Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   4 / 147
(#) gabass válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Na igen .... egy kezemen meg tudnám számolni ,hogy hány ilyen volt eddig
(#) Balli hozzászólása Okt 16, 2009 / 4

(#) gabass válasza Balli hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Na igen a híres G8 - ez az eggyetlen ami az összes ellenséggel el tud bánni -
kéne egy kapcs rajz.
egyébként nemhiszem ,hogy bonyolúlt kapcsolásokról beszélünk...itt leginkább a technológiát kell megfizetni
meg azt, hogy minden radarral kipróbálták, tesztelték...
(#) gabass válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Hát..a remény hal meg utoljára mint tudjuk
Addig is maradnak a kiskapuk - ha már nyitva vannak menjünk be rajtuk -
Kinek mi a helyes.
Akinek a 70-80km/h száguldás...az neigen üljön autóba ,horvátországi nyaralásról meg ne is álmodozzon
(#) Moderátor hozzászólása gabass hozzászólására (») Okt 16, 2009

További fél szó személyeskedés és zár a topik. Ez nem első figyelmeztetés, nem utolsó, ez az egyetlen! És igazából nem érdekel, ki kezdi, elég a káoszhoz az is, ha valaki folytatja...

Igenis meg kéne fontolni quite hozzászólásaiban írottakat is!
(#) quite válasza gabass hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Nem! Még csak 38 éves leszek.

De voltam én is 22, mint most te, és talán te is leszel majd 38, feltéve ha szabályosan közlekedsz az utakon!

A személyeskedés pedig nem az én stílusom, úgyhogy a hozzáállásodról nem is kommenteznék, nekem Norberto utóbbi postja sokkal többetmondó!

Balli stílusát (#532931 postja) meg már csak azért említem meg, mert az már azért elég durva, oda már beférne a kispiros háromszög is, de mindegy.

Csak remélni tudom, hogy azért a te motorháztetődön nem akad majd fent egyetlen járókelő sem a sebességtúllépés miatt.
(#) bladika hozzászólása Okt 16, 2009 /

Most lehet nem értem, de egyesek azt mondják ilyen nem létezik. Ez most nem az amit ha beütök gugliba (lézer blokkoló) ezer darabot dob fel?

Ismerősömnek van ilyen és működik.
Megjegyzem azóta még inkább "sz@rik" minden korlátozásra ezért én is teljesen ellenzem, ellenben
engem is érdekel a működése, mondjuk ez a doksi nekem bőven elég.

Mi előtt valaki nekem esik, ha akartam volna már rég elmentem volna és vettem volna. Nem azért tartom érdekesnek a topikot, hogy majd valami után építhető születik belőle, mert szerintem annál bonyolultabb ez a cucc, hogy gazdaságos legyen, hanem mert maga a téma érdekes!
(#) bladika hozzászólása Okt 16, 2009 /

Úristen, most olvastam el a velősebb hozzászólásokat is! Szerintem nyugodtan zárolható a topik! Ha 1% esély van rá, hogy ebből egy gazdaságosan után építhető dolog lesz akkor inkább legyen úgy! Akit csak a téma érdekel annak elég az a doksi, akinek meg ilyenre szüksége van, de visszatartó erő az ára, hát örülök neki!
(#) Gede hozzászólása Okt 16, 2009 /

Nekem van egy ilyenem, már ha egyről beszélünk. Kb. 4 éve használom, de nem blokkol semmit, hanem érzékeli amikor elkezdenek mérni, beletaposol a fékbe és mire olyan közel kerülsz hosszájuk, hogy le tudjanak fotózni már lelassítottál. Már többszür megmentett. Nem vagyok notórius száguldozó, mindíg ügyelek, hogy a megengedett 1,5-szeresénél ne menjek gyorsabban.
Érdekes olvasni a sok szenteskedőt akik soha nem vétettek semmit és mindent betartanak. Azért azon is érdemes volna elgondolkodni, hogy nem mindenkinek egyforma a reakcióideje, a kocsija, a fékje az ABS-e és a táblák többsége a legszarabb kocsihoz a legszarabb útviszonyokhoz van kitalálva. Persze vannak kivételek: van itt a környéken egy 70-es tábla 20 méterre a lámpa előtt kirakva................
(#) Balli hozzászólása Okt 16, 2009 /

Nah örülök hogy mindenki örül
Jogos a stílus elleni felszólalás, igaz is nem kell meggyőzni senkit aki akarja elhiszi aki akarja nem.
AMÚGY quite te csak ne pofázz bele a38 éveddel Norberto az admin. Különben ha hiszed ha nem a jövő a fiataloké és azoké akik fiatalos gondolkodásúak. Te nem vagy az maradi vén ...vagy.
Üdv
(#) bladika válasza Gede hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

1. Te nem ugyan arról beszélsz!
2. Beletaposni a fékbe igen jó és bölcs dolog két okból is! A 3lábúak nem csak fotóznak, hanem filmeznek is, ha a felvételen végig ott vagy, de a fotónál már jósebességgel akkor csatolják hozzá a felvételt is! (édes apám ezt saját kárán tanulta). A másik amiért bölcs dolog, hogy miközben téged filmeznek, te beletaposol a mögötted jövő beléd megy (mert nem tartott kellő távolságot), de míg őt sima követési távolság miatt megbüntetik, addig téged szándékos közúti veszélyeztetés és baleset okozása miatt, sőt jó esetben nem 50%-50%-ben viszitek a balhét, hanem az egészet te! Szóval azért ezeket érdemes szemelőt tartanod!

És igen mi sem vagyunk szentek, de ugye egy gyilkostól sem fogadod el magyarázatként, hogy "ti sem vagytok szentek"?

Az autók fejlődésével kapcsolatban ne felejts el egy valamit! Az emberek nem követték az autók fejlődését! Ugyan azokkal a képességekkel vezetjük őket, mint a lovaskocsikat!
(#) bladika válasza Balli hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Kérlek ha egyszer lesznek gyerekeid (stílusodból ítélve még nem vagy annyi idős) és reggel elengeded őket iskolába gyalog, akkor gondold át mit is szeretnél! Mindenkinek legyen ilyen az autójában vagy inkább senkinek? Most még tudom nem fontosak számodra ilyen értékek, de egyszer neked is azok lesznek! Akkor is szeretnéd még?
(#) bladika válasza Massawa hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

"Sajnos azota nincs jogsija......."

Mondhatjuk, hogy szerencsére?
(#) Tomi20 hozzászólása Okt 16, 2009 /

Ha már annyira rámentetek itt a reakció idő és a sebesség viszonyára, erre azt mondom, hogy szerintem veszélyesebb egy 50-nel közlekedő 80 éves mami, vagy kalapos úr, mint egy 70-nel közlekedő 30 éves.Arról nem is beszélve, hogy lehet normálisan vezetni egy ilyen eszköz társaságában is, bevallom Én sem szoktam 50-nel menni jól belátható egyenes útszakaszokon, pl város szélén, de városban mindig betartom a korlátokat, ez nem lenne másképp akkor sem, ha lenne egy blokkolóm, a legtöbb embernek van felelősség érzete...

Hogy 5 oldalban legyen valami olyan is, amit a kérdező szeretne: Nagyjából átfutottam a rajzokat, és gyanús, hogy mikrovezérlő nélkül meg lehet oldani, szerintem nem működne, ennél bonyolultabb eszközről lehet szó. Egyébként azt mondanám, hogy ha szeretnél ilyet akkor vedd meg készen, igaz, hogy elég drága, de egy házilag épített nem fog olyan biztonságot nyújtani.
(#) bladika válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Hát igen uC nélkül necces a dolog, meg ha már építünk ilyet le kéne tesztelni is mielőtt élesben menne! De hol? Nekem nincs ilyen ismerősöm! Mondjuk szinte minden reggel itt mérnek az utca előtt, le megyek és megkérdezem futhatok e előttük egy pár tesztkört!
(#) Tomi20 válasza bladika hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Ezzel vigyázz, tudtommal amit lefényképez a gép, az nem törölhető a memóriájából (korrupció elkerülése végett).
(#) bladika válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

"megkérdezem futhatok e előttük egy pár tesztkört!"

Úgy gondoltam kezemben a cuccal!
50-es táblánál csak nem sikerül túllépnem a megengedettet. Bár nem tudom mi vonatkozik gyalogosokra!
(#) bladika válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

(#) quite válasza Balli hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Igen, Norberto az admin! Szerencsére!

Én téged nem szóllítottalak meg semilyen formában korábban, te viszont ettől függetlenül rögtön akasztófára küldtél a korom miatt.

Ez valahol a szellemi szintedet minősíti, és azt is, ahogy például a szüleidről vélekedsz!

Ők pár évvel idősebbek lehetnek tőlem, tehát ezekszerint rájuk is érvényes mindaz, amit rólam írtál.

Ehhez csak gratulálni tudok, de hidd el, te sem maradsz mindíg fiatal, és majd minden bizonnyal a jövőben is lesznek olyan fiatalok, akik olyan "műveltek" mint te most, és majd akkor rólad is ilyeneket mondanak majd anélkül, hogy ismernének téged.

Hát tudod az emberek túlnyomó többsége azért elkerüli a hozzád hasonló gondolkodású embereket.

Pedig az ilyen "vén aggastyánok" mint én is, tanítunk meg téged az életre, hogy nehogy véletlenül megegyen egy oroszlán, ha esetleg szafarira mész a "vén" szüleid pénzén.

Tehát azt javaslom, hogy ne nézd le az idősebbeket, mert tőlünk csak tudást és tapasztalatot kaphatsz, hogy életben maradhass, és tesszük mindezt azért, hogy majdan te is hasonló értékes tudást adhass tovább az utódaidnak, ha majd te is ilyen "vén trotty" leszel mint most én.

Remélem érted miről beszélek!

És én kérek elnézést az idősebbektől, Balli nézetei miatt!
(#) frank tibor hozzászólása Okt 16, 2009 /

Szerintem tisztázni kellene a trafi működését ahoz hogy ellenszerben lehessen gondolkodni.
(#) Action2K válasza bladika hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Menj nyugodtan biciglivel, azon nincs rendszán, s a hidegre való tekintettel felhúzhatsz símaszkot is, hogy ne ismerhessenek fel arcról.
(#) Action2K hozzászólása Okt 16, 2009 /

Nem sok értelme van a megvalósíthatóság felé, de most már érdemben is hozzászólok. Igaz negatív mondanivalóm lesz.

A blokksémából is látható, hogy akár PIC/AVR nélkül is megépíthető, s ez meg is valósult.
A detektor érzékelő része egy sima komparátoros, erősítős, szűrős, jelformálós, késleltetős egység.
Rajzi hiba: a második komparátor 6-os lába a levegőben lóg. Ugyan ez a hiba figyelhető meg a továbbfejlesztett (9A) blokkban is, ahol még a 4-es láb is lóg, no meg az első fokozat kicsatolása is megy valahova, de hova? Tovább nézve, több ilyen is található még.
A lézer sugárzó, egy eléggé csúcsra járatott fokozat. A trafó is emiatt lehet benne, az impulzusos gerjesztés miatt.
Ezek után már a többi egység gyerekcipőnek minősül, de nincs miért tovább boncolgatni az esetleges hibáit. Nem beszélve az esetleges logikai, időzítési, paraméteri hibákról, ami csak tesztelés közben derülhet ki.

Ami még lényeg, hogy a zavaró laser-t egy optika, szétszórja, mert nemcsak totál szemből mérhetnek.
Ezért is kell a lézerdiódát csúcson járatni. Kis túlhúzás, és már füst is!

Nyáktervetésnél figyelni kell a nagyfrekvenciás indukciós árnyékolásra. Élesztéshez szkóp, jelgenerátor, spektométer szükséges.

Nem megépíthetetlen, de ilyen hibás rajzzal esélytelen.
Persze lehetne keresni más rajzot is, de az is lehet hibás.
Egy ilyen "egyszerű" analóg cuccot nemhiába nem publikálnak jól, mert akkor nem lehetne ilyen drágán árulni. Max 10-15ezer lenne a reális ára ennek az előállítása, forgalmazása, mindennemű haszon és adó után.

Remélem kielégítő, érdembeli hozzászólás volt. Az egyéb véleményem már kifejtettem. Mint írtam, én sem vagyok szent, de mégis az ellenzők pártján vagyok.
Ja, én három nap múlva leszek 40 éves, két gyerekem van. Látjátok fiatalok, lenézitek az időseket, de tőlük vártok megoldást. Miért? Mert van tapasztalatuk. És itt az elektronikai szakmai térre gondolok. Nekünk nem egy hónap megrajzolni egy nyákot, 5 perc alatt kiszúrjuk a szarvashibákat a kapcsolási rajzon. Találkoztunk sok-sok technológiával, átfogó látásunk van ezek felett, nem csak egy témakörben vagyunk jelesek, mint a fiatal diplomás, aki valamilyen szakon végzett.
Szóval, ha ezekben a tanácsainkat kéritek, akkor talán el kellene gondolkodnotok az egyéb irányú tanácsainkon is. Köszönöm ha végigolvastad!
(#) gabass válasza Action2K hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Őrömmel látom így felkelés után, hogy a 9. oldalra végre elhalkultak a személyeskedő fórumtársak....
Bár direkt azért lett új téma nyitva mert már 2 hasonló témájú topic is belehalt a személyeskedésbe,...
nah nembaj fő hogy csendesednek az ilyen jellegű dolgok!

Igen nekem is feltűnt ,hogy egy-két lábikó lóg a levegőben....
Ezért is raktam fel ide ,hátha okosabb emberek okosat mondanak rá.
Én lézerdiódának min 2 db 500mW-osat gondoltam
(viszonylag ocsón van most a HQvideo-ban már amennyire 5-6000HUF ocsónak számit...de van itt nagyobb teljesítményű is...)
elgondolkodtam azon is ,hogy elegendő infra teljesítmény után már tök mind1 , hogy van e modulálva a jel vagy nem, egyszerűen a sok fény megöli a szenzort...
ez persze csak találgatás
de egy panelkamerába ha belevilágítok egy erősebb infra led-el akkor hirosima emlékképek rajzolódnak ki..
lehet hogy a gyári blokkolók csak érzékelik a lézerfényt és egyszerűen bekapcsolják a sokkal nagyobb teljesítményű ellenfényt?
Bár ez azthiszem túl 1xű lenne...
(#) (Felhasználó 5823) válasza gabass hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Mivel már volt szerencsém hozzá, különböző módok vannak. Amelyeket egyenként tesztelnek, tehát valószínűleg több érték is változik (különböző sávok).
(#) vzoole hozzászólása Okt 17, 2009 /

Szerintem is elsőként a trafi működését kellene tisztázni. Én úgy tudom, hogy nem koherens lézernyalábot bocsáltanak ki, hanem egy kúpot.
(#) bladika válasza Action2K hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Amúgy is most olvastam, hogy az új kresz módosításban már nem vonatkoznak a sebességhatárok a biciklistákra. Ami egy szemszögből érthető is, hisz honnan tudja mennyivel megy? Ugyanis nem kötelező nekik a sebességmérő! :yes:
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Sima mezei lézerfényre a teszter semmit nem csinál, így valószínű, hogy a radarok nem ilyet használnak!
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Okt 17, 2009 /

Hülyeséget írtam! Helyesen a blokkoló nem csinál semmit! Így a teszter sem ilyet bocsájt ki.
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Szerintem - hangsúlyzom - a kibocsájtott jellel azonos, de nagy intenztású jelet használnak, mintegy kiütve a bemeneti fokozatot. Mivel ha eltolod, akkor mérne valamit, csak más értéket. Ez is jó lenne valójában, de szerintem nem így működik!
(#) djgombi hozzászólása Okt 17, 2009 /

Már sértés ne essék!! De hogyan lehet ilyen topikot engedélyezni?
Teljesen igaza van bladika-nak!
Idézet:
„Kérlek ha egyszer lesznek gyerekeid (stílusodból ítélve még nem vagy annyi idős) és reggel elengeded őket iskolába gyalog, akkor gondold át mit is szeretnél! Mindenkinek legyen ilyen az autójában vagy inkább senkinek? Most még tudom nem fontosak számodra ilyen értékek, de egyszer neked is azok lesznek! Akkor is szeretnéd még?”

Szerintem leírta, hogy miért is kellene törölni ezt a témát teljes egészében. Akinek van gyereke az megérti ezt és szerintem támogatja is a téma törlését.
Még csak az kellene, hogy egy ilyen ámokfutó 19 éves eltapossa valakinek a gyerekét!
Az enyémmel történne ilyen akkor jobb ha a sofőr fel is akasztja magát. Az se igaz, hogy aki autóval jár annak jobban kell rohanni mint aki busszal és gyalog közlekedik.
Igenis büntessék meg azokat akik nem képesek betartani a KRESZ- szabályait!
Ez a téma innentől nem csak az elektronikáról szól :no:
Következő: »»   4 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem