Fórum témák
» Több friss téma |
Ha hangulatvilágítást akarsz, akkor szenzor se kell, egyszerűen csak időre változzon azt kész.
Mondjuk ez is igaz, akkor már elég csak sima szivárványled, amit sokan a vezetéknélküli gyertyánál is használtunk.
Ha idáig lebutítjuk a dolgot, akkor értelmét veszti, ez az egyébként is kevés értelemmel megáldott ötlet.
Szerintem az akksis módszer nagyon jó lenne, nem fogyasztana az olyan sokat...
Tölteni meg lehetne mondjuk indukciús úton, az akksit elvezetni, és a vezetéknélküli elektronikával tölteni az akksit.
Üdv!
Ezen már én is régóta agyalok... Szerintem is az lehet a megoldás, hogy a csap után ahol a zuhanycső csatlakozik ott kellene egy T elemet berakni. Ott lehetne a szenzor. Valamint ott mehetne be a "flexi" kábel. Ami a zuhanycső belsejében menne a zuhanyfejig. Nem zavarna ott senkit sem. Ott ráforrasztani a ledekre. És azt már könnyű lehetne szigetelni is. És nem lenne életveszélyes sem mivel oda csak a Ledek feszültsége jutna ki. Hosszú kábellel a trafót és elektronikát pedig bárhová lehetne tenni. Akár a fürdőszobán kívül egy szekrényben.
Ugyan-ugyan veszel 30 szivárvány ledet "oszt ráködöt kettőhúszra, aztat majd lesz rázó émény mikó bekapcsolod!" Viccet félretéve, én ezt csapteleppel láttam ott a fej eleve az a fajta volt ami "gazdaságos" levegőt kever a folyó vízhez, és azt festi meg vele, ami szép és eléggé koherens, vízhőmérlséklet függvényében. Eléggé hangulatos cucc, nekem tetszik!
ki/be kapcsolásra a legegyszerűbb szerintem az lenne, ha egy függőleges, vagy még meredekebb (hogy lefojjon róla a víz) panel. két szabadon hagyott forrasztás, ha rácsöppen a víz, akkor vezet, és így bekapcsol a dolog. Beépített rózsánál simán rá lehet rakni a panel részét a rózsa tetejére, így a szigetelés se nagy gond, a ledeket meg vagy a rózsába, vagy alá/köré, hogy szépen "szinezze" a vizet. Szerintem meg is építem hamarosan
Ha másnem, azt is lehet, hogy a zuhanyzó mellett a falon van a kijelző rész, a hőmérő meg a lefolyóba, vagy a rózsánál, és így mielőtt belépnél a zuhanyfülkébe, látod, hogy menynire meleg.
Szerintem mindenképp közvetlen táplálású az áramkör nem hiszem hogy a gyártó ínstaláláskor előírja, hogy húzzunk vagy 50 méter huzal a csőbe
Meg lehetne így is oldani hőmérséklet érzékeléshez szerintem nem elektronikát használnak. Most lehet, hogy megköveztek, de ahhoz tényleg tápellátás kéne nem 1- 2 volt mert arról semmi nem működne sem cmp sem semmi, szerintem valami bimetálosdi van benne a kellő feszültség és áram előállításához pedig egyik lehetőség :Bővebben: Link Szerintem nem nagy hülyeséget írtam
Vannak spéci rgb ledek, 4 kivezetés ha a pirosra adsz feszültséget akkor csak a piros világít, hőmérés ami elég gyors az pedig a Proli007 cikkében megjelent hőfokkapcsoló, kérdés van e ekkora méretben shottky dióda ami alkalmas a célra? Energiaellátás propellerről, valami kis villanymotor+kis ventillátor lapátai, egészet vízhatlanná tenni, de nagyon sok mA kell a ledeknek.
A peltier nem lenne hülyeség, mert a csaptelep elött ott van a 90°C -os, és a 10-15°C -os víz, ami elég nagy kükönbség.
De a kis turbinás dolgot is el tudom képzelni.
Szerintem úgy működik mint az induktív áramlásmérő. Kérdés hogy lehet megfelelő teljesítményt kihozni belőle.
Ami itt van link elég drága, úgyhogy utánanéztem az országba ahonnan minden jön. Rendeltem 2t potom áron és ahogy néztem ugya az mint ami itt van link,sőt még annak továbbfejlesztett változata, mert amit rendeltem az 7 színt tud. Ha megjön az 1iket szétszedem és lefotozgatom+ leírom mi van benne, ez kb 2hét.
Van 1 olyan érzésem, hogy olcsobb megvenni, mint megépíteni. Én örülnék ha kis turbina lenne benne, mert akkor tudnám használni átfolyásérzékelőnek és tényleges fogyasztást tudnék mérni vele a családban. Hiába na, válság van...
Egy linket tudnál adni, hogy honnan rendelted?
Én ebayen keresztűl rendeltem, de ha keresőbe beírod pl led shower head akkor van olyan hely ahova nem kell paypal csak 1 bankkártya és egyből hozzák kínából. Most annak a címét még nem adom meg amíg nem tudom tényleg ideér-e a cucc, mert rendeltem tőlük1 usb-s gps vevőt elég jó áron(ebaynél is olcsobban)a kis linuxos gépemhez.
Én azért ezt belinkelem Bővebben: Link ~$16 és ingyenes a posta.
Kézmosó csapra $6 Bővebben: Link Ilyen árak mellett valóban érdemes inkább megvenni a gyárit, márcsak azért is mert esztétikusabb és olcsóbban kijön alkatrész áron és a ráfordított idő és munka.
Dealextrem-mel én ovatosan bánnék, de az is lehet, hogy csak nekem van negatív tapasztalatom. 1 közeli ismerősöm rendelt tőlük tesztelésképpen, de az áru sose jött meg én ezért meg se probáltam.
Mint írtam, lehet csak véletlen és csak vele történt, mondjuk azt hozzá kell írnom, hogy a pénzt visszautalták neki utólag kb 1 hónapra rá.
Bence! De ez a 6$-os elemes, nem saját tápellátása van.
Igen, ezt nem olvastam már.
@kt76: Én már rendeltem tűlök, nálam minden rendben volt.
Sziasztok!
Terveztem egy áramkört, amely egy termisztorral áll összeköttetésben, és egy közösanódos RGB ledet működtet. SMD-ben megépítve kényelmesen elférne egy zuhanyfej nyelében. Bővebben: Link
Sziasztok
Keresgéltem a neten és ezt találtam http://elado.slando.hu/budapest/ledes_csap_vilagitas_P_14178502.html
Ez ugyanaz amit Hong-Kongból vehetsz $6-ért (és olcsóbban kijösszm mert a posta ingyenes) - Ebbe is elem kell.
Azt írja generátoros. De túl drága! 5rugó!
Én megoldanám a találgatást vakon, hogy honnanis veszi ez a zuhanyrózsa a tátellátást. Amivel hatékonyan lehet kivenni nyomásból energiát azok a követketkező gépek: dugattyús szivattyú, excentrikus szivattyú, fogaskerékszivattyú, csigás szivattyú. Lehet hogy kihagytam valamit, de nem is lényeges. Ezek oda-vissza alkalmazhatók, vagy is keresztül vezetve rajta a közeget forgó mozgássá alakítható az energia, és ami a lényeg, a nyomással a nyomatéka is meg van. Ebben a kütyüben egy fogaskerékszivattyú üzemel, ezt látatlanban ki merem jelenteni. A mágnes (mágnesek) bele van öntve a fogaskerékbe (vagy mindkét fogaskerékbe, mivel 2db-ból áll). Házilagosan a kivitelezésnél a következő a probléma: kell egy sokpólusu kör alakú mágnes, amire egy fogaskereket kell képezni, pld. műanyagból. Tehát már az első lépés is elég nehézkes. Az meg a másik, hogy ha éppen a hátadat áztatod, amikor el kezd dőlni a forróvíz, simán leégetheted ! Ha csak nem fürdik valaki sötétben, hogy lássa a háta mögött is a színváltozást ! Ha a falon van a jelzés, az jobban követhető. És ha a zuhanyrózsa bekötésénél figyeljük a víz hőmérsékletét, még marad is időnk kilépni a zuhany alól amikor túl meleg vagy túl hideg víz kezd folyni belóle.
Lefotóztam a saját csapvilágításomat.
Pár kép róla: kép1 kép2 kép3 kép4 kép5 kép6 kép7 Mint látható, két lítium gombelem hajtja. A kis "antennaszerűség" az egyik elektróda. Ha a víz összeköti a thermo-akármit és az elektródát, elkezd világítani aszerint, hogy milyen hőmérsékletű víz folyik. Semmi mechanikus alkatrész. Idézet: Sima diódának nézem.„thermo-akármi” Idézet: Itt nincs, mert tudjuk, hogy elem működteti, de mi van azzal, ahol azt írják, hogy a víz energiája hajtja? Olyanra lennénk igazán kíváncsi. „Semmi mechanikus alkatrész.”
Szerintem lehet olyan is miben kis turbina van melyen egy mágneskerék helyezkedik el és ez a mini generátor termeli a feszkót ami akár töltheti is a kis gombakkukat ha folyik rendesen ha meg kevés a nafta mert alig folyik akkor az akku tartja a szükséges tápot!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |