Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
.lay kiterjesztést milyen progi kezeli?
Szia! Lehet a műveleti erősítő mégis csak DIP lesz és a fet is átkerül a túloldalra mert "nehéz" lesz így szerintem az oldal! Sajna nem kérdeztem elöbb így utólag lett rátevezve a fényszabályzó lehet,hogy van bent hiba de majd holnap átnézem mégegyszer! Talán alakul még és ha jó lesz (holnap rendelek cuccot) akkor megcsinálom a másik két méret terveit is meg nekiállok csinálok egy bázist is rtc ébresztővel
![]() ![]()
Megosztom veletek a jelenleg "NEM MŰKÖDŐ" kapcsolásomat
![]() Csak érdekesség képpen mutatom meg, milyennel kezdtem, most épp dolgozok egy másikon, egyszerübben!
Érdekes ez a mátrixos megoldás de vajon működik is?
Szia!
A másik oldalon ott az elem (két 11.6*2.05 vagy 11.6*3.05 gombelem + szerelvény) és a kerámia trimmer kondenzátor... Szia
Ja! Az is elég nehéz
![]() ![]() ![]()
Szia!
A Lo*ex -ben és a HE-store-ban lm358 kapható SO8-ban. A Lo*ex -ben található 41k2 0805 méretben. Kontrollert tudtál rendelni? Szia
Műkdni működhet, elviekben jó a kapcsolás, kivétel az, hogy a PIC nem képes annyi áramot elvezetni! Egy hasonló de 2X8-bites megoldást készítek éppen, kiváncsi leszek, hogy forgás köben hogy rajzolja ki a mátrixolt vonalakat!
Szia! PIC16F876A-I/SP -re esett a választásom a HQ-tól rendelek mert kell egyéb is és az meg másutt nem kapható
![]() ![]() ![]() ![]()
Most nézegetem a ledeket szerinted melyik tartományú felelne meg zöld 3mm-es fajtában? Van elég sok fajta nem tudom melyik ami jól szabályozható
![]()
Szia!
- 16F876A kétszer drágább és kevesebbet tud, mint a 16F886, Chipcad-nál vásárolható... - A 18F verzió még nincs kész. A terveimben 18F2620 -as verzió szerepel. Jó lehet a 18F2550 is... - Bázisba jó a 16F87, 16F88 - ezeknél 40 ébresztési időpont használható, de 16F628(A), 16F648A is használható - ekkor csak 20 időpont lesz. - J1 jumper segítségével a forgásirány állítható be - nem kell újrafordítani. A tápfeszültség megjelenésekor beolvassa a jumper állását, ettől függűen állítja be a forgásirányt, ezután kalibrációs kimenetté állítja a lábat (ezért van az ellenállás). Egyébként elhagyható... - R2 és R1: Szerepük a float osztás elkerülése. A páramérő 100% -hoz tartozó kimeneti feszültségét állítja be úgy, hogy az A/D kimenetén megjelenő kód egész műveletekkel, egyszerűen elvégezhető legyen. A forrásimpedancia követelményt (<25k) itt a szenzor terhelhetősége miatt nem lehet betartani, a mérés így is jól múködik. A kimenő feszültségek pontos értéke a szenzorhoz adott adatlapon olvashatók. A HIH3610 tipikus kimenete esetén a pontos méréshez R2=60k4 és R1=100k0 kellene. Az itt szereplő értékek az általam vásárolthoz vannak igazítva. - R47-R48: 15V-nál kell 2.9297 V-ot mérni a pic A/D bemenetén. Más ellenállásokkal is meg lehet csinálni: pl. R47=12k0, R48=3k6, lényeg, hogy a forrásimpedencia kisebb legyen 25k-nál. (Most veszem észre, hogy a két értéket a felcseréltem, és még egy régebbi osztásé szerepel. ![]() - A bázis ugyan elkészíthető 18F2550-nel is usb csatlakozással, de ahhoz a programot át kellene írni 18F-re. Esetleg C-re, mivel az usb kezelése C-ben érhető el. Ha most építenék bázist, ahhoz is 28 lábú konterollert terveznék. A külső/belső hőmérséklet, páratartalom, légnyomás méréseket is elvégezhetné, az adatokat a PC-re továbbíthatná. Sajnos a 18 lábú kontroller össze lába ki van már használva. Szia>
Köszönöm a részletes magyarázatot! Most elhagyom egyelőre a páramérőt majd ha jól működik az óra akkor veszek bele egyet! Sajna a HQ-nál nincs a javasolt kontroller
![]()
Szia! Légy szíves ha lehet rakd fel az új rajzot gif-ben mert nem látni rendesen
![]()
Szia!
Ha a kontroller dip tokozású, akkor nem feltétlen kell az icsp.
Szia! Természetesen tudom de én a sajátomra terveznék egyet így nem törik le az ic lába a 100. ki/be rakásakor sem! Meg könnyebb laposabb ha nincs bent a foglalat
![]() ![]()
Szia!
Nehéz ügy: - a tápról nem fogyaszthatna a kártya a programozás alatt sokat, a tápszűrés (100uF) sok, - a 78l05 nem szereti ha a kimenete felől táplálják meg. A tápot mindenképen le kellene választani. Azt még nem tudom, hogy az RB7 és RB6 lábakon a 0,5 mA terhelés számít-e, még nem próbáltam. Ha felteszed az icsp-t, akkor úgy kellene, hogy a jumper használja fel az icsp lábakat - ne lehessen még véletlenül sem úgy programozni, hogy az áramkört nem választották le. Szia
Igen úgy gondoltam én is! Akkor most felteszem a véglegesített verziómat mit meg fogok építeni ha valaki ráér átnézhetné
![]() ![]() ![]()
Szia!
Nagyszerű nyáktervezetet készítettél az újabb, (PIC16F886 ?) RTC-s verzióhoz. Ezt én is szeretném majd megépíteni, de egy kicsit nagyobb méretű, (5mm-es LED-el) szerelve. El lehet majd játszani a (körgyűrűs) másodperc ledjének szinével, itt már külön van az is. Gratulálok ehez a nagy munkádhoz, és még sok ilyet alkoss a jövőben is. Szia.
Szia!
Nagyon tetszik, átnézem... Az a fránya LM358 nem 8 lábú? Ha elfordítod a PCF mellett elférne a dip8 tok is. Az egyenirányító és a z15 - 1000µF között meg lehetne vastagítani a tápot és a földet. A kiegyensúlyozáshoz még lehetne egy két helyre vezető felületet feltenni, amire felvitt forrasszal lehet sújt tenni.. Elsőre ennyit látok... Szia
Szia! Ha elindul akkor megtervezem a másik két méretben is! Valószínű elég nagy súly kell majd a 3mm-es verzióba a ledek felől de majd kiderül
![]() ![]()
Látod úgy elnéztem valamit és a makrókban nincs belőle
![]() ![]()
Szia! Ha elindul akkor megtervezem a másik két méretben is! Valószínű elég nagy súly kell majd a 3mm-es verzióba a ledek felől de majd kiderül
![]()
Van bent három hiba, súlyosak a működésre való tekintettel de reggelre javítom addig nem alszom (amúgy is a melóhelyen vagyok
![]()
Szia!
A mintapépdányban esetleg megérné a sdip28 foglalat - lehetne kontroller típust cserélni és kipróbálni a verziókat. A 16F876(A), 16F886, 18F242, 18F252, 18F2420, 18F2520, 18F2620 stb. lábkompatibilis. Szia
Szia! Az lesz teszek bele mindennek foglalatot és az élesztést az ic-k nélkül fogom kezdeni a zárlat,hiba minimalizálása érdekében! Utána készítek majd egy beforrasztott icsp csatist is! A tápfesz leválasztására gondoltam egy megoldást, mi lenne ha egy dióda lenne az ic táplába és az icsp elött
![]() ![]()
Szia Patexati!
A Hall szenzoros megoldást én is támogatnán. A HE-Store-ban van ilyen szenzor, olcsó, TLE 4905 L. (195Ft. netto). A bekötése egyszerű. Az 1-es lábat 1k-n 5V-ra, 2-es lábat GND-re, 3-as láb az Out, RB0/(21.) lábra. Alul a kis mágnesnek csak az egyik pólusa van a szenzor felé állítva. (Ilyen SMD szenzort kis Rack ventillátorból is tudsz kiforrasztani, ha nincs más módja a beszerzésének.) Egy skiccet felrakok a beépités, ill. a működés menetéhez. Szia.
Szia!
Alapjaiban ezt a kapcsolást építettem meg, de a fényerő szabályzás még nincs benne. Azt a Wand órán próbáltam ki. A propellert résopto-val szereltem (kerek házas ventilátorom volt). A résoptoval megy (a led-et is a propeller táplálja), akkor Hall ic-vel is menni fog. Az infra vevőnél az elko lehet smd tantál is. Sajnos a kisebb TSPO1836 már nem kapható, helyette van más típus, de sok a 3.3V-os verzió. Szia
TSOP4836 nem jó helyette? Olcsóbb is meg kisebb is ,a frekvencia ugyan az. Csak a lábkiosztás más!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |