években járunk ....
Hol tudok beszerezni ehhez a rádióhoz való csöveket illetve alkatrészeket ha ne adj' Isten a szerelő azt mondja hogy meghalt benne ez vagy az ....
Nagyon fontos számomra ez a rádió mivel régi családi darab és nagypapám még ezen hallgatta az akkori nagy történéseket.
Válaszokat előre is köszönöm !

DSCN4256.JPG

(#) Vales válasza djhans hozzászólására (») Okt 6, 2009 /

Hát, jobb állapotban van, mint az enyém. Nekem a hangszóró is hiányzik, meg az összes cső, kivéve az AZ1-es egyenirányítócsövet.
Nekem az a változat van, amiben EM80-as varázsszem van.
(#) Danaman hozzászólása Okt 8, 2009 /

Sziasztok, már jó rég voltam itt a fórumon De most itt vagyok és kérdezek:
Szereztem egy EMG 1318/C Csővoltmérőt, ehez valaki tudna nekem egy rajzot adni?

A másik hogy régebben volt itt szó egy Tesla Milivoltmérőről akkor egy páran voltak akik azt mondták kéne nekik, aki még most is így van vele az írjon privátban mert lehet tudok egy párat.
(#) Danaman válasza Danaman hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Újabb fejlemény: teljesen megtakarítottam a műszert (EMG1318/C) és kiderült nem is csővoltmérő hanem VSWR meter, valaki tudja hogy mire való, még sose hallottam ilyenről, én csővoltmérőként vettem de ezek szerint nem az, google nem adott ki semmit róla.
(#) djhans válasza Vales hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Hát igen az EM4 nagyon szép. Egyébként a 80-as is tetszik. Sajnos nehéz beszerezni. A rádiót még nem helyeztem üzembe. Szerintem ebben is gyenge vagy halott lesz a varázsszem.
(#) Action2K válasza djhans hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Idézet:
„Sajnos nehéz beszerezni.”
Melyiket?
(#) Action2K válasza Danaman hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Kár, hogy nem azt kaptál amit szerettél volna, pláne, hogy a csővoltmérőt tudod mire használni, ezt meg nem. Bővebben: Link
(#) djhans válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

EM4-et!
(#) Action2K válasza djhans hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Itt van épp 2 darab: Link. Nekem is van egypár darabom, mind idén szereztem be. Persze olcsóbban. Meg EM80-at is, meg EM84-et is.
(#) Danaman válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Ű ez nagyon bonyolult Megbontani nem akarom, inkább félre lesz téve, eladni úgyse tudom. Azért köszönöm a felhomályosítást
(#) Action2K válasza Kurcy hozzászólására (») Okt 9, 2009 /

Szia!
Hangszóróselyemben nemigen tudok segíteni még. Azért még, mert nekem is van pár darab ilyen rádióm, s ha oda kerül a sor, hogy restaurálom akkor lehet hogy körülnézek ez ügyben. Egyébként méteráru boltokat javasolnák, hátha van valamilyen hasonló, korabeli vászon szerű anyagjuk.
Alkatrészeket, elektroncsöveket pedig a börzéken lehet beszerezni, vagy megemlíted itt, hogy mi is kell. Bár ha megfelelő szakihoz vitted, akkor Ő is tudhat szerezni hozzá.
Következő: »»   74 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem