Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Na jó tudom hogy használt az akad még sok helyen de az új beszerzése nehezebb. A börzén talán lesz ilyen.
Ha valaki tud, kérem segítsen!Szereztem egy "Grundig Majestic"stereorádiós zeneszekrényt(USA-ból jött!), sajnos a hátlap nincs, ezért a pontos tipusjelzést nem tudtam megállapítani(sokféle "Majestic" készült). Kb. 1960.-as lehet, végfokai:ECL86, tranyás dekóder, KH, 2xRH, CCIR FM, lemezváltós lemezjátszóval. A rádió kevés macival szól, hangerőpoti kh.-s. A dobozán itt-ott kisebb sérülések, szerintem javíthatók. Kapcs.rajz nagyon jó lenne, biztos, hogy utánhangolás, dekóder állítgatás szükséges.A kép elég gyenge lett, de gondolom, így is felismerhető.
Köszönettel:gkari
Sziasztok! Megint én vagyok az "a csöves." Haladok a régi Vidi géppel és gondoltam felteszek képet,képeket az eddigiekről... nem volt függ. eltérítés,csak egy csík... a poti környékén kicseréltem két szakadt ellenállást és ez lett az eredmény. A képet a baloldalon lévő egy potival lehet nehezen "megfogni" de ha hozzáérek azonnal összeesik sorirányba
Cserebere + összes ELKO felülvizsgálata Üdv
Köszönöm, az eddig felleltekhez ez hasonlít legjobban, de ez most izgalmas feladat, sajnos, a "Progress 61" emiatt(is) tovább porosodik.
Üdv!
Tv felújítók figyelem! Van egy 61LK... orosz FF képcsövem vadonatúj, dobozában. Ezek voltak az újabb csövesekben. Akinek kell egy tv felélesztéséhez az viheti ingyen.
Szia djhans! Hol leledzik a cső? Hány centis? 59 v 61?
Szerinted? Írta a típusát: 61LK3V. Akkor már csak 61-es....
Na puff.. )) Ja felteszek már 2 tuti képet ha itt járok
a PCF 200,201 csere és szakadt ellenállatok cseréje utáni állapot
Felül látok egy kis linearitás hibát. Azt még állítsd be.
Sikerült jobb képeket szerezni egy pontosan ugyanilyenről, ennek a hátlapján látható a tipusjelzés is:SO 205U/S.Igy talán tud valaki segíteni, gugliból csak macerás fizetős helyeket találtam.
Kösz:gkari
még 2 kép.
Üv mindenkinek!
Hinnye a jó szemednek, most hogy így nézem, tényleg ott van.
Üdv! Ez egy Fortuna 2-es tévé? Nekem van egy ilyenem, de nem találtam rajta sehol pontos típusszámot, hátlapon sem. Ha a tiéden van, meg tudnád mondani? Előre is köszönöm!
Szia! Igen ez egy '72-es Videoton Fortuna 2-es ,majdnem ugyanaz mint a Videoton Olympia de lux Típusszáma:TA-4106
UHF gombjai hova lettek? Jól gondolom, hogy azok hiányoznak? Egyébként szép állapotban van 37 éves kora ellenére.
UHF mechanikának csak a helye van meg,szerintem ebben az időben még csak a helyét alakították ki,ill. csak az exportra szánt készülékekbe építették be.. van egy 1970-es Orion Orettám is amiben már szintén benne van a helye... vagy van egy egyszerűbb változat.. kiszedte egy tv-szerelő
A 2-es műsorát (TV2-t) egy csatlakoztatott kis konverterrel is lehetett fogni azthiszem az UHF 24-es sávba konvertált. A te géped működik? vagy javítás alatt? Ha javítgatod kérdezz nyugodtan,én már túl vagyok vagy száz kérdésen,és lehetséges hibaforráson. ) Hátha tudok segíteni,még akkor is ha nem vagyok szakember
Régebbi ('70-es évek-beli) Rt folyóiratokban rendszeresen közöltek hiba(jelenség)leírásokat.
Sokan mondták már nekem hogy ezekhez a gépekhez nemis kell szakembernek lenni,persze azért az alapokkal szerintem tisztában kell lenni!!
A padláson volt eredeti dobozában,onnan cibáltam le... hát feltenni biztosan könnyebb volt Egyébként barátnőm nagyszüleié volt
Az oretta pedig az én nagyszüleimé,ezzel még vannak problémák,és "szencségtörésként" kiváltottam a DY 86-ot szelénnel,mert a DY nem fűtött csak zölden világított... A sorfázis sem stimmel de azért sikerült képet csiholni
Üdv.Annnno mi értekeztünk. Mindent tudok adni hasonló TV-k hez. Ső van egy fortuna is komplett a hátlap hiányzik. De az INTER és társainak azonos a hátlapja.Csak kérni kell. Öreg T
MrBrown-nak teszek fel pár képet, hogy a Philips 648A kimenője hogyan van bekötve. Sajnos nem nagyon látni. Igazán az egyértelmű, hogy a hangszóró hova megy. Remélem ebből kizárási alapon adódik a többi. A primer nem ultralineáros, tehet csak egy nagyohmos tekercs lehet. Az NVCS pedig kimérhető, a már ismert HSZ kimeneti pontja alapján.
Ha már arra jártam, lekaptam az ORION AR 602-esemet is.
A hangszórón miért van az a szövet harisnya?
Ha a Fortuna tévémre vonatkozik a kérdésed, akkor válaszolok. A tévét a vásárban vettem nemrég. Nem volt vészes az ára, ezért nem hagytam ott. Itthon kipróbáltam, de se kép se hang. Tovább nem foglalkoztam még vele, mert szó szerint halmokban áll a sok tévé, rádió, amit szép sorban rendbe kell tennem A javításuk csak utána jön. Aztán mehet a honlapra. A javítást apuval csináljuk, mert ő műszerész és jól ért hozzá.
A konverter, amire gondolsz az szerintem az Orion UE-100. A szürke Kádár könyvben benne is van.
Ez a szó szerint halmokban, nálam is megtalálható. A képen csak egy része látszik. Persze már átrendeztem, hogy ne ilyen kupiban legyen. De lassan nekiállok megcsinálni is őket.
Szép gyűjtemény! Igazi kánaán Sok sikert hozzájuk. Én nem tudok egyetlen fotót készíteni a cuccokról, mivel bődületesen sok van (rádiók száma 90 felett, a tv 40 körül). A rendbetétel pedig nagyjából beérkezési sorrendben történik, illetve mikor mennyi időm van hozzá.
Nem a tied véletlen a Patina.hu?
Ha Videotonman-tól kérdezed, szerintem igen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |