Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszöntötték szerintem
[OFF]Szerintem megbüntették, mert már 3 éve regisztrált. Nem szeretik sehol az öregeket.
[OFF]Hol vagy Te öreg regisztrált? Arra a másfél évedre vágsz fel? 1 hónap múlva már én is itt voltam.......Müszi kétszer olyan régi "bútordarab", mint mi.
Szerintem csak az öreg aki annak érzi magát,
Zoli ez rendben is lenne csak kéne tudnom hogy minő csőhöz milyen foglalattal ? Meg mekkora tápfesz hogy a kondik méretét is tudnám saccolni .
Idézet: „Müszi kétszer olyan régi "bútordarab", mint mi.” Köszönöm a bókot, Imikém
Nah, végre sikerült megoldani az előerősítő problémát, maradtam az egy triódás változatnál, mert mint utólag kiderült így azért volt halk, mert rossz volt az audió kábel, de kicseréltem, és egy trióda erősítése is több mint elég, volt még egy kis probléma, de Köbzoli közbenjárásával, ez is sikeresen megoldódott, ezúton is köszönet neki, és mindenkinek az eddigi segítséget.
Tulajdon képpen elektronikailag kész az erősítő, már csak esztétikai finomítások vannak hátra, A hangjáról nem is mondanék nagyon semmit, úgyis tudjátok, annyit tennék hozzá, hogy ez a kis előfok odatette még azt a picit, amit hiányoltam, így olyan mint egy teli boroshordó, aljától a tetejéig mindenhol van benne finomság.
Sziasztok, rengeteg hozzászólást elolvastam, de nem tudtam dönteni, mindenki a saját erösítöjét dícséri, persze joggal hiszen gyönyörü példányok, és a hangjuk is biztosan jó. Szerintetek melyik a legegyszerübb változata a csöves erösítöknek?
Talán az SE tipusúak, szerintem ezek az egyszerűek.
Kimenötranszformátorral kapcsolatban mi a helyzet? Nehéz elkészíteni? Melyik rajznak érdemes hinni? Mi a "lényege" az ilyen erösítöknek?
A csöves erősítő lényege az erősítés. A kimenő a lelke, ezen múlik javarészt a hangja, az hogy mely rajznak érdemes hinni, hát ezt így nehéz megmondani, mi a választék?
Szia!
A legegyszerűbb változata, ahogy Doncso is mondta az az SE, azokból is az egycsöves változatok, ahol a meghajtó fokozat, és a végfok egy csőben van. Persze sztereónál két ilyent kell építeni. Egy ilyen verzió a PCL86-os lehet, amihez szinte minden kitermelhető egy régi TV-ből. Még a kimenőtrafó is. Igaz nem a leg HI-FI-bb de ismerkedni elég. Aztán ha összeszeded a bátorságodat, nekiállhatsz saját kimenőt tekercselni. Vagy akár tekercseltethetsz is. Ha pedig még egyszerűbbre vágysz, az már tényleg egycsöves, kimenő nélküli, dupla triódás csővel megvalósított sztereó fejhallgató erősítő. PL.: ECC85-el. Idézet: Ez igazából minden erősítő lényege. nem? A csöves lényege szerintem a hangzása, az izzó csövek látványa, hideg estéken sugárzó melegsége. „A csöves erősítő lényege az erősítés.”
...és említsük meg az üzemmeleg cső illatát is amire régen azt hittem hogy csak a koszos-poros csőnél jelentkezik, de tévedtem :yes: Persze nem érdemes túl közelről szagolgatni
Jaaj, van egy tápegységem, 7815, meg két BD249. Amikor izzót "táplálok" róla, olyan illata jön, mint vasalásnál. Ugyanez a helyzet a csövekkel is, belegondolok, jaj de jó lesz télen kellemes zenét hallgatva szerelni a meleg csövek, meg a páka mellett.. Már belegondolni is jó. Na, a karácsony meg aztán... De ami mindent vinni fog, az az újév. A GU-50 nagyon remélem, hogy kész lesz arra, meg a hangszóróim.
Bocsi az offért!
Nagyon is igazad van. A kis meleg saját tábortűz, ami még zenél is
De akkor minden felület szerelt (SMD )?
Szóval arra gondolsz, hogy nem kell kifúrni a panelt?
Helló!
Ma jött pár cső, amik közül feltűnt eddig egy. Mégpedig valami PFL valami. A szám sajnos lekopott. Ezt hol a csudába használták? Én még hallani sem hallottam ilyenről. és tényleg két pentóda van benne bekötés alapján nézve. Egy kisebb és egy nagyobb. Még van pár érdekes cső, de még a kicsomagolás felénél járok.
Ezt jelenti a felület szerelt, nem?
PFL 200-as dekálcső (10 lábas. Az NDK ipara által gyártott FF TV-k videóerősítője volt, a PCL 200 volt a hazai megfelelője, a típuselőd a PCL84. Véleményem szerint ezek a csövek már túl későn jöttek ahhoz, hogy elterjedjenek.
Tovább öltöztettem a készülő PP-t , már csak az alsó lemezt és a lábait fogja megkapni .
Végcsöveket , 6L6GC esetleg KT88 -ra cserélem .
Beleillik a sorba (Pont olyan jól néz ki mint a többi, és minden bizonnyal jól is szól.)
Éppen a napokban nézegettem a képtáradat, és láttam, hogy dolgozol rajta, most már azt is tudom, miért... Egyik csövet sem hallottam még, de külsőre a KT88 jobban tetszik...
Hát igen CHZ-től ez a minőség már elvárható.
Igazán az lenne meglepetés ha egyszer azt írná itt hogy: "Íme a legújabb erősítőm "
Mindenkinek köszönöm .
Csak működőképességét ismerem , hangját nem . Nagyon nehézre sikeredett , most még nem emelgethetem , így a teljes beállítása és a meghallgatása később lesz .
Persze, igazad van ,de erre nem tudtam mit írni hogy mi a lényege természetesen az erősítés.
Közben összefutottam MSN-en hullával, kiderült, hogy elég neki egy mono erősítő is, kezdésre, illetve van neki ECL82-ese , hozzá való trafóval és kimenővel, én ajánlottam neki, hogy tanulásképp, dobjon össze egy kis SE-t ez pénzbe nem kerül, viszont sokat tanulhat belőle, ha bukik, nagyot nem esik. Rosszat nem tesz vele, tapasztalat szerzésnek, ismerkedésnek a csövekkel szerintem teljesen jó. Aztán jöhet a következő lépcső.
Figyelgetem a munkáidat, és valami döbbenet, mennyire érzed a stílust, ami páratlan kivitelezéssel párosul, egyszerűen hihetetlenül gyönyörű. Ez teljesen olyan mint egy gyári, lassan a CHZ egy márka lesz!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |