Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   155 / 443
(#) MolnarG válasza rszegedi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Rajztechnikailag szerintem súlyos hiba nincs benne, a V- helyett a GND-t használd, ugyanabba a mappába van. A táp maga már inkább sántít... Pioneer kolléga átdolgozta egy kicsit és ez lett az eredménye, inkább ezt használd!
üdv.
(#) MolnarG válasza MolnarG hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Na jó talán mégis... alkatrészeken keresztül nem szokás vezetékezni, a darlington meghajtója nem 3055, de inkább azt építsd meg amit ajánlottam.
(#) rszegedi válasza MolnarG hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Köszi a segítséget. Kerestem ezt a kapcsolást is mert régebről emlékeztem rá hogy valaki átdolgozta csak nem találtam meg.
(#) W.A.Lacky válasza MolnarG hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Persze. Értem én a félelmeket és meg is értem. Semmi gond ezzel. Csak a lustaságom... (Egyébként nem szoktam plagizálni.)

Más:

Végigböngésztem az összes "con" könyvtárat és sehol sem találtam az alábbi nyákos sztereo jack aljzatot. Nincs valami ötlet?
(#) Lucifer válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Menj fel a sparkfun oldalára, szedd le az eagle könyvtárukat. Abban van.

szerk: http://opencircuits.com/SFE_Footprint_Library_Eagle
(#) W.A.Lacky válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Köszönöm a segítséget és a linket is!!

(#) Csaba977 hozzászólása Okt 16, 2009 /

Sziasztok új vagyok itt és egy kérdésem lenne. Letöltöttem az internetről az EAGLE-5.6.0 verzióját, gondoltam tanulásnak jó lesz egy kezdő számára. A gondom az, hogy schematic-ban, ADD paranccsal behozom az alkatrészeket, majd egy 24V tápfeszültségre kötöm és a földre. A Net paranccsal összekötöm, de nem köti össze normálisan, mikor az ERC parancsot lefuttatom, akkor ki is írja, hogy nincs összeköttetés az elemek között, illetve ha úgy helyezem akkor túlfedést ír ki! Ha valaki tud ebben segíteni előre is kösz!
(#) gulasoft válasza Csaba977 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

jelenítsd meg a 93-as pins layert, és ott kösd a nettel a két elemet ahol a karikák vannak.
(#) Csaba977 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Köszönöm a gyors válaszod!
Igen úgy csinálom, de nem ismeri fel , itt egy kép a monitoromról
(#) elektrocad válasza Csaba977 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Miért van a rasztered 0,1 mm-re állítva? Az alkatrészek rajzjelei 0,1 inch, azaz 100 mil raszterben készültek. Így várhatod, hogy kapcsolódjanak.
Állítsd át a rasztert alap beállításra.
(#) Csaba977 válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Nagyon köszönöm, ez volt a gond! egy másik kérdés, olyan pontot hol keressek schematic-ban amihez majd a vezetéket szeretném forrasztani a nyákon, magyarán kellene 6 db forr pont, erre mennének a vezetékek.
(#) gulasoft válasza Csaba977 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

*pinhead*
(#) Csaba977 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

ok, hol találom schematic-ban mert keresem, de nem látom
(#) elektrocad válasza Csaba977 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Ha csak forr pont kell, a "solpad" vagy "wirepad" mappában keresd.
(#) Csaba977 válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

kösz megvan!
(#) source2 hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy valaki nem tudja-e, hogy lehet ilyen címkéket csinálni az eagle-ben, mert néha átláthatatlan a sok vonal.

Előre is köszönöm

üdv
(#) MolnarG válasza source2 hozzászólására (») Okt 19, 2009 / 6

Pár oldallal ezelőtt valaki ugyanezt kérdezte... de:

-Meghúzod a vezetéket
-A NAME paranccsal elnevezed
(-A LABEL paranccsal pedig rá teheted a nevét)

Értelem szerűen, ha több vezetéket nevezel ugyanarra a névre, akkor azok össze lesznek kötve (előtte meg is kérdezi).
(#) tosi hozzászólása Okt 21, 2009 /

Jó éstét!

Lenne egy kérdésem a egle-ben amikor nyomtatni akarom a kész nyákrajzot a nyomtatásnál be kell pipálni a mirrort?
Vasalni akarom.
(#) vzoole válasza tosi hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

(#) tony994 hozzászólása Okt 23, 2009 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy , az eagle -ben hogy tudom beállítani azt hogy a lyuk ne ovális hanem kerek legyen?És egyoldalas nyák esetnén melyik layereket kell beállítani ahoz hogy a nyák vasaláshoz jó legyen?(Mellékeltem egy képet) Üdv!

MOSFET.pdf

(#) Lucifer válasza tony994 hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Globálisan a DRC -> shapes fülnél. Alkatrészenként pedig csak a libek módosításával.
(#) sirály12 hozzászólása Okt 23, 2009 /

Sziasztok.

Nem tudjátok lehet valahol találni az eagléhoz olyan lbr-t, amiben vannak kapcsitápokban használt trafók? Gondolok itt a számítógéptápokban használt trafókra.

(#) wir12 hozzászólása Okt 24, 2009 /

Hali all!!
Nem tudom hogy miért de az Eagle 5.6-os verziójában a TL082P műv.erősítő IC-nek Schematic módban nem jelenik meg a 4-es és a 8-as lába (+-tápláb). Ez miért lehet?
a segítséget előre is köszönöm!
(#) Attila86 válasza wir12 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

(#) MolnarG válasza wir12 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

A műv. erősítőknek és általában az IC-knek külön kell betenni a táplábat, pár százszor már elhangzott... keress utána,

a kulcsszó: invoke
(#) kaqkk válasza wir12 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Azért mert alapon "rejtett" a táp klikkelj rá az egyik erősítőre ,majd az invokee ikonra és a felugró ablakban "aktiválhatod a táp kivezetéseket .
(#) wir12 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Értem és köszönöm azthittem az én programommal van a gond nem kellene egyből harapni...
(#) Moderátor hozzászólása wir12 hozzászólására (») Okt 25, 2009

Idézet:
„nem kellene egyből harapni...”

Nem harapnak. Csupán oly sokszor hangzott már el jelen topicban is, hogy elkopott bele a billentyűzetük, hogy folyvást ugyan azt a triviális kérdést kell ugyan olyan triviális módon megválaszolni. Ráadásul a Fórum Szabályzata is "említi", hogy előbb keress, utána kérdezz, amit viszont valahogy rengeteg fórumozó mintha elfelejtene, pedig el kellett olvasnia azt. Ezért lesznek a fórumtársak kissé ingerültek, ha valaki (jelen esetben éppen Te) kb. 1359. alkalommal teszi fel ugyan azt a kérdést.
Ez tehát nem az Ő hibájuk, hanem azé, aki a kérdést felteszi...
(#) mammut hozzászólása Okt 25, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Érdeklődnék, hogy melyik könyvtár tartalmazza a speciális jelzéseket, jeleket? Pl.: erősáram, villámjel, háromszög, stb.
Köszönöm előre is!
(#) Attila86 válasza mammut hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Szia!

Semelyik. :no:
Következő: »»   155 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem