Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   75 / 579
(#) djhans válasza Action2K hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Na jó tudom hogy használt az akad még sok helyen de az új beszerzése nehezebb. A börzén talán lesz ilyen.
(#) gkari hozzászólása Okt 11, 2009 /

Ha valaki tud, kérem segítsen!Szereztem egy "Grundig Majestic"stereorádiós zeneszekrényt(USA-ból jött!), sajnos a hátlap nincs, ezért a pontos tipusjelzést nem tudtam megállapítani(sokféle "Majestic" készült). Kb. 1960.-as lehet, végfokai:ECL86, tranyás dekóder, KH, 2xRH, CCIR FM, lemezváltós lemezjátszóval. A rádió kevés macival szól, hangerőpoti kh.-s. A dobozán itt-ott kisebb sérülések, szerintem javíthatók. Kapcs.rajz nagyon jó lenne, biztos, hogy utánhangolás, dekóder állítgatás szükséges.A kép elég gyenge lett, de gondolom, így is felismerhető.
Köszönettel:gkari
(#) Malfox válasza gkari hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Grundig Majestic K2 -nek néz ki.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 11, 2009 /

Sziasztok! Megint én vagyok az "a csöves." Haladok a régi Vidi géppel és gondoltam felteszek képet,képeket az eddigiekről... nem volt függ. eltérítés,csak egy csík... a poti környékén kicseréltem két szakadt ellenállást és ez lett az eredmény. A képet a baloldalon lévő egy potival lehet nehezen "megfogni" de ha hozzáérek azonnal összeesik sorirányba
(#) Malfox válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Cserebere + összes ELKO felülvizsgálata Üdv
(#) gkari válasza Malfox hozzászólására (») Okt 11, 2009 /

Köszönöm, az eddig felleltekhez ez hasonlít legjobban, de ez most izgalmas feladat, sajnos, a "Progress 61" emiatt(is) tovább porosodik.
Üdv!
(#) djhans hozzászólása Okt 12, 2009 /

Tv felújítók figyelem! Van egy 61LK... orosz FF képcsövem vadonatúj, dobozában. Ezek voltak az újabb csövesekben. Akinek kell egy tv felélesztéséhez az viheti ingyen.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 12, 2009 /

Szia djhans! Hol leledzik a cső? Hány centis? 59 v 61?
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Okt 12, 2009 /

Szerinted? Írta a típusát: 61LK3V. Akkor már csak 61-es....
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 14, 2009 /

Na puff.. )) Ja felteszek már 2 tuti képet ha itt járok
a PCF 200,201 csere és szakadt ellenállatok cseréje utáni állapot
(#) Imi65 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Felül látok egy kis linearitás hibát. Azt még állítsd be.
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Sikerült jobb képeket szerezni egy pontosan ugyanilyenről, ennek a hátlapján látható a tipusjelzés is:SO 205U/S.Igy talán tud valaki segíteni, gugliból csak macerás fizetős helyeket találtam.
Kösz:gkari
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

még 2 kép.
Üv mindenkinek!
(#) Action2K válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Hinnye a jó szemednek, most hogy így nézem, tényleg ott van.
(#) Videotonman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Üdv! Ez egy Fortuna 2-es tévé? Nekem van egy ilyenem, de nem találtam rajta sehol pontos típusszámot, hátlapon sem. Ha a tiéden van, meg tudnád mondani? Előre is köszönöm!
(#) küzmös Gergely válasza Videotonman hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Szia! Igen ez egy '72-es Videoton Fortuna 2-es ,majdnem ugyanaz mint a Videoton Olympia de lux Típusszáma:TA-4106

P1040464.JPG

(#) Action2K válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

UHF gombjai hova lettek? Jól gondolom, hogy azok hiányoznak? Egyébként szép állapotban van 37 éves kora ellenére.
(#) küzmös Gergely válasza Action2K hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

UHF mechanikának csak a helye van meg,szerintem ebben az időben még csak a helyét alakították ki,ill. csak az exportra szánt készülékekbe építették be.. van egy 1970-es Orion Orettám is amiben már szintén benne van a helye... vagy van egy egyszerűbb változat.. kiszedte egy tv-szerelő
A 2-es műsorát (TV2-t) egy csatlakoztatott kis konverterrel is lehetett fogni azthiszem az UHF 24-es sávba konvertált. A te géped működik? vagy javítás alatt? Ha javítgatod kérdezz nyugodtan,én már túl vagyok vagy száz kérdésen,és lehetséges hibaforráson. ) Hátha tudok segíteni,még akkor is ha nem vagyok szakember
(#) Imi65 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Régebbi ('70-es évek-beli) Rt folyóiratokban rendszeresen közöltek hiba(jelenség)leírásokat.
(#) küzmös Gergely válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Sokan mondták már nekem hogy ezekhez a gépekhez nemis kell szakembernek lenni,persze azért az alapokkal szerintem tisztában kell lenni!!
(#) küzmös Gergely válasza Action2K hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

A padláson volt eredeti dobozában,onnan cibáltam le... hát feltenni biztosan könnyebb volt Egyébként barátnőm nagyszüleié volt
(#) küzmös Gergely válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Az oretta pedig az én nagyszüleimé,ezzel még vannak problémák,és "szencségtörésként" kiváltottam a DY 86-ot szelénnel,mert a DY nem fűtött csak zölden világított... A sorfázis sem stimmel de azért sikerült képet csiholni
(#) oregtamas0202 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Üdv.Annnno mi értekeztünk. Mindent tudok adni hasonló TV-k hez. Ső van egy fortuna is komplett a hátlap hiányzik. De az INTER és társainak azonos a hátlapja.Csak kérni kell. Öreg T
(#) Action2K hozzászólása Okt 15, 2009 /

MrBrown-nak teszek fel pár képet, hogy a Philips 648A kimenője hogyan van bekötve. Sajnos nem nagyon látni. Igazán az egyértelmű, hogy a hangszóró hova megy. Remélem ebből kizárási alapon adódik a többi. A primer nem ultralineáros, tehet csak egy nagyohmos tekercs lehet. Az NVCS pedig kimérhető, a már ismert HSZ kimeneti pontja alapján.
Ha már arra jártam, lekaptam az ORION AR 602-esemet is.
(#) hapro válasza Action2K hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

A hangszórón miért van az a szövet harisnya?
(#) Videotonman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Ha a Fortuna tévémre vonatkozik a kérdésed, akkor válaszolok. A tévét a vásárban vettem nemrég. Nem volt vészes az ára, ezért nem hagytam ott. Itthon kipróbáltam, de se kép se hang. Tovább nem foglalkoztam még vele, mert szó szerint halmokban áll a sok tévé, rádió, amit szép sorban rendbe kell tennem A javításuk csak utána jön. Aztán mehet a honlapra. A javítást apuval csináljuk, mert ő műszerész és jól ért hozzá.
A konverter, amire gondolsz az szerintem az Orion UE-100. A szürke Kádár könyvben benne is van.
(#) kisgeri válasza Videotonman hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Ez a szó szerint halmokban, nálam is megtalálható. A képen csak egy része látszik. Persze már átrendeztem, hogy ne ilyen kupiban legyen. De lassan nekiállok megcsinálni is őket.

TV-k_1.JPG

(#) Videotonman válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Szép gyűjtemény! Igazi kánaán Sok sikert hozzájuk. Én nem tudok egyetlen fotót készíteni a cuccokról, mivel bődületesen sok van (rádiók száma 90 felett, a tv 40 körül). A rendbetétel pedig nagyjából beérkezési sorrendben történik, illetve mikor mennyi időm van hozzá.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 16, 2009 /

Nem a tied véletlen a Patina.hu?
(#) Action2K válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Ha Videotonman-tól kérdezed, szerintem igen.
Következő: »»   75 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem