Fórum témák
» Több friss téma |
Programtól függően változhat a kijelző bekötése !
A parsicnál ilyen a sorrend ,az adatbemenetek is másképp vanak nálad bekötve .
simpi kolléga leszimulálta annó és felrakta a proteusos képet.
Így vannak nekem most megvalósítva a bekötések.
Itt van egy tutira működö lcd próba progi
ezt égesd be , ha jó a bekötés ennek menni kell. Ha evvel megy a kijelző akkor a progimban van a hiba.
A progidban csak annyi volt a hiba, hogy annó p16f877-essel beszéltük, hogy a progit arra írtad.
Most ellenőriztem le, hogy p16f876-ra van írva, gyorsan átírtam és már működik is. Köszönet kaqkk kollégának a programért
Már kezdtem azt hinni hogy hiba van a progiban !
Azóta is gőzerővel megy a fejlesztése ! egyenlőre még csak méri a táp feszültségét és áramát amellett egy pwm szabályzású páka vezérlés is belekerült , de szeretném ha a pic szabályozná a tápot is (most épp ezen dolgozom )
Nem.
Az lcd lába (+ poti) és a test között.
Az árammérést, hogy oldottad meg? Ej ha....érdekes a dolog. A páka vezérlést azt hogy oldottad meg?(kapcsolási rajzban)
Így-ni a panelrajz megnyitása után kilkk a ratnestre .
Az alsó rész a páka vezérlés (lm 324 + fet )
felül az ic 4 egy 3 A-os táp ic
Amit küldtél lcd teszt asm.-et annak csak elég átírnom, hogy 16f877-re akarom az include-t??
Ej ha jónak tűnik. Működés mikor várható??
Tényleg most nézem hogy 628 ra van írva de , szívesen átírom . A táp programjával bírkózom még egy kicsit
aztán majd látjuk .
Hello!
Már bocs, hogy bele szólok, bár alkatrész értékeket nem látok, de.. - A rajzon, sem az áramfigyelő ellenállás és a PIC közötti részt, valamint az LM317 vezérlését nem tartom megfelelőnek. Vagy csak 5V lesz a táp kimenő feszültsége? - És a PWM jelet az LM fogja integrálni? - Az LM324 komparálni fog? Mert pozitív visszacsatolása van.. Nem igazán tetszik, hogy általában a sassal készült rajzokon mindenhol van "pötty", kivéve ahol szükséges lenne. üdv! proli007
Igazad van hogy , nem tetszik : az most jutott eszembe hogy a pic kimenő feszültsége max 5v ami a feszstab ic
vezérlő lábán kevés ahhoz hogy a kimenőfesz 25v legyen ezen még változtatnom kell ! Az lm 324 az a páka hőelem jelét erősíti a pic AD bemenetének . Talán a 317 vezérlő lábára betennék még egy műveleti erősítőt ? (az lm314 ben úgyis van még 3 ) 5x ös feszültségerősítéssel kijön belőle 25v?
Hello!
Fel tudsz tenni egy parsicos példát? Kösz!
Ezt a kérdést a modulrendszerű grafikus PIC programozás témában tedd fel !
Hello!
Hát a fejleményeket én is várom. De azt tanácsolom, hogy olvasd el figyelmesen még egyszer, amit előzőleg írtam és rakd össze az analóg részt egy próbapanelen, mielőtt a PIC-hez kötnél bármit. Mert nem, csak nem jön ki belőle több mint 5V, de nem is kaphat többet! üdv! proli007
Oké köszönöm a segítséget (és hogy felhívtad a figyelmemet a hibákra) Tovább gondolom az analóg részét ,és fejlesztem a programját .
Üdv!
A reset vectort hogyan lehet használni? Miket kell oda írni? Rákerestem itt, de semmi használhatót nem találtam.
Fixen oda ugrik a progi vezerlese, ha reset volt (bekapcsolaskor is). Tehat mindig ugyanoda, ez bele van drotozva a PIC-be.
Mivel az interrupt vektor is a kozelben van, ezert itt nem kezdunk programot, hanem egy jmp programkezdet utasitast elhelyezve mutatunk ra, hogy hol is kezdje valojaban a munkat.
Azért ha nem használsz megszakítást (én nem szoktam minden vacakot megszakítástból kezelni, csak amit nagyon muszáj), akkor kezdheted a programot a reset vektoron is
Kikapcsolja a 302-es számú üzenet listázását.
Szia Watt!
És mit takar ez a 302-es számú üzenet?
Keress rá az MPASM Assembler helpjében az "errors" kifejezésre !
Steve
Az MPLAB helpjében találod ( elfelejtettem leírni!) !
Steve
Használok timer0-t meg még lehet, hogy nyomógombra is.
Ilyen a 302-es hiba:
Ezek nem számítanak hibának, csupán figyelmeztetések, hogy biztos jó bankot választottunk e ki |
Bejelentkezés
Hirdetés |