Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Nagyon sajnálom! De tényleg! Elnézve a családodat, boldog ember lehetsz a problémád ellenére.Reménykedjünk hogy az az időszak amit kénytelen voltál átélni,már a múlté.
A Trakis ügyvezetőjének én is írtam e-mail-t, még válaszra sem méltatott. No de azt tudom,hogy hegesztőgép gyártásban nem ők a leginnovatívabbak ma Magyarországon.
Ne sajnáld én se teszem! Ha nincs a betegségem valószínűleg soha nem kezdek el fórumozni és nem tudom az elektronikát újra hobbiként megélni! Én úgy fogalmaztam meg a levelet, de szervíz könyv így sem járt! Ez van, ez a gép két éve ott áll nem használják, nem is ezt kellett megjavítani, hanem egy Trakis Co-t, ez csak plusz feladat. De mi bűnös lelkek vagyunk, mert ingyen terjesztjük az igét! Ámen
Szia János!
Sajnos ma délelőtt nem volt időm beszkennelni a THE 300 rajzait. Remélem holnap sikerül. Türelmedet kérem.
Semmi gond, én is útálok szkennelni!
Nem a szkennelési feladat volt a probléma,hanem az ehhez szükséges idő.
Korábban ígértem neked hogy elküldöm azt a gerjesztőelektronikát ami műgyantával van kiöntve. Sajna várni kell egy másikra,mert a fiam kidobta. Ha megkapom az újakat,akkor fogok küldeni olyant,ami még nem ment, de gyárilag rossz. Érdekelne hogy mi maradt ki belőle. Addig viszont amíg az újak meg nem jönnek,ezt nem tudom küldeni. Hogy miért,erre most nem térnék ki.
Nem biztos, hogy a Trakis ügyvezetőjéhez kell fordulnod bármilyen ügyben, mert ő még egy csévetestet sem ad el, mondván, hogy nem erősíti a konkurenciát. )) Ha valamiben segíthetek, csak szólj.
Csak a János fordulhat hozzád segítségért, vagy én is?
Ha bármilyen Trakis rajzra van szükségetek, szóljatok, valamilyen módon biztos tudok segíteni.
Nagyon köszönjük! Most lettél szenté avatva! Próbálkoztunk mind a ketten, de nem igazán ment. A Plasma 60 (70) rajza kellene, az elárulták, hogy az egész széria azonos belülről. Tehát bármelyik jó lenne.
Ma kerult hozzam egy Fronius 1400 -as generatorrol akartak hasznalni de ez a gepnek ez nem tetszett.Elso vizsgalatra elszallt a hid,egy Motorola MTY30N50E N-POWERFET 500V 30A) es a kimeneten levo diodablock.A kerdesem, hogy hol lehet ilyen Motorola fetet vasarolni?Vagy hamarabb a szokasnak megfeleloen kicserelni mind a 4 db felvezetot kaphato IRFP360LC N-POWERFET 400V 23A 280W?
Koszonettel MFeri
Szia! Ha nem Fronius lenne,nem sokat gondolkoznék a típuscserén. A Farnell honlapján találtam IXFH32N50 típus 13,79€-ért. De a HQvideonál láttam IRFP31N50L-et és STY30NA50-et. Az IRFP van nekik, nem is vészes áron, a másik csak rendelésre(azt hiszem). Az általad csereként beépíteni szándékozott típust felejtsd el, a Fronius az alkatrészekből kiveszi amit ki lehet.
Én az STY 30N50-et ajánlanám, ha hamar megjön.
Van olcsó megoldás is, elvileg (ez a gyárói mérés hitelességétől függ) jobb is, mint ami benne volt, kisebb Rds-e van neki, a többi egyezik. IRFP32N50KPBF
Koszonom a gyors valaszokat (mpisti,FREDDI) az IRFP32N50KPBF rendeltem meg a TME-tol.Meglepett a gep kialakitasa egy lapos trafo van a teljesitmenyfettek utan(meg nem lattam ilyent!) es egy monoblokk dioda a kimeneten.Miutan kimutottem az osszes hibas alkatreszet kapott egy uj hidat es izzon keresztul taplalva mericskeltem szkoppal rajta (nincsen rajzom hozza).Szerintem igy is felallt a tap (15 V) es ami a lenyeg , hogy van vezerlojel (97 kHz !?)a fetteknek 2 X SG3644M es 2 kicsi trafo (ez levalasztas ?) utan.
MFeri
A teljesítménytrafó egy lapos ferritnek tűnik, benne egy zöld műanyag darabbal. Ez a planártechnológia, így kell egy főtrafót megcsinálni litze nélkül. Igen,100kHz körül megy, és a kis trafók a teljes hidat hajtják. Ez egy rezonáns teljes hidas inverter. Rajzot ne is keress hozzá.
De kaptam hozza egy kis rajzot persze nem a fopanelrol hanem a modulok bekoteserol es rajta volt nehany adat, hogy hol talalhato 15 V,10V ami nagy segitseg volt.Elore megprobaltam az altalad ajanlott modszerrel (kulso segedtappal) beinditani a vezerlo egyseget de nem adott eletjelt...vegul az izzos modszerrel ertem el eredmenyt. Remelem ha majd megerkeznek a IRFP32N50KPBF es probalkozasomat is siker koronazza akkor beleramolok egy magnescsapot is, hogy WIG uzemmodban kenyelmes legyen a hasznalata.
MFeri
Üdv! Mikor én élesztettem a merklét nekem sem indult be a vezérlés külső tápról. Átkellet verni a védelmet. Van benne egy optocsatoló ami figyeli a rendszert ezt kellett rövidre zárni és akkor beindul. Persze akkor már minden alkatrész a helyén volt és így letudtam mérni, hogy hol mit produkál...
Feltehetnéd a fórumra azt a rajzot- ha lehetséges.
Egyébként tényleg vannak gépek,amelyek figyelik azt,hogy a kimeneten megjelent-e a feszültség. Ezeknél általában van tesztcsatlakozó. Ha ahhoz nincs kotta,az szívás. Akkor lehet keresni a logikai összefüggéseket a vezérlőkártyán. Majd,-mint ahogy Csabee írta-becsapni a rendszert.
Igen ezt kerestem. Nagyon köszönöm mpisti
Persze, hogy lehetséges, nektek mindent mert segítőkészek vagytok...van néhány kolléga olyan mentalitással hogyha rájött valamire azt az istennek nem árulja el de viszont elvárja, hogy én segítsek rajta.Holnap beszkennelem és felteszem a rajzot.
MFeri
Kikapcsolódás képen egy "új" fejlesztésű védőpajzs hegesztéshez :eek2:
Szia!
Nagyon jó ötlet! Csak alkalmazni kell!
A megigert Fronius rajz!
MFeri
Köszönöm Feri, de ennyi a kezelői utasításban is benne van.
Szia mindenkinek.
Ez egy remek oldal, sokan megoldást találnak problémáikra,ezért fordulok én is hozzátok tanácsért, esetleg segitségért. A problémám a következő: egy hálózati feszültségfigyelőt kellene épitenem 3 fázisra, mert nagyon ingadozik a feszültség. olyan megbizhato kapcsolási rajz kellene amin egy relé lekepcsol, ha a 3 fázis közül bármelyiken a feszültség 180 V alá esik. Van valakinek ilyen kapcsrajza? ha igen, akkor megkérem jelezzen üdv mindenkinek, számitok rátok
Van ilyen kapcsolás, általában a nullpontot figyelik, és a fázisfesz leesésekor fellépő "nullponteltolódást" figyelik, ami a szimmetria felborulása miatt jön létre, igaz ezt ki kell egészíteni, mivel ha mindhárom fázis csökken ez nem érzékeli azt. Valahol van ilyen rajzom, de pontosan nem emlékszem rá, hogy hol van, ha nagyon kell este megkeresem.
Nagyon kellene a rajz, légyszives keresd meg............meg kell oldanom valahogy a problémát.
köszi
Helló !
Az egyik Hobby elektronika folyoíratban van ilyen kapcsolás ,én is megépítettem és remekül működik ,pedig közel 5 éves . A lényege ennek a Summa U figyelése ,de azt nem tudom ,hogy mekkora az a küszöbszint ahol működésbe lép ! Egy triakos vezérléshez építettem ,mert a 2 fázist az sem szerette. Ha megtalálom felrakom egyserű kis kapcsolás . |
Bejelentkezés
Hirdetés |