Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
A szervízmenüben a V-SIZE a függőleges képméret, a V-POS a függőleges eltolás.
elfelejtettem a belépést a szervizmenübe á
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni én már kifogytam.
Adott egy orion tv, szétszedve égényomok voltak a PTK alatt azt cserélve továbbra sem működött azaz azonnal kiolvadt a biztosíték, tovább keresgélve kicseréltem egy háromlábú tranzisztort a táp IC-t és híd kondikat diódákat. A primer oldalalon mi lehet még a gond (igaz elektrolit kondikat még nem cseréltem de mérésre jónak tünnek. Ugyanúgy kiolvad a bizti ezért most 100wattos izzót kötöttem a helyére ha lehúzom a demagn tekercset lassan kialszik az izzó de stanby továbbra sincs. Hol és mit érdemes még ellenőriznem. Köszönöm.
Hello,
STRS6707-et keresek ha lenne vkinek elfekvő készletben... Már csak az lehet a bűnös egy zárlatos tápban. Üdv, I.
Sziasztok ! Van egy Tevion kx1.190 tv aminek a kép tetején vékony csík látható cseréltem a TDA 8357 -et a körülötte levő alkatrészeket átnéztem nem találtam hibásat mit nézzek még meg ?
Szia
Sajna se kép se hang. Bekapcsolom, semmit nem csinál. Azért kérdezem, hogy meg lehet e javítani, hogy mi a tapasztalat, ilyenkor mi minden szokott tönkremenni benne, mert nincs pénzem uj tv-re, max pár ezer forintot tudok rá szánni. Nekem elsősorban colortron 4100 tv kellene, de mivel a közelben senkinek nincs, (bács-Kiskun megye)ezért meg kell ragadnom minden olcsó régi tv javítását.
Az infracolort csak akkor érdemes +javítani ha van hozzá alkatrészed.Egyébként a nagyfesz.és a képcső megy tönkre legritkábban,már ami a villámlást illeti.Ha pl.hálózaton keresztül kapta,a táp megy tönkre vagy esetleg a proci +memória.A tápot lehet javítani 1-2ez.ft.ból,de a többit nemigen éri meg.RFT.Colotron se nyerő mert,nincs hozzá cucc,ahol +van sorkimenő hozzá 4ez.ft.nál kezdődik.Ezt szinte mindig cserélni kell,20éves Tv.jól meggondolom piacokon bizományiban 6-7ez.ft.ért 51cm.Sony, Panasonic,Grundig,működő Tv.ket lehet kapni.Már ha kifogja az ember a szállítmányt időben. Távirányítót +lehet venni Lidl-ben Lcd-set,1500ért.Nekem bevált az összes Tv-t videót viszi.Menübe is bemegy.
Sziasztok! Szia kadarist! Kaptam pótcsöveket van benne PCF 200-is.Cseréltem,ill cseréltem még a PCL 86-ot is.Lett kép és hang is.Teljesen igazad volt a csővel kapcsolatban.. A kép a fényképen látható módon össze van törve,ha adásra van hangolva.. hátha valaki találkozott már ilyen esettel és tudja az esetleges típushibákat is.
De hogy ne mindíg csak kérdésekkel bombázzalak benneteket,így most felteszek egy pár képet az immár majdnem tökéletesen működő 1972-es Vidi gépről
Szia
Köszi a választ! Megnézem hátha megtalálom mi lett a baja, átnézem a tápot, azzal kezdek. Ha olcsón lehet javítani, akkor megcsinálom, ha nem, akkor marad az olcsó tv utáni kajtatás. Üdv BV
A ptk-t vedd ki,és start,ha a ptk gondja van akkor ok.Valószinüleg kondi baja van ami repdt,és át üt,nagyitóval nézd át,valószinüleg külsőleg is látszik.Sok sikert.
Szia!
Vedd ki a nagy kapcsolótranzisztort, úgy próbáld bekapcsolni. Ha így is kiolvad a bizti, akkor sima zárlatról van szó, valamelyik zavarszűrő kondi, zavarszűrő tekercs lehet zárlatos. Ha így nem nyomja ki a biztit, akkor vezérlés gond van. Optocsatoló (ha van), ellenállások, kerámiakondik stb. Mi a típusa?
Milyen gond van még vele?
Köszi jobban átnézve a panelt közben én is találtam egy kerámia kondenzátort egészen kicsi 470 pikos az egyértelműen rossz. Közvetlenül a szekunder és primert összekötő trafó lábánál a szekunder oldalon (remélem a tarfó nem rossz) Holnap cserélem remélem kapok ilyet aztán próba. A PTK már a második amit belepróbáltam ez már kimondottan orion és videoton tévékhez való ami most van benne. Remélem jó lesz köszi.
Mérni nemis próbáltam szemmel is jól láthatóan (csak én voltam a vak)durván repedt az egész!
Szia kadarist!
a Vidinek már semmi,viszont az Orion Orettának valami függ. hibája van szerintem.. vagy nemtudom
El van állítva a sorfrekvencia. Nincs véletlenül kiesve vagy durván kitekeredve a hangolómag a soroszcillátor hangolótekercséből? Ez a tekerentyű a készülék hátuljáról állítható, hasonlóan, mint a Vidinél.
Szia! A képen látható potit (az ECH 84 felett) kopra felcsavarva megjött a kép
Az ECH-tól balra lévő tekercsben (világos színű) van hangolómag?
Amit eltekertél potméter az a sorfázis állító poti. Nagyjából középállásban képnek kell lennie.
Nincsen benne hangolómag,üres lyuk
A TV hátulja meg van? Azon keresd meg a sorfreki állítás helyét (lyuk) Na, ott kellene beállítani a sorfrekvenciát.
Arra nem nagyon reagál,bár még megnézem,ha nagyon lassan tekerem akkor hátha beugrik valahol
Arra kellene igazán reagálnia. Ha nem reagál, akkor szervi hibája van.
Vízszintesen lehet vele játszani de ha a függ. babrálom elkezd szaladni a kép
A sorfázis állító poti szar... recseg ropog és "nyomogatni kell" a csavarhúzóval hogy beugorjon a kép..
A függőleges képhelyzet állítódott el. Szervíz-menüben lehet állítani. A menübe való belépés: Info gomb, majd sorban: 8 5 0 0
Egy lengyel fórumban találtam a belépés kódját, remélem jó lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |