Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mit nem szabad!? (kezdőknek se)
Lapozás: OK   3 / 18
(#) erobi82 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

Ha esetleg valami festéket kell hígítani a hígító beleöntése után, mindig valami pácával keverd fel, és ne a kupakot tedd vissza azzal a gondolattal hogy összerázod, mert nyomás keletkezhet benne ami a kupakot és a festéket is kilőheti.Bár ez neigazán elektronikai veszély, de barkácsolás közben előfordulhat...Én nemrég az alvázvédővel jártam így:eek2:
(#) László zs válasza Frankye hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

De általában az RF-es körökben lévő IC-nél mellőzzük a foglalatot a kapacitása miatt, illetve a megnövekedett lábhosszak miatt.
(#) Tomee válasza MoOn hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

Az smd ic-t, hogy rakjam foglalatba?
(#) Frankye válasza Tomee hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

Ezt írtam:

Idézet:
„Ez általánosságban, minden, foglalatba tehető IC-re igaz.”

Ergo: Nyilvánvaló, hogy az SMD IC NEM rakható foglalatba, tehát azokra a fentiek nyilvánvalóan NEM vonatkoznak!
(#) Frankye válasza László zs hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

Mint írtam volt: "Általánosságban..."

Természetesen fel lehetne mág sorolni vagy kismillió esetet, amikro nem...
(#) huba válasza Frankye hozzászólására (») Nov 22, 2006 /

smd-nek is van foglalata igaz csak a nagyobbaknak de van
(#) konop hozzászólása Dec 2, 2006 /

Rövidnardágban ne forrasszál, csak hosszú farmerben
(#) szabi83 válasza konop hozzászólására (») Dec 2, 2006 /

zokni semm árt
(#) Petroimro hozzászólása Dec 13, 2006 /

Nem ajánlott az erősítő hangszórókimenetére kötni a tápot, mert úgy kinyírja az IC-t, mint a huzat.

Tapasztalat
(#) Müszi válasza Petroimro hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

Ha erősítőt tesztelsz akkor mindig egy pici hangszóróval kísérletezz
Nem örülnél ha a nagyhangfalból füst jönne ki...
(#) villanyos válasza Müszi hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

Még a műterhelés (ellenállás) is olcsóbb, mint a nagyhangfal.
(#) Stanford hozzászólása Dec 13, 2006 /

Tegnapelőtti szeánszom következményeként:

Nem szabad az elektrolit kondikra (illetve semmilyen feszültségkorlátos eszközre) nagyobb feszültséget adni, mint ami rá van írva. Talán egy darabig elviseli, de utánna menthetetlenül felrobban, meggyullad, megéget, elolvad (a kívánt rész aláhúzható).

Illetve még egy dolog, ha már a robbantgatásnál járunk. Ne tudjátok meg mekkorát tud pukkanni egy pici gomb elem, ha rövidre zárják a sarkait! Képzeljétek el, milyen lehet akkor egy góliát elem...
(#) pixels hozzászólása Dec 13, 2006 /

A foglalat tényleg jó, főleg a programozható IC-k esetében. Meg aztán, ha elhalálozik az IC, akkor ugye nem kell forrasztani. Saját tapasztalat: a tölcsérérintkezős foglalat jobb, mert a rugósból nagyon óvatosan lehet csak kiszedni az IC-t, mert különben bennemaradhat/letörhet az IC lába
(#) Müszi válasza konop hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

aláírom
(#) potyo válasza pixels hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

Én is a tölcsérest szeretem, de én épp azért, mert amaz könnyen kitágul, és kontakthibás lesz.
(#) raron válasza potyo hozzászólására (») Dec 13, 2006 /

Viszont a rugósat könnyen lehet felületszereli! pl.: villogó karácsonyfa
(#) MaxPower hozzászólása Dec 13, 2006 /

ő - én vagyok - ő - hali!

Szóval szerintem itt olvasgatom mit írtok, és persze van sok hasznos meg sok olyan, hogy aki ennyire nemtudja az el se kezdje- vagy ne most - de szerintem az is fontos,
egy kezdőnek, hogy ne akarjon mindjárt az elején valami hűdeszupert, mert akkor valami nagyon nem lesz jó (persze kivételek vannak) - szóval csak - ennyi - és tessék vigyázni a kondikkal, mert az is tud rázni - hihetetlen, de igaz
(#) Djatis hozzászólása Dec 14, 2006 /

Egyébként smd ajzat is van pl olyan mint a régi bővíthető videókártyákban pl s3 1-2-mb
(#) wargapityu hozzászólása Jan 11, 2007 /

A zokni használatával NEM értek 1et az nem segít rajtad ha van (csak zokni van) mert a lecsöppenő cin azon is átszalad és mire leveszed azoknit mert le fogod talán olyan gyorsan mint még soha de csak anyi lesz a változás hogy a lábadon lévő égési sérülés mellett megválhatsz a zoknitól is mert csak olló segítségével jön ki az pedig nem éppen szerencsés :wow1:
(#) Djatis hozzászólása Jan 11, 2007 /

Misztikus problémákkal én is találkoztam .
Mégpedig sokat szerelek forrasztok,és nem tudom de a tréning gatyámon egyre több pici luk keletkezik főleg a tököm körül.
Ez mitől lehet ?
(#) fureszk válasza Djatis hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

sztem a szétspriccelő gyanta okozza... de azis lehet hogy a lapostetveid tévedtek el...
Ne vedd sértésnek persze...
(#) Peti_85 válasza fureszk hozzászólására (») Jan 11, 2007 /

Nálam csak a szőnyeg néz ki csúnyán - persze az asztalról ne is beszéljek - csak hát én a szobámba rendezkedtem be, mint "műhely" és itt aztán óvatosan kell csepegtetni a cuccot!!!

A másik meg, hogy ha panelt fúrsz, ráadásul motoros fúróval, akkor tedd valami stabil helyre, ami kellőképpen alátámasztja a panelt, a fúráshoz. Erre legalkalmasabb egy fadarab.

NEM PEDIG A COMBOD!!! :eek2:

Húúúúúú! belefútram egy cseppet, de piszkosul fájt, ahogy gyűrte spirálisan a bőröm. Persze kivenni nehezebb volt mint belefúrni

Üdv
Peti.
(#) MaSTeRFoXX válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

B*meg Na ilyet még szerencsére nem csináltam....
Most egy kicsit belegondoltam milyen lehet ahogy a fúró beléd megy.... gondolom nem 1-es panelfúró volt ....
(#) isamisa válasza Peti_85 hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Ez való igaz. elég kegyetlen érzés.

Én is jártam már hasonlóképpen.
A kezembe fogtam egy alulapot amit furtam egy 3-as fúróval. Benyitottak a szobába és meglöktek. A fúró pedig a bütyök ujjam körömágyába szaladt. Fáj. De inkább az látszott egy hónapig hogy van egy juk a körmömön
És utána egy csíkban puposan nő a körmöm....

Szal arra is vigyázzunk hogy tegyünk ki egy táblát hogy ne zavarjanak. Mint ahogy már más is írta valamikor, hogy NE ZAVARJATOK, VAGY SZÉTTÉPEK MINDENKIT!!
hehe

Isa
(#) MaSTeRFoXX válasza isamisa hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Nagyon kezdő elektrós koromban Egy vezetéknélküli mikrofonnal szenvedtem. Mikrofonháznak jó volt a plussz tablettás doboz , csak meg kellet faragni egy kicsit. Fogtam a kést, szórakoztam vele, megszaladt, belefágtam a körmöm tetejébe. Azóta csíkosan nől a balkazemen a középső ujjamon a köröm . Ráadásul később a kütyü se működött
(#) isamisa válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

[off]Te hány évesen voltál kezdő elektrós?? heheh Úgy jártál mint én.
Mondjuk a barátom a balátval vágta ketté így a bütyök újját...
(#) Frankye válasza isamisa hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Én a körfűrésszel kerültem efféle, közelebbi ismeretségbe, amikor a bal kezem középső ujjának hegyét kapta le...
(#) isamisa válasza Frankye hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

[off] Te... Méég a végén átkeresztelik ezt a topicot, brutál baleseteké...

na mostám offtopic nagyon...

sory emberek...
(#) Peti_85 válasza isamisa hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

De kár...pedig most akartam írni még egy undi sztoryt!

Amúgy, mit nem szabad:

Ne a szobádba tartsd a sósavat az asztal alatt, mert úgyis felrúgod, és rámegy a szőnyegre!

Jah és H2O2-s maratásnál vigyázz, hogy hova lötykölöd ki a cuccot!!! ---> Nekem egy napig fehér lett tőle a kezem...

Peti.
(#) fureszk hozzászólása Jan 12, 2007 /

Nekemis van egy rémtörténetem:
Csinálták a konyhaszekényt. Tudni kell, hogy a vízmelegítőhöz egy kapcsoló is tartozik, de akkor még nem volt vízmelegítő, mikor csinálták a szekrényt. CSávó bedugja a dekopírt, persze hogy a vízmelegítőjébe. Nézegeti, fogdossa, nyomkodj...erre felkapcsolom a kapcsolót! Csávó ujjait csak a szerencse mentette meg, egy karcolás se esett rajta. :lookaround:
Szóval:
Ha többen dolgoztok egy áramkörön mindig figyelmeztesd a többieket, ha csinálsz valamit! :phone:
Következő: »»   3 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem