Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   757 / 3610
(#) zolika60 válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Akkor jobbulást! :yes:
Szerk.:Action2K-t nem lehet megelőzni.
(#) Action2K válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

De. Matyi megelőzött.

Amúgy esik a hó!

Na jó, szállingózik egy-két pihe.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Még mindig jobb, mint Moszkvában! Ott sztálingózik a hó. :hehe:
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Ne csináljunk mindenből politikát.
Amúgy ezt láttad már? Nekünk való téma: Link

Igen, és gondoltam rá, ami hozzászólás kapcsán összebarátkoztam Ampikémmel, belinkelem, de nem találom. Fel is vettem a kedvenc témáim közé, és majd későbbiekben onnan fog átkerülni pár a figyelőbe.
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Én is gondoltam, hogy előkeresem a köztünk folyt ilyetén eszmecserét.

Megtaláltam! Be is linkeltem (a személyes eszmecserét nem tudom belinkelni :hehe.
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 22, 2009 /

Megint igaznak érzem azt a véleményemet, mely szerint a digitális világ több bosszúságot jelent, mint előnyt. Mikor esik már le a kedves illetékeseknek, hogy nem feltétlenül az új a jobb? Miért kell mindent ész nélkül digitálisra állítani, ráadásul erőszakkal, nem idejében? Le merem fogadni, a digitális TV sugárzásra való átállás sem lesz zökkenőmentes, jó ideig rosszabb szolgáltatás lesz, mint az analóg. Akkor tessék valamivel kijönni, ha KIFORROTT, és ne rajtunk kísérletezzenek! Miért is kellett a CB-ket lecserélni? megérte? NEM! Talán 10 év múlva, amikor a digitális kézi rádiók már stabil technika lesznek. Addig a CB megteszi. Remélem egyszer rádöbbennek a "szakemberek", bizonyos területekre NINCS belépési jogosultsága a digitális technikának. Szerintem ez a nagy fokú digitalizáltság egy technikai-evolúciós zsákutca, de hát én csak egy h*lye technikus vagyok, és nem mérnök, vagy döntéshozó pozícióban lévő politikus "szakember". Ez az
(#) sándor válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Ez ugyanolyan mint az egészségügyben használt számítógépes rendszer! Elméletileg (mondom -elméletileg) egy orvosnak hozzáférhetővé kellene válnia a beteg összes adatához -Akkor miért van hogyha elmegyek egy szakorvoshoz, a háziorvosom nem tudja milyen gyógyszert írt fel, vagy miért nem tudják a kórházban hogy pl. a feleségem milyen gyógyszereket szed, milyen vizsgálatokat végeztek eddig el rajta stb. és nekem kell rohangálnom a szakorvosi leletekkel- hogy félre ne kezeljék (volt rá példa..)???Egyáltalán miért kellet ebbe a rendszerbe pénz ölni, amikor lassan a rezsiköltséget sem bírják az intézmények kifizetni...off-befejeztem
(#) highand hozzászólása Okt 22, 2009 /

Sziasztok!

Ki jön holnap délelőtt HIFi Show-ra?
(#) szamóca válasza highand hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Majd szombaton.
(#) Stadi hozzászólása Okt 22, 2009 /

Elhunyt Dargay Attila rajzfilmrendező, képregényrajzoló. :no: Nyugodjék békében.

Hány nagyszerű ismert embert kell még elvesztenünk idén?
(#) sándor válasza Stadi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Nyugodjék békében!
Sajnos az idén sokan hagytak itt bennünket (fekete zászló smile...)
(#) DuMatyi válasza Stadi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Valahogy az az érzésem, ahogy ezek a nagyok "elmennek", mintha nem lenne utánpótlás. Ma nincsenek nagyok. Nézzük meg kiből lesz ma sztár. Példaként: ezek a kézzel rajzolt rajzfilmek sokkal inkább megragadják az embert, ellentétben a mai digitális csilivilikkel. Emellett a gyerekek lelkivilágára is jobb hatással vannak, mint a mostaniak. Szegény Walt Disney amíg élt, addig nem engedte, hoyg a kézi rajzfilmek elvesszenek, de halála óta nem készülnek kézi rajzfilmek, ha jól tudom. Minden a pénzhajhászásról szól , semmi a minőségről.
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Idézet:
„Minden a pénzhajhászásról szól , semmi a minőségről.”

Pláne nincsenek igazi, jól kitalált történetek mesealapokhoz sem...
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

De a Vuk2-t már nem Ő "rajzolta"....
Végig sem néztem,valami iszonat rossz lett.
Inkább megnézem még 200x a régit,sokkal aranyosabb a róka benne.
(#) mammut válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Kb. mint a Macskafogó kontra Macskafogó 2. ...
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Nem tudom, kövezzetek meg, de nekem tetszett pl. a Szörny Rt és a Shrek. Hiába nem rajzolták őket, hanem egy renderfarm dobta ki az eredményt.

Különben nem hiszem, hogy kézzel megrajzolni egy mesefilmet többe fájna, mint csilliókba kerülő számítási kapacitást belepumpálni a projektbe. Csak az előbbihez tehetség kell, az utóbbihoz meg elég a klikkelés, és ha elrontanak valamit, akkor ott az Undo gomb. Persze azért belőlem sem lenne jó karakter animátor, szóval ez a feladat is feltételez némi szaktudást.
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Basszus megeleőztél.

Ugyan ezt akartam írni, némi kiegészítéssel:

Verdák, Jégkorszakkal, egészítettem volna ki.

Valaki egészítsen ki: de úgy tudom hogy a Verdák történetírója, egy Amerikában élő, Magyar ember, aki a 66. számú "főút" emlékére írta a történetet. Valaki egészítsen ki mert ezt már nagyon rég olvastam, ezért én magam sem tartom pontosnak.
(#) Stadi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 22, 2009 /

Bábfilmeket csinálnak még? Süsü, Futrinka utca, Mekk mester, Mirr Murr, a kandúr stb.
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Idézet:
„Mogorva is, csúnya is! Talán a mai ember már csak az ilyen és ehhez hasonló szereplőkkel tud azonosulni?”

Súlyos hiba! A cikk írója nem értette meg azt, ami a filmben el is hangzik: Ogres have layers.

Szerintem a mai 10-12 éves gyerekek sokkal inkább tudnak azonosulni azokkal a karakterekkel, amelyeknek van valamilyen hibájuk (kinek nincs?), mint a Hófehérke és a Csipkerózsika idealizált, külsőleg-belsőleg hibátlan hőseivel.
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Idézet:
„Hófehérke és a Csipkerózsika idealizált, külsőleg-belsőleg hibátlan...”

És épp ez a hibájuk, ezért lesznek kirekesztve, megalázva.

A Shrek 3+1/2 epizódja mind görbetükör azoknak a felnőtteknek, akik akkor voltak gyerekek, amikor a Piroska és a farkas, A három kismalac, Robin Hood, Pinokkió, Csizmás kandúr (alias Zorró), Vakegerek... voltak még csak. tehát ezen nőttek fel.
Az egész nem más mint egy meseparódia, amit a zenei aláfestés jól kihangsúlyoz (amik viszont szintén a mi korunkban voltak slágerek). De erről már írtam itt. (harmadik bekezdés)
(#) jdani hozzászólása Okt 23, 2009 /

csak nekem fagyott meg az oldal?. kb 5 percre, de mostanra már felolvadt
(#) mark.budai válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Na igen! Én még a Túl a sövényennel egészíteném ki, aztán ennyi!
Amit nagyon, de nagyon utálok, hogy a gyerekcsatornán is -annak a kornak- szinte horrorfilmek mennek (főleg a c@art00n network, meg a többi). Nekem egyszer nézni kellett ezt a csatornát az unokatesóimmal, hát ilyet nem gondoltam volna, hogy a 6, meg 4 éves gyerekeknek ilyet sugároznak...
(#) _ampervadasz_ válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Ezeket a filmeket a legjobb minőségben le is szedtem 1080p felbontásban.

Tulajdonképpen legyen az bármi, ami kijön a TV -ből, az nem jó. Lehet az fűst , vagy a kukából kivett tv szolgáltató által vetített filmsorozatok.

Azért van jóval több film is, ami jóra sikeredett, csak nem akartam hirtelen mindet leírni. Ez nam azt jelenti hogy az igény küszöböm alacsony, ellenkezőleg.
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 23, 2009 /

Olvasgattam, és megakadt a szemem két ábrán. Atajev, D.I. és Bolotnyikov, V.A. : Hi-Fi kapcsolások amatőröknek című könyvében (Budapest: Műszaki könyvkiadó, 1989.) Ezeket már láttam valahol. Fellapozom a Rádiótechnika évkönyve 1997-et, és annak a "Hangtechnika felsőfokon" című cikkében majdnem pontosan ugyanazt az ábrát találom. Potenciométer helyett potméter, és ZE helyett E. Csupán ennyi eltéréssel. A plagizálás ténye nyilvánvaló, mivel a cikkben nem történik hivatkozás (minden hiedelemmel ellentétben a képekre is kötelező hivatkozni). Az elméletet is természetesen a fent leírt könyvből vette (egészen pontosan annak 105-115. oldaláról). Ezek után ajánlom mindenki figyelmébe Békei úr cikkét "A szerzői jogi törvény és a hetedik parancsolat" címmel. Mennyire jogos az ott leírt siránkozás? Biztos vagyok benne, hogy találnék még "véletlen" egyezéseket, természetesen hivatkozás nélkül. A főszerkesztő (felelős szerkesztő) egy személyben felelős az ilyen esetekért. Nem idézek Békei cikkéből, de nagyjából arról szól, hogy az Internet csak arra jó, hogy őket meglopják a scannelt Rádiótechnika példányok közzé tevői. A végkövetkeztetést mindenki saját maga vonja le, nem akarom senkire ráerőltetni a véleményemet.
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Tanulságos, de nem meghökkentő eset.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Erre annyit tudok mondani: no comment.

Egy offolhatnékom azért lenne: Tegnap elkeztem "legyártani" egy gitárkonzolt, és egy aluminium munkadarabot furtam ki éppen. Mivel éjjel hajnali kettő volt, és az akkusom is lemerült, ezért elővettem a csavarhúzót, és egy pici önmeccős csavar. Elkeztem kifurni, már éppen a nyolcadik lyukat fúrom vele, és ez egyben az utolsó is lett volna, amikor a csavarhúzó kiugrott, és a kisujjam elötti ujjam, utolsó, és az előtte lévő újperc közé fúródott, és srégen csinált magának egy "árkot". A poén az egészben, hogy a sérülés pillanatában éreztem fájdalmat, majd egy "rövidzárlat" szerűen, nem éreztem az utolsó ujpercemet. Mielőtt valaki nagy sérülésre gondolna, nem volt az, sőőt, fél percen belü elált a vérzés.
Egyszerűen az az idegesítő, hogy semmit nemérzek az ujpercemből. Mint ha valami ballaszt lenne, vagy tudom is én.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 23, 2009 /

Legrosszabb esetben a csavarhúzó átvágta az idegköteget, ekkor nincs menekvés, ilyen marad.

Legjobb esetben csak megsérült az idegköteg és valamennyire helyreáll az "érzet".

Hideget, meleget, nyomást, csípést nem érzel vele?
Következő: »»   757 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem