Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Köszönöm, hogy nosztalgiázhattam, kigyerekkoromban ilyen spéci emeletes tolltartóm volt
Sziasztok
Megosztanám veletek a hétvégén készült videókat Karády - Tábori levelezőlap Colorvox képeslap hanglemez AKAI 4000DS BRG M20 Jó szórakozást kivánok hozzá Üdv Mackó
Uraim a Nicolaus Eltz AW47 radio kapcsolasara lenne szuksegem.
Elore is koszonom. Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Próbáld meg az ittlévő fórumon!
Üdv:gkari
Koszi , fellepek a forumra.
Sziasztok! A napokban elkezdtem egy régebbi, még nem bemutatott szerzeményem restaurálását. Ez egy Philips 548-as rádió doboza. Igen, csak a doboza, ez minden ami van belőle. Nem baj, mert a felújítás után kap egy új belsőt (természetesen csövest) és egy csinos pofikát.
Igaz ekkor már nem 100%-os restaurálás lesz, de nem baj, nem is ez a célom. Képek róla a weblaponon itt.
Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a topic-ot, mert lomtalanításból összekukáztam egy Orion Pacsirta Rádiót. Volt benne 2db kondenzátor hangszóró is a mély meg a közép mellett. Az a baj hogy a rádió valami nedves helyen volt tárolva és az egyik kondi hangszóróban "széthulott" a szivacs. Tudnátok-e segíteni nekem, hogy tudnám a közel eredeti állapotát vissza állítani ezeknek? Ha van rá mód akkor a másikat is felújítanám. Ha ezt megtudnám csinálni nagyon jó lenne, mert egy olyan HI-FI cuccot akarok építeni hogy 3db OPD 231-es Pacsirta mélynyomó 2db közép 2db OPD172 Mélyközép és 2db Kondenzátor hangszóró. Mindez Full csöves erősítőről hajtva. Várom válaszotokat!
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Orion 239 A típusú rádióhoz! Kicsit poros volt de azt eltávolítottam és porolás közben találtam az aljában két darab sorba kötött ellenállást egy 5,1K-s (5W) és egy 1,8K(2W)-s! Arra lennék kíváncsi hogy ez benne van-e eredetileg vagy csak valaki belemaszekolta mert a kapcsolási rajzon nem találom ezeket az értékeket! Valaki esetleg tud segíteni hogy kellenek-e ezek az ellenállások vagy nem? Előre is köszönöm a segítséget!
Abban az időben nem így néztek ki a 2-6W-os ellenállások. Biztos, hogy a készülék eredeti alkatrészei között ilyen nem szerepel.
Köszi a segítséget! Hát ilyesmi nekem is megfordult a fejemben! Meg a két ellenállás elég kókány módon van összeforrasztva! Hát akkor lehet hogy be merem dugni a konektorba majd valamelyik nap! !
Én várnék egy cseppet a konnektorbadugással.Megnézném, hogy azok az ellenállatok vajon miért voltak ott, persze ehhez kell a kapcs.rajz(melléklet).Ilyen tip.ellenállások a készülék gyártásakor még nem léteztek.
Üdv:gkari
Az értékük sem igazán stimmel, a szűrőellenállást - a rajzot megelőzően - is 1,5k-ra tippeltem. 5,1k-s meg pláne nincs benne, ekkora teljesítményű.
Én is elkészültem a Mambó-val!
Alphawolf-nak igaza van, valóban élvezet volt beállítani a mechanikát.
Valaki tudna valami jótanácsot adni, hogy lehet szépen megtakarítani a BNC csatlakozót a jelgenerátoromon? Már eléggé oxidált, és olyan szürkés feketés színe van. Simán csiszoljam fel, vagy az nem jó ötlet?
Na ugye Én is mondtam közben olyan szépeket..és még van 2 db javításra váró ..
Köszi a segítséget, és a sidol az valami alkoholos cucc vagy mi?
Legújabb szerzeményem egy Terta 325-ös rádió. Teljesen egyben van. Jó állapotban van a káva csak lakkozni kell. Kitűnő a hangszóróselyem is. A belsejére is ráférne egy alapos takarítás.
Sziasztok !
Abban kérném a segítségeteket hogy egy Orion 115 A típusú Néprádiót próbálok felújítani több dologban kérnék tanácsot illetve ötletet. Nos a művelet ott tart hogy a rádió fa szerkezete szú elleni szerrel le van kezelve a hangszóró huzatát próbáltam kitakarítani de sajnos rongyos volt .... Holnap következik a csiszolás újra szú elleni szerrel való kezelés és a shellakkozás ... A technikát elküldtem egy szerelőhöz stb .. Nos hol tudnék vásárolni korabeli hangszóróvásznat illetve akinek van régi ehhez a rádióhoz hasonló megunt vagy rossz hangfala arról is elfogadom a hangszóró vásznat .... 1950-es években járunk .... Hol tudok beszerezni ehhez a rádióhoz való csöveket illetve alkatrészeket ha ne adj' Isten a szerelő azt mondja hogy meghalt benne ez vagy az .... Nagyon fontos számomra ez a rádió mivel régi családi darab és nagypapám még ezen hallgatta az akkori nagy történéseket. Válaszokat előre is köszönöm !
Hát, jobb állapotban van, mint az enyém. Nekem a hangszóró is hiányzik, meg az összes cső, kivéve az AZ1-es egyenirányítócsövet.
Nekem az a változat van, amiben EM80-as varázsszem van.
Sziasztok, már jó rég voltam itt a fórumon De most itt vagyok és kérdezek:
Szereztem egy EMG 1318/C Csővoltmérőt, ehez valaki tudna nekem egy rajzot adni? A másik hogy régebben volt itt szó egy Tesla Milivoltmérőről akkor egy páran voltak akik azt mondták kéne nekik, aki még most is így van vele az írjon privátban mert lehet tudok egy párat.
Újabb fejlemény: teljesen megtakarítottam a műszert (EMG1318/C) és kiderült nem is csővoltmérő hanem VSWR meter, valaki tudja hogy mire való, még sose hallottam ilyenről, én csővoltmérőként vettem de ezek szerint nem az, google nem adott ki semmit róla.
Hát igen az EM4 nagyon szép. Egyébként a 80-as is tetszik. Sajnos nehéz beszerezni. A rádiót még nem helyeztem üzembe. Szerintem ebben is gyenge vagy halott lesz a varázsszem.
Idézet: Melyiket? „Sajnos nehéz beszerezni.”
Kár, hogy nem azt kaptál amit szerettél volna, pláne, hogy a csővoltmérőt tudod mire használni, ezt meg nem. Bővebben: Link
Itt van épp 2 darab: Link. Nekem is van egypár darabom, mind idén szereztem be. Persze olcsóbban. Meg EM80-at is, meg EM84-et is.
Ű ez nagyon bonyolult Megbontani nem akarom, inkább félre lesz téve, eladni úgyse tudom. Azért köszönöm a felhomályosítást
Szia!
Hangszóróselyemben nemigen tudok segíteni még. Azért még, mert nekem is van pár darab ilyen rádióm, s ha oda kerül a sor, hogy restaurálom akkor lehet hogy körülnézek ez ügyben. Egyébként méteráru boltokat javasolnák, hátha van valamilyen hasonló, korabeli vászon szerű anyagjuk. Alkatrészeket, elektroncsöveket pedig a börzéken lehet beszerezni, vagy megemlíted itt, hogy mi is kell. Bár ha megfelelő szakihoz vitted, akkor Ő is tudhat szerezni hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |