Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Fojtónak biztosan jó, vagy kapcsitápnak, de inkább 230V-ra.
Ahháá
Szétszedtem egy pc táp trafót is. 2 forrasztópákával melegítettem az összeillesztésnél, és frankón szét is jött. De én marha le ejtettem a földre tisztogatás közben, és el pattant. Meg ragasztottam pillanatragival Jó lesz még attól? Persze ha használnám, akkor én is tekernék rá kőrbe ragasztószalagot, mint gyárilag volt, és akkor nem tudna szétesni magától. Csak az a kérdés, hogy jó lesz-e, mert nem könnyű ilyen magból másikat szerezni. Ez egy : EI33 mag
Akit érdekel esetleg egy carpower syntex 1000D vagy egy D-rex 1202 es végfok belseje az szóljon és tolok fel pár képet.. mind a kettő dupla toroid-os szép darabok ... A syntex-ben 12db irf 3205 van és +/-95V-ot csinál
Rakd fel nyugodtan Én szívesen megnézném!
Hi
Hogyne érdekelne. Minél több makró kép. Jöhet! Tedd föl valami képtárba. Én is oda szoktam tenni az ilyesmijeimet. Van fönt vagy 1000 kép. Itt a linkje: képtáram, van vagy 40 album Akit érdekel nézze meg. :yes:
Itt az új művem.
Cimopata tápja, Sankesz19 nyáktervei voltak az alapok, azt átdolgoztam, és ez lett belőle. Bővebben: Link 1 és Bővebben: Link 2
Szia! engem érdekelnének azok a képek!
Érdekelne, hogy készíted a NYAk-ot!
Nagyon jó lett az áttervezett NYAK-panelom!
Hello !
A D-REX 1202 -es végfokról majdnem megcsináltam a kapcsrajzot is, de inkább teljesen új végfokot csinálok bele...ezzel szívok már egy ideje Pedig egy kifejezetten jó hangú gép volt, csak powerben kevés ( nekem ).
A Sprint Layout-tal terveztem meg.
A Te képfile-odat be lehet tenni a nyáktervező progimba alátét képnek (háttérkép) és az alapján ráillesztettem az én alkatrész listámból a dolgokat. Aztán átalakítottam kedvemre, és ez lett belőle. A panelt fotózással csináltam. Mi érdekel? A technika? azt leírták sokan. Vagy az, hogy én hogy csinálom? Tök egyszerűen. semmi nagy pukk. Már gondolkoztam rajta, hogy csinálok egy képtárat a fotózásos nyák készítésemről. Mert ugyan sok ilyen van a neten, meg video is, de mégis mindenki egy kicsit másképpen csinálja. Szóval ha érdekel, akkor szívesen átküldöm neked e-mail-ben. Eléggé nagy kiterjesztéssel csináltam a progiban róla képeket, hogy jól látszódjon, és szép is legyen. A Cimo féle tápom jól működik, csak meg akartam építeni egyoldalason is, hogy egyszerűsítsek rajta. Na meg persze az ETD49-et is meg kell tuningolni, hogy erősebbek legyenek a primer tekercsek, tehát építek egy másikat és kész. Amióta megépítettem az egyoldalast, azóta is kitaláltam egy kis frissítést a trafó körül. De azért már nincs kedvem újat építeni. :yes: Viszont az elkövetkezendőkben biztos hogy az új tekerintésemmel fogok trafót csinálni.
Powerben kevés??
Ki lehet abból hozni 1500Wot is. A tápjáról kár, hogy nem csináltál rajzot, mert érdekelt volna.
Igen 1.5Kw csak 2 ohm-on.
Nekem meg 4 ohm-os a ládám ( ekkor meg 620W igrik ki az erölködőből ) és 750W eff. telj. visel el. Ha már lúd legyen már kövér...
Sima egyszerű szabadonfutó tápja volt.
Viszont felhasználtam a trafókat belőle és normálisan meghajtottam..... A gyári kivitel, hát hogy is mondjam ( nem igazán tökéletes - szeretem ha a négyszögjel az négyszögjel ) végül is működött. Csináltam egy tápot amiben van 16db IRF3205, sima szabadonfutó ( 33 Khz ). Járatás ( hűtés nélkül ) 400W-al terhelve fél óra alatt a fetek maradtak szobahőmérsékletűek a trafó langyos diódák pedig melegek voltak. Csúcsterhelést még nem tudtam mérni ( honnan szedjek 2KW-nyi terhelést 150V-ra ? ). De sebaj már küzdök a d osztályú végfokkal, azzal majd terhelem.... Itt egy pár kép:
Egyenlőre a képek váratnak magukra időhiány miatt....
De lesznek meg a D-rexről is lesz
Hello!
Hát jó ötlet kisérletezni a gyári magokkal, legalább a tekerést megúsztad, amúgy nekem személy szerint nem tetszik a D-rex trafója eléggé trehány, viszont a Syntex trafója nagyobb is meg komolyabbnak tünik. Sajnos én nem tudok ezekkel kisérletezni mert javításra kaptam meg...
Csak arra volnék kíváncsi, hogy le van ónózva a nyák vagy ezüstözve és azt hogy csináltad, mert naon tetszik
Én Vasalni szoktam PnP-Fóliával azzal is kb ilyen a minőség na jó kicsit rosszabb de közelít a jóhoz
Szia!
Most készülget a végfok és ha netán egyszer csak tönkremenne a cucc, akkor viszont bedurvulok Mindent lecserélek Pedig már jár a fejemben egy két dolog...
Nem rossz!
Ennek meg van még a nyákterve? Ha igen, akkor érdekelne engem :yes:
Én már meghallgattam a Syntex 4/300 -at is, meg a 2/300 -at is.
A tavalyelőtti versenysorozat végén, az egyik versenyen, megkeresett minket a Carpower Magyarországi képviselője, hogy tetszik nekik az akkori Carpowerből épített versenygépünk hangja és kidolgozása. Össze spanoskodtunk velük, és szponzorálásról is beszélgettünk. Mondták, ok. Haverom mondta nekik, hogy adjanak tesztelésre cuccokat, és akkor jött képbe a Sintex is, és még egy jó pár dolog. Tehát a hangja Nem kellett tőle seggre ülni. Kicsit vastag volt, nem volt precíz. A magasa enyhén fedett volt. (kicsit hiányos) Nagy csalódás volt nekem, főleg, hogy a Power széria fölé volt árazva, és besorolvava is. Előtte a Power 2/400 és a 4/300 volt a kocsiban, és jobb volt a hangja már annak. Az árához képest nagyon jónak tartom. Pont ezért érdekelne a Syntex táp felépítése, hogy rá lehet-e jönni valamire belőle, hogy mi volt az oka a gyengébb hangnak. Mert a tápon is sok múlik, a hang nyugodtsága, és ettől a magas átvitel, meg sok minden.
Wolf-os fajta hideg ónfürdőt használtam hozzá. Akkor marad szép csillogós, és nem mattul be a felület, ha csak addig van a panel a löttyben, amíg át nem változik a színe. Ez kb 10-15 másodperc, aztán leöblítés. Ebben a stádiumban fotóztam le, de ilyenkor még nem olyan vastag az ónozás, hogy meg védje a nyákot az oxidációtól. Ezért ezután le szoktam fújni egy vékony réteg forrasztó lakkal, és nem lesz csúnya utána sem.
Hát a tápja eléggé masszívnak tünik, bár a +/-90V számomra egykicsit érthetetlenül magas, bár D osztályban nem tudom,hogy hogyan megy a dolog, Viszont én kevéslem azt a 4db IRFP264N-t amivel megvan kínálva a vége.
De ácsi, mert lehet,hogy félrebeszélünk mert én a monoblockjáról beszélek ez csak 300hz-ig kenyi.
Milyen progival csináltad? Jöhet az e-mail címemre.
Köszi
Azt én vágom, hogy ez egy subra való erősítő.
Előbb a Sintexről írtam. A +-90V nem is sok, mert 2 ohmstabil a cucc. Ott ugye nagyobb a feszültség, és kisebb az áram, mint ha 1 ohm stabil lenne. Viszont bírja a alul illesztést (túlterhelést).
ja oké, én azthittem a kisebb syntex-ről írsz, amúgy 1ohm stabil a cucc szval még nem illesztetted alá 1ohm-al.
+-90V 1 ohm, az kb. 4kW. Röhög a vesém...
elméletileg.
Gyakorlatilag, ha sinusos terhelésed van, ami ugye általában meg van zenében, akkor osztani kell 1,41 -el, és a tápod nagy terhelés alatt megzuhan, mert ugye nem stabilizált, ezért szorozd meg legfeljebb 0,8 -al És ezután jöhet az : U négyzet per R. Akkor is kijön 2607W Lehet sokkal jobban össze zuhan a táp ekkora terhelés alatt. Ha a trafót meg nézem, akkor ez valószínű. Mekkora lehet annak a keresztmetszete? Nekem van egy nagy kedvencem, amivel nagyon sokáig versenyeztem a Solid audio S2000D annak a tápja 2X76V-ot csinál 12 volton, 2X82V 14V -on, és 2x96V 16Volton. eddig a maximális teljesítmény amit többször is mértünk rajta az a 2280W az erősítő kimenetén. 0,9 ohm-on. Persze ez hangnyomás versenyes mérés, ahol nem számolnak a torzítással, mert attól meghamisítódik a mérés egy kicsit.
U^2 / 2R (ahol az U a féltápfesz abszolut értéke)
Egyébként jól látod a dolgot, amin meg sem lepődök... Ezért nehéz olyan tápot építeni, aminek a teljes terhelésen sem esik le a feszültsége. És az is jó meglátás, hogy az ilyen tápokra kötött erősítő hangja jobbnak tűnik. Hány dB-t értél el?
153.9 dB 53Hz-en 3506W mért teljesítménynél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |