Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nemrég építettem egy elektronikát pic18f4550-es pic-el ami egy t230 ericsson-nal beszélgetett. SMS-el pic vezérlés lett volna a feladat. Minden működött is de sajnos volt egy apró hiba ahol megakadtam. A meghatározott vezérlő sms -re megfelelően reagált de nem tudtam mit kezdeni egy szolgáltató felől érkező (pl. egyenleginfó, vagy reklám sms feldolgozásával.) Van valami at parancs amit be lehet paraméterezni hogy ha egy bizonyos telefonszámról sms-t kap akkor alapból továbbküldje egy "master telefonra"? Válaszokat köszönöm, remélem érthető voltam Arrow
Nem tudok ilyenről,de amit én csinálnék!
c35i-nél legalábbis ez működik. Megnézed, hogy milyen számról érkezett az sms és , a telefonban melyik helyen van. Összehasonlítod egy általad meghatározott (mester) számmal, és ha egyezés van akkor kiadod azt a parancsot, amivel sms memóriából lehet sms küldeni, egy másik előre megadott számra. Vagy azt hiszem olyan parancs is van, hogy sms memória adott helyéről, telefon könyv x-edik számára elküldés! Ez esetben a "master" számot mondjuk elmented a telefonkönyv 2. helyére és ezt a számot mindig tudod változtatni, anélkül, hogy belenyúlnál a szoftba, egyszerűen csak át írod a telefonban. Vagy akár,reset után beolvasod a telefonkönyv 2. számát (ez a szolgáltató száma mondjuk) és lemented (ezt nem muszáj így csinálhatod minden sms érkezéskor), aztán sms jön, beolvas a küldő, és hogy hol helyezkedik el a memóriában. Össze hasonlít a küldö szám a mester számmal(szolgáltató száma). Ha egyezés van, akkor az SMS memória x-edik tartalmát(ezt olvastad be előbb) elküld, a telefonkönyv 3. helyén álló számra (ez mondjuk a te számod). Így teljes mértékben telefonról programozható a két szám!
Közvetlen továbbítás, ha jól tudom, nincs (legalábbis ilyet még nem olvastam eddig, ettől függetlenül persze létezhet). Van viszont az AT+CMGR parancs, amivel elolvashatod az üzenetet, gondolom, ezt használod most is. Kiadása után a válasz második tagja (szöveges módról van szó) megadja a küldő telefonszámát, a végén pedig egy CR-LF tagot követően ott lesz a szöveg. Összehasonlítod a küldő számát a saját vezérlődével, és ha nem egyezik (nem te küldtél neki), AT+CMGS paranccsal továbbküldheted egy másik számra, aztán AT+CMGD-vel kitörlöd.
Még annyit, hogy a CMGR után kapott üzenetszöveg végére egy Ctrl-Z kell, ezt a továbbküldés előtt hozzá kell fűznöd a meglévő szöveghez. Egyébként minden részlet megtalálható a neten, AT command set kulcsszóval rengeteg találat van.
Sziasztok!
Én Siemens M35i-t használok PIC-el. Itt csak PDU mód van, szöveges nincs. Sajnos a beérkezett SMS-eket nem lehet közvetlenül tovább küldeni, mert más memória helyen vannak tárolva, mint az elküldésre várók. Átváltáshoz vagy másoláshoz nincs utasítás. István
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Valószínűleg a fejlesztő környezetnél lesz a kutya elásva (Crownhill Proton). Elméletben én is így gondolkodtam.. Kösz még 1x Arrow
Sziasztok!
A gondom a következő.. Ipari gsm modult használok , SIM300 at, újabban SIM900, egy kaptafa szinte csak a 900 as kisebb méretben, nincs benne az akku töltés managmant..+ apróbb eltérések...stb. Van egy sms küldő fejlesztésem amit most kibővítettem egy olyan funkcióval amiről lentebb is szó van. Tehát a nem releváns számról érkező sms ek tartalmát és küldőjét továbbküldi a modul a "master" jogosultságú számra. A gondom...: az odáig ok hogy jön egy sms letárolom kiválogatom ami kell, és aztán egy másik szövegezésben ("küldő:XXXXX...Üzenet:xxxx"stb stb) továbbküldöm...De ha pl. a szolgáltatótól érkezik egy magyar ékezetes sms azt az istennek se tudom normálisan lekezelni...egyszerűen nem kezel ékezetes betűformátumot a modul. Kiolvasáskor vagy küldéskor lefagy a programom, vagy (és még ez a legbarátibb) kihagyja az ékezetes betűket a szövegezésből...a beállított sms formátum függvényében. Amit be tudok állítani karakterformátumot (AT+CSCS="XXXX") : “GSM” GSM default alphabet. "HEX" character strings consist only of hexadecimal numbers from 00 to FF; "IRA" international reference alphabet "PCCP" PC character set Code "PCDN" PC Danish/Norwegian character set “UCS2” UCS2 alphabet "8859-1" ISO 8859 Latin 1 character set de egyikkel se megy normálisan...sőt sehogy...Nincs esetleg valami ötlete valakinek..? Előre is köszönöm.
Ja, amit nem írtam...ha az átküldendő üzenetben nincsenek ékezetes karakterek akkor hibátlanul működik az egész program. Tehát csak erre az ékezetes dologra kéne valamit kitalálni.....
Én is ezzel szívok, ha esetleg lett megoldás megköszönném.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |