Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   727 / 3607
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Nem is igaz, mert nem ma találták fel.

Egyébként köszi a zenét!
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„Nem is igaz, mert nem ma találták fel.”

Volt valami sejtésem, mert mintha már tegnap a tetykóba láttam volna valami ilyesmit.

Szívesen, jó hallgatást!
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„biológia, földrajz, ilyesmik...”

= csajok, kirándulás, ...

Jól beszélsz! :yes:
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Tudtam, hogy meg fogjátok érteni.
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Egyenlőre én a matematikát utálom. Sajnos, korábban említett hiányosságaim miatt, és mivel megutáltatták velem.
(#) SALáta válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Hát nálunk is anno lerövidítették a szakmai képzést 1 évre kettőről, egy osztálytársammal meg SZKT versenyen félév után 2. és 3. helyezést hoztunk el, az első helyezettnek volt 2 év gyakorlata... De tényleg az átlagon alul teljesítő diák- aki inkább csak érdeklődés hiányával küzd- majd a való életben hogy tud teljesíteni. Elmondom sehogy, nem papírra alapozzák a szakmákat hanem érzékre/tudásra, volt olyan kollégám akinek nem volt papírja és két hét után ugyan azt tudta mint egy jó munkás, néha kellett csak segíteni. A másiknak technikumja is volt és mégsem tudta mi miért van, a gáz hogyha elmagyaráztuk sem tudta megjegyezni, sőt nyugtatón kellett volna élnünk-ekkor jelentek meg az ősz hajszálaim... De volt nő munkatársam is aki segítség nélkül beállította a cnc köszörűt! Szerintem a papír nem ad tudást, azt a gyakorlat és az érzék ad.
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Anno amikor még nyári szünetben dolgoztam egy egyéni válallkozónál, az Árkád -ot csináltuk Győrben. Akkor én még 17 voltam, és 15 órákat dolgoztam naponta 300Ft -os órabérért, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy láttam egy villanyszerelő csajt, aki a 240mm^2 -es kábelt megpucolta, felgatyázta (vizmentes szigetelés), megsaruzta, bekötötte. Mindezt igen nagy precizitással, és gyorsasággal vitte véghez.

Gonosz leszek.: Eltudom képzelni a férjét. Biztos valami "papucsállatka" lehet, mert az tuti, hogy ő viseli a gatyát otthon is.
(#) Norberto válasza SALáta hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Ebben teljesen egyet tudok érteni.

Visszatérve a múltkori kérdésedre: biciklilámpa.

Nos, az ügy jelenleg áll sajnos.

Viszont voltak már vele eredményeim.

Az első tesztverziót kb. 3 hete raktam össze. Működőképes volt. Kicsit ugyan furcsán működött valamiért (hamar elkezdett lekapcsolgatni a vezérlő IC). Mint utóbb kiderült, ez azért volt, mert a step-up áramkörbe véletlenül nem Schottky-diódát raktam bele, csak "gyorsdiódát", ami nem ugyanaz, előbbinek pl. sokkal kisebb a nyitófeszültsége. Szóval ez okozta a gyorsan előkerülő villogási problémát. De végül megoldódott, helyesre cseréltem az alkatrészt.
A lámpával 2-3-4 alkalommal már az utcára is lementem, pár órát tesztelgettem. Mindenhol irtózatosan elütött fényerőben a gyári lámpáktól. Eszement fénye volt, a közvilágítás nélküli helyeken is gyönyörű szépen teljesített. Fotók sajnos nem készültek, legközelebb viszont megpróbálok párat kattintani, és összehasonlítani a fényerejét egy gyári lámpához képest.

És akkor jött a tegnapelőtti nap... a kábeldzsungel okozta a problémát, méghozzá itthon, kissé amperszag lett a szobámban. Valami valami mással összeért sajnos, amivel nem lett volna szabad. Úgyhogy a PWM-vezérlős PIC mindenképpen meghalt, a step-up konverter áramkör is valószínűleg sérült. De nem baj, van még pár darab

Egyébként a tápellátása 4 db sorba kapcsolt Ni-MH góliát akkumulátorról van megoldva, szépen bírják is a gyűrődést, max fényerőnél 2,95 A-t vesz ki belőlük a LED-vezérlő áramkör és bírják szépen, melegedés nélkül... 4 db XR-E típusú LED világít egyébként, maximális fényerőn alsó hangon 1120 lument élvezhetek a bicikli előtti területen.

Pénteken, illetve a hétvégén fogok új step-up vezérlő NYÁK-ot gyártani, főként azért szükséges ez, mert a HEStore-nak hála, sikerült pár spéci induktivitást beszerezni, azok hatását is ki akarom próbálni az áramkörben (nagyobbak, mind méretben, mind terhelhetőség szempontjából, illetve kisebb a veszteségi ellenállásuk).

Szóval hétvégén majd rakok fel fényképet, mind az áramkörről, mind a készítési folyamatáról, mind a fényerőről.

(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„Ezek után milyen jogon várnakel tőlem nyelvtudást?”

Akkor én mondtam volna azt, hogy valószínűsészámításból azért nem vagyok hajlandó levizsgázni, mert a tanár nem tudott 5 összefüggő mondatot elmondani anélkül, hogy bele ne sült volna? Szerinted hogy néztek volna rám az ELTÉn?

Különben van egy nagyon jó ötletem: be kell vezetni a felsőoktatásban az egységesített alaptantárgyakat. A spéci tárgyakat pedig az ország legalább 2 egyetemén kell oktatni (távoktatási opcióval, akár neten keresztül!). Így, ha mint diák, nem kapom meg azt a szolgáltatást, ami nekem megfelel, egyszerűen beírok egy elégtelent az intézménynek és következő félévben máshol veszem fel azt a tárgyat. (Plusz súlyos esetben fogyasztóvédelem.) A felsőoktatásnak ui. az a baja, hogy semmi nem kényszeríti az intézményeket a minőségre és nincs verseny.

Idézet:
„Ha ezeket a jövőben meglépi bármelyik kormány, az Ö R Ö K R E elkapálta magát.”

A mai parlamenti pártok közül egy kivételével mindegyik nyert már választást. Kettő közülük 2010-zel bezárólag legalább kétszer. Az egyikben ráadásul a pártvezetés sem változott az elmúlt 15-20 évben. A pártok sosem kapálják el magukat örökre. Max. a kicsik lemorzsolódnak, beolvadnak a nagyokba.
(#) bankimajki hozzászólása Okt 7, 2009 /

A felsőoktatásban szerintem is vannak problémák (nem is kicsik) hallgatóként feltűnt hogy egyes fontos tárgyakat elhanyagolnak (nagyon rossz minőségben tanítják) és egyes tárgyakat vérre menőnek vesznek.
(#) Norberto válasza Stadi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„A felsőoktatásnak ui. az a baja, hogy semmi nem kényszeríti az intézményeket a minőségre és nincs verseny.”

Továbbgondolva: nincs semmiféle alap elvárás, aminek feltétlen meg kell felelnie az adott intézménynek. Nincs ellenőrzés alá vonva ez sem ugyanúgy, ahogy évtizedek óta a strandok medencéit sem vizsgálja és ellenőrzi senki. Itt is, ott is saját kis monopóliumok vannak, mindenki azt csinál, amit akar, amit jónak lát...
(#) Stadi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„nincs semmiféle alap elvárás, aminek feltétlen meg kell felelnie az adott intézménynek”

Szerintem tantervnek kell lennie, a képzési programot el kell fogadnia gondolom a minisztériumnak. De más elvárás az oktatással kapcsolatban tényleg nincs.

Idézet:
„a strandok medencéit sem vizsgálja és ellenőrzi senki”

Az tényleg érdekel, hogy miért tud beleszorulni egy gyerek a lefolyóba. Drága a rács? Mert egy pl. 3 cm x 3 cm-es "lyukú" drótháló az átfolyást érdemben nem korlátozza, ugyanakkor a gyerek nem fér át rajta (sőt, a végtagjai sem tudnak beszorulni). Mégis minden évben meghal valaki ilyen balesetben.

Különben a vízminőséget szerintem ellenőrzik, bár abba nehezebb belehalni.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„Különben a vízminőséget szerintem ellenőrzik”

Ezt kiegészíteném:

"Senki nem ellenőrzi", mert automatikus a mintavétel, és egy uC analizálja, és naplózza az akutális minőséget, és vegyi összetételt. Az értékeknek megfelőlen köpködi be a rendszerbe a hypot. Elég komoly kis kütyü, és elég egyszerűnek néz ki de nem az. Szentendrei starnd és szabadiőpark építkezése alatt volt időm megfigyelni az egész szerkezetet. Annyi biztos, hogy a szennyvízfeldolgozó, vízmű, és tisztitóberendezés, és az egész gépterem, egy komplett strand területét megeszi alapterületben.
Jó, jöhet az a kérdés, hogy akkor mivan a régebbi építésüekkel, mennyire korszerűek, és ebben igazad van, mert azt még nem láttam. Arról nemtudok információt mondani.

Amúgy utálom a "betontavakat", sokkal jobban szeretem a természetes közeget.

Senkinek em érdeke, hogy ezzel az országgal mi történik.
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„Senkinek em érdeke, hogy ezzel az országgal mi történik.”

De van, vannak akit érdekel, csak Ő, Ők nem tudnak mit tenni érte. Kevesen vannak.
(#) SALáta válasza Action2K hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

És van aki ezek közül már börtönbe ül, de volt zenekar aki játszott neki a Dunán....
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„ugyanakkor a gyerek nem fér át rajta (sőt, a végtagjai sem tudnak beszorulni)”

Viszont akkora a vákuum, hogy úgy odaszívja, hogy nem tud elmenni onnan.
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Ez már előny, mert nem kell több 10 méternyi csövet átvizsgálni, hogy hol akadt el szegény. Na, ez morbid volt. :no:

A megoldás egyszerű: átfolyásmérőt kell a csőbe szerelni, és mivel ÉV funkciót lát el, mindjárt kettőt-hármat, hogy legyen redundancia. Ha a mért átfolyás elmarad a kívánt minimumtól, akkor valami nem stimmel, és gyorsan lehetne lépni. Mondjuk úgy, hogy a keringtetést azonnal leállítja az automatika, akár a motor fékezésével is rásegítve. (Az átfolyás helyett vagy mellett esetleg a szivattyú áramát is lehetne mérni.)
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Amit írtam, azt kormányra irtam, és a felsővezetésben érintett emberkékre.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Idézet:
„A megoldás egyszerű: átfolyásmérőt kell a csőbe szerelni, és mivel ÉV funkciót lát el, mindjárt kettőt-hármat, hogy legyen redundancia”

Ezek az átfolyásmérők az új rendszerben meg is vannak. A szelepek, és a tolózárak egy része, mechanikus, és elektronikus vezérlésre is elzárható.
Megint csak a Szentendrei starndot tudom említeni, mert csak azt láttam. Ott az összes medence feszített víztükrű, és teljesen automatizált. Modulokra van bontva, és modulonként belehet avatkozni a rendszerbe. A modulok meg buszrendszerre, Eternetneten keresztül vannak felfűzve, és egy dizspédzser gépről, "szabadon" irányíthatók.
Itt már az említett veszély nincsen, mert többfelé osztották a beömlőnyílásokat. Jelen esetben ez biztonságosabb, mert így osztódik a szívóerő is.
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 7, 2009 /

Sziasztok!
Erre esetleg tudtok valamit mondani?! :hide:
(#) DuMatyi válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Valami (na jó, ez túl L' art pour L'art-os lett) A matt plexit elsütötték már előttem sajnos...
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Ez csak a jelenlegi kijelzőmre lenne megoldás, a következőre remélem nem! De itt erről többet nem szeretnék beszélni!
(#) bankimajki hozzászólása Okt 7, 2009 /

Esetleg van itt valami telefonguru? Ha igen akkor olyan kérdésem lenne hogy egy Samsung D900-ba ez a kód lett beírva: *#3773# vagy fordítva 7337 amióta beírták ezt a kódot, azóta ráment a telefonzár és a simzár is most mit lehet vele csinálni?
Nem az enyém, tőlem is csak telefonon kérdezte egy ismerősöm, tehát ennyi infót tudok.
(#) SALáta hozzászólása Okt 7, 2009 /

Zeneguruk!Magozott Cseresznye- Én hozzádtartozom melyik külföldi együttes feldolgozása lehet? Sajnos nem jövök rá. A zenekar tette fel ezt a linket a saját oldalára...
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Van elvárás. Csupán azt határozzák meg, mit kell tudnod x-y diplomát ha kézhez kapod, de az többé-kevésbé az intézményre van bízva milyen felosztásban és milyen tárgynevek alatt. Ezért van az a sok tantárgy elfogadtatási procedúra, hogy ezt meg azt nem fogadják el átjelentkezéskor. Konkrétan új szakot az intézmény egy nem tudom milyen akkreditációs bizottság (Jó pénzt befizetve - "munka"díj) jóváhagyása után indíthat csak el! Persze ennek a mozgatórugója a gyakorlatban: megint legyen egy látszat bizottság látszat munkával, zsírosan megfizetve.
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Igen, de ez a hallgatók felé elvárás. Én az intézmény felé való elvárásra értettem. Magyarul az oktatás színvonala nincs sehogyan sem "kordában tartva", senki és semmi által.
(#) szamóca hozzászólása Okt 7, 2009 /

(#) Ricsi89 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Na ez aztán nem semmi. De azok a fejek, akiknek megcsinálta. Azok sem normálisak...
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Akkor teljesen félre értettél! Az INTÉZMÉNY csak akkor indíthat valamilyen szakot, ha ennek a tudom is én milyen uniós vagy országos akkreditációs bizottságnak bemutatja a tantervet, szűrőket, tárgyakat, azok tartalmát, követelmény szintet. Ekkor ismeri el az unió, és indíthat szakot. Ez a bologna terv lényege, az egységes felsőoktatás.
Ami lett belőle

Tehát a világhírű magyar felsőoktatást tönkretették.
(#) szamóca válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 7, 2009 /

Én túl konzervatív vagyok ilyen beültetések, rajzolatok, színezések, és egyebek téren. De ha nincs túlzásba víve még elviselem, na de ezt!
Következő: »»   727 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem