Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Akkor jobbulást! :yes:
Szerk.:Action2K-t nem lehet megelőzni.
De.
![]() ![]() Amúgy esik a hó! Na jó, szállingózik egy-két pihe.
Még mindig jobb, mint Moszkvában! Ott sztálingózik a hó. :hehe:
Igen, és gondoltam rá, ami hozzászólás kapcsán összebarátkoztam Ampikémmel, belinkelem, de nem találom. Fel is vettem a kedvenc témáim közé, és majd későbbiekben onnan fog átkerülni pár a figyelőbe.
Én is gondoltam, hogy előkeresem a köztünk folyt ilyetén eszmecserét.
Megtaláltam! Be is linkeltem (a személyes eszmecserét nem tudom belinkelni :hehe
![]()
Megint igaznak érzem azt a véleményemet, mely szerint a digitális világ több bosszúságot jelent, mint előnyt. Mikor esik már le a kedves illetékeseknek, hogy nem feltétlenül az új a jobb? Miért kell mindent ész nélkül digitálisra állítani, ráadásul erőszakkal, nem idejében? Le merem fogadni, a digitális TV sugárzásra való átállás sem lesz zökkenőmentes, jó ideig rosszabb szolgáltatás lesz, mint az analóg. Akkor tessék valamivel kijönni, ha KIFORROTT, és ne rajtunk kísérletezzenek! Miért is kellett a CB-ket lecserélni? megérte? NEM! Talán 10 év múlva, amikor a digitális kézi rádiók már stabil technika lesznek. Addig a CB megteszi. Remélem egyszer rádöbbennek a "szakemberek", bizonyos területekre NINCS belépési jogosultsága a digitális technikának. Szerintem ez a nagy fokú digitalizáltság egy technikai-evolúciós zsákutca, de hát én csak egy h*lye technikus vagyok, és nem mérnök, vagy döntéshozó pozícióban lévő politikus "szakember". Ez az
Ez ugyanolyan mint az egészségügyben használt számítógépes rendszer! Elméletileg (mondom -elméletileg) egy orvosnak hozzáférhetővé kellene válnia a beteg összes adatához -Akkor miért van hogyha elmegyek egy szakorvoshoz, a háziorvosom nem tudja milyen gyógyszert írt fel, vagy miért nem tudják a kórházban hogy pl. a feleségem milyen gyógyszereket szed, milyen vizsgálatokat végeztek eddig el rajta stb. és nekem kell rohangálnom a szakorvosi leletekkel- hogy félre ne kezeljék (volt rá példa..)???Egyáltalán miért kellet ebbe a rendszerbe pénz ölni, amikor lassan a rezsiköltséget sem bírják az intézmények kifizetni...off-befejeztem
![]()
Elhunyt Dargay Attila rajzfilmrendező, képregényrajzoló. :no: Nyugodjék békében.
Hány nagyszerű ismert embert kell még elvesztenünk idén?
Nyugodjék békében!
Sajnos az idén sokan hagytak itt bennünket (fekete zászló smile...)
Valahogy az az érzésem, ahogy ezek a nagyok "elmennek", mintha nem lenne utánpótlás. Ma nincsenek nagyok. Nézzük meg kiből lesz ma sztár. Példaként: ezek a kézzel rajzolt rajzfilmek sokkal inkább megragadják az embert, ellentétben a mai digitális csilivilikkel. Emellett a gyerekek lelkivilágára is jobb hatással vannak, mint a mostaniak. Szegény Walt Disney amíg élt, addig nem engedte, hoyg a kézi rajzfilmek elvesszenek, de halála óta nem készülnek kézi rajzfilmek, ha jól tudom. Minden a pénzhajhászásról szól , semmi a minőségről.
Idézet: „Minden a pénzhajhászásról szól , semmi a minőségről.” Pláne nincsenek igazi, jól kitalált történetek mesealapokhoz sem...
De a Vuk2-t már nem Ő "rajzolta"....
Végig sem néztem,valami iszonat rossz lett. Inkább megnézem még 200x a régit,sokkal aranyosabb a róka benne. ![]()
Kb. mint a Macskafogó kontra Macskafogó 2. ...
![]()
Nem tudom, kövezzetek meg, de nekem tetszett pl. a Szörny Rt és a Shrek. Hiába nem rajzolták őket, hanem egy renderfarm dobta ki az eredményt.
Különben nem hiszem, hogy kézzel megrajzolni egy mesefilmet többe fájna, mint csilliókba kerülő számítási kapacitást belepumpálni a projektbe. Csak az előbbihez tehetség kell, az utóbbihoz meg elég a klikkelés, és ha elrontanak valamit, akkor ott az Undo gomb. Persze azért belőlem sem lenne jó karakter animátor, szóval ez a feladat is feltételez némi szaktudást.
Basszus megeleőztél.
![]() Ugyan ezt akartam írni, némi kiegészítéssel: Verdák, Jégkorszakkal, egészítettem volna ki. Valaki egészítsen ki: de úgy tudom hogy a Verdák történetírója, egy Amerikában élő, Magyar ember, aki a 66. számú "főút" emlékére írta a történetet. Valaki egészítsen ki mert ezt már nagyon rég olvastam, ezért én magam sem tartom pontosnak.
Bábfilmeket csinálnak még? Süsü, Futrinka utca, Mekk mester, Mirr Murr, a kandúr stb.
Idézet: „Mogorva is, csúnya is! Talán a mai ember már csak az ilyen és ehhez hasonló szereplőkkel tud azonosulni?” Súlyos hiba! A cikk írója nem értette meg azt, ami a filmben el is hangzik: Ogres have layers. Szerintem a mai 10-12 éves gyerekek sokkal inkább tudnak azonosulni azokkal a karakterekkel, amelyeknek van valamilyen hibájuk (kinek nincs?), mint a Hófehérke és a Csipkerózsika idealizált, külsőleg-belsőleg hibátlan hőseivel. Idézet: „Hófehérke és a Csipkerózsika idealizált, külsőleg-belsőleg hibátlan...” És épp ez a hibájuk, ezért lesznek kirekesztve, megalázva. A Shrek 3+1/2 epizódja mind görbetükör azoknak a felnőtteknek, akik akkor voltak gyerekek, amikor a Piroska és a farkas, A három kismalac, Robin Hood, Pinokkió, Csizmás kandúr (alias Zorró), Vakegerek... voltak még csak. tehát ezen nőttek fel. Az egész nem más mint egy meseparódia, amit a zenei aláfestés jól kihangsúlyoz (amik viszont szintén a mi korunkban voltak slágerek). De erről már írtam itt. (harmadik bekezdés)
csak nekem fagyott meg az oldal?. kb 5 percre, de mostanra már felolvadt
![]()
Na igen! Én még a Túl a sövényennel egészíteném ki, aztán ennyi!
Amit nagyon, de nagyon utálok, hogy a gyerekcsatornán is -annak a kornak- szinte horrorfilmek mennek (főleg a c@art00n network, meg a többi). Nekem egyszer nézni kellett ezt a csatornát az unokatesóimmal, hát ilyet nem gondoltam volna, hogy a 6, meg 4 éves gyerekeknek ilyet sugároznak... ![]()
Ezeket a filmeket a legjobb minőségben le is szedtem 1080p felbontásban.
Tulajdonképpen legyen az bármi, ami kijön a TV -ből, az nem jó. Lehet az fűst , vagy a kukából kivett tv szolgáltató által vetített filmsorozatok. ![]() Azért van jóval több film is, ami jóra sikeredett, csak nem akartam hirtelen mindet leírni. Ez nam azt jelenti hogy az igény küszöböm alacsony, ellenkezőleg. ![]()
Olvasgattam, és megakadt a szemem két ábrán. Atajev, D.I. és Bolotnyikov, V.A. : Hi-Fi kapcsolások amatőröknek című könyvében (Budapest: Műszaki könyvkiadó, 1989.) Ezeket már láttam valahol. Fellapozom a Rádiótechnika évkönyve 1997-et, és annak a "Hangtechnika felsőfokon" című cikkében majdnem pontosan ugyanazt az ábrát találom. Potenciométer helyett potméter, és ZE helyett E. Csupán ennyi eltéréssel. A plagizálás ténye nyilvánvaló, mivel a cikkben nem történik hivatkozás (minden hiedelemmel ellentétben a képekre is kötelező hivatkozni). Az elméletet is természetesen a fent leírt könyvből vette (egészen pontosan annak 105-115. oldaláról). Ezek után ajánlom mindenki figyelmébe Békei úr cikkét "A szerzői jogi törvény és a hetedik parancsolat" címmel. Mennyire jogos az ott leírt siránkozás? Biztos vagyok benne, hogy találnék még "véletlen" egyezéseket, természetesen hivatkozás nélkül. A főszerkesztő (felelős szerkesztő) egy személyben felelős az ilyen esetekért. Nem idézek Békei cikkéből, de nagyjából arról szól, hogy az Internet csak arra jó, hogy őket meglopják a scannelt Rádiótechnika példányok közzé tevői. A végkövetkeztetést mindenki saját maga vonja le, nem akarom senkire ráerőltetni a véleményemet.
Erre annyit tudok mondani: no comment.
![]() Egy offolhatnékom azért lenne: Tegnap elkeztem "legyártani" egy gitárkonzolt, és egy aluminium munkadarabot furtam ki éppen. Mivel éjjel hajnali kettő volt, és az akkusom is lemerült, ezért elővettem a csavarhúzót, és egy pici önmeccős csavar. Elkeztem kifurni, már éppen a nyolcadik lyukat fúrom vele, és ez egyben az utolsó is lett volna, amikor a csavarhúzó kiugrott, és a kisujjam elötti ujjam, utolsó, és az előtte lévő újperc közé fúródott, és srégen csinált magának egy "árkot". A poén az egészben, hogy a sérülés pillanatában éreztem fájdalmat, majd egy "rövidzárlat" szerűen, nem éreztem az utolsó ujpercemet. Mielőtt valaki nagy sérülésre gondolna, nem volt az, sőőt, fél percen belü elált a vérzés. Egyszerűen az az idegesítő, hogy semmit nemérzek az ujpercemből. Mint ha valami ballaszt lenne, vagy tudom is én.
Legrosszabb esetben a csavarhúzó átvágta az idegköteget, ekkor nincs menekvés, ilyen marad.
Legjobb esetben csak megsérült az idegköteg és valamennyire helyreáll az "érzet". Hideget, meleget, nyomást, csípést nem érzel vele? |
Bejelentkezés
Hirdetés |