Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   144 / 1274
(#) kadarist válasza drsas hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia!

A szervízmenüben a V-SIZE a függőleges képméret, a V-POS a függőleges eltolás.
(#) drsas válasza kadarist hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

elfelejtettem a belépést a szervizmenübe á
(#) norbeat hozzászólása Okt 14, 2009 /

Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni én már kifogytam.
Adott egy orion tv, szétszedve égényomok voltak a PTK alatt azt cserélve továbbra sem működött azaz azonnal kiolvadt a biztosíték, tovább keresgélve kicseréltem egy háromlábú tranzisztort a táp IC-t és híd kondikat diódákat. A primer oldalalon mi lehet még a gond (igaz elektrolit kondikat még nem cseréltem de mérésre jónak tünnek. Ugyanúgy kiolvad a bizti ezért most 100wattos izzót kötöttem a helyére ha lehúzom a demagn tekercset lassan kialszik az izzó de stanby továbbra sincs. Hol és mit érdemes még ellenőriznem. Köszönöm.
(#) qgiszimi hozzászólása Okt 14, 2009 /

Hello,

STRS6707-et keresek ha lenne vkinek elfekvő készletben... Már csak az lehet a bűnös egy zárlatos tápban.

Üdv,
I.
(#) supper hozzászólása Okt 14, 2009 /

Sziasztok ! Van egy Tevion kx1.190 tv aminek a kép tetején vékony csík látható cseréltem a TDA 8357 -et a körülötte levő alkatrészeket átnéztem nem találtam hibásat mit nézzek még meg ?
(#) bigeniac válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia

Sajna se kép se hang.
Bekapcsolom, semmit nem csinál.
Azért kérdezem, hogy meg lehet e javítani, hogy mi a tapasztalat, ilyenkor mi minden szokott tönkremenni benne, mert nincs pénzem uj tv-re, max pár ezer forintot tudok rá szánni.
Nekem elsősorban colortron 4100 tv kellene, de mivel a közelben senkinek nincs, (bács-Kiskun megye)ezért meg kell ragadnom minden olcsó régi tv javítását.
(#) ferzoo válasza bigeniac hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Az infracolort csak akkor érdemes +javítani ha van hozzá alkatrészed.Egyébként a nagyfesz.és a képcső megy tönkre legritkábban,már ami a villámlást illeti.Ha pl.hálózaton keresztül kapta,a táp megy tönkre vagy esetleg a proci +memória.A tápot lehet javítani 1-2ez.ft.ból,de a többit nemigen éri meg.RFT.Colotron se nyerő mert,nincs hozzá cucc,ahol +van sorkimenő hozzá 4ez.ft.nál kezdődik.Ezt szinte mindig cserélni kell,20éves Tv.jól meggondolom piacokon bizományiban 6-7ez.ft.ért 51cm.Sony, Panasonic,Grundig,működő Tv.ket lehet kapni.Már ha kifogja az ember a szállítmányt időben. Távirányítót +lehet venni Lidl-ben Lcd-set,1500ért.Nekem bevált az összes Tv-t videót viszi.Menübe is bemegy.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 14, 2009 /

Sziasztok! Szia kadarist! Kaptam pótcsöveket van benne PCF 200-is.Cseréltem,ill cseréltem még a PCL 86-ot is.Lett kép és hang is.Teljesen igazad volt a csővel kapcsolatban.. A kép a fényképen látható módon össze van törve,ha adásra van hangolva.. hátha valaki találkozott már ilyen esettel és tudja az esetleges típushibákat is.
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

De hogy ne mindíg csak kérdésekkel bombázzalak benneteket,így most felteszek egy pár képet az immár majdnem tökéletesen működő 1972-es Vidi gépről
(#) bigeniac válasza ferzoo hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia

Köszi a választ!
Megnézem hátha megtalálom mi lett a baja, átnézem a tápot, azzal kezdek.
Ha olcsón lehet javítani, akkor megcsinálom, ha nem, akkor marad az olcsó tv utáni kajtatás.
Üdv
BV
(#) nagyimre10 válasza norbeat hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

A ptk-t vedd ki,és start,ha a ptk gondja van akkor ok.Valószinüleg kondi baja van ami repdt,és át üt,nagyitóval nézd át,valószinüleg külsőleg is látszik.Sok sikert.
(#) kadarist válasza norbeat hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia!

Vedd ki a nagy kapcsolótranzisztort, úgy próbáld bekapcsolni. Ha így is kiolvad a bizti, akkor sima zárlatról van szó, valamelyik zavarszűrő kondi, zavarszűrő tekercs lehet zárlatos. Ha így nem nyomja ki a biztit, akkor vezérlés gond van. Optocsatoló (ha van), ellenállások, kerámiakondik stb.
Mi a típusa?
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Milyen gond van még vele?
(#) norbeat válasza nagyimre10 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Köszi jobban átnézve a panelt közben én is találtam egy kerámia kondenzátort egészen kicsi 470 pikos az egyértelműen rossz. Közvetlenül a szekunder és primert összekötő trafó lábánál a szekunder oldalon (remélem a tarfó nem rossz) Holnap cserélem remélem kapok ilyet aztán próba. A PTK már a második amit belepróbáltam ez már kimondottan orion és videoton tévékhez való ami most van benne. Remélem jó lesz köszi.

Zárlatos, vagy szakadt a kis kondi?
(#) norbeat válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Mérni nemis próbáltam szemmel is jól láthatóan (csak én voltam a vak)durván repedt az egész!

Sok sikert!
(#) küzmös Gergely válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia kadarist!
a Vidinek már semmi,viszont az Orion Orettának valami függ. hibája van szerintem.. vagy nemtudom

El van állítva a sorfrekvencia. Nincs véletlenül kiesve vagy durván kitekeredve a hangolómag a soroszcillátor hangolótekercséből? Ez a tekerentyű a készülék hátuljáról állítható, hasonlóan, mint a Vidinél.

Szia! A képen látható potit (az ECH 84 felett) kopra felcsavarva megjött a kép

Az ECH-tól balra lévő tekercsben (világos színű) van hangolómag?
Amit eltekertél potméter az a sorfázis állító poti. Nagyjából középállásban képnek kell lennie.

Nincsen benne hangolómag,üres lyuk

A TV hátulja meg van? Azon keresd meg a sorfreki állítás helyét (lyuk) Na, ott kellene beállítani a sorfrekvenciát.

Arra nem nagyon reagál,bár még megnézem,ha nagyon lassan tekerem akkor hátha beugrik valahol

Arra kellene igazán reagálnia. Ha nem reagál, akkor szervi hibája van.

Vízszintesen lehet vele játszani de ha a függ. babrálom elkezd szaladni a kép

A sorfázis állító poti szar... recseg ropog és "nyomogatni kell" a csavarhúzóval hogy beugorjon a kép..
(#) supper hozzászólása Okt 15, 2009 /

Szia Kadarist ! A kép az említett tévéről

MVC-069F.JPG

(#) kadarist válasza supper hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

A függőleges képhelyzet állítódott el. Szervíz-menüben lehet állítani. A menübe való belépés: Info gomb, majd sorban: 8 5 0 0

Egy lengyel fórumban találtam a belépés kódját, remélem jó lesz.
(#) supper hozzászólása Okt 15, 2009 /

Köszönöm! kipróbálom
Következő: »»   144 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem