Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   715 / 2208
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 30, 2009
Honnan szerzed az ilyesmit? Ha jól tudom Neked egy studio CD lejátszód is van?

ja már olvasom e-bay... nekem is e-bayezni kellene, annyi jó dolgo van, de nem merek ...
Ezt még Jack Bauer öregapja tervezte
(#) kocos hozzászólása Szept 30, 2009
0,1-es deróttal tekerek életemben először! Nagyon para, félek, mikor szakad el Itt természetesen -legalábbis nekem- a "szorosan menet menet mellé" nem kivitelezhető ... nem is látom a drótot
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Szept 30, 2009
Hintőporozd meg a kezed,éa úgy vezesd akkor nem fog elszakadni. Én mikor hangszedőket tekertem annó 0,045-ös dróttal, csak így tudtam. 1200-as fordulaton 6000 menet.
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Szept 30, 2009
...meg egy ReVox C221-em is, de annak sajna kb 1000 ojró lenne a fejcseréje
Azért ilyen gyöngyszemet ennyiért venni az ebay-en nagy szerencse ám, van néha ennél patinásabb darab 200 dolcsiért + 70-80 dolcsi a szállítás. ilyenkor cseppet sem mellékes hogy keleti- vagy nyugati oldalról jön.
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Szept 30, 2009
Én az egyik kezemmel hajtom a kurblit. A hintópor nem dörzsöli le a zománcot?

Én is akarok majd PU-t újratekerni, 0,06-os drótom van hozzá, az jó lehet szerinted? Öreg jolana Tornado PU-ról lenne szó, meg egy noname, de valaha szép meleg hangú fémházas hamburger PU-ról ( az egy "archtop" gitárba menne lebegő szerelésű elektronikával
Az is szép példány pedig .. Nekem mikor lesz normális jelforrásom hajjj
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Szept 30, 2009
Nem dörzsöli le a zománcot ne fél.Ne azt a kezed hintőporozd, amivel tekered a kurblit, hanem azt amelyikkel vezeted a drótot.
0,06-os kiváló hangszedőnek,5000 menet kell kb. csak kérdés az, hogy forrasztható-e a drót. Hány fokot bír el, mert a zománcal együtt kell forrasztanod. Nekem 180 fokos egyszerszigetelt drótom volt.
(#) skylooker válasza fleta hozzászólására (») Szept 30, 2009
Épp ma tekertem hangszedőt, igaz 0.1-es dróttal, a 0.05-öst másra tartogatom. Az ötszázadost is simán lehet forrasztani, finoman megsimítod 500-as polírpapírral, úgy már előónozható. Szintén hangszedőnél csináltam.
Hogy hány menet kell, attól függ, milyen hangot akarsz. Ha nagy jel kell, akkor lehet 15000 menet is, a kisjelűek 2-3 ezernél kezdődnek. Halkabb, de részletesebb hang. A nagy jel zúzásra való, kevevesebb menettel a felharmonikusot jobban hozza.
(#) MrBrown válasza skylooker hozzászólására (») Szept 30, 2009
Ezért szeretik többen a passzív hangszedőt is?
(#) Cavalier válasza skylooker hozzászólására (») Szept 30, 2009
Azt nem tudjátok, hogy a Langcaster pickupok hogy vannak? Azt írja, hogy kis impedanciás, de ezt vajon a tekercselés is adja(vastagabb drót, kevesebb menet?), vagy csak az elektronika végén van egy meghajtó rész? Elviekben megoldható lenne kevesebb menettel, ha ott helyben árnyékolva, erősítve van, elég 10mV nagyságrendű jel.. Csak a kábel miatt kell a nagy jel kis impedanciával.
(#) mark.budai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Szept 30, 2009
Én úgy tudom,nem cseréltek évente csöveket. Én mintha arról hallottam volna, hogy addig vannak bekapcsolva amíg bírja a cső. Olyan 3-4 évig. De lehet, hogy rosszul tudom...
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 30, 2009
Szia Barna!
Nincs nekem sem több adatom. Szerintem meg tudja hajtani, arra figyelj csak, hogy az instabil területet kerüld el.
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 30, 2009
Köszönöm! A pdf-ben az az amplification factor: 400-600 az gondolom nem a feszültség erősítése ?
Az adatlap szerínt a G2 nem lehet tőbb 90V-nál az azt jelenti hogy ha én megpróbálom triódába kötni és felrakom az anódra (250V) az a 0 potenciál külömbség miatt használható vagy dobhatom el?
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 30, 2009
Annyit egészen biztosan nem fog erősíteni, jó, ha a 100-at eléri. Triódába kötve sokkal kevesebb. Az ilyen alacsony segédrács feszültségű csövet nem kell erőltetni triódába.
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 30, 2009
Értettem :worship:
(#) lpcollector hozzászólása Okt 1, 2009
Ma hajnalban (a zene világnapjára virradóan) megszólalt deszkán a 6C33C SE. A végcső munkapontja generátor hiányában (ezt csak hétvégére kapom kölcsön) a határértékekre támaszkodva lett beállítva, de már zenél. A munkapontok beállítása után első bekapcsolásra terheletlen bemenettel eddig ez a legzajtalanabb erősítőm, úgy tűnik a táp jól sikerült (az ötletért CHZ mesternek a fojtó kivitelezléséért Fletának jár a köszönet )
Mayky nem túlzott, olyan ez a cső mint egy kályha. Még szerencse, hogy külön dobozba kerül majd a két oldal.
Azt, hogy teljesítményben és minőségben mit tud, majd elválik ha meglesz a generátor, a kimenőt is akkor tudom majd "hangolni".
Itt van néhány sebtiben készült kép róla, kézből exponálva a felfűtött csövet csak ennyire sikerült lekapnom...
(Az árammérő a valós érték 1/10-ét mutatja!)
(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 1, 2009
Idézet:
„mayky nem túlzott, olyan ez a cső mint egy kályha.”

Hát valahol ki kell jönnie annak a csövenként 40-45 W -nyi teljesítményfelvételnek.
(#) Doncso válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 1, 2009
Ejj de gyönyörűségesen világít.
(#) l48 válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 1, 2009
Gratulálok a "kályhádhoz" most már minden plusz hőmérséklet jól jön ezen a fázos reggelen.

Azért ebből a csőből vagy 20-30 db már komoly kandallóbetét lehetne és látványnak sem lenne utolsó
(#) Action2K válasza l48 hozzászólására (») Okt 1, 2009
És mekkorát szólna!
(#) mayky hozzászólása Okt 1, 2009
Kérdés :

6N13SZ csőből ellenütemű erősítőként hány W-ot lehetne kihozni, és milyen Raa érték dukál neki?
Véletlenül vettem ebből a szépségből 4 db-ot Pedig megfogadtam nem veszek több csövet.
(#) EcoPityu válasza mayky hozzászólására (») Okt 1, 2009
Már egymagában is "PP"-zhető, akkor 18W-ot max. 2 db-al, lepárhuzamosított triódákkal csövenként 26w anóddisszipációval akár még 40-50w-ot is! SE-ben k.b. 800ohm-ra kell illeszteni, PP-ben még nem próbáltam!
Én is vettem 4-et, de OTL-nek tartom (a táptrafó is kész van hozzá, csak affinitás nincs..)

Te mennyiért vetted? /ilyen fém aljú a tied, vagy csak ez a kép volt linkelhető állapotban?/
Ha mégsem használnád fel, engem érdekelne, mert a 8db-al már meglenne a sztereo OTL, és lehet, hogy affinitás szempontjából is odatenne...
(#) EcoPityu válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 1, 2009
Nagyon jó lett, gratulálok, eme nem kis munkát igénylő projectedhez!
Remélem megéri a fáradtságot, és a belefektetett energiát! /elektromosat is.. /
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Okt 1, 2009
Hát az még egy buliban sem lenne rossz. De szerintem megmaradni nem lehetne a lakásban, ha azt bekapcsolnánk.
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 1, 2009
40-50W És ilyen szép csővel!
(#) mayky válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 1, 2009
18 W ? triódából ? Azért az nem is lenne rossz.
Hát deszkán lehet, hogy kipróbálom.
Sacc / kb PP -be akkor Raa=1200-1600 ohm ?
A vakerán árul vki ilyen csövet.

egy csomó 6n8sz-szel együtt 7000-ért
:hide:

Nem fém aljas, bakelit de a linket kép (nem az enyém ) sem az csak ki lett alakítva egy ilyen fém gyűrű.

(#) Gubán_Gábor válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 1, 2009
Hát, még majd ha a GU81M PP-m 4 db GU81M-mel és 4 db 6C33C-vel készen lesz.... Bele se merek gondolni..
(#) EcoPityu válasza mayky hozzászólására (») Okt 1, 2009
Idézet:
„az csak ki lett alakítva egy ilyen fém gyűrű.”

Aztán én is jobban megnéztem...
(#) mark.budai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Okt 1, 2009
Hát a fűtés biztos nem fog annyiba kerülni, mint tavaly télen... Talán világításra sem kell + izzó.
Következő: »»   715 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem