Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem van egy ötletem mivel láttam már hasonlóakat.
Valószínű a magfeszültség sok volt neki és az ki tudja pillanatok alatt nyírni a procit. Át kell nyálazni minden doksit ami az alaplaphoz tartozik illetve a vett procihoz mert lehet hogy a lapon van valahol egy dip kapcsolósor vagy jumper amit a külömböző magfeszhez át kell kapcsolni illetve lehet még szorzólock is benne ami intel lapoknál szokás (bár nemtudom minek mivel az intel procik ezer meg eggy éve lock-osak ergo értelmetlen).A másik dolog hogy ha van cd/dvd íród akkor a néró tud neked csinálni rendszerindító aliasz boot cd-t és arra a bios filét még ráírod és csókolom.
Viszont érdekes, hogy mintha el akart volna indulni, mert a cd-t megnézte, mint a mostani procival, csak már a bios betöltődése előtt lekapcsolt. A másik procival, ami tényleg nem belevaló volt, azzal csak a foglaltségjelző led világított folyamatosan.
Hát ezen az alaplapon semmi állító pöcök nincs. Mivel már szedtem szét egyszer-kétszer teljesen a gépet, kijelenthetem, hogy ilyen nincs rajta. A biosban sem lehet állítani semmit a procival kapcsolatban. Mindent magának csinál. Elég egy fapados bios ez. Még a P3-as gépen is többet lehet állítani, mint ezen.
SL6RV Ennek a magfeszültsége 1,25-1,525V-ig mehet. De ezeknek a P4M-eseknek meg csak 1,3V lehet. Amúgy a magfeszt az alaplap állítja ha jól tudom, nem? Mert a táp IC-nek vannak VID kivezetései, amin meg kell neki mondani, hogy mennyit állítson elő. (ezt onnan tudom, hogy a régi lapom rossz volt és már azt is nézegettem)
Egyes alaplapok kéretik, hogy rakd be saját lemezüket, mivel arról tölti be egy esetleges új processzor chipset drivereit. Nagyon úgy néz ki mivel az imént írtad: "el akart volna indulni, mert a cd-t megnézte"
Ugy-ugy, nekem is volt egy Netserver nevezetü gépem aminél a BIOS csak egy saját lemezen keresztül volt elérhető!
Na igen, de ezt eljátssza a régi procival is. Szerintem ez csak olyasmi, hogy amikor tápot kap a meghajtó, akkor leellenőrzi magát. CD nincs a gépemhez. Használtan vettem semmi nélkül. Annak a procinak már úgyis lőttek, mert már semmit nem csinál, csak forrósodik. Szó szerint. Lehetne rajta tojást sütni bekapcsolás után 10s-al. :yes: Pedig elméletben csak fele annyi hőt termel ,mint a mostani.
Na igen eléggé érdekes mert nekem a gúúúgli a benne lévő eredeti procira azt irja FC-PGA2 te pedig egy sima FC-PGA-t akartál beletenni amugy minden stimmelne kivéve hogy amit bele akartál tenni az úgymond (önszabályzós proci ami 1,2-1,7-ig ingázik terhelés függvényében).Az fsb és az órajel illetve a magfesz szerintem jó lett volna de csóri lapod nem tudja kezelni ezt az ingajáratós procit így nem tudta eldönteni mekkora órajelen kell elindítania.
De lehet még boci az L2 méretkülömbségénél is ami miatt nem eszi meg. Szerintem ne kínlódj vele tovább inkább add el és vegyél valami kezelhetőbb darabot az egész masina helyett.Attól hogy procit cserélsz szinte semmi sem fog válltozni hidd el.Gyorsabb úgysem lessz a 100-as fsb miatt az alaplapi chipset ugyanazt fogja adni. Energiafogyasztás miatt meg nem érdemes csak procit cserélni akkor már inkább az egészet kell. Zajossága ráadásul ugyanaz marad.
Ez érdekes, mert az eredeti proci is "ingázik" 1,5 és 2GHz között attól függően, hogy engedem-e neki. Van egy ilyen Smartpower gomb a gépen. Ez nekem be van kapcsolva, vagyis minden indításnál bekapcsolom, hogy kisebb órajelről járjon a proci. Ha nagyobb a terhelés, akkor feljebb veszi, ha kicsi, akkor visszább. L2 elvileg még jó lenne, mert max 512-ig lehet és ez pont olyan volt.
Nem tudom, mennyire hiteles az infó, hogy ez a laptop annak a noname gyártónak a terméke átszitázva, de ha tényleg igaz, akkor én a BIOS-ban keresném a problémát. Megpróbálnám beszerezni a noname BIOS-t és rátenném a gépre.
De amit Dióda írt, abban is van ráció.
Nem gtudom, hogy laptopoknál is igaz-e, de régen(p2-3)időszakban még visszafelé kompatibilisek voltak a foglalatok.FC-PGA tokba mentek a PP-GA procik.Lehet, hogy az FC-PGA2 nem ilyen? és nem megy sima FC-PGA procival kétlem...BIOS reset?
Az FC-PGA és FC-PGA2 között szerintem nem a foglalatban van a különbség (azonos lábszám mellett), hanem a tokozásban (pl. az egyiken van heat spreader, a másikon meg nincs).
Üdv
Hol tudok kérdezősködni olyan ledről vagy érzékelőről,amivel villódzást tudok mérni? Egy egyszerű neon villogás mérőt akarok készíteni és szkóppal mérném az impulzusokat. Köszönöm!
Csak nem akarok újat nyitni vagy olyan helyre írni,ahol senki nem nézi vagy nem oda való.
Amúgy egy sima infra vevő leddel nem lehet érzékelni?
ÜDv mindenkinek! :kalap:
Nagyon egyszerű, ha nem tudsz valamit, vagy nemérted, vagy csak információra van szükséged egy alkatrésszel kapcsolatban akkor itt van Kezdő kérdések topic.
Tyűűű! Tegnap kicsit hosszas menetem volt a másik laptopommal! Sikerült megcsinálni,illetve nem is én csináltam meg,hanem a macska! RÁHUGYOZOTT!
De érdekes,újra bekapcsol és működik is! Már fel is húztam rá a Win98-at meg az "alap programokat",ami nálam a Sprint Layout és a Tina Úgy látom megbízható lett,majd kiderül hosszabb használat során,macskám meg jutalmat érdemel
Ha az én laptopommal tenné ezt, vagy az asztali PC-mmel, akkor megtanítanám repülni, az biztos!
Én rácsapnám a fedelet, valahogy úgy, mint a mellékelt képen. Cat Inside.
És én még azt hittem, SzervízMacska csak egy van...
Kedves kollégák! II. András az Aranybulla olcsóbb változatát adományozta a jobbágyoknak fabula néven, mely - mint a neve is mutatja, fából van, emellett egy "l" betűt is lespóroltak belőle az Államkincstár szűkös kereteire hivatkozva. Eközben sajnos az irodalmárok is spórolásra kényszerülnek: Jókai Arany emberének olcsóbb kiadása "Óz, a csodák csodája" című filmben mint "bádogember" jelenik meg. Elkészítéséhez nem kell ötvösmester és arany, elegendő némi horganyzott vaslemez,és Stadi 200 wattos weller pákája. Ennek a fényében kívánok mindenkinek szép estét.
Most érkezett a hír: az Unió energiatakarékossági programja és a válság hatásainak együttes hatásának köszönhetően kikapcsolták a fényt az alagút végén.
Azért ez durva. Fiatal még a cicád? Ha már idősebb, nehéz lessz rászoktatni az alomra.
Nagyon régen nekem is volt ilyen problémám. Akkor még egy fiatal fekete macskám volt. Be volt dugva a hordozható DVD lejátszó a konnektorba, és a PWM tápjára kreálta ezt az eseményt. A villany sem sem ment el, és a DVD lejátszónak sem lett semmi baja,... ja és a macskának se. Éppen a gép előtt ültem, és háttal voltam az incidensnek, és egy jellemző halk puffanást halottam. Amikor megnéztem, semmi nem ment tönkre a tápban, csak a PWM IC és FET. Azóta egy 65W -os AST tápról hajtom, mert az IC típusát nem lehetett megállapítani, mert annak tokozása szétrobbant.
Idézet: „ Jókai Arany emberének olcsóbb kiadása "Óz, a csodák csodája" című filmben mint "bádogember" jelenik meg.” Ez marhajó.
Természetesen ne feledkezzünk meg a
Idézet: kezdetű agymenésünkről sem! :hide: „Matyis póló, Matyis bögre, Plüssmatyi”
Srácok! Azt honnan lehetne megtudni hogy mennyi Ft. volt egy angol font 10évvel ezelőtt?
Például időgép.
Kivitelezhetőbb: Bemész a könyvtárba, és 10 évvel ezelőtti napilapot, vagy a Világgazdaság, vagy a HVG számait megnézed. Innen is látszik a nyomtatott sajtó létjogosultsága. Bocs, hazabeszéltem! :hehe: Esetleg a HVG online archívumban. Több tippem nincs.
Köszönöm!
Nem is tudtam hogy ilyen járatos vagy a pénzügyi dolgokban.
Ha én valóban járatos volnék pénzügyekben, akkor valószínűleg most valami manager szakon üldögélve, szívnám az átlagemberek agyát nap, mint nap. Ja, és úsznék a pénzben.
Az előbbit a Google varázsolta elő, a következőt írtam be neki: gbp huf 1999
Én meg azt hittem hogy titokban a HVG-nak írsz cikkeket.
Sajnos érdektelenség miatt a két koncertjegy a meghirdetőre visszaszáll. Bővebben: Link Én nem tudnék most elmenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |