Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem is igaz, mert nem ma találták fel.
Egyébként köszi a zenét! Idézet: „Nem is igaz, mert nem ma találták fel.” Volt valami sejtésem, mert mintha már tegnap a tetykóba láttam volna valami ilyesmit. Szívesen, jó hallgatást! Idézet: „biológia, földrajz, ilyesmik...” = csajok, kirándulás, ... Jól beszélsz! :yes:
Egyenlőre én a matematikát utálom. Sajnos, korábban említett hiányosságaim miatt, és mivel megutáltatták velem.
Hát nálunk is anno lerövidítették a szakmai képzést 1 évre kettőről, egy osztálytársammal meg SZKT versenyen félév után 2. és 3. helyezést hoztunk el, az első helyezettnek volt 2 év gyakorlata... De tényleg az átlagon alul teljesítő diák- aki inkább csak érdeklődés hiányával küzd- majd a való életben hogy tud teljesíteni. Elmondom sehogy, nem papírra alapozzák a szakmákat hanem érzékre/tudásra, volt olyan kollégám akinek nem volt papírja és két hét után ugyan azt tudta mint egy jó munkás, néha kellett csak segíteni. A másiknak technikumja is volt és mégsem tudta mi miért van, a gáz hogyha elmagyaráztuk sem tudta megjegyezni, sőt nyugtatón kellett volna élnünk-ekkor jelentek meg az ősz hajszálaim... De volt nő munkatársam is aki segítség nélkül beállította a cnc köszörűt! Szerintem a papír nem ad tudást, azt a gyakorlat és az érzék ad.
Anno amikor még nyári szünetben dolgoztam egy egyéni válallkozónál, az Árkád -ot csináltuk Győrben. Akkor én még 17 voltam, és 15 órákat dolgoztam naponta 300Ft -os órabérért, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy láttam egy villanyszerelő csajt, aki a 240mm^2 -es kábelt megpucolta, felgatyázta (vizmentes szigetelés), megsaruzta, bekötötte. Mindezt igen nagy precizitással, és gyorsasággal vitte véghez.
Gonosz leszek.: Eltudom képzelni a férjét. Biztos valami "papucsállatka" lehet, mert az tuti, hogy ő viseli a gatyát otthon is. Ebben teljesen egyet tudok érteni. Idézet: „Ezek után milyen jogon várnakel tőlem nyelvtudást?” Akkor én mondtam volna azt, hogy valószínűsészámításból azért nem vagyok hajlandó levizsgázni, mert a tanár nem tudott 5 összefüggő mondatot elmondani anélkül, hogy bele ne sült volna? Szerinted hogy néztek volna rám az ELTÉn? Különben van egy nagyon jó ötletem: be kell vezetni a felsőoktatásban az egységesített alaptantárgyakat. A spéci tárgyakat pedig az ország legalább 2 egyetemén kell oktatni (távoktatási opcióval, akár neten keresztül!). Így, ha mint diák, nem kapom meg azt a szolgáltatást, ami nekem megfelel, egyszerűen beírok egy elégtelent az intézménynek és következő félévben máshol veszem fel azt a tárgyat. (Plusz súlyos esetben fogyasztóvédelem.) A felsőoktatásnak ui. az a baja, hogy semmi nem kényszeríti az intézményeket a minőségre és nincs verseny. Idézet: „Ha ezeket a jövőben meglépi bármelyik kormány, az Ö R Ö K R E elkapálta magát.” A mai parlamenti pártok közül egy kivételével mindegyik nyert már választást. Kettő közülük 2010-zel bezárólag legalább kétszer. Az egyikben ráadásul a pártvezetés sem változott az elmúlt 15-20 évben. A pártok sosem kapálják el magukat örökre. Max. a kicsik lemorzsolódnak, beolvadnak a nagyokba.
A felsőoktatásban szerintem is vannak problémák (nem is kicsik) hallgatóként feltűnt hogy egyes fontos tárgyakat elhanyagolnak (nagyon rossz minőségben tanítják) és egyes tárgyakat vérre menőnek vesznek.
Idézet: „A felsőoktatásnak ui. az a baja, hogy semmi nem kényszeríti az intézményeket a minőségre és nincs verseny.” Továbbgondolva: nincs semmiféle alap elvárás, aminek feltétlen meg kell felelnie az adott intézménynek. Nincs ellenőrzés alá vonva ez sem ugyanúgy, ahogy évtizedek óta a strandok medencéit sem vizsgálja és ellenőrzi senki. Itt is, ott is saját kis monopóliumok vannak, mindenki azt csinál, amit akar, amit jónak lát... Idézet: „nincs semmiféle alap elvárás, aminek feltétlen meg kell felelnie az adott intézménynek” Szerintem tantervnek kell lennie, a képzési programot el kell fogadnia gondolom a minisztériumnak. De más elvárás az oktatással kapcsolatban tényleg nincs. Idézet: „a strandok medencéit sem vizsgálja és ellenőrzi senki” Az tényleg érdekel, hogy miért tud beleszorulni egy gyerek a lefolyóba. Drága a rács? Mert egy pl. 3 cm x 3 cm-es "lyukú" drótháló az átfolyást érdemben nem korlátozza, ugyanakkor a gyerek nem fér át rajta (sőt, a végtagjai sem tudnak beszorulni). Mégis minden évben meghal valaki ilyen balesetben. Különben a vízminőséget szerintem ellenőrzik, bár abba nehezebb belehalni.
Idézet: „Különben a vízminőséget szerintem ellenőrzik” Ezt kiegészíteném: "Senki nem ellenőrzi", mert automatikus a mintavétel, és egy uC analizálja, és naplózza az akutális minőséget, és vegyi összetételt. Az értékeknek megfelőlen köpködi be a rendszerbe a hypot. Elég komoly kis kütyü, és elég egyszerűnek néz ki de nem az. Szentendrei starnd és szabadiőpark építkezése alatt volt időm megfigyelni az egész szerkezetet. Annyi biztos, hogy a szennyvízfeldolgozó, vízmű, és tisztitóberendezés, és az egész gépterem, egy komplett strand területét megeszi alapterületben. Jó, jöhet az a kérdés, hogy akkor mivan a régebbi építésüekkel, mennyire korszerűek, és ebben igazad van, mert azt még nem láttam. Arról nemtudok információt mondani. Amúgy utálom a "betontavakat", sokkal jobban szeretem a természetes közeget. Senkinek em érdeke, hogy ezzel az országgal mi történik.
Idézet: „Senkinek em érdeke, hogy ezzel az országgal mi történik.” De van, vannak akit érdekel, csak Ő, Ők nem tudnak mit tenni érte. Kevesen vannak.
És van aki ezek közül már börtönbe ül, de volt zenekar aki játszott neki a Dunán....
Idézet: „ugyanakkor a gyerek nem fér át rajta (sőt, a végtagjai sem tudnak beszorulni)” Viszont akkora a vákuum, hogy úgy odaszívja, hogy nem tud elmenni onnan.
Ez már előny, mert nem kell több 10 méternyi csövet átvizsgálni, hogy hol akadt el szegény. Na, ez morbid volt. :no:
A megoldás egyszerű: átfolyásmérőt kell a csőbe szerelni, és mivel ÉV funkciót lát el, mindjárt kettőt-hármat, hogy legyen redundancia. Ha a mért átfolyás elmarad a kívánt minimumtól, akkor valami nem stimmel, és gyorsan lehetne lépni. Mondjuk úgy, hogy a keringtetést azonnal leállítja az automatika, akár a motor fékezésével is rásegítve. (Az átfolyás helyett vagy mellett esetleg a szivattyú áramát is lehetne mérni.)
Amit írtam, azt kormányra irtam, és a felsővezetésben érintett emberkékre.
Idézet: „A megoldás egyszerű: átfolyásmérőt kell a csőbe szerelni, és mivel ÉV funkciót lát el, mindjárt kettőt-hármat, hogy legyen redundancia” Ezek az átfolyásmérők az új rendszerben meg is vannak. A szelepek, és a tolózárak egy része, mechanikus, és elektronikus vezérlésre is elzárható. Megint csak a Szentendrei starndot tudom említeni, mert csak azt láttam. Ott az összes medence feszített víztükrű, és teljesen automatizált. Modulokra van bontva, és modulonként belehet avatkozni a rendszerbe. A modulok meg buszrendszerre, Eternetneten keresztül vannak felfűzve, és egy dizspédzser gépről, "szabadon" irányíthatók. Itt már az említett veszély nincsen, mert többfelé osztották a beömlőnyílásokat. Jelen esetben ez biztonságosabb, mert így osztódik a szívóerő is.
Valami (na jó, ez túl L' art pour L'art-os lett) A matt plexit elsütötték már előttem sajnos...
Ez csak a jelenlegi kijelzőmre lenne megoldás, a következőre remélem nem! De itt erről többet nem szeretnék beszélni!
Esetleg van itt valami telefonguru? Ha igen akkor olyan kérdésem lenne hogy egy Samsung D900-ba ez a kód lett beírva: *#3773# vagy fordítva 7337 amióta beírták ezt a kódot, azóta ráment a telefonzár és a simzár is most mit lehet vele csinálni?
Nem az enyém, tőlem is csak telefonon kérdezte egy ismerősöm, tehát ennyi infót tudok.
Zeneguruk!Magozott Cseresznye- Én hozzádtartozom melyik külföldi együttes feldolgozása lehet? Sajnos nem jövök rá. A zenekar tette fel ezt a linket a saját oldalára...
Van elvárás. Csupán azt határozzák meg, mit kell tudnod x-y diplomát ha kézhez kapod, de az többé-kevésbé az intézményre van bízva milyen felosztásban és milyen tárgynevek alatt. Ezért van az a sok tantárgy elfogadtatási procedúra, hogy ezt meg azt nem fogadják el átjelentkezéskor. Konkrétan új szakot az intézmény egy nem tudom milyen akkreditációs bizottság (Jó pénzt befizetve - "munka"díj) jóváhagyása után indíthat csak el! Persze ennek a mozgatórugója a gyakorlatban: megint legyen egy látszat bizottság látszat munkával, zsírosan megfizetve.
Igen, de ez a hallgatók felé elvárás. Én az intézmény felé való elvárásra értettem. Magyarul az oktatás színvonala nincs sehogyan sem "kordában tartva", senki és semmi által.
Na ez aztán nem semmi. De azok a fejek, akiknek megcsinálta. Azok sem normálisak...
Akkor teljesen félre értettél! Az INTÉZMÉNY csak akkor indíthat valamilyen szakot, ha ennek a tudom is én milyen uniós vagy országos akkreditációs bizottságnak bemutatja a tantervet, szűrőket, tárgyakat, azok tartalmát, követelmény szintet. Ekkor ismeri el az unió, és indíthat szakot. Ez a bologna terv lényege, az egységes felsőoktatás.
Ami lett belőle Tehát a világhírű magyar felsőoktatást tönkretették. |
Bejelentkezés
Hirdetés |