Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC kezdőknek

Témaindító: Placi84, idő: Okt 3, 2005
Témakörök:
- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
Lapozás: OK   24 / 1210
(#) kaqkk válasza frecsko hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Programtól függően változhat a kijelző bekötése !
A parsicnál ilyen a sorrend ,az adatbemenetek is másképp vanak nálad bekötve .
(#) frecsko válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

simpi kolléga leszimulálta annó és felrakta a proteusos képet.
Így vannak nekem most megvalósítva a bekötések.

Itt van egy tutira működö lcd próba progi
ezt égesd be , ha jó a bekötés ennek menni kell.
Ha evvel megy a kijelző akkor a progimban van a hiba.

A progidban csak annyi volt a hiba, hogy annó p16f877-essel beszéltük, hogy a progit arra írtad.
Most ellenőriztem le, hogy p16f876-ra van írva, gyorsan átírtam és már működik is.

Köszönet kaqkk kollégának a programért

Már kezdtem azt hinni hogy hiba van a progiban !
Azóta is gőzerővel megy a fejlesztése !
egyenlőre még csak méri a táp feszültségét és áramát
amellett egy pwm szabályzású páka vezérlés is belekerült , de szeretném ha a pic szabályozná a tápot is (most épp ezen dolgozom )
(#) frecsko válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Nem.
Az lcd lába (+ poti) és a test között.

Az árammérést, hogy oldottad meg? Ej ha....érdekes a dolog. A páka vezérlést azt hogy oldottad meg?(kapcsolási rajzban)

Így-ni a panelrajz megnyitása után kilkk a ratnestre .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Az alsó rész a páka vezérlés (lm 324 + fet )
felül az ic 4 egy 3 A-os táp ic

Amit küldtél lcd teszt asm.-et annak csak elég átírnom, hogy 16f877-re akarom az include-t??

Ej ha jónak tűnik.
Működés mikor várható??
(#) kaqkk válasza frecsko hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Tényleg most nézem hogy 628 ra van írva de , szívesen átírom . A táp programjával bírkózom még egy kicsit
aztán majd látjuk .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Tessék itt van 877-re
(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hello!
Már bocs, hogy bele szólok, bár alkatrész értékeket nem látok, de..
- A rajzon, sem az áramfigyelő ellenállás és a PIC közötti részt, valamint az LM317 vezérlését nem tartom megfelelőnek. Vagy csak 5V lesz a táp kimenő feszültsége?
- És a PWM jelet az LM fogja integrálni?
- Az LM324 komparálni fog? Mert pozitív visszacsatolása van..
Nem igazán tetszik, hogy általában a sassal készült rajzokon mindenhol van "pötty", kivéve ahol szükséges lenne.
üdv! proli007
(#) kaqkk válasza proli007 hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Igazad van hogy , nem tetszik : az most jutott eszembe hogy a pic kimenő feszültsége max 5v ami a feszstab ic
vezérlő lábán kevés ahhoz hogy a kimenőfesz 25v legyen
ezen még változtatnom kell ! Az lm 324 az a páka hőelem jelét erősíti a pic AD bemenetének . Talán a 317 vezérlő lábára betennék még egy műveleti erősítőt ? (az lm314 ben úgyis van még 3 ) 5x ös feszültségerősítéssel kijön
belőle 25v?
(#) frecsko válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Köszi.
Várom majd a fejleményeket.
(#) s_ervin válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Hello!
Fel tudsz tenni egy parsicos példát?
Kösz!
(#) kaqkk válasza s_ervin hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Ezt a kérdést a modulrendszerű grafikus PIC programozás témában tedd fel !
(#) proli007 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Hello!
Hát a fejleményeket én is várom. De azt tanácsolom, hogy olvasd el figyelmesen még egyszer, amit előzőleg írtam és rakd össze az analóg részt egy próbapanelen, mielőtt a PIC-hez kötnél bármit. Mert nem, csak nem jön ki belőle több mint 5V, de nem is kaphat többet!
üdv! proli007
(#) kaqkk válasza proli007 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Oké köszönöm a segítséget (és hogy felhívtad a figyelmemet a hibákra) Tovább gondolom az analóg részét ,és fejlesztem a programját .
(#) Hujikolp hozzászólása Okt 15, 2009 1 /

Üdv!

A reset vectort hogyan lehet használni? Miket kell oda írni? Rákerestem itt, de semmi használhatót nem találtam.
(#) bbalazs_ válasza Hujikolp hozzászólására (») Okt 15, 2009 1 /

Fixen oda ugrik a progi vezerlese, ha reset volt (bekapcsolaskor is). Tehat mindig ugyanoda, ez bele van drotozva a PIC-be.
Mivel az interrupt vektor is a kozelben van, ezert itt nem kezdunk programot, hanem egy

jmp programkezdet

utasitast elhelyezve mutatunk ra, hogy hol is kezdje valojaban a munkat.

(#) Hujikolp válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Értem, köszönöm!
(#) potyo válasza Hujikolp hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Azért ha nem használsz megszakítást (én nem szoktam minden vacakot megszakítástból kezelni, csak amit nagyon muszáj), akkor kezdheted a programot a reset vektoron is
(#) frecsko hozzászólása Okt 15, 2009 /

Egy asm-es programban az "errorlevel -302" mit takar?
(#) watt válasza frecsko hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Kikapcsolja a 302-es számú üzenet listázását.
(#) frecsko válasza watt hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Szia Watt!
És mit takar ez a 302-es számú üzenet?
(#) kissi válasza frecsko hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Keress rá az MPASM Assembler helpjében az "errors" kifejezésre !

Steve
(#) kissi válasza kissi hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Az MPLAB helpjében találod ( elfelejtettem leírni!) !

Steve
(#) Hujikolp válasza potyo hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Használok timer0-t meg még lehet, hogy nyomógombra is.

Ilyen a 302-es hiba:

1. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 78 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  2. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 80 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  3. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 85 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  4. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 89 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  5. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 93 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  6. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 97 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  7. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 100 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  8. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 105 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.
  9. Message[302] C:\PIC\VALAMI.ASM 108 : Register in operand not in bank 0.  Ensure that bank bits are correct.

Ezek nem számítanak hibának, csupán figyelmeztetések, hogy biztos jó bankot választottunk e ki
(#) frecsko válasza Hujikolp hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Áhhh.....értem.
Köszi a válaszokat.
Következő: »»   24 / 1210
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem